e lexova me kujdes postimet kisha degjuar per kete fenomen por vetem pak.nuk dija me te rendesishmen qe mund te jete edhe vdekjeprurese.....por them qe duhet te kete organizata mbrojtese te cilat paralajmerojne per rreziqet qe sjell ky fenomen...
e lexova me kujdes postimet kisha degjuar per kete fenomen por vetem pak.nuk dija me te rendesishmen qe mund te jete edhe vdekjeprurese.....por them qe duhet te kete organizata mbrojtese te cilat paralajmerojne per rreziqet qe sjell ky fenomen...
Domethėnė pėr pėrfundim:
Ēuna,mos u bėni synet.
Goca,edhe ju mos u bėni synet.![]()
We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.
hahahahahahahaPostuar mė parė nga StormAngel
duhet nga nje intermexo e ketille qe te qetesohen gjakerat e perveluar rreth syneterise ne kohet moderne ...![]()
Postuar mė parė nga KaLTerSi
Kaltersi, duket qarte se je larg njohjes se Islamit.
Ne fene islame nuk ekziston koncepti i "synetise" se femrave, por vetem synetia e mashkujve.
Perndryshe fjala "synet" ka kuptimin e nje vepre te preferuar, qe e ka praktikuar Muhamedi a.s., e nuk e ka kuptimin vetem te circumscision. Pra, eshte nje praktike e preferuar, sipas shembullit te vepres se Pejgamberit.
Rishqyrto pak burimet e tua te informimit se ke te dhena shume te gabuara.
Dhe mos e ngaterroni kulturen afrikane me fene islame, jane dy gjera te ndryshme.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shiu : 31-12-2004 mė 12:05
Fjalor terminologjik:
Synet, -i - veper e preferuar sipas shembullit te Muhamedit a.s.
Syneti, -a - circumscisioni.
Besimtaret e fese islame praktikojne synetine tek cunat e moshes deri 12-13 vjec.
Ndersa dezinformata e plasuar se synetia praktikohet edhe tek femrat e perkatesise muslimane eshte tejet e gabuar dhe tendencioze. Mund te jete pjese e kultures afrikane, por assesi dic qe urdherohet, preferohet apo permendet fare ne fene islame.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shiu : 31-12-2004 mė 12:16
Missi, the qe kloridoktomia nuk eshte gjymtim vagine? Hidhi nje sy site te shoqates mjekesore me emrin NOCIRC ne Kaliforni. Ky ishte dhe nje tjeter burim imi.
Shiu,
E kam shume te qarte qe feja Islame me Kuran nuk e permenden kloridoktomine, gjithsesi jane pikerisht vendet Islame qe kryesisht e praktikojne kete gje. Kete kam dashur te them, nese kisha stonime ne shprehim.
Toleranca, eleksiri i lirisė.
Postuar mė parė nga Shiu
Shume dakort me ty, vetem se synetlleku s'ka moshe
se kur ta besh femine mesa di une...
Djalin tim e kam ba synet porsa ka linde, dhe sa
me i vogel te jete aq me te lehte e kane..
Ndersa sa i perket prerjes se clitorisit tek femrat
me duket sakatim i njeriut asgje tjeter..!
SI gjithmone femra duhet te vuaj ne keto vendet
e varfera te botes...sinqerisht shume keq..!
Nuk eshte e sakte se praktikohet pikerisht ne vendet islamike. Nese don ta mbrosh kete "teori" tenden, te lutem numeroji cilat jane ato shtete dhe sa % kane popullsi me perkatesi muslimane dhe ne sa % te femrave eshte bere kloridoktomia. Kete qe e ke shkruar e ke thjesht nga hamendja, mbase e influencuar nga gjepurat anti-islamike qe cdo dukuri negative e asocojne automatikisht me Islamin.Postuar mė parė nga KaLTerSi
Me logjikimin tend, sic ben paralele ti me "synetine" e femrave dhe fene islame, atehere a do te duhej te vinim ne konstatim se krishterimi e aprovon homoseksualizmin meqe homoseksuale ka me shume neper vendet perendimore?! Sigurisht qe ky konstatim do te ishte tejet i gabuar.
Prandaj, mbeshteti "teorite" e tua ne fakte e mos fol nga hamendja.
Une kam shkruar deri 12-13 vjec, si moshen me te vjeter te preferuar per syneti. Nga fjalia nenkuptohet se eshte me mire ne moshe me te re. Keshtu qe, vetem e ke keqkuptuar fjaline. Synetia mund te behet edhe ne moshe me te vjeter se 12-13 vjec, por ashtu sic ceke dhe ti, ne moshe me te vjeter ka gjasa te paraqiten probleme te caktuara.Postuar mė parė nga shkodrane82
Shiu
I/e nderuari/a shiu,Postuar mė parė nga Shiu
nėse mė lejoni njė saktėsim: mosha e re preferohet nga shkaku se lėkura ėshtė mė e ndjeshme dhe pėrmes medikamenteve plaga shėrohet mė lehtė. Plaga shėrohet mė lehtė edhe nga shkaku se fėmijėt e moshės para pubertetit nuk kanė ereksion dhe sė kėndejmi edhe rreziku i ripėrtėritjes sė plagės ėshtė mė i vogėl.
Disa e konsiderojnė si traumė dhe e mira e sė mirės do tė ishte qė ata tė bėheshin para moshės dy vjeqare sepse mbamėndja(memoria) jonė fillon pėrafėrsisht me atė moshė...(pėr tė evituar polemikat banale mund tė shtoj se disa konsiderojnė se mbamėndja e fėmijės dhe komunikimi me nėnėn, fillon qysh me prezencėn e tij nė mitėr).
P. Sh. pėr mua njė traumė mė e madhe do tė ishte vajtja tek dentisti po kjo nuk do tė thotė se duhet lėnė dhėmbėt tė prishen...
Nė USA pėrqindja e fėmijėve qė synetohen ėshtė diku 60% por me tendenca tė rėnjes. Shkaqet duhet kėrkuar nė kontrapozicionin ideologjik tė viteve tė fundit dhe ato hyjnė tek grupi i faktorėve sociokulturorė por qė nuk kanė tė bėjnė me aspektin praktik...
Edhe diēka: shumica e meshkujve kanė probleme me ereksion tė parakohshėm dhe heqja e prepuciumit ėshtė e vėrtetė se ngadalėson eksitimin seksual por kjo i bėn mirė raportit me partneren. Tek e fundit unė nuk njoh asnjė grua qė ankohet se partneri e mba gjatė nė shtrat...
Me shpresėn se kam ndihmuar diēka pranoni edhe urimet e mia mė tė mira pėr 2005-tėn!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga laguna blu : 31-12-2004 mė 17:10
"Nuk mund tė mbash gjarpinj nė kopshtin tėnd, me shpresėn se ata do t'i kafshojnė vetėm fqinjėt..."
Krijoni Kontakt