Close
Faqja 9 prej 10 FillimFillim ... 78910 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 92

Tema: Fjala TUNG

-==|ylli_forumit|==- Maska e ElMajico
    Anėtarėsuar
    11-07-2004
    Vendndodhja
    [Milano].Me Zemer Atje...Tek e Vjetra e Bukura [Shqiperi!!!]
    Postime
    1,042
    Tung perdoret pas ardhjes se kosovareve ne Shqiperi.ne fillim perdorej me shaka pastaj mbeti dhe perdoret nga rinia shqiptare edhe sot por perdorim me te tepert gjen edhe ne chat ose msn.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Sa shume eshte zgjat kjo teme. Shoh qe shume vete s'e kane qejf kete fjale, s'tingellon bukur etj. etj. Gjithsesi eshte e bukr, e thjeshte dhe praktike, megjithese sejcili ka gustot e veta dhe nuk mund te gjykohet. Te vjen keq kur sheh qe shqiptaret fjalet si ciao, bye bye, etj. qe vijne prej jashte i pervetesojne shume kollaj, ndersa nje fjale qe ka ardhe nga shume afer, qe e ka burimin nga shqipja nuk e pelqejne.

ju pershndes te gjitheve....
    TUNG!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1
    Po pse nxeheni o njerez kot. Une per vete jam nga Shqiperia dhe fjala 'Tung' s'me tingellon mire me thene te drejten, mbase dhe ngaqe nuk e kam perdorur. Megjithate s'kam asnje problem kur e perdorin te tjeret. Ne fund te fundit eshte nje prodhim i gjuhes shqipe. Une hallin e kam me te gjithe ata politikane e gazetare qe nuk i degjon apo lexon dot, se te shpifet. Shume veta kujtojne se duke fut fjale anglishteje tregojne zgjuarsi, une per vete i konsideroj injorante! Shembull eshte per t'u patur Prof.Dr. Rexhep Mejdani, prej Kosove, di 5 gjuhe te huaja (ne mos gaboj) dhe flet Shqipe pa fjale te huaja!
    Nje koment per kosovaret qe kane shkrujt rreth kesaj teme... Sugjeroj te mos i merrni seriozisht budallalleqet qe mund te kepusi ndonje njeri tek tuk. Sic e kane thene shume veta, dialektet jane bukuri e gjuhes, ndersa gjuha letrare eshte nje e vetme. Ja ku u mbyll muhabeti! Une kam jetuar dhe 5 vjet ne Kruje, 35 km larg Tiranes, dhe kam mesuar fjale qe s'e dija se ekzistonin ne Shqip! Po ka ca qe fillojne ankohen kur s'dine fjale qe perdoren ne Kosove?! Jane injorante!
    Ne shkolle te mesme ne Tirane, pata per nje vit si profesor nje cun te ri nga Kosova. Persa i perket fjaleve te shkurtuara apo shprehjeve te huaja, profesori fliste Shqipe me te paster se te gjithe neve!

Hajt nje pershendetje per te gjithe dhe Kosovaret ne vecanti!
    Rrofshin Shqiptaret kudo! Tung .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga CardinAL2000 : 27-12-2004 mė 21:24

Smile Fjale e mire "TUNG"!

Per vehte mua me pelqen fjala "TUNG". Mbi te gjitha ka prejardhje te nje fjale shqipe, siē eshte "Tungjatjeta". Nuk ka asgje te keqe ne perdorimin e saj, thjeshte eshte nje menyre e shkurter e te pershendeturit, menyre kjo qe e perdorin edhe popujt e tjere si Anglezet me "Hi", Gjermanet me "Chüs" etj.

Pra tung edhe nga une!
    “Tė mos ishte feja Islame, populli shqiptar do tė ishte shumė mė tepėr nė numėr, por jo shqiptar-F.Konica

Prishtina Maska e bAsKiA
    Anėtarėsuar
    17-08-2004
    Vendndodhja
    Chicago
    Postime
    75
    po faliminderit zana edhe une mendoj ashtu eshte fjal shume a pershtatshme... dhe ne menyre me moderne.. une me perpara kisha perdor fjalen tung se me e perdore ciao ose baj ose qka do qe perdorni ju.. une jam rrit me fjalen Tung per ate nuk me pengon shume... jam rrit ne vende ku kam ndeju me shume se 2 gjuhra pra jam i mesuar .. ne kosove kam ndegju njerz ne gjuhen shqipe dhe serbish... tani ne Usa ndegjoj me shume gjuhra... spanjollisht, frengjisht, anglisht, etc.... shoh qe ata vetem perdorin gjuhen e vet dhe nuk adaptojn fjale prej gjuhrave te tjera...
    tung tung
    bAsKiA

ARVANITI
    Anėtarėsuar
    23-12-2004
    Vendndodhja
    ne Ballkan
    Postime
    14
    Tung nuk duhet perdorur sepse nuk jep kuptimin e fjales TUNGJATJETA. Me mire duhet perdorur NJATJETA.
    TUNG-TrUNG
    TUNG-TU NGulte

Arrow

TUNG per te gjithe ata te cilet e perdorin kete fjale shqipe!

“Tė mos ishte feja Islame, populli shqiptar do tė ishte shumė mė tepėr nė numėr, por jo shqiptar-F.Konica

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Tung-un e kam dėgjuar fillimisht ,nė vitin '90 a mbase mė herėt, s'mė kujtohet mirė, nga njė kosovar, emigrant nė Gjermani, po qė kish ardhur nė Tiranė pėr ca punė dashurie... (lol)
    Ai thonte tung, e unė kujtoja se ishte ndonjė pėrshėndetje nė gjermanisht, se ashtu tingėllon nė fakt...
    Kur e morra vesh unė ē'kuptim kishte ajo fjalė, kosovari kishte shkuar nė NY.
    Where does a thought go when it's forgotten?

Tung te gjitheve! (me pelqen ky shkurtim i "tungjatjeta")
    Paēim te gjitheve! (Me pelqen ky shkurtim femijeror i fjales "mirupafshim")
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

Warranted Maska e Qerim
    Anėtarėsuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641
    Citim Postuar mė parė nga Manulaki
    Tung te gjitheve! (me pelqen ky shkurtim i "tungjatjeta")
    Paēim te gjitheve! (Me pelqen ky shkurtim femijeror i fjales "mirupafshim")
    me mire te themi "pa".

Faqja 9 prej 10 FillimFillim ... 78910 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •