Pershendetje. Pse kemi frike?? nga kush kemi frike? Pse eshte e krijuar kjo ndjen tek njerizit? a ka vlere frika tek personaliteti i njeriut? ka njerz qe nuk kan frike? cfare na shtyne qe te kemi frike?
me shume respekt
eda
Pershendetje. Pse kemi frike?? nga kush kemi frike? Pse eshte e krijuar kjo ndjen tek njerizit? a ka vlere frika tek personaliteti i njeriut? ka njerz qe nuk kan frike? cfare na shtyne qe te kemi frike?
me shume respekt
eda
Eshte njelloj si gezimi. Pse jemi te gezuar apo te kenaqur.
Ka shume gjera qe nuk kane pergjigje.
Prandaj Pse Pse Pse Pse nuk mbaron kurre
Per mendimin tim, kjo eshte nje nga pyetjet me interesante te bera ne kete kend te forumit.
Eshte nje nga temat me te levrira sot per sot ne shume fusha, si ajo e psikologjise, filozofise dhe mbi te gjitha, ajo e biznesit (mos u cudisni).
Une pyetjen do e formuloja pak me ndryshe sa per fillim :
Cfare eshte frika? Si e koncepton njeriu ate dhe c'rol luan ajo ne situatat e perditshme?
pres ndonje mendim me vlere![]()
Diskutim te mbare!
- Mėndjen nė mėndje e zemrėn nė zemėr.
- Tė mirėn bėje e hidhe nė det,
po s'e diti peshku e di Zoti vetė.
A eshte kjo frige fizike apo mendore?
-Frigohemi nga qente, ujqit etj. per shkake te demtimit fizik te trupit tone.
-Frigohemi per te verteten. Per shkake te genjeshtrave tona.
-Frigohemi per te dashurin. Per shkake te humbjes eventuale.
-Frigohemi prej mossuksesit. Nga kjo varet jeta jone.
Keto jane vetem disa shembuj. Friga eshte vetem nje pasqyre e realitetit. Te mos ishte friga, kjo bote nuk do te ekzistonte.
Perveqe asaj fizike une skam kurfare frige.
Me nderime,
Pershendetje, Frika eshte pjella kryesore e dyshimit, dhe nje nga pjellat me kryesore te ligesise. Fitorja mbi friken eshte fillimi i mencurise.
Vetem budallai e mposht friken !
Frika e ben Njeriun Njeri. Ajo qe e ndan Njeriun nga Zoti eshte pikerisht Frika. Frika e ben njeriun te mendoje, te meditoje, te filozofoje, te ndertoje, te shkaterroje, te shkoje ne lufte, te vrasi, te lindi, te martohet, te behet xheloz pra gjithcka.
Nuk ka njeri me mendje te shendoshe qe nuk ka frike ! Vetem budallenjte nuk kane frike !
"Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"
Tung te gjitheve,
Interesant se si e njejta teme shiqohet nga kande te ndryshme te personave te ndryshem.
KANDI I EDA
MPOSHTJA E FRIKES ESHTE FILLIMI I MENQURISE
Kete pergjegje nje gjeni do te na ipte, sepse ata kane mberri nivelin mendore per te cilen Eda e ka fjalen.
Po si tia bejme ne qe nuk kemi mberri ate nivel? Per kete me pelqene pergjegja e Edas. Ky eshte vetm fillimi i zhvillimit te trurit.
Pra, nje koke e zhvilluar paksa kupton se psh.
Nese nuk genjene nuk do te kete nevoje as te frikohet.
Nese nuk e tradhton dashnorin, nuk ka arsye pse te frikohet se mos do te "zinet" me ndonje dashnore tjeter.
Nese eshte njeri i mire nuk do te frikohet se kur te vdese do te shkoje ne ferre.
KANDI I ALBOS
VETEM BUDALLAI MPOSHTE FRIKEN
Edhe kjo eshte e vertete. Dhe budallet vijne ne nivele te ndryshme. IDIOT eshte klasa me e larte e tyre.
Perseri, sa dime ne per Gjenite, aqe me pak dime per budallet.
Une kam rrespekt dhe simpati per ta. Dhe siq une besoj edhe zoti ka rrespekte dhe simpati per ta.
Une personalishte besoj se edhe ata kane frike. Te mos harrojme se ata te nivelit te larte nuk kane mundesi te ushqejne vetveten.
Dhe krijuesi atyre u la dicka qe ata nuk mund ta merrnin vete.
E kjo eshte lumturia.
Dhe ne qe besojme se jemi te menqure nuk mund ta marrim kete lumturi.
Une mendoj qe frika eshte pasoje e vetmise! Vetmise shpirterore dhe emocionale! Mungeses se mbeshtjetjes dhe ftohtesise! Ai qe zakonisht ka dikend qe te llogarit, frikohet me pak. Por se pasi qe asgje ne fund te fundit nuk eshte fuqiplote dhe qe mund te te ndihmoje ne secilen moment dhe gjendje, atehere si rrjehdim mendoje se frika eshte pasoje e mungeses se besimit ne Zotin, i cili eshte ai qe vertet posedon mundsin per te te ndihmuar! Ky besim dhe kjo bidnje inkurajon, entuziazmon dhe jep zemer e kurajo! Apo i jep energji me te cilen e largon friken, per dallim nga ai i cili nuk e ka kete privilegj dhe mbet ne ngricat e panikut! Kjo eshte shikuar nga nje kend! Me siguri se ne raste konkrete te frikes, shfaqen shume situata te ndryshme dhe cdonjera meriton nje status te veqante, por kjo mendoj se eshte thelbi i ceshtjes!
eshte frika ajo qe ruan vreshtin
geni korca
zoti e ka bekuar friken po te mos ishte frika nuk do kishte azgje te kendeshme
geni korca
Krijoni Kontakt