Close
Faqja 6 prej 16 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 154
    i/e regjistruar Maska e Ari-Intimidator
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    290
    NUk e di...kur te vdes, do t'ju tregoj.
    An unexperienced life is not worth living. Socrates

i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Arit,
    Ku te vdesesh do jete teper vone, si per ty edhe per ne...

Lexoni postimin #50

duke pritur
    huggos
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

Perjashtuar Maska e Prototype
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    hmm cfare vjen pas vdekjes ???
    asnjeri nuk eshte kthyer nga ajo bote per te na treguar ne te tjereve se si eshte keshtu qe secili do ta zbuloje per veten lol

megjithate shume deshire kam te besoj se mbas vdekjes njeriu rilind si nje qenie tjeter e keshtu duke u rikrijuar ne njerez te tjere sepse jane disa besime psh budizmi qe thone kete gje pastaj ka shuem njerez qe kane tipare te njejta ne kte bote psh kur thoen ndonjehere qe ky apo ai i ngjan jashtzakonisht gjyshit apo te atit ..............

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Thumbs up

e kam degjuar nga shume veta kete thenje"asnjeri nuk eshte kthyer nga ajo bote per te na treguar " . eshte nje varg ne fjalen e Perendise qe thote 31 Atėherė ai i tha: "Nėse ata nuk e dėgjojnė Moisiun dhe profetėt, nuk do tė binden edhe nė se dikush ringjallet prej tė vdekurish"''. mund te shkoni edhe te bibla online --> http://www.tagnet.org/bible/index.ht...LB+Genesis+1:1 <--

Une ne fakt e kam vertetuar ne kete menyre qe njerezit edhe sikur tju sjellesh fakte nuk besojne (dmth personalitetit edhe fuqise se tij eshte e kote qe te shikosh shembuj). kete gje e kam pare me te shumten e fereve me ateistat, shikojne qe njeriu ngrihet 5 metra ne lartesi u mbajtur ne ndonje gje, nuk u besohjne syve sepse nuk harrijne ta kuptojne se si mund te ndodhi nje gj e tille. tani thuhet nje pjese tjeter ne Fjalen e Perendise "ate qe syte nuk e kane pare, veshet nuk e kane degjuar, edhe nuk eshte prekur kurre Perendia e ka pergatitur per te gjithe ata qe i besojne"!!!

me respekt...!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar Maska e nyc_GURL
    Anėtarėsuar
    22-07-2002
    Vendndodhja
    ne endrra
    Postime
    17
    Sipas mendimit tim pas vdekjes mendoj se ne do gjendimi tamam sikur jemi ne gjume nga ana mentale. Ndersa fizike e dini vet ju do kalbemi.

Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869

Hej, Hej...

Jo me per pas vdekjes. Ju lutemi lexoni postimin #50. Kjo jave eshte java informative.

Kush ka mundesi pra te na sjelle teori te ndryshme qe jane pranuar deri tani neper bote, per jeten pas vdekjes...

(Kjo do te thote se lexoni vetem postimin e fundit...eee)

i/e regjistruar Maska e MEDEA
    Anėtarėsuar
    22-05-2002
    Vendndodhja
    jamaica
    Postime
    301
    ē' jane gjithe keto diskutime per vdekjen??? se na futet tmerrin!!!
    vdekja eshte vetem 1 pjese e JETES.
    Tregome kush je, dhe atehere do te di te shprehem me pasion! L.Buscaglia

i/e regjistruar Maska e The Hobbit
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Postime
    211
    Do doja te thoja se egzitojne shume teori apo shembuj historike ne lidhje me ceshtjen e shpirtit pas vdekjes. Mendoj se burimi me i mire per kete eshte Shkrimi i Shenjte qe pohon nga fillimi deri ne fund se njeriu si qenie njerezore nuk zhduket, konsumohet, apo shperbehet(kjo ndodh vetem ne anen trupore), por shpirti eshte i perjetshem, i paprishem, i ipandryshueshem. Pra vdekja ne Shkrim ka kuptimin e vdekjes trupore, por jo te asaj shpirteroe (FRYMORE).
    DHIATA E RE qarte deklaron mbijetesen e ndergjegjshme te personit jo material, menjehere pas vdekjes.
    Shembull. Zoti u thote nxenesve te Tij:
    "Mos kini frike nga ai qe vret trupin, por nuk mund te vrasin shpirtin" (Mateu 10:28)Ketu duket se vdekja e trupit nuk sjell vdekjen e shpirtit.
    Ap. Pal ne letren dyte drejtuar Korinthasve thote:
    "Ne pra kemi gjithnje siguri besimi dhe e dime se gjersa banojme ne trup, jemi larg Zotit...por jemi te sigurt dhe na parapelqen me teper ta leme trupin tone dhe te shkojme dhe te banojme bashke me Zotin" (2Korinth. 5:6-8)
    Ky varg tregon qarte se banojme brenda trupit tone, dhmth akoma nuk kemi vdekur dhe jemi larg pranise personale te Perendise. (Jetojme me ane te besimit, jo me ane te vizionit. 2Korinth.5 Pra Pali u thote besimtareve se pas vdekjes ata do banonin nen Pranine e Perendise.
    Nje shembull tjeter eshte ai qe vete Zoti e ka thene. Kjo eshte historia pas vdekjes e nje te pasuri dhe e Llazarit (Luka 16:19-31), i cili vulos jeten e shpirtit pas vdekjes, si nje jete me ndergjegje te plote, me aftesi per te folur, te degjuar, me memorje te se kaluares, me ndjenja, dhe me aftesi njohjeje(te njerzve te tjere).
    Pas "daljes" se shpirtit prej trupit (2Pjetrit1:15, 2Korinth.5:8), njeriu kalon ne fazen jomaterile "frymore" dhe vjen menjehere ne boten e frymrave:
    "Vdiq dhe Llazari dhe u drejtua me ane te engjejve ne gjirin e Abrahamit" (Luka 16:22)
    "...po ate nate shpirtin tend do ta kerkojne dhe ato qe pergatite te kujt do te jene?" (Luka 12:20)
    Dhiata e Re zbulon se pas vdekjes, vjen Gjykimi:"..duke qene se eshte caktuar qe njerzit te vdesin vetem njehere, dhe me pas vjen gjyqi.." (Heb.9:27)
    Gjykimi qe vjen menjehere pas vdekjes do jete nje ndarje themelore e Shpirtrave ne dy pole te kunderta, te Shpetimit dhe te Humbjes.(Ferrit dhe Parajses)
    Del qarte se te gjithe ata qe pranuan Jezusin si Shpetimtarin e tyre personal dhe "ecen" me te shkojne ne vendin e shpetimit (parajses) (Filipianeve1:23) (Mateu 7:22-23) Gjoni 10:9 12:48 14:6 14:1-2 etj
    Vendi tjeter karakterizon vendin ku mungon prania e Perendise(ferri) dhe paraqitet si vend vuajtjesh dhe mundimesh. Aty eshte vendi i gjthe atyre qe nuk pranuan Perendine dhe nuk i besuan vepres Shpetimtare te Krishtit ne Kryq...
    Egzistojne dhe shembuj historike dhe zbulime(vegime) prej Perendise ne lidhje me boten frymore dhe jeten e shpirtrave. Egzistojne histori te verteta te rasteve kur njerez te ndryshem ne castet e fundit te jetes, ne te cilat syte frymore (shpirterore)te tyre hapen dhe shohin skena nga bota e frymrave, ne kohen kur shpirti ende nuk eshte "shkeputur" prej trupit. Keto vizione jane bere te kapshme nga njerzit e tjere qe ndodheshin prane. Ata deshmojne per bisedat dhe levizjet e tyre ne keto ēaste te fundit...
    (vazhdon)
    Give light and the darkness will disappear of itself.
    Erasmus (d. 1536)

Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Ju lutem per mendime me te permbledhura.

Java Informative - deri te Djelen

Postimi #50
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-06-2002
    Vendndodhja
    prishtinė
    Postime
    100
    njeriu ndoshta vetem per kete beson ne nje zot ku fati i tij vetem eshte shkruar pra nuk gjendet tek ai.
    nje njeri me shendet te lig eshte e mjaftueshme te besoj ne zot nese don te shereohet.por ai vdes me shpersen se atje ka nje vend me te mire se ketu ku perrreth do ti kete 7 hyrija.
    njeriu frigohet te vdes pa marre parasyshe nese ai eshte besimtare sepse ne te gjendet ateisti i vogel i dhe poashtu arsyeja per dyshim.

kjo ideja per jeten pas vdekjes eshte vetem deshire e jona dhe njeherit ajo me e madhja per te mos na humbur ate qe e kemi.
    pavdeshkshmeria edhe mua si ateist me pelqen shume bile do te ishte deshira ime me e flakte poe une me shume e dua te verteten dhe ate e shikoj ne sy dhe nuk ia bej qefin vetes me iluzione idioteske
    mendoj prandaj jam egoist

Faqja 6 prej 16 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Qėllimi i jetes
    Nga Namila nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-05-2011, 10:01
  2. "Vizitori" i befasishėm
    Nga biligoa nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-06-2009, 15:23
  3. Krishti, pėrmbledhja e gjithēkaje frymore.
    Nga marcus1 nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 04-10-2007, 09:38
  4. Jeta dhe Vdekja
    Nga Albin nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 30-10-2005, 15:43
  5. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •