Pyetja eshte: A ka nje ane te mbinatyrshme (te padukeshme) frymore? Apo eshte thjesht nje iluzion tek i cili ngushellohemi pasi nuk mund ta pranojme faktin qe jemi vetem disa pika ne nje oqean? E kam fjalen 80 vjet ne pafundesi.
Pershendetje, S.
Pyetja eshte: A ka nje ane te mbinatyrshme (te padukeshme) frymore? Apo eshte thjesht nje iluzion tek i cili ngushellohemi pasi nuk mund ta pranojme faktin qe jemi vetem disa pika ne nje oqean? E kam fjalen 80 vjet ne pafundesi.
Pershendetje, S.
Pershendetje!
Me bene pershtypje cfare SuNRiSer kishte shkruar me siper
Une nuk e di se per cfare te vertete Hobbit po flet, por qe ekziston nje e vertete ne lidhje me ate se cfare ndodh pas vdekjes per kete jam i sigurt dhe kjo eshte vene ne prove. Eshte fjala per ringjalljen, as nje fe ne bote nuk ka nje prove mbi ringjalljne pervec krishterimit. Ne kemi Jezu Krishtin e kryqezuar, e varrosur dhe pas tri ditesh te ringjallur. Dhe per kete deshmuan dishepujt e tij deri ne ate pike saqe shumica e tyre qe pohonin nje gje te tille u vrane dhe u masakruan vetem e vetem se nuk pranuan te deshmojne dicka tjeter pervecse te vertetes, se Jezu Krishti u ringjall. N.q.s. ringjallja nuk do te kishte ndodhur, atehere me siguri qe edhe ata do ta braktisnin shume shpejt idene se Krishti u ringjall, por ata jo vetem qe se braktisen, por edhe vdiqen per kete, duke deshmuar me jetet e tyre. Dikush me siper ka shkruar se kjo jete eshte nje test, lum kush del mire. Po, eshte nje test ne lidhje me ate qe njeriu beson, kemi ardhur ne kete bote te rene, te lindur ne mekate dhe faje, duke trasheguar natyren rebeluese te atit tone tokesor Adami dhe e vetmja shprese e jona vjen nga Krijuesi yne, Perendia qe me ane te Jezu Krishtit na jep edhe shpresen per jeten e perjetshme.Kush eshte kjo e vertete per te cilen ti flet? Mos valle eshte ekzistenca e Zotit, meshira e tij, dashuria per njeriun dhe parajsa? Ndoshta per shume kjo eshte e verteta, por mos harro qe nje e vertete ngelet e tille dhe pas venies ne prove. A e ka vene njeri ne prove kete te vertete per te cilen ti flet? Nuk po flas ketu per ca faqe libri por per nje pervoje personale dhe te pranueshme nga truri njerezor.
Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus
Astrit!
Goxha prove ishte ajo e jotja. Atehere pse nuk beson ti qe Zoti i zbriti muhamedit kuranin pasi dhe ajo fe ka 1300 vjet qe ekziston? Pse nuk beson mrekullite e Buddhes kur ajo fe eshte me lashte se krishterimi yt? Pse nuk beson te gjitha fete meqenese i kane rezistuar kohes???
Gjej ndonje gje tjeter me te sakte dhe bindese pasi nuk fluturohet me presh ne *****.
Pershendetje, S.
Ju kerkoj falje se po futem ne teme pak si "fanti spathi" sepse , te them te drejten nuk kam lexuar shume postime te kjo teme.
Pyetjes se Huggos se cfare ndodh pas vdekjes, do t'i pergjigjesha :Po pse duhet te ndodhe patjeter dicka?Per mendimin tim vdesim dhe kaq,game over.
...niente che amassi di piu'...
une e di qe pase vdekjes trupi kthehet ne pluhure dhe kocka lol kaq di une ....bye tani
share a smile with everyone, hold a kiss for only one :)
Pas vdekjes: ------------> ERRESIRE (sa frike, s'do kemi mundsi me pas me vete ndonje qiri apo elektrik dore. Kush e kish menduar se pas vdekjes s'do takonim Elevis Presley-n?)
~~~I can resist everything except temptation!!!~~~
SuNRiSer!
Une tashme ta kam thene proven, ringjallja.
Asnje lloj feje dhe besimi fetar nuk e ka nje prove te tille, pervec besimit te vertete te krishtere.Budha, Muhamedi dhe themelues te tjere fesh vdiqen, u varrosen dhe mbeten ne varr. Krishti vdiq, u varros dhe pas tri ditesh u ringjall. Ka shume fakte dhe prova qe provojne ringjalljen e Krishtit, pervec deshmise se dishepujve qe kam permendur me siper, kemi varrin bosh. Ne se varri qe u vulos dhe ku u vune roje per ta ruajtuar nuk do te ishte bosh, atehere ata qe e kryqezuan Krishtin do ta kishin te lehte ta hidhnin poshte ringjalljen me faktin e thjeshte, duke risjelle trupin e Krishtit nga varri. Por ata se bene dot nje gje te tille, per faktin e thjeshte se Krishti u ngrit.
N.q.s ringjallja e Krishtit nuk eshte nje prove bindese per ty, ky eshte problemi yt, por per mua eshte mjaft bindese dhe domethenese, sepse ringjallja na tregon se jeta jone e ka nje kuptim dhe se duhet ta kushtojme jeten tone per kete kuptim, behet fjale per perjetesine. Bibla thote se cdo njeri do te jetoje pas vdekjes dhe ka vetem dy vende ku do te jetojme ose ne ferr, ose ne parajse. Kete gje pak a shume thone edhe fete e tjera, por me nje ndryshim se asnjera prej tyre, pervec krishterimit nuk ka nje prove bindese mbi jeten e pertejme. Ky eshte ndryshimi, Krishterimi jo vetem pohon, por edhe verteton gjerat ne praktike, pra kemi edhe anen subjektive, por edhe objektive te problemit. Eshte sa e thjeshte aq edhe e komplikuar, varet se cfare zgjedh ti te besh me faktet.
Sa per punen e fluturimit le t'ja leme kohes dhe fakteve te tregojne se kush po fluturon dhe me cfare. Te uroj gjithe te mirat.
Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus
Astrit!
Te keshilloj te lexosh (sa per kuriozitet) dicka rreth hinduizmit dhe buddhizmit dhe do e shohesh se sa gjera me te mrekullueshme sesa ringjallja (ka dhe ringjallje) besojne ata. Sjellin edhe prova biles mbi ato qe besojne, dhe thone qe kush e ka mendjen e hapur ka per te kuptuar. Une per vete nuk e kam aq te hapur prandaj te keshilloj ty qe te hedhesh nje sy mbi besimet e tyre dhe pastaj flasim preseri mbi ringjalljen e krishtit si i vetmi njeri qe eshte ringjallur.
Pershendetje, SS
Sunriser
sido qe te jete, Krishti eshte i vetmi i cili vdiq dhe u ringjall per njerzit per te thyer pushtetin e vdekjes ku cdo njeri eshte i roberuar. Dhe ky ungjili (lajm i mire, dmth vepra e shpetimt, vdekja, ringjallja) kane kaq shume prova bindese saqe mund ta besoje cdo lloj njeriu, i ditur ose i paditur, fisnik apo i varfer.
Ky mesazh nuk ishte per disa "mendje te ditura" per ta kuptuar, sic thua per fete e tjera, por ishte per te gjihte.
Ky eshte ndryshimi thelbesor. Krishti beri cdo gje haptazi, me paanesi, per te miren e gjithe njerzve, dhe shpalli hapur ringjalljne dhe jeten e perjetshme...
Thjesht nevojitet elementi thlbesor besimi...
Give light and the darkness will disappear of itself.
Erasmus (d. 1536)
Pershendetje SuNRiSer!
Sa per dijeni une kam lexuar dicka rreth hinduizmit, budizmit, apo edhe rreth disa kulteve te tjera si konfucianizmi, taoizmi, etj. dhe ata nuk kane asnje prove te mjaftueshme mbi ringjalljen ose gjera te tjera te mrekullueshme. Karakteristike e tyre eshte se ata perpiqen ta largojne njeriun nga realiteti ku ai jeton dhe theksojne se njeriu mund ta ndryshoje vete gjendjen e tij nga vetvetja dhe nga brenda njeriut mund te arrihet persosja, pra shlyerja e mekateve, madje disa prej tyre arrijne deri atje sa te mesojne njerezit se ata jane zot, etj. Autoriteti i tyre eshte teresisht njerezor dhe cfaredo te perpiqen te bejne ata kurre nuk do te arrijne standartin qe ka vendosur Perendia.
Njeriu eshte mekatar dhe nuk mund te shpetohet nga vetvetja , Romaket 7:22-24:
22 Nė fakt unė gjej kėnaqėsi nė ligjin e Perėndisė sipas njeriut tė brendshėm,
23 por shoh njė ligj tjetėr nė gjymtyrėt e mia, qė lufton kundėr ligjit tė mendjes sime dhe qė mė bėn skllav tė ligjit tė mėkatit qė ėshtė nė gjymtyrėt e mia.
24 Oh, njeri i mjerė qė jam! Kush do tė mė ēlirojė nga ky trup i vdekjes?
Pra edhe njehere SuNRiSer ringjallja e Krishtit eshte e provuar qe ka ndodhur, deri me sot asnje besim tjeter nuk e ka nje prove te tille ne praktike, vetem ne fantazite e tyre apo teorite e tyre ata imagjinojne dicka te tille dhe flasin mbi ligjin e karmes dhe ritrupezimet deri sa arrihet persosja, por problemi eshte se ku eshte prova se ndodh nje gje e tille, mbi c'baze nisen ata dhe pohojne nje gje te tille?
Ne Krishterim ne kemi shume mrekulli te ndodhura, por asnjera prej tyre nuk eshte bere ne fshehtesi, por haptazi, boterisht dhe para shume deshmitareve okulare, ja cfare thote Pjetri, tek 2 Pjetrit 1:16:
16 Sepse nuk jua bėmė tė njohur fuqinė dhe ardhjen e Zotit tonė Jezu Krisht, duke shkuar pas pėrralla tė sajuara me mjeshtri, por sepse jemi dėshmitarė okular e madhėshtisė sė tij.
Gjithashtu apostulli Pal deklaroi para mbretit Agripa se mrekullite e ndodhura nuk jane bere ne fshehtesi, Vep. Ap. 26:26:
26 Sepse mbreti, tė cilit unė po i flas lirisht, ėshtė i mirinformuar pėr kėto gjėra, sepse unė jam i bindur se asnjė nga kėto gjėra nuk ėshtė e panjohur pėr tė, sepse e gjithė kjo nuk ėshtė bėrė nė fshehtėsi.
Le ta shohim realitetin ne sy dhe te mos jepemi pas fantazive dhe gjerave mistike, Bibla eshte Autoritet dhe per cdo gje ka dhene pergjigje, si dhe pyetjes se ngritur nga Huggos "Cfare ndodh pas vdekjes?", Hebrenjve 9:27:
Dhe, duke qenė se ėshtė caktuar qė njerėzit tė vdesin vetėm njė herė, dhe mė pas vjen gjyqi,
Krijoni Kontakt