Close
Faqja 13 prej 16 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 154
    i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    ..pra edmko,

je i mendimit se per shkak se shpirti eshte i perjetshem, as mund te vdese e si rrjedhoje as mund te kete lindur..

Ke ndonje element ta mbeshtesesh vecse?? Sepse (ne kete rast) vetem llogjikimi s'mjafton.

miqesisht,
    huggos
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

i shplodhur
    Anėtarėsuar
    28-11-2002
    Vendndodhja
    Boston
    Postime
    289
    Shpirti na eshte dhene nga fryma hyjnore. Trupi nga kjo bote materiale dhe karakterin e formojme gjate jetes.

Kjo eshte ne pergjithesi skema me e perhapur.

Po nese shpirti si pjese e hyjnores eshte i "dhene'' dhe po ashtu trupi si pjese i materies eshte "i dhene" me lind shqetesimi ne lidhje me personin tim. Po une kush jam ketu, ku qendron vecantia e qenies sime, kush jam une thelbesisht ne kete rast, kush eshte ajo pjese e imja qe me ben te jem une dhe jo ndonje tjeter? Ku qendron dhe si krijohet dallimi mes nesh ? Burimin e kemi te njellojte.

i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Ndoshta duhet nje saktesim ketu armando....

Ne fillim, formohet trupi...
    Fryma dhurohet nga Krijuesi...

Bashkimi i trupit tend, me frymen e dhene tek ty, perben shpirtin tend. Vecaneria eshte se ky kombinim, nuk egziston askund i perseritshem. Ketu fillon edhe vecaneria jone....

miqesisht,
    huggos
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

anėtar i RASTĖSISHĖM... Maska e besjon
    Anėtarėsuar
    29-06-2002
    Vendndodhja
    Bruksel, Belgjikė
    Postime
    40

e kur vdesim...

Vdekja! Njė fjalė qė na shoqėron pėrgjatė gjithė jetės sonė. Por a e keni menduar ndonjėherė se ē'ka pėrtej??? Shumė kultura e qytetėrime anembanė botės kanė shpjegimet e tyre pėr pas-vdekjen, disa ngjajnė, disa janė kompletėsisht tė kundėrta me njėra tjetrėn dhe me vetė llogjikėn njerėzore. P.sh: Disa fise Indiane ( tė shtetit tė Indisė ) besojnė nė rimishėrimin ( reinkarnimin ) pra qė shpirti i njė njeriu pas vdekjes sė tij shkon dhe e vėn nė jetė njė qėnie tjetėr qė nuk ėshtė absolutisht njė njeri, pra mund tė jetė insekt, lopė, qen apo lule!!! Sado e pabesueshme tė na duket neve, pėr kėtė grup njerėzish ėshtė krejtėsisht e vėrtetė. Nė fetė monoteiste pas-vdekja ėshtė parajsa ose ferri pėr shpirtin e njeriut. Ndėrsa pėr budistėt dhe disa fe tė tjera Aziatike shpirti i njeriut ėshtė i destinuar tė shkojė tek njė qėnie tjetėr njerėzore fill pas vdekjes. Pėr shumė filozofė Grekė tė lashtė, vdekja ėshtė momenti kur shpirti i njeriut fiton lirinė e tij nga burgu qė sipas tyre ėshtė trupi. ( Vėrejtje: kjo gjė ėshtė e vlefshme pėr sistemin e jogės nė Azi ). Dhe si pėrfundim une personalisht desha tė thoja se pas-vdekja ėshtė thjesht momenti kur lirohemi nga burgu ( pak a shumė siē e mendojnė filozofėt Grekė dhe jogat ). Ne jetojmė nė njė botė ku mbretėrojnė ligjet dhe ku duhet tė bėjmė ēfarė na THOJNĖ TĖ TJERĖT. Pėr mua ky ėshtė thjesht njė burgim dhe asgjė tjetėr.

PĖRSHĖNDETJE NGA BESJONI
    brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

G J I G A N D I Maska e Nickmaster
    Anėtarėsuar
    25-11-2002
    Vendndodhja
    San Francisco
    Postime
    183
    bravo besjon,
    me sa duket ti nuk e do veten sepse thua qe shpirti i njeriut jeton ne burg dhe duhet te dale nga burgu, pra nga trupi jot e ti te jetosh me vete! (ide e mire)

Po ajo qe shpirti vete ne qenie tjeter ckuptim ka?-Ngjallet nje kafshe e vdesim ne--apo lind nje kafshe pasi vdesim ne??? Po ajo qenia ku e con pastaj shpirtin!

Gjerat jane te lidhura bashke!-Shpirt eshte fjale qe populli e ka nxjerre nga goja e tij (qe ne fakt mund te jete TRURI ose SISTEMI NERVOR, pasi ne e dime se ata jane pjeset e vetme qe kontrollojne trupin e njeriut).

Kjo eshte si puna e krijimit te njeriut--le te themi se njeriu u krijua nga majmuni--lind pyetja: Kush e krijoi majmunin??? Pra, ky problem eshte nje zinxhir faktesh qe nje dite do te dalin!
    <>
    *Software is like sex...it's better when it's free.*

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Vendndodhja
    *E*N*G*L*A*N*D*
    Postime
    16
    pas vdekjes hmmmmm smendoj dhe aq shum me intereson cbehet para vdekjes,se kur t"kem vdek ahha kam ik per lesh dhe ska fe qe me ngjall praptjetra
    shendet gjith t"mirat

i/e regjistruar Maska e The Hobbit
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Postime
    211
    Postuar mė parė nga don-zhuani
    pas vdekjes hmmmmm smendoj dhe aq shum me intereson cbehet para vdekjes,se kur t"kem vdek ahha kam ik per lesh dhe ska fe qe me ngjall praptjetra
    shendet gjith t"mirat
    Si mund te jesh kaq isigurt Don Zhuan, kur nuk as fakte te asaj qe pohon. Fatkeqsisht vdekja eshte e pranishme tek njeriu aq sa edhe jeta. Me qe ra fjala ne si te rinj ndoshta tani shume pak na intereson kjo gje edhe pse ehte nje realitet i aferm.
    Me ra rasti te isha ne nje varreze diku, dhe me beri pershtypje nje gje: kishte shume, shume te rinj, nga mosha 17-32 vjec qe kishin ikur nga kjo jete (fatkeqsisht) dhe ne fakt u shokova.

Kjo me beri akoma me teper te mendoj se te perkohshem jemi si njerez. Per shkak se jeta ku erdhem nuk eshte ne doren tone, as se sa do jetojme, dhe as se ku do shkojme (ose se cnodh pas saj), mire eshte te mendojme qe sot, se neser mund te jete teper vone.
    Egziston mundesia qe ne si njerez te kerkojme dhe te gjejme kete te vertete dhe keshtu te kemi mundesi te ndryshojme rrjedhen e ngjarjeve...

pershendetje...
    Give light and the darkness will disappear of itself.
    Erasmus (d. 1536)

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    Hobbit!

Kush eshte kjo e vertete per te cilen ti flet? Mos valle eshte ekzistenca e Zotit, meshira e tij, dashuria per njeriun dhe parajsa? Ndoshta per shume kjo eshte e verteta, por mos harro qe nje e vertete ngelet e tille dhe pas venies ne prove. A e ka vene njeri ne prove kete te vertete per te cilen ti flet? Nuk po flas ketu per ca faqe libri por per nje pervoje personale dhe te pranueshme nga truri njerezor.

Per mua vdekja eshte fundi. Njeriu e ploteson qellimin e tij ne toke, pasi arrin te lere trashegimtare dhe roli i tij evolutiv mbaron me kaq. Vitet e mevonshme jane thjesht nje pengese ne evolucion dhe natyra ka gjetur kete menyre "makabre" qe te vazhdoje punen e saj.

Pershendetje, S.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-03-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    138
    Sa e zgjuar kjo natyra!!!
    Duket sikur dikush ka dore ketu, apo e kam gabim.?

Nejse , persa i perket pas-vdekjes , i vetmi shpjegim eshte ai qe japin besimet e ndryshme fetare .Shkenca ndalet te vdekja dhe cdo tentative per ta vertetuar shkencerisht eshte e deshtuar.Mire do ishte ne fakt te vertetohej qe ka jete tjeter. Po edhe ashtu ska lezet se do beheshin te gjithe besimtare!
    Kjo jete me verte qe eshte nje alamet testi!!!Lum kush del mire!!
    Peace!

i/e regjistruar Maska e The Hobbit
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Postime
    211
    Postuar mė parė nga SuNRiSeR
    Hobbit!

Kush eshte kjo e vertete per te cilen ti flet? Mos valle eshte ekzistenca e Zotit, meshira e tij, dashuria per njeriun dhe parajsa? Ndoshta per shume kjo eshte e verteta, por mos harro qe nje e vertete ngelet e tille dhe pas venies ne prove. A e ka vene njeri ne prove kete te vertete per te cilen ti flet? Nuk po flas ketu per ca faqe libri por per nje pervoje personale dhe te pranueshme nga truri njerezor.

Per mua vdekja eshte fundi. Njeriu e ploteson qellimin e tij ne toke, pasi arrin te lere trashegimtare dhe roli i tij evolutiv mbaron me kaq. Vitet e mevonshme jane thjesht nje pengese ne evolucion dhe natyra ka gjetur kete menyre "makabre" qe te vazhdoje punen e saj.

Pershendetje, S.
    Sunriser a mund te na thuash se si je kaq i sigurt, dhe ku mbeshtetesh? Mos harro se si njerez jemi "te lidhur" me ate qe shikojme ose perceptojme, por as nuk mund te imagjinojme ne masen me te plote anen e mbinatyrshme (te padukshme), ate frymore, qe ndoshta edhe truri njerezor eshte e veshtire ta kape...
    Ps, ndoshte kur te kem kohe mund te sjell disa shembuj me konkrete...

pershendetje...
    Give light and the darkness will disappear of itself.
    Erasmus (d. 1536)

Faqja 13 prej 16 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Qėllimi i jetes
    Nga Namila nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-05-2011, 10:01
  2. "Vizitori" i befasishėm
    Nga biligoa nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-06-2009, 15:23
  3. Krishti, pėrmbledhja e gjithēkaje frymore.
    Nga marcus1 nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 04-10-2007, 09:38
  4. Jeta dhe Vdekja
    Nga Albin nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 30-10-2005, 15:43
  5. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •