Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 34
    Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812

Terapia me e mire

Te jesh vetem mendoj se vlen ndonjehere me shume se dhjetra terapi. Per te ndertuar kete teme shkas nga nje mikja ime qe me qante hallin pak dite me pare. Perpara cdo fraze, duke me vjedhur syte, shqiptonte: te lutem mos me gjyko! Perderisa "u perplas" tek une, natyrisht qe ishte e bindur qe nuk po e paragjykoja por kishte nje dizekuiliber te brendshem dhe ne nje hark kohe te shkurter kishte nderruar disa meshkuj. Rastesisht kam qene e pranishme ne nje njohje te tille dhe konstatova shenja histerie. Tani qe po shkruaj, ndjej dhimbje sepse kam mardhenie shume te ngrohte me protagonisten. E vetmja ndihme qe mundem t'i jap eshte qe t'i sugjeroj qe te qendroje vetem per disa kohe dhe te perpiqet te kuptoje se cfar kerkon nga vetja. Mesa duket ajo ka frike t'i bindet vetmise dhe patjeter kerkon gjendje vartesie! Jeni te lutur per pjesmarrje ne kete teme sepse cdo postim dua t'ja bej te ditur qe te mund t;i mbushet mendja dhe te kuroje mendimet e semura qe sipas saj e kane burimin ne femijeri dhe fajeson prinderit qe nuk e kane vleresuar kurre dhe i kane prere ne mes cdo iniciative.
    JENI TE LUTUR TE MOS I DREJTONI ASNJE OFENDIM PERSONIT!
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

...gjenķ... Maska e mad
    Anėtarėsuar
    18-03-2004
    Vendndodhja
    Prage [EU]
    Postime
    1,321
    Pershendetje Mina!

Shoqja duhet te kuptoje se nuk eshte e varur nga asnjeri, dhe nuk duhet te ndjehet si e tille!
    Personalisht, kam degjuar, dhe njohur, plot raste te tilla. Dhe kane qene vajza qe i kam njohur per nje kohe te gjate. fajin nuk e kane as prinderit, dhe fajin nuk e ka as vajza - fajin e ka komuniteti dhe mentaliteti ne te cilin jemi rritur.
    Vajza nuk ka pse te kerkoj shkakun e gjendjes se saj.....por te mundohet te dale nga kjo ndjenje e zymte e cila e ka kapluar. Mund te mendoje se eshte e pamundur, por une i them se maksimumi eshte vetem e veshtire!!! Njerzia ka "luftuar" per jeten, kundra semundjeve, qe me te vertete nuk i linin shprese. Faktor kryesor i ketij "sherimi" une them te behesh ti Mina. Shoqja ka nevoje per nje mbeshtetje, e cila deri tani, sipas zgjedhjeve te saja, ka qene fizike. Qe ketej e tutje, do ti duhet dicka ku ajo te ndjeje perkrahje shoqerore, shpirterore...dhe pse jo, edhe familjare. Kjo mbeshtetje duhet te jesh pikerisht ti.
    Shoqja mesa shoh, nuk paska personalitet te forte, ndryshe do ta kishte kapercyer kete brenge, pa veshtiresi. Tip qe ne sy te njerezve, eshte e hedhur, e cilter. Por qe ne vetvete fsheh nje qenie te frikesuar.
    Nuk mund te te jap mend cfare ti thuash, sepse eshte e kote, kur nuk e njeh dike. Ama mund te them qe ben shume mire, qe e mban afer. Dhe qe i zgjat nje dore.

ne fund te fundit. te gjithe njerez jemi, dhe si te tille duhet te pershtatemi me njeri-tjetrin. Njeriu nuk ndryshon ~ ajo qe ndryshon eshte menyra e tij te te menduarit!

{^_^} (falemnderit per durimin)
    ::|maDes!gn © 2009|::

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Te falenderoj per pjesmarrjen ne teme dhe seriozitetin ne mendim. Do te doja te debatoja paksa lidhur me faktin qe prinderit nuk jane pergjegjes. Kisha nje surprize te hidhur te ngjarjes, kjo vajze eshte shtatzane dhe e keqja eshte se kerkon perseri ndihmen time per ndreprerjen e shtazanise pa e marre vesh te afermit. Une nuk mund ta dua kurre ate vajze sa e do e ema qe e ka sjelle ne kete jete. Ajo nuk pranon ta konsumoje me nenen e saj kete qe i ka ndodhur sepse e ema asnje dialog nuk e con deri ne fund me paqe. Ajo mund te kete problemet apo shqetesimet e veta por me i rendesishmi problem per prindin eshte femija. Kjo vajze nuk vuan nga sinqeriteti por ka frike se mos e ema do ta denoje. Une, ne bisedat qe bej me femijet e theksoj vazhdimisht qe une jam nena juaj dhe ju pranoj me te gjitha te mirat e te keqijat. Mendoj se kjo forme te shprehuri i shemb barrierat dhe femija te ben te ditur cdo situate. Ai nuk ndihet i frustruar nga mendimi se nena do ta denoje apo ta paragjykoje.
    Une do te perpiqem me sa te mund qe ta ndihmoj por do te jem e lumtur te ma "shperbleje" duke me degjuar. Ajo eshte nje vajze e mrekullueshme por e droguar nga vartesia mashkullore!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    Citim Postuar mė parė nga Mina
    Te jesh vetem mendoj se vlen ndonjehere me shume se dhjetra terapi. Per te ndertuar kete teme shkas nga nje mikja ime qe me qante hallin pak dite me pare. Perpara cdo fraze, duke me vjedhur syte, shqiptonte: te lutem mos me gjyko! Perderisa "u perplas" tek une, natyrisht qe ishte e bindur qe nuk po e paragjykoja por kishte nje dizekuiliber te brendshem dhe ne nje hark kohe te shkurter kishte nderruar disa meshkuj. Rastesisht kam qene e pranishme ne nje njohje te tille dhe konstatova shenja histerie. Tani qe po shkruaj, ndjej dhimbje sepse kam mardhenie shume te ngrohte me protagonisten. E vetmja ndihme qe mundem t'i jap eshte qe t'i sugjeroj qe te qendroje vetem per disa kohe dhe te perpiqet te kuptoje se cfar kerkon nga vetja. Mesa duket ajo ka frike t'i bindet vetmise dhe patjeter kerkon gjendje vartesie! Jeni te lutur per pjesmarrje ne kete teme sepse cdo postim dua t'ja bej te ditur qe te mund t;i mbushet mendja dhe te kuroje mendimet e semura qe sipas saj e kane burimin ne femijeri dhe fajeson prinderit qe nuk e kane vleresuar kurre dhe i kane prere ne mes cdo iniciative.
    JENI TE LUTUR TE MOS I DREJTONI ASNJE OFENDIM PERSONIT!
    VETMIA ; FRIKA , DHIMBJA , KEQARDHJA per veten DHE DESHPERIMI jane 5 ndjenjat qe e torturojne me shume se ndjenjat e tjera njeriun ; CFARE KERKON NGA VETJA [protagonistja ]? se ca kerkon dihet po ndoshta menyra se si e kerkon eshte e gabuar ; nga vete fraza [ meshkuj ] ku keni shkruar zonje , me ben te kuptoj fare mire se si e ka kerkuar dhe cfare ka kerkuar ajo vajza ; nga pervojat e tilla me te tille [ meshkuj] ajo vajza tani duhet ta kete pesuar dhe mesuar fare mire dhe se tani duhet te kuptopje se cfare kerkon ; nuk duhet ti nderoje SHOKUN e jetes mjaft here derisa te gjeje te pershtatshmin ; nuk e di sa i dobishem jam po dy rruge jane per kete cupen ; 1 ose te jete serioze ne lidhje me nje partner dhe te kembenguli per te kerkuar ate qe vertet do ner nje lidhje ose te rije dhe per mjaft kohe te forcoje ne menyra te ndryshme karakterin dhe shpirtin e dobet qe gabimisht iu formua nga pakujdesia e prinderve te saj ; nuk e di , mbase ja fus kot , po ne nje lidhje qe te fitosh dhe te jesh i plotesuar duhet se pari te japesh bese respekt dashuri dhe romance dhe nese i jep keto atere do i maresh dyfish nga partneri/a ;

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    se pari te japesh bese respekt
    maratonomak, nuk eshte se s'ka qene besnike ne lidhje por lidhja ka qene problematike.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Mina : 08-12-2004 mė 10:39

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    Citim Postuar mė parė nga Mina
    Te falenderoj per pjesmarrjen ne teme dhe seriozitetin ne mendim. Do te doja te debatoja paksa lidhur me faktin qe prinderit nuk jane pergjegjes. Kisha nje surprize te hidhur te ngjarjes, kjo vajze eshte shtatzane dhe e keqja eshte se kerkon perseri ndihmen time per ndreprerjen e shtazanise pa e marre vesh te afermit. Une nuk mund ta dua kurre ate vajze sa e do e ema qe e ka sjelle ne kete jete. Ajo nuk pranon ta konsumoje me nenen e saj kete qe i ka ndodhur sepse e ema asnje dialog nuk e con deri ne fund me paqe. Ajo mund te kete problemet apo shqetesimet e veta por me i rendesishmi problem per prindin eshte femija. Kjo vajze nuk vuan nga sinqeriteti por ka frike se mos e ema do ta denoje. Une, ne bisedat qe bej me femijet e theksoj vazhdimisht qe une jam nena juaj dhe ju pranoj me te gjitha te mirat e te keqijat. Mendoj se kjo forme te shprehuri i shemb barrierat dhe femija te ben te ditur cdo situate. Ai nuk ndihet i frustruar nga mendimi se nena do ta denoje apo ta paragjykoje.
    Une do te perpiqem me sa te mund qe ta ndihmoj por do te jem e lumtur te ma "shperbleje" duke me degjuar. Ajo eshte nje vajze e mrekullueshme por e droguar nga vartesia mashkullore!
    ne asnje menyre nuk duhet ta beje abort ; sado e dobet te jete kjo vajze duhet , duhet te perballet me situatat e pakendshme qe i ofroi jeta qofte per faj te priderve te saj apo te partnerit burracak qe e ka lene ; ka ardh koha qe ajo duhet te kthehet ne sulm dhe jo me ne karakter mbrojtes dhe te varur ; pervec problemit ekonomik se te tjera probleme kjo vajze duhet te mos i beje gogol dhe te mos e shoh me veten si vegel dhe e pa vleresuar ; vartesi mashkullore ? ceshte kjo ? premtoji qe kur te lind femija e saj do jete ne gjendje te mos e shohe veten kaq te dobet por do jete krenare per vete dhe per femijen ; sa per prindrit ; ohu , ata perderisa e kane trajtuar ashtu , atere nuk pritet nonje gje tjeter e mire ma voner prej tyre ; nuk mund te di dhe ndjeje se si eshte per nje vajze kjo situate po e vetmja gje qe mund ti thuasdh eshte te mos dorezohet ; beji nje shpelarje truri mbi pasojat e deshtimit te femijes dhe per fajin ndergjen e nje krimi dhe menyren e jetes se mevonshme qe do beje ; mund ta keshillosh edhe qe te gjeje mbeshetje ne miq te mire si ty dhe mbi te gjitha te ZOTI ; keshilloje te kerkoje zotin dhe te lutet per prehje te shpirtit te saj ne dashuri hyjnore te perendishme qe do ndihmoje ne formim te duhur te karakterirt te saj ; kjo cupa esh shqiptare dhe sa vjece eshte ?

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    se pari te japesh bese respekt
    maratonomak, nuk eshte se s'ka qene besnike ne lidhje por lidhja ka qene e gabuar. Ajo eshte pikerisht nje femer e mencur qe ben zgjedhje te gabuar. Gjate kesaj lidhjeje 2 vjecare, partneri e ka dhunuar psikologjikisht dhe e ka braktisur per kapriciot e veta ne disa raste. Gjate terheqjes se partnerit kjo vajze, per mendimin tim, duhej te qendronte vetem. Pikerisht atehere kur duhej te konsolidonte nje mendim apo vendim, ajo eshte perfshire ne nje rrjedhe pa e kuptuar as vete dhe "ngec" ne nje kercu dhe ngaterrohet aq keq sa nuk e kishte menduar. Madje thote qe cuditem kur shoh dy meshkuj njeheresh te me ruajne diku prane baneses apo qendres se punes(te dy kerkojne premtimin e dhene). Ky fakt e tmerron por kete llogari duhej ta bente qe ne fillim. Te jeni te bindur qe eshte femer me shume vlera dhe aspak materialiste. Ofertat per karriere kundrejt dashurise qe mund te ofroje, nuk i pranon. Dhuratat e shtrenjta, po keshtu nuk i pranon. Eshte totalisht e corientuar. Ne buzeqeshjet e saj lexon: bukuri dhe shtirje.

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    premtoji qe kur te lind femija e saj do jete ne gjendje te mos e shohe veten kaq te dobet por do jete krenare per vete dhe per femijen
    Po sikur babai i femijes te jete i martuar dhe per me teper shume i madh ne moshe????????????????????????????????????????????? ?????????????????
    Nuk eshte kaq e thjeshte situata, perndryshe nuk do te rrija zgjuar gjithe naten!!!!!
    Jam perfshire ne kete ngjarje dhe vertet po investoj shume emocionalisht. Sikur te ishte ime bije ne vend te saj? E tmerrshme!

...gjenķ... Maska e mad
    Anėtarėsuar
    18-03-2004
    Vendndodhja
    Prage [EU]
    Postime
    1,321
    Mina, mos duhet t'ju drejtohem me ju? sepse e shoh qe jeni nene, dhe me aq sa kuptoj une, nje nene per tu pasur zili!
    Ju e dini shume me mire si kane rrjedhur ngjarjet me [protagonisten]. aq me teper, qe nje moment i tille, fakti i te qenit shtatzane, e komplikon akoma me shume gjendjen e saj. tani kuptohet. ajo eshte nje viktime, e nje lidhjeje pa respekt reciprok, e nje te dashuri pa me te voglen dhembshuri per te. gjithsesi, nuk duhet ta linte veten te hidhej ne krahet e te parit qe i doli para. (te pakten deri tani, kaq kam kuptuar)!
    e kuptoj shume mire dhimbjen tuaj, dhe sikletin qe ju ka zene, sepse jeni vete nene, dhe e dini fort mire se c'do te thote te nxjerresh ne jete nje qenie njerzore. dhe gjithashtu e dini se sa perkujdesje, mundim, sakrifice, lodhje, dashuri, perpjekje, mund te them edhe lufte duhet per ta rritur kete qenie ne menyren me te mire te mundshme.
    maratonomaku thote ta mbaje femijen? une nuk mund te them asnje lloj gjeje, sepse do e ndjeja veten fajtor edhe sikur thjesht ta shprehja kete mendim.
    eshte krim ta abortosh nje femije te palindur - dhe eshte krim ta nxjerresh kete femije ne jete duke mos patur nje vizion te qarte per veten tende, e aq me teper per femijen.
    i heqim faktoret ekonomike, apo fetare,........si mund te jete kjo nene nje shembull per femijen e saj, kur nuk di as vete se c'kerkon?
    dicka eshte e sigurt....femija eshte e vetmja gje qe nuk i duhet kesaj vajze ne kete moment.
    une flas, ashtu si ne te turbullt, pa ditur gjendjen intelektuale te vajzes, flas per shkollimin, gjithashtu edhe per moshen, edhe per gjendjen financiare, edhe per vendndodhjen, dhe jo vetem kaq, po mesa duket, edhe nga pamundesia a znj.Mina per te na dhene detaje(gje e cila eshte e kuptueshme), kjo me shume se nje shqetesim eshte kthyer ne nje makth!
    megjithese kam pershtypjen se vajza jeton ne Shqiperi.

{^_^}
    ::|maDes!gn © 2009|::

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-12-2002
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    31
    Eshte nje histori prekese,por dhe shume e nderlikuar.Zonja Mina ju vertet mund ta ndihmoni duke i bere te qarte "ajo cfare do donte te bente ne keto momente?"dua te them se vendimin e fundit do ta marri ajo dhe vetem ajo!!!!
    cdo gje zgjidhet ,mjafton qe te leje menjane tani per tani marredheniet e saj me meshkujt,te shikoje pak veten e saj (ku ndodhet?si arriti deri ketu?te gjykoje veten e saj jo duke i dhene faj ,tani eshte vone per ato qe kaluan)
    1.Ne te vertete duhet te gjeje veten e saj njehere!!!kijeni parasysh!
    2.Nuk besoj se kane ndonje faj prinderit ne kete mes!Eshte shume e lehte te hedhim fajin tek te tjeret,por kjo nuk eshte e drejte!Sado te pakomunikushem te jene prinderit nuk e kane ata fajin per kete gjendje.Nesje thame tani nuk do kerkojme fajtoret do mundohemi te zgjedhim problemin!
    3.Sic po na shpjegoni ju,mua me duket se eshte trembur ose tmerruar me te tera keto!Do ishte me mire te shikonte te mirat dhe te keqijat e kesaj situate.T'i analizonte ato dhe me mendje te qete(dua te them jo e alarmuar)te shikoje cfare do!
    4.Mos kujtoje se me nje pretekst te tille (dmth shtatezanine)do sjelli afer te jatin e femijes.Eshte gabim i madh.Per ate tani lidhjet duhet te marrin fund,te qetesohet pak,e thashe me lart TE GJEJE VETEN vetem kjo do ta shpetoje!
    5.Nuk them te mbyllet ne vetvete te beje shoqeri me njerez qe mund ta keshillojne ose me njerez qe nuk dine problemin e saj, por ndihet mire kur shoqerohet me ta(thjesht shoqeri).
    6.Kur te gjeje veten e saj dhe t'i marri gjerat shtruar do shikoje qe edhe problemi i saj do duket i lehte.per te tera problemet ka zgjidhje,vetem do durim dhe
    perqendrim!
    Ju uroj gjithe te mirat !

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kanceri i gjirit, pse shkaktohet
    Nga s0ni nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 20-03-2010, 11:29
  2. Spondiliatroza
    Nga [Perla] nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-04-2009, 17:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •