Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 57 prej 57
    Citim Postuar më parë nga liveintwoplaces
    Mary Popins, një pyetje kam për ty. Je Shqiptare apo e huaj që ke studiuar gjuhën Shqipe, apo e lindur nga prind shqiptarë?
    C'te ka bere te me besh kete pyetje? Jam shqiptare, e lindur dhe e rritur ne Shqiperi.
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Mary.Poppins
    C'te ka bere te me besh kete pyetje? Jam shqiptare, e lindur dhe e rritur ne Shqiperi.
    Më fal por pashë në profilin tënd që ke vënë një emër të huaj dhe thashë se mos je e huaj.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Më fal por pashë në profilin tënd që ke vënë një emër të huaj dhe thashë se mos je e huaj.
    Emri qe kam vene eshte, nese e ke pare filmin "Gone with the wind", emri i aktores ne rolin kryesor. Eshte nga filmat e mi te preferuar dhe nga rolet me te realizuar te kinemase. Mendova mos kishte ndonje problem me shqipen ose anglishten?!
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Filmin e kam parë por emrin e aktores nuk e dija, kështu që e bëra një gafë.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Filmin e kam parë por emrin e aktores nuk e dija, kështu që e bëra një gafë.
    Sinqeriteti nuk eshte gafe, keshtu qe mos ki merak fare!

Persa i perket temes, Freethinker, nje pyetje per ty. Nese dikush nuk ka kredo, ose dicka themelore per jeten, besimin, atehere si i nderton marredheniet ky njeri? Ku e mbeshtet ti marredhenien me Krishtin nese nuk ke nje kredo, nje "dogme", nje "doktrine", nje "filozofi", nje themel per marredhenien tende? Madje thua qe Kisha Adventiste nuk ka kredo. Vete emri Adventist, eshte nje fare kredoje? A mund te thuash ndryshe?
    "Creed" = "Besim". Nese nuk ke "creed" atehere c'mund te kesh?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Manulaki : 16-05-2005 më 18:30

freethinker
    Anëtarësuar
    10-05-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    56
    Ok!

Mbase jam keqkuptuar!

Kur e kam llafin qe nuk kam nje 'kredo' kjo nuk do te thote se nuk kam nje besim te formuluar, por ajo cfare doja te theksoja eshte qe ne te jemi te hapur ndaj se vertetes. Farisenjte ne kredon e tyre, ose me mire te perdor terimin teologjine e tyre, nuk mund ta konceptonin dot nje Mesi qe do te vuante dhe do te vdiste. Duke vleresuar me shume kredon e tyre sesa mesimet e Krishtit ata bene nje gabim fatal.
    Gjithashtu ne qofte se ne mendojme se nuk ka vend per te korrigjuar apo ndryshuar 'teologjine' tone, aty ku e verteta eshte fare e qarte, por jemi fanatik dhe konservatore ndaj 'kredos' tone te vjeter, atehere bejme te njejtin gabim si farisenjte!

Citim Postuar më parë nga freethinker
    Ok!

...... por jemi fanatik dhe konservatore ndaj 'kredos' tone te vjeter, atehere bejme te njejtin gabim si farisenjte!
    Farisenjte e kishin ne rregull kredon, traditen kishin gabim. Edhe ketu ne kete teme behet fjale per "traditen" dhe jo per "kredon"

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Tema të Ngjashme

1. Disa pyetje, për ata që e lodhin trurin :
    Nga Kryeplaku në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 12-10-2016, 07:17
  2. Dosja e krimit politik në Kosovë
    Nga kosovar në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 15:05
  3. Del në shitje "Një dosje për Kadarenë"
    Nga Albo në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 17-03-2007, 01:53
  4. Interviste e Fadil Tolaj-t
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-01-2004, 06:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •