Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 38 prej 38
    i/e regjistruar Maska e leci
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    E kuptoni qe shumica nga ne ka mungese te frikshme kapaciteti per te komunikuar..
    Sa here qe do diskutohet do arrijme perhere te ofendojme.Pardon se po dal nga tema e dikush mund te shtremberoje masken.
    Mjaft te lexojme ketu dhe te kuptojme pse imazhi yne neper bote eshte ai qe kemi.
    Une per vete i them njeqind here faleminderit kesaj Italie qe me beri njeri,jo bageti si shume neper bote,njeri qe te krenohem me veten time.Me dha nje cope buke kur vendi im ma mohoi,me dha nje jete qe te jete e denje ta jetosh.
    Ju patriotet e nxehte mos hani e te shfryni ne te njejten pjate,por kerkoni realizmin mbi te gjitha.
    Na ka ngelur neve te gjykojme sa pis eshte italiani,greku etj.Pale zbritem nga pemet e do ti tregojme botes sa te meta kane.Se na ka kush per detyre te na hapi deren.
    Dhe falenderoni ate zot ne te cilin besoni qe ju dha mundesine e nje kafshate buke e nuk ju beri beduina ne mes te saharase.
    E mos harroni te nxirrni ato breket e kuqe te atllasit 5 mije lekshe.Kete e kopjova te kolombi,po ja kam paguar te drejtat e autorit
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

i/e regjistruar Maska e blueyes
    Anëtarësuar
    06-10-2004
    Postime
    203

hallall buka kudo qe e han!!!

Citim Postuar më parë nga leci
    E kuptoni qe shumica nga ne ka mungese te frikshme kapaciteti per te komunikuar..
    Sa here qe do diskutohet do arrijme perhere te ofendojme.Pardon se po dal nga tema e dikush mund te shtremberoje masken.
    Mjaft te lexojme ketu dhe te kuptojme pse imazhi yne neper bote eshte ai qe kemi.
    Une per vete i them njeqind here faleminderit kesaj Italie qe me beri njeri,jo bageti si shume neper bote,njeri qe te krenohem me veten time.Me dha nje cope buke kur vendi im ma mohoi,me dha nje jete qe te jete e denje ta jetosh.
    Ju patriotet e nxehte mos hani e te shfryni ne te njejten pjate,por kerkoni realizmin mbi te gjitha.
    Na ka ngelur neve te gjykojme sa pis eshte italiani,greku etj.Pale zbritem nga pemet e do ti tregojme botes sa te meta kane.Se na ka kush per detyre te na hapi deren.
    Dhe falenderoni ate zot ne te cilin besoni qe ju dha mundesine e nje kafshate buke e nuk ju beri beduina ne mes te saharase.
    E mos harroni te nxirrni ato breket e kuqe te atllasit 5 mije lekshe.Kete e kopjova te kolombi,po ja kam paguar te drejtat e autorit
    Leci te shtrengoj doren lol...realist ka lezet...Secili nga ne cdo individ nuk ka pse te jete shqipetar..i krijon vetes imazhin e merituar....Populli thote!!!!

"PO s,hengre hurdhra ste mban ere goja"
    Ju them me sinqeritetin me te madh..Kudo qe kam shkuar pasi kam udhetuar shume..Dhe jo vetem si turiste por kam jetuar.....ne asnje lloj momenti nuk kam patur probleme persa i prket identitetit tim nacionalitetit...E kam thene me krenarine me te madhe qe jam shqipetare..Dhe kur ka patur ndonje koment..Tghjesht me edukate dhe qetesi kam shpeguar..."Nuk ka pyll pa derra"

Kush shqetesohet..Kush eshte i preokupuar...Kush ka frike nese emri shqipetar do ti mbylli dyert???Te gjithe ato te cilet jane koshiente per te metat gabimet,sjelljet menyren e te jetuarit.......

Persa i perket kesaj teme,jam dakort me komentet e Lecit i cili ska bere gje tjeter vetem ka thene te verteten...Dhe kush nuk epranon....Lastima..Gjynah per to...

P.S nese urrej dicka ne kete jete..Eshte qe dikush te ndieje gjynah per mua....
    Me respekt e dashamiresi Ami!!!!

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anëtarësuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Dokumentari i evangjalistëve nuk ka për qëllim ofendimin e Shqiptarëve, por përhapjen e Krishtërimit në Shqipëri. Dokumentari fillon me historinë ateiste të komunizmit dhe mbaron dhe filmimet e xhamive dhe planet e evangjilistëve për të përdorur Shqiptarët si urë në përhapjen e Krishtërimit në Lindjen e Mesme. Shikojeni edhe njëherë me vëmëndje nqs nuk i vutë re.

Kjo nuk është gjë e re për Shqipërinë dhe të njëjtat aktivitete i bën edhe Greku, Turku, Arabi, Evropiani e Amerikani. Përhapja dhe liria e fesë është një nga vlerat më të rëndisishme të demokracisë, por siç e dimë fare mirë nga historia, përhapja e fesë në Shqipëri ka qënë shpesh për të realizuar plane të tjera, plane që bien ndesh me mbretërinë hyjnore.

Të gjithë i dimë manovrimet e grekut për të na kthyer në grekër, jo në të Krishterë. Gjithashtu kanë dalë sheshit planet ekstremiste të shoqatave "bamirëse" Arabe që duan të përdorin Shqiptarët për të larë paratë e për të terrorizuar Perëndimin me idologjitë e tyre. Me syrin e Shqiponjës që shikojmë grekërit, serbët e arabët, duhet të analizojmë edhe interesat e vërteta të misionerëve Amerikanë.

Nqs evangjelistët vijnë në Shqipëri për të përhapur fjalën e Zotit, për të riparuar shkollat, për të ushqyer fëmijët e uritur, atëherë kjo nuk ka asgjë të keqe dhe ne duhet t'u tregojmë mikëpritjen Shqiptare. Kush ka dëshirë i beson, e kush nuk ka dëshirë mund të qëndrojë ateist ose të bësojë çfarë të dojë. Por, nqs evangjelistët vijnë në Shqipëri për të na shfrytëzuar për interesat e tyre, atëherë ne duhet të zbatojmë ligjin e vetë Amerikanëve për të ndaluar aktivitetet e tyre.

Shqipëria nuk ka nevojë për fryma fetare që të mbrojnë njërën fe dhe të hedhin poshtë tjetrën. Ndihma e tyre për Shqipërinë duhet të jetë e pakushtëzuar, ashtu siç është edhe dashuria e Zotit. Ky është mesazhi që duhet të përcjellin evangjelistët, grekërit, serbët, arabët e kushdo që vërtet kërkon të ndihmojë Shqipërinë, qoftë edhe me përhapjen e fesë, për aq kohë sa i vetmi interes është besimi në Zot.

Shembullin më të mirë se si përhapet fjala e Zotit e ka dhënë shënjtorja Shqiptare, Nënë Tereza. Ajo u hapi krahët Indianëve, Arabëve, Afrikanëve e kujtdo që kishte nevojë për ndihmë, pa dallim feje apo kombësie. Ajo ushqeu të varfërit, të sëmurët, fëmijët e të moshuarit.

---------------

Mendimet më lart ishin për dokumentarin. Në lidhje me imazhin tonë në botë është diskutuar mjaft nga të tjerët dhe mendimi im është se imazhi nuk ka rëndësi. Ajo që ka rëndësi është gjëndja aktuale në Shqipëri dhe çfarë mund të bëjmë për të përmirësuar atë, aty duket dashuria për atdheun. Çfarë mund të bëj unë si emigrant që brezi i ri i Shqiptarëve të mos emigrojë në Përëndim por të jetojë i lumtur në vendlindje? Çfarë të bëj unë si emigrant për të lehtësuar dhimbjet e emigrantëve të tjerë, për të organizuar diasporën e për të mbrojtur të drejtat e bashkatdhetarëve tanë?

Ndihma Shqipërisë nuk i vjen as nga Evropa e as nga Amerika. Ndihma duhet t'i vijë nga vetë Shqiptarët. Ata që vërtet duan Shqipërinë, e tregojnë dashurinë duke përmirësuar diçka në vendin e tyre, sado e vogël të jetë. Ndihma më e madhe vjen duke u kthyer në vendlindje, por edhe ata që nuk kanë mundësi të kthehen, mund të bëjnë pjesën e tyre duke përhapur kulturën Shqiptare, duke nxitur investime, e duke mbrojtur interesat Shqiptare në qeveritë e jashtme.

Hapi i parë në përmirësimin e Shqipërisë është përmirësimi i secilit prej nesh si individë. Emigrimi na dha mundësinë për të mësuar dhe ne duhet ta shfrytëzojmë atë për të ndritur mendjen, ashtu siç bënë edhe të parët tanë në fillim të shekullit të kaluar. Kjo do sjellë rilindjen e kombit tonë.
    Edi

Antony Trollope ka thene: Nobody holds a good opinion of a man who has a low opinion of himself (Askush nuk e ka nje opinion te mire per ty, nese ti nuk e ke nje te tille per veten tende)

E njejta gje vlen edhe per shtetet. Cfare eshte shkruar ne kete teme per anet negative te Shqiperise si droga, prostitucioni etj, jane te verteta. Keto nuk mund t'i mohoj njeri, por nuk jane i vetmi imazh i Shqiperise dhe shqiptareve. Pjese e atij imazhi jane edhe shume shqiptare qe kane arritur me punen e tyre te fitojne vleresimin si ne Shqiperi ashtu edhe ne bote. Dualizmi i realiteteve (pozitiv dhe negativ) nuk eshte vetem per Shqiperine, por per te gjitha shtetet. Nje nga rregullat me te thjeshta te ekonomise eshte: "reklama e shet mallin". Ne kete rast nese duam te bejme dicka qe gjerat te ndryshojne, qe ne te mos jemi gjithmone 'delja e zeze', eshte ne rradhe te pare, te vleresojme veteveten, ne menyre qe te na vleresojne edhe te tjeret.
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

<-----
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Postime
    985
    Citim Postuar më parë nga shigjeta
    . Nje nga rregullat me te thjeshta te ekonomise eshte: "reklama e shet mallin". Ne kete rast nese duam te bejme dicka qe gjerat te ndryshojne, qe ne te mos jemi gjithmone 'delja e zeze', eshte ne rradhe te pare, te vleresojme veteveten, ne menyre qe te na vleresojne edhe te tjeret.
    Malli i mire , s'ka nevoje per reklame...
    Vehten vleresoje sa te duash ti , nese tjetri ka opinion te keq per ty...s'do arrish t'ja ndryshosh !
    Nje rol kryesor ne 'brumosjen e opinionit' te tjerve ndaj shqiptarve , luan media !
    Sigurisht qe ndikon shume pasi pasqyron vetem ate anen negative te shoqerise shqiptare ne emigrim !
    Ai qe ka mend per ta kuptuar qe pergjithesimi eshte nje metode e deshtuar vleresimi , nuk ndikohet nga reklamimi i mediave !
    Fatkeqesisht , keto jane nje pakice !
    Fjala vjen ..ne nje vend me komunitet te madh shqiptar , dalin 3-4 kokrra qe "make dhe headlines" dhe epitetin e tyre e marrin edhe te tjeret vetem se i bashkon emri "shqiptare" !
    Meqe termi pergjithesues nuk na pershtatet shume , atehere rruga me e mire eshte qe secili te kujdeset per vendin qe ze vete ne shoqerine ku jeton !
    ...

i/e regjistruar Maska e leci
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Citim Postuar më parë nga shigjeta
    Antony Trollope ka thene: Nobody holds a good opinion of a man who has a low opinion of himself (Askush nuk e ka nje opinion te mire per ty, nese ti nuk e ke nje te tille per veten tende)
    Ky Antony Trollope i famshem do jete deri sa e keni permendur por nuk ka thene ndonje gje te madhe,perkundrazi
    Une kam nje opinion te mire per personin tim por nuk varet nga mua mendimi qe kane mbi shqiptaret dhe Shqiperine.
    Mendoj qe çdonjeri pergjigjet per veprimet e tij ne jete dhe nuk kemi pse te turperohemi per emrin shqiptar ose per bashkekombesit tane.
    Ka edhe nga ata qe me veprimet e tyre te bejne te ndihesh keq por kjo eshte jeta dhe hyn ne normalitet.
    Dhe pastaj si thane me siper malli i mire nuk ka nevoje per reklama.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Oborri yne me plehra.

Gjeja e pare qe te ben pershtypje kudo qe jetojne shqiptaret jane plehrat e lena pa kujdes ne oborr,anash rruges,aty-ketu neper fshatra e qytete.
    Ne prodhojme shume plehra dhe nga ana tjeter nuk jemi te afte qe t'i largojme ato,por i mbajme aty afer e qelbim me ere veten dhe te tjeret perreth.
    Kjo vjen ngaqe ne jemi nje popull me tradita blegtorale e si te tille nuk mund te jetojme pa pleh.
    Mirepo plehu shtohet e shtohet e vjen nje dite qe eshte shume e veshtire qe te largohet nga aty.Ne pamundesi te largimit te tij ne ne te njejten kohe bejme dhe nje favor se nga ky pleh lindin filizat.
    Ketu fillon jeta e re pra pas kalbezimit te plehut e te daljes se filizave te rinj.
    E pra per momentin ne jemi nje shoqeri (qe pavaresisht se ku jetojme),ne nje kalbezim te shpejte dhe te pandalshem.
    Ky eshte dhe imazhi qe shohin te tjeret dhe qe ne nuk na pelqen.
    Me te vertete asnjeri nuk ka deshire t'a shohe realitetin ne sy por nga pseudovetedija kombetare kalohet ne himnizimin e cdo gjeje dhe per me teper ne te mesuarit e te jetuarit ne plehra.
    Kam lexuar me vemendje te madhe te gjitha reagimet parardhese dhe personalisht nuk pajtohem me thenjet pleheruese te atij qe hedh pleh ne imazhin shqiptar por nga ana tjeter pa kapercyer sensin e mases ne duhet te pranojme se imazhi yne eshte shume i vrare.
    Helmut Kohl njehere pati thene se Gjermania fillon nga oborri i secilit gjerman e se kur oborret e tyre jane te bukura athere dhe Gjermania eshte e bukur.
    Kete gje duhet t'a bejme dhe ne duke filluar nga oborri i gjithesecilit.T'a pastrojme njehere oborrin tone,familjen tone,moralin tone e athere shqiptaret do te kene fatin e Gjermanise.
    Por dhe optimisti me i madh i botes do t'a kishte te veshtire te parashikonte nje zhvillim te tille te kombit shqiptar.Nuk duhet te harrojme se nga u nisem e ku jemi e ku duam te shkojme.
    Mos harroni se ne vitin 1991 gati gjithe shqiptaret ishin te papune,te uritur e se vetem nje operacion italian na shpetoi nga varferia.
    Mos harroni se ne vitin 1991 gati e gjithe ekonomia e vendit ishte e fundosur.
    Mos harroni se ne vitin 1991 ende ndiqej fjala dhe mendimi i lire,ende kishte te burgosur politike e se drejtuesit e sotem te vendit shkruanin ne gazete me pseudonime.
    Nga ky mjerim (kalbezim total) lindi filizi i ri i demokracise.Per nje kohe teper te shkurter iniciativa e lire u dha krahe njerezve.
    Ndonese u be shume,ato nuk u ngriten mbi nje themel te forte e te paster por mbi plehra e per rrjedhoje erdhi 1997.
    Ai vit e rrenoi perfundimisht imazhin tone qe u ngrit me aq mund e sakrifica ne vitet 92-96 ndonese pa je themel te forte.
    Nga ai vit i mbrapshte kur u fundos shteti,ngriti krye e mori hov krimi politik e ekonomik.
    Sot po korrim ato qe u mbollen athere.Nder to po korrim dhe imazhin.
    Ne nje shkrim te para dy diteve thashe se vendi yne gjendet jo para zgjedhjeve qe do te ishte normale por para zgjidhjeve.
    Pra plehu shqiptar eshte tejmbushur dhe pret lindjen e filizave por se a do te arrihet kjo veshtire te parashikohet sepse te gjitha krahet e politikes jane te perfshire ne ate grumbull plehu te cilin e shohim te gjithe por qe asnjeri nuk merr guximin t'a pastroje.

Edhe malli i mire ka nevoje per reklame, se ndryshe si do e marrim vesh qe eshte i mire

Ne kete teme nuk po diskutohet se si na karakterizojne te tjeret, por si ne e prezantojme vendin. Prezantimin nga media e huaj nuk e kemi ne dore, ndersa si ne e prezantojme vendin ne media apo ne kontakt me te huajt, eshte deri diku ne doren tone. Kur komentohemi, me te drejte apo pa te drejte - negativisht, eshte keq. Por kur kjo vjen nga vete ne....
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema të Ngjashme

1. Arlind Farizi: Imazhi dhe autoimazhi
    Nga Davius në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-05-2009, 07:50
  2. Imazhi i shqiptareve.
    Nga DYDRINAS në forumin Votime dhe sondazhe
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 20-02-2009, 20:27
  3. Si mund të përmirësohet imazhi i Shqipërisë dhe shqiptarëve?
    Nga tani_26 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 11-10-2005, 07:01
  4. Toni dhe imazhi i tij
    Nga toni_në_PR në forumin Prezantoni veten në forum
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 02-07-2005, 11:19
  5. Imazhi i gabuar për Shqipërinë
    Nga ganoid në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-11-2002, 10:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •