Rastësisht nga disa miq amerikanë më erdhi kjo vidio në lidhje me Shqipërinë.
http://www.rzim.org/publications/realaudio_index.php
Gjëja që më bëri më së shumti përshtypje në këtë vidio është intervista e zotit Zefjan Nikolla.
Sipas zotit Zefjan Nikolla, Shqipëria është vendi më i varfër në botë, me nivelin më të lartë të korrupsionit dhe krimit, shqiptarët janë populli më imoral, një shoqëri e sëmurë.
Është shumë e qartë dhe gjë që duket se vendi ynë nuk është në një standard të njëjtë ekonomik me Amerikën e Europën Përëndimore, por është poashtu shumë e qartë se nuk jemi as vendi më i varfër në botë, dhe jo vetëm në botë, por as në Europë jo, e as në Ballkan jo. Poashtu për korrupsionin e krimin.
Pastaj ta quash kombin tënd (pamvarësisht se si është ai) të pamoralshëm, një shoqëri e sëmurë, është turp për çdo shqiptar e edhe për zotin Nikolla.
Neve jemi duke ecur para me hapa shumë të shpejtë dhe për këtë edhe të gjithë shqiptarët jemi duke punuar ditë e natë, por kjo pengohet nga mendime të tilla karshi kombit tonë të bashkëatdhetarëve tanë si zoti Nikolla. Neve gjithë kohën jemi duke bërë publicitet për atraktivitetin e atdheut tonë për investime që ti bëjmë sa më shumë të huaj që të investojnë tek ne. Pastaj, jemi duke i folur për bukuritë natyrore, për bregdetin e mrekullueshëm shqiptarë, për mikpritjen dhe bujarinë shqiptare, për vlerat tona kombëtare, që të kemi sa më shumë turistë të huaj.
Tani, imagjinoni çfarë efekte negative kanë deklarata të tilla, tek të huajt që duan të investojnë dhe të vizitojnë atdheun tonë.
Urojmë që zoti Nikolla dhe kushdo shqiptarë tjetër të mbledhin mendjen dhe të kenë kujdes në deklarata të tilla në të ardhmen. Poashtu, urojmë që edhe këta të nxjerrin në pah vlerat e mirëfillta tona kombëtare dhe jo të shkretojnë në këtë mënyrë.
Krijoni Kontakt