do te thot fjala KONIGTIV ?
do te thot fjala KONIGTIV ?
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Ma merr mendja qe e ke per fjalen "COGNITIVE" ose sic perdoret nganjehere ne shqip "KONJITIV".Postuar mė parė nga iliria e para
Do te thote NJOHES; qe ka lidhje me procesin njohes te dickaje ose te dikujt.
Po KOGNITIVE deshta por si zakonisht, gabova.
Kjo fjale perdoret ne medicine(psikiatri).
Kombi mbi te gjitha
Perdoret ne shqip "konjitiv"?
Nuk di te kete psikiatri konjitive,por psikologjia konjitive merret me studimin e menyres se te menduarit te njeriut.Perdorin terapi konjitive,thelbi i te cilave eshte : perpiqen te ndryshojne menyren e sjelljes dhe te menduarit te pacientit nese keto jane te demshme per vete pacientin.
E ku shkruhen ne karte
fjalet e gjuhes se zjarrte...
Une kurr nuk mesuar ne shqip. Kete fjale e kam degjuar ketu ku jetoj dhe e kam degjuar ne kontekst "TERAPI KOGNITIVE".
Do te thote qe e paskan "huazuare" e bere konjitiv.
Kombi mbi te gjitha
Cognitive ability- aftesia njohese, eshte aftesia per te mesuar gjerat e reja, per te mbajtur mend dhe per te perpunuar informacionin e marre. Zakonisht eshte me e larte ne rini dhe bie me kalimin e kohes.
nje kuriozitet: Njerezit qe e kane shume te larte ate qe quhet "good cholesterol" ose HDL (behet fjale per 75 e lart, norma eshte 40-60) kane jetegjatesi deri ne 100 vjec, rrezik shume te vogel per infarkte, metabolizem perfekt dhe aftesi kognitive te larte edhe ne pleqeri.
Krijoni Kontakt