Postuar më parë nga
sulioti
o DAJ GONI(me respekt)me ndegjo me vemendje;
ZOTI eshte nje nese egziston,njerzit e ben cop cop deh formuan fe, si keto partit e Shqiperis qe mbin se kerpudhat, dhe secila e ka nje prgram te sajin, por qellimi eshte i njejti====MARRJA E PUSHTETIT.
Fete vet vetiu ndajn njerzit, ndajn kombet,ndajn dhe vete familjen,nuk po e them une ket gje, por e ka then historia,vrojto se si vriten mes tyre vllezer nder vete,ose se si perfundojne kure duan te besojn ndryshe, dhe shembuj ka sa te duash, dhe une po ju jap disa te kohes dhe te kaluares;
Njerzit provohen ne koh te veshtira dhe jo ne koh paqeje, dhe kombi jon kur ka kaluar koh lufte, eshte vrare si mos me keq mes vetit, fjala vjen shkaterrimi i Sulioteve erdhi nga vedhezrit e tyre qe besonin ndryshe,djegja ose shkaterrimi i Voskopojes u be po nga keta ( qe besonin ndryshe)dhe te cilet u detyruan dhe ne nje fare menyre te shkojn drejt grekut, italianit apo gjetk, pra nese neser larg qoft kemi luft, ato qe shikon ketu ne forum, mos te duken enderra,se ato jan postime qe ne nje fare shkalle shprehin mendimin e gjere te popullit.
Dhe rasti tjeter Iraku deri sa qe paqe gjithcka shkonte mire aty, sot ne koh lufte,vetem se besojn ne sekte ndryshe brenda nje feje, po vriten si mos me keq mes vetit.
Ose kemi dhe raste ku politikisht nje komb mendon percaras,shih ku kan arritur sot Koreanet,nga nje popull nje gjuh, nje kulture,sot te ndare si mos me keq dhe ceshte me e keqja se ata urrehen mes vetit, ja pra ore daj prandaj nuk duhet qe ti lem brezat e rinj te besojn ndryshe, por ti ushqejm te gjith njesoj nese duam te kemi stabilitet si ne koh te mira ashtu dhe ne te keqia (larg qofshin).
Femijet tan jan vellezer flasin nje gjuh e kan trasheguar nje kultur, dhe keshtu duhet te mbesin, por ama nese ne i lem te lire te bien ne nje kurth,partiako fetar ata ndahen vet vetiu,dhe mos me thuaj jo, se sic e thash dhe me lart, vetem programi ndryshon se qellimi eshte i njejti Pushteti total me ane te propagandes fetare.
Krijoni Kontakt