Close
Faqja 9 prej 13 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 125
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-01-2008
    Postime
    383
    Vetem edhe nja diqka du qe te bahet vetem qose hoxha lutet shqip kurr sdo ket probleme si nuk ka pas deri tash gjitha tjerat jan ne rregull.Ti ju tham te verteten kurr skam qen te lutem ne as nje objekt fetar as ne kish e as ne xhamij po gjithmon ka besu ne zot dhe edhe qofse sdo ket as kish e as xhamij sod jet pun e madhe se do lutmi ne zot e bile do lutmi gjith shqip.

Harmonia fetare tek shqiptaret forcohet vetem nese:
    Nuk diskutohet/debatohet per ceshtje fetare.
    me duket se ne po i japim shume randesi religionit duke ba debate e programe diskutimesh me tema fetare neper tv shqiptare.
    sikur t kisha gja ne dor
    e t u bajsha akullor
    buzt e tuja me shiju
    ne gjoks tandin me piku-Orosh

i/e regjistruar Maska e shalja1
    Anëtarësuar
    18-05-2009
    Postime
    427
    GJITHMONE ka me pase harmoni po do leshgjate po e prishin pake.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Kjo teme nuk eshte hapur per diskutim!

Kjo teme eshte hapur si nje detyre shtepie e drejtuar te gjithe antareve te forumit. Detyra eshte e thjeshte ne pamje te jashtme por ka nevoje qe te vrisni pak trurin, te lexoni sa me shume dhe te vini ne fund me zgjidhjen optimale te detyres qe ju eshte ngarkuar.

Detyra: Perpiloni nje liste rregullash/normash/ligjesh shoqerore qe duhet te respektohen nga cdo shqiptar ne menyre qe te ruhet integriteti i komunitete fetare ne vend dhe te forcohet akoma me shume harmonia fetare ne rradhet e shqiptare.

Pergjigjia duhet te jete personale dhe e pavarur, qe do te thote se secili prej jush duhet te mendoje e gjykoje vete, e te vije ne kete forum me pergjigjen e tij per detyren e caktuar. Pergjigjia duhet te jete ne formen e nje liste koncize, si per shembull:

1. Duhet qe shteti...
    2. Duhet qe komunitet...
    3. Duhet qe ....
    4. Nuk duhet lejuar qe...
    5. Duhet mbrojtur me ligj ....

Besoj se e keni te qarte. Cdo antar duhet te lere vetem nje pergjigje ne kete teme, te gjitha pergjigjet apo replikat do te fshihen. Mos komentoni mendime te shprehura nga antare te tjere qe nuk mendojne si ju.

Albo
    ligji,te jet ipranushem p[er te gjith dhe irespektuar dhe izbatushem per te gjith. ligjet te jen pa ndikime nga prisit fetar por nga ekspert tese drejtes ligjore dhe kushtetuta.ligjetetokes ti zbatojm njilloj e ligjet qjellore kush si do ,atje gjdonjeri pergjigjet perveti

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015

Cool

Citim Postuar më parë nga OROSHI Lexo Postimin
    Harmonia fetare tek shqiptaret forcohet vetem nese:
    Nuk diskutohet/debatohet per ceshtje fetare.
    me duket se ne po i japim shume randesi religionit duke ba debate e programe diskutimesh me tema fetare neper tv shqiptare.
    Jo pse nuk eshte keq te diskutohet, por te diskutohet drejt ama jo me hedhje balte pa fakte, dhe nese diskutohet drejt,dalin ne pah gabimet, te mirat dhe te keqiat,dhe ata qe din te gjykojn drejt, me siguri do ndjekin rrugen e drejt.
    PLAGA DO PERKUSHTIM DHE VEMENDJE DERI SA AJO TE SHEROHET PLOTESISHT,nese e le pas dore,ajo hapet dhe pushton gjith trupin.Me debat demokratik duhet ti paraprim se keqes qe po i kanoset vendit ton.

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Harmonia fetare forcohet atehere kur:

1. Praktikimi i besimit bdryshe nga ti,nuk te pengon
    2. Praktikimi i besimit nuk eshte alibi per te arritur nje qellim
    3. Besimtaret,nuk perziejn besimin me politiken
    4. Shteti ndalon qe te huajt te predikojne ne vendin tone
    5. Predikimet fetare nuk shkojne ne dem te vendit,kombit dhe historise

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,015

Cool

Citim Postuar më parë nga Daja-GONI Lexo Postimin
    Harmonia fetare forcohet atehere kur:

1. Praktikimi i besimit bdryshe nga ti,nuk te pengon
    2. Praktikimi i besimit nuk eshte alibi per te arritur nje qellim
    3. Besimtaret,nuk perziejn besimin me politiken
    4. Shteti ndalon qe te huajt te predikojne ne vendin tone
    5. Predikimet fetare nuk shkojne ne dem te vendit,kombit dhe historise
    o DAJ GONI(me respekt)me ndegjo me vemendje;

ZOTI eshte nje nese egziston,njerzit e ben cop cop deh formuan fe, si keto partit e Shqiperis qe mbin se kerpudhat, dhe secila e ka nje prgram te sajin, por qellimi eshte i njejti====MARRJA E PUSHTETIT.

Fete vet vetiu ndajn njerzit, ndajn kombet,ndajn dhe vete familjen,nuk po e them une ket gje, por e ka then historia,vrojto se si vriten mes tyre vllezer nder vete,ose se si perfundojne kure duan te besojn ndryshe, dhe shembuj ka sa te duash, dhe une po ju jap disa te kohes dhe te kaluares;

Njerzit provohen ne koh te veshtira dhe jo ne koh paqeje, dhe kombi jon kur ka kaluar koh lufte, eshte vrare si mos me keq mes vetit, fjala vjen shkaterrimi i Sulioteve erdhi nga vedhezrit e tyre qe besonin ndryshe,djegja ose shkaterrimi i Voskopojes u be po nga keta ( qe besonin ndryshe)dhe te cilet u detyruan dhe ne nje fare menyre te shkojn drejt grekut, italianit apo gjetk, pra nese neser larg qoft kemi luft, ato qe shikon ketu ne forum, mos te duken enderra,se ato jan postime qe ne nje fare shkalle shprehin mendimin e gjere te popullit.

Dhe rasti tjeter Iraku deri sa qe paqe gjithcka shkonte mire aty, sot ne koh lufte,vetem se besojn ne sekte ndryshe brenda nje feje, po vriten si mos me keq mes vetit.

Ose kemi dhe raste ku politikisht nje komb mendon percaras,shih ku kan arritur sot Koreanet,nga nje popull nje gjuh, nje kulture,sot te ndare si mos me keq dhe ceshte me e keqja se ata urrehen mes vetit, ja pra ore daj prandaj nuk duhet qe ti lem brezat e rinj te besojn ndryshe, por ti ushqejm te gjith njesoj nese duam te kemi stabilitet si ne koh te mira ashtu dhe ne te keqia (larg qofshin).

Femijet tan jan vellezer flasin nje gjuh e kan trasheguar nje kultur, dhe keshtu duhet te mbesin, por ama nese ne i lem te lire te bien ne nje kurth,partiako fetar ata ndahen vet vetiu,dhe mos me thuaj jo, se sic e thash dhe me lart, vetem programi ndryshon se qellimi eshte i njejti Pushteti total me ane te propagandes fetare.

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar më parë nga sulioti Lexo Postimin
    o DAJ GONI(me respekt)me ndegjo me vemendje;

ZOTI eshte nje nese egziston,njerzit e ben cop cop deh formuan fe, si keto partit e Shqiperis qe mbin se kerpudhat, dhe secila e ka nje prgram te sajin, por qellimi eshte i njejti====MARRJA E PUSHTETIT.

Fete vet vetiu ndajn njerzit, ndajn kombet,ndajn dhe vete familjen,nuk po e them une ket gje, por e ka then historia,vrojto se si vriten mes tyre vllezer nder vete,ose se si perfundojne kure duan te besojn ndryshe, dhe shembuj ka sa te duash, dhe une po ju jap disa te kohes dhe te kaluares;

Njerzit provohen ne koh te veshtira dhe jo ne koh paqeje, dhe kombi jon kur ka kaluar koh lufte, eshte vrare si mos me keq mes vetit, fjala vjen shkaterrimi i Sulioteve erdhi nga vedhezrit e tyre qe besonin ndryshe,djegja ose shkaterrimi i Voskopojes u be po nga keta ( qe besonin ndryshe)dhe te cilet u detyruan dhe ne nje fare menyre te shkojn drejt grekut, italianit apo gjetk, pra nese neser larg qoft kemi luft, ato qe shikon ketu ne forum, mos te duken enderra,se ato jan postime qe ne nje fare shkalle shprehin mendimin e gjere te popullit.

Dhe rasti tjeter Iraku deri sa qe paqe gjithcka shkonte mire aty, sot ne koh lufte,vetem se besojn ne sekte ndryshe brenda nje feje, po vriten si mos me keq mes vetit.

Ose kemi dhe raste ku politikisht nje komb mendon percaras,shih ku kan arritur sot Koreanet,nga nje popull nje gjuh, nje kulture,sot te ndare si mos me keq dhe ceshte me e keqja se ata urrehen mes vetit, ja pra ore daj prandaj nuk duhet qe ti lem brezat e rinj te besojn ndryshe, por ti ushqejm te gjith njesoj nese duam te kemi stabilitet si ne koh te mira ashtu dhe ne te keqia (larg qofshin).

Femijet tan jan vellezer flasin nje gjuh e kan trasheguar nje kultur, dhe keshtu duhet te mbesin, por ama nese ne i lem te lire te bien ne nje kurth,partiako fetar ata ndahen vet vetiu,dhe mos me thuaj jo, se sic e thash dhe me lart, vetem programi ndryshon se qellimi eshte i njejti Pushteti total me ane te propagandes fetare.
    Pershendetje Suliot djali!

Une fola se si duhej te ishte ne rastin ideal.Si duhej sjellur njerezia.Se si eshte sot,kete po e shofim te gjithe.Edhe po na dhemb te gjitheve.
    Ndoshta kjo qe une thash eshte utopi,por me duket se edhe ajo cfare ti deshiron eshte utopi.Une mendoj se ky popull nuk do te mbetet pa asnje fe,por mendoj se ky popull veshtire se ne te ardhmen do ta kete vetem nje fe te vetme.Pra,idealja eshte te bashkejetojme me njeri tjetrin dhe pran njeri tjetrit,pa lejuar qe dikush te na hyj ndermjet.Ne fund te fundit siq e the edhe ti,vellezer jemi,te nje gjaku.Kurse ata qe predikojne,e ne anen tjeter shiqojne me njerin sy pushtetin,ata duhet ti largojme,mos ti degjojme,dhe mos tu veme pas.
    Une mendoj se kjo eshte zgjidhja me e mire.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,015

Smile

Citim Postuar më parë nga Daja-GONI Lexo Postimin
    Pershendetje Suliot djali!

Une fola se si duhej te ishte ne rastin ideal.Si duhej sjellur njerezia.Se si eshte sot,kete po e shofim te gjithe.Edhe po na dhemb te gjitheve.
    Ndoshta kjo qe une thash eshte utopi,por me duket se edhe ajo cfare ti deshiron eshte utopi.Une mendoj se ky popull nuk do te mbetet pa asnje fe,por mendoj se ky popull veshtire se ne te ardhmen do ta kete vetem nje fe te vetme.Pra,idealja eshte te bashkejetojme me njeri tjetrin dhe pran njeri tjetrit,pa lejuar qe dikush te na hyj ndermjet.Ne fund te fundit siq e the edhe ti,vellezer jemi,te nje gjaku.Kurse ata qe predikojne,e ne anen tjeter shiqojne me njerin sy pushtetin,ata duhet ti largojme,mos ti degjojme,dhe mos tu veme pas.
    Une mendoj se kjo eshte zgjidhja me e mire.
    Eshte koha qe te nxierrim mesime or DAJ,SE SI I THON ASAJ FJALES CTE MBIELLESH DO TE KORRESH dhe ne sot kemi nje brez te ri,qe duhet ta edukojm, te mendoj ndryshe, duke i bindur me provat e hidhura se te shkuares,nese i lejm te lire te bien ne kurthe te ndryshme PARTIAKO FETARE,do korrim po ato gjera qe kemi korrur dhe ne te kaluaren.

Njeerzit jan te lire te bejn zgjedhjen e tyre, por para se te bejn nje zgjidhje,do ishte e udhes te dinin me pare pasojat,qe ka besimi ndryshe.Fjala vjen te lexonin keto qe shkruhen ketu..........

Gjithsesi ne kemi deshiren e mire dhe skemi forc ti ndryshojm gjerat, por eshte e udhes te postojm gjera me sens te mire gjithmon ne sherbim te kombit, dhe kurrsesi nje grupimi tjeter.

Te pershendes Daja Goni

Sulioto,une po shof ca tema fetare ne TV e digitalb-it dhe me te thene te drejten synimi i ketyre diskutimeve ne TV eshte vetem e vetem qe shqiptaret te adoptojne disa tradita qe jane te huaja per ne,edhe per vete muslimanet shqiptare!
    Perderisa Zogu ka 80 vjet qe e ndaloi perçen,perse duhet ne te bejme mbrapa ne kete çeshtje?
    Per mendimin tim diskutimi per çeshtje fetare vetem sa e ben me qesharake nje komunitet.
    Fetaret e kane vendin e tyre,ne kishe ose xhami,jashte ketyre kulteve ata duhet t'i pershtaten vendit laik dhe traditave shqiptare.

Po bahet shume zhurme,nuk me pelqen!
    sikur t kisha gja ne dor
    e t u bajsha akullor
    buzt e tuja me shiju
    ne gjoks tandin me piku-Orosh

Faqja 9 prej 13 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Gjergj Kastriot Skënderbeu
    Nga Arbushi në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 434
    Postimi i Fundit: 18-09-2022, 06:57
  3. Gjendja Aktuale Fetare Shqiptare
    Nga Anton në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 23-08-2004, 17:34
  4. Cili është synimi i AKSH-së?
    Nga Faik në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •