Close
Faqja 4 prej 10 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 99
    i/e larguar Maska e Jamarber
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    390
    rrugzgjidhje shpetimi nuk eshte asnjeher vetvrasja ,pore ka disa raste teper te veqanta ku vetvrasja esht plotesisht e justifikuar

The_Only Maska e Hena_22
    Anėtarėsuar
    06-11-2003
    Vendndodhja
    Ne parajse
    Postime
    23
    Postuar mė parė nga DJ KOSMONOVA
    Hene moj hene e bardha hene
    ate pyetjen kush ta ka thene.
    Qe te besh nje gje te tille
    duhet ta mendosh mire e mire.

Meqe ty ta ka thene truri
    se vdekja zgjidh te gjithe problemet.
    Une te them e ke gabim
    ti do vdesesh,do gezohen legenet.

Te te them se kush jam
    ti e di nuk eshte nevoje.
    Une jam XHAXHI PSIKOLOGU
    qe kaq shume kam pervoje.

Po thuaj ti bejme muhabet
    se i kemi trute ne koke.
    Atehere t`ia kalojme mire
    zoti ne qiell dhe ne ne toke.

Hej nuk di se si te te pergjigjem per nje pyetje te tille se nuk do pergjigje mendoj.Pergjigjia eshte e thjeshte dhe e natyrshme.E di ti se cfare mendoj une ?? Qe ai njeri qe arrin deri ne ate pike me mire te veje ne xhungel ta haje arusha te pakten mos ti gjejne as copat se eshte turp.Te te them une nje gje per veten.Une e dua aq shume jeten sa njeriu nuk ia fal.Kur te me vije koha do vdes dhe une se nuk do rri me zori mbi toke se do qeshin dhe te tjeret me mua.
    Ate dite qe do vdes do le amanet qe kur te me cojne atje te shtepia e re te me japin me vete edhe nje NOKIA 8210 meqe ka dhe radio te degjoj muzike per qejfin tim. BYE
    O dj kosmonova sorry lal po lexoje dhe nje here ate qe kam shkruajtur dhe pastaj me thuaj si e kam then dhe cfare kam then,se une nuk mbaj mend qe te kem then nje gje te tille,qe vdekja eshte zgjidhje dhe duhet te vdesim qe te gjith aman mosssss e thuaj ate.
    Se une skam vdekur per njeri deri me sot,dhe as skan per ta patur rastin te vdes une per njeri theter hihihihi po te duan te vdesin per mua
    JeTa EsHtE e BuKuR pEr aTa qE e JeToJnE,
    JeTa EsHtE pEr QeJf PeR aTa Qe E gEzOjNe,
    AsHtU sIc EsHtE DhE dAsHuRiA,
    PeR aTa Qe DiNe Te DASHUROJNE

Love's Lover Maska e ice_storm
    Anėtarėsuar
    24-12-2003
    Vendndodhja
    fajv 1 for
    Postime
    1,043
    Vdekja nuk eshte zgjidhje.
    Si mund ta quash zgjidhje kur i jep fun gjithckaje?!
    Vdekja eshte nje realitet me te cilin duhet te jetojme por jo nje zgjidhje sepse nuk zgjidh asgje.Ti vdes ene iken tek te shumtit.
    Une per vete e kam shume frike jo si vdekje se e di qe do vdes se sjam ndryshe por kur ose se si do ma marri ajo.
    domini sumus
    sumus servi
    ubicumque
    nusquamque

i/e regjistruar Maska e bregu26
    Anėtarėsuar
    23-01-2004
    Vendndodhja
    Munih, Gjermani
    Postime
    136
    Pershendetje!

Sa i perket temes, mendoj se secili nga ne eshte ne gjendje te thot thjeshte se vdekja nuk eshte zgjedhje, se ndoshta asnjeri nga ne nuk eshte takuar me fatin, ku njeriu ne psikiken e vet, nuk shef asnje rrugedalje tjeter.
    Personat qe jane suicid, jeten e shofin nga nje kend tjeter.
    Sipas meje Siuciteti nuk ka te bej me dobsi karakteri, por eshte nje semundje teper e madhe psiqike.
    Shnetin juve!
    Bregu
    isha, erdha dhe do te jem!!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    Boston, MA::USA
    Postime
    6
    Fatkeqesisht vdekja eshte nje zgjidhje e perhershme dhe jo e perkohshme......
    Money is only an idea....

i/e regjistruar Maska e Kopliku_forever
    Anėtarėsuar
    01-03-2003
    Vendndodhja
    atje ku nuk jeni ju
    Postime
    31
    Me cfare mereni edhe ju me vdekje aman harrojeni ate fjale se po e kap nonjonin ktu, e keni nigju ceken kur thote, Hiqma tullacdhekun hiqma tullacdhekun edhe ju tesh fillone me thane hiqma fjalen vdekje nga mendja, hiqma fjalen vdekje nga mendja.
    Se nuk asht gje e mir ajo pun vdekja nuk te zgjedhe rruge.

Faleminderit per mirkuptimin
    Jam Djal Malsor

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    04-02-2003
    Postime
    444

Vetevrasja eshte mekat

Jeten na e ka dhene perendia dhe ne nuk kemi te drejte ta shkaterrojme ate.
    Kam patur shume situata te dhimbshme ne jeten time,qe nganjehere dukeshin te pazgjidhshme por asnjehere nuk me ka shkuar nderm ment te beje harakiri.
    Mendoj se njerrezit qe vrasin veten jane njerrez me ndjenja te forta agresiviteti ndaj te tjereve.

S'mund te le papermendur ne kete kontekst dhe nje histori timen ketu ne Gjermani para disa vjetesh.
    Pasi kisha patur shume stres,pata pagjumesi dhe ju drejtova mjekeve.
    (Ishte kjo nje kohe kur une po jetoja Guatanamon time ne Gjermani!)
    Mendova se ne spital do te isha rehat dhe ata idiote zyrtare qe po me binin ne qafe nuk do te me bezdisnin.
    U gabova.Qe diten e pare qe u shtrova ne spital me erdhi nje doktoreshe ne deren e dhomes dhe me thaoni te vrisni veten? Mos e vrisni veten.
    C'pati kjo mor bab thashe une me vete.S'guxoka te vije njeriu dhe ne spital se i sugjerojne te vras veten.Pastaj te me thote njehere miredita.
    Nga te erdhi kjo ide i thashe ne anamneze jau bera te qarte se nuk kam patur ndonjehere ne jeten time ndonje ide te tille,kam kryesisht nje problem gjumi,dhe ky nuk duket te jete pavion me njerrez me probleme te tilla.
    Per me teper nuk mendoj se te kesh nje problem pagjumesie eshte nje mekat aq i rende sa te me denoni me keto fjale.
    Megjithate ajo erdhi disa here dhe me perseriste pyetjen sugjestive
    "Doni te vrisni veten". Mu kujtua koha kur ne keto spitale ne Gjermani beheshin eksperimente me njerrez .Madje jashte spitalit ne oborr per ironi ndodhej nje monument qe te kujtonte kete pjese makabre te historise se Gjermanise.
    Pas saj me duhesh te duroja edhe presionin psikologjik te nje "punonjesi social" i cili perpiqte te me mbushte mendjen se isha shume shume i semure,dhe se nuk ja vlente te roja me.
    Naziste te qelbur thashe me vete.As ketu ne spital nuk me lat rehat.Po ato konventat e Gjeneves ku jane? Prandaj me vjen per te vjell tashti kur degjoj ministrin e jashtem te Gjermanise te derdh lot krokodili per ata irakianet e keqtrajtuar ne burgje.
    (Me keto qe shkruajta me lart nuk dua te pergjithesoje te gjithe mjeket e sotem gjermane,te cilet ne pergjithesi e kryejne detyren e tyre me humanizem.Besoj se personat e permendur me lart ishin nje perjashtim dhe te manipuluar
    par raison d'etat!!!)

Pjese nga nje liber i pabotuar:

... Dikush trokiti ne dere.
    "Hyre" i thashe.
    Ai hyri -He i thashe,Si mund te te ndihmoj-.
    "Kam vendosur te vrase veten" tha
    " A mund te me thuash cila eshte rruga me e shkurter dhe me e sigurt per te vrare veten?
    -OK- i thashe.-E shoh qe e ke vendosur. Atehere me qe do ta dish rruga me e shkurter per te vrare veten eshte te hidhesh nga nje gradaciele.
    Ndersa rruga me e sigurt?
    He fol tha kush eshte rruga me e sigurt?
    Shko puno per sherbimin sekret gjerman!
    "Nga i di ti keto gjera" pyete ai.
    "Jane te gjitha te shkruara" ju pergjgja une."Jane te gjitha te shkruara".
    Shko lexo Grahame Greene," Our man in Havanna...."
    " Apo s'jam i sakte? Ah c'rendesi ka.Ti sikur doje te vrisje veten...
    Kurioziteti vrau macen,e mbase te ndihmon dhe ty...

.................................................. .................................................. .................

Funny remark:Per gabime drejteshkrimi ne shkrimet e tija nuk eshte Wittstar pergjegjes.Wittstar ben pergjegjes per kete rregjimin shqiptar monist i cili e zboi autorin larg trojeve shqiptare me dhune dhe deri me sot nuk ka dhene asnje spjegim per kete histori

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    18-05-2004
    Vendndodhja
    gjermani plako...kishe nai problem?
    Postime
    4
    eshte fjala per vdekjen qe mund ti shkaktosh tjetrit? apo eshte fjala per te vrare veten?...se s'po e morr vesh mire...po nejse varja

nqs eshte fjala per pytjen e pare...po...vdekja eshte nje zgjidhje...asgje personale...thjesht business

per te dyten varet si e interpreton...per mua eshte zgjidhja me idiote qe mund t'i japesh problemeve....nuk duhet harruar ama qe ka kultura si psh ajo aziatike qe vetvrasjen e kane te shenjte, kur vjen fjala per pune nderi(megjithese ne kohet e sotme ka humbur edhe atje shume ne kuptimin qe ka ne Bushido ose qe ka pasur si akt ne kohen e Samurai-ve)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2004
    Vendndodhja
    Ne bishtin e kometes
    Postime
    20
    Vdekja eshte proces natyror, qe mbyll krejt imazhin dhe bagazhin e njeriut... Prandaj ajo mund te quhet afersisht e tille... Vdekja eshte ajo qe njeriun e le ne udhekryq, dhe ajo qe njeriun e nxjerr nga udhekryqi...

i/e regjistruar Maska e Anisela
    Anėtarėsuar
    20-01-2004
    Postime
    764
    Me ben shume pershtypje pergjigjet konkrete qe jane dhene ketu!!!!Nje person qe do te beje vetevrasje ka dhe forcen qe te perballoje ate problem qe e nxit ne ate rruge!!!Por,rruga per te vdekja eshte shume e shkurter po e bere vete!!!Ne qoftese ke dike qe te flasesh me te per ate problem qe te mundon,ajo rruge eshte pafund!!!!Keshilla ime eshte qe ai person qe e mundon dicka ti hape zemren dikuj qe ka besim!!!!!Apo edhe nje te panjohuri fare,se aty e gjen pergjigjen e cdo pyetje!!!!Jeta eshte e gjate ,me sakrifica por e bukur!!!!
    Dhe keshtu ne rruge te madhe eshitme zemren tone, njerzve qe vetem nje te perqeshun dhane per te e shkuen te kenaqun e tu u gezue- pse pane mfshetsinat intime te kesaj jetes tone.

Faqja 4 prej 10 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Maksim Gorki
    Nga Fiori nė forumin Shkrimtarė tė huaj
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 20-09-2012, 07:47
  2. Vdekja e vėrtetė dhe ajo qė vėzhgohet lidhur me vdekjen
    Nga fisniku-student nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-03-2007, 15:02
  3. Mustafaj: Kosovės t'i jepet pavarėsia e kushtėzuar
    Nga Davius nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 186
    Postimi i Fundit: 30-03-2006, 12:47
  4. Dita kur Unė u kryqėzova
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 09-03-2006, 07:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •