Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 16
    i/e regjistruar Maska e alditirona
    Anëtarësuar
    30-11-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    209

Shpërndarja e internetit për distanca të mëdha

Eshte nje qender interneti ne Lagje dhe dua te marr nje linje prej tyre (te lidhen be rrjet me ta) porse problemi eshte se a eshte e mundur dhe se si? distanca eshte tek 200 Meter. Ne rast se blej Kabell rrjeti arrin te vije sinjali apo jo? Pres pergjigjen tuaj.
    bashkimi sjell fitore.

Në mos gaboj, duhet të blesh kavo 10Base-T të llojit STP (Shielded Twisted Pair) që suporton largësi deri në 500 m. Ai normali(sidomos më i lirë në çmim), pra UTP (Unshielded Twisted Pair) ka një limit prej 100 m. Ma merr mendja që kavo vjen nga një "hub" që ndodhet në NetCafe, pra mjafton një kavo normale dhe jo TX ("crossed" ).
    Nëse do lidhësh më shumë se 1 kompjuter duhet të përdorësh një "hub".
    U let him hold a gun 2 ur head during sex?I thought u were a feminist
    Usually he takes the clip out

Anëtarësuar
    30-11-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    209
    flm helios - jo une e dua vetem per nje kompjuter d.m.th ate te shtepise dhe besoj se nuk me hyn ne pune Hubi. D.m.th po te kesh nje kabell 10Base-T të llojit STP (Shielded Twisted Pair) arrin te marresh internet deri ne ate largesi 250 meter duke e lidhur tek Switchi i Internet Cafese.
    bashkimi sjell fitore.

automotive Maska e ClaY_MorE
    Anëtarësuar
    16-05-2004
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    4,456

Angry

Interneti Vjen Po Sa me i Gjate Te Jete Kablli Aq me E Avashte Eshte Linja. Mendoj Se Do e Kesh Pak Problem.
    Jeta ime, mban emrin e saj..

mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anëtarësuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    o clay moore ca eshte interneti uje qe do pompe hahahahahahahahahhahahahahahahahh
    jane elektrone o lum miku qe ecin me shpejtesine e drites dhe i bien botes rreth e qark neper ato kabllo max per 16 sek dhe ti thua ngadalesohet hhhahahahaahhahahhahahahh
    me fal po spo e mbaj dot hahahhahahahahahahahahahhhhahahahahhahahhhahhh

Anëtarësuar
    30-11-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    209
    Po mire pra mund ma shpjegoni me qaret se cfare duhet te bej une qe te marr internet ne kete distance dhe cfare duhet te blej?
    bashkimi sjell fitore.

Anëtarësuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    o aldi mund te shtrosh nje kabell UTP normal nuk ka problem une shtu e kam dhe u bene 6 muaj qe nuk kam probleme. E vetmja gje qe ty te punoje normalisht eshte qe po i kalove 110 metrat me kete lloj kablli eshte se duhet ta vendosesh karten e rrjetit manualisht ne nje shpejtesi 10Mbit/s sepse me 100 duket sikur spunon fare.
    Kjo gje realizohet tek Control Panel->network connections-> Local area connection -> Properties(me butonin e djathte) -> (tek faqja qe te hapet zgjidh )Configure -> Advanced -> dhe pastaj tek lista qe te del zgjidh Media Type dhe vendose ne 10Mbit-Full duplex dhe ja hodhe ok ?

Tung
    Une e kam te provuar kete me kabllin tim UTP cat 5-e qe shkon ne 230 metra nga internet kafeja ne shtepine time

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anëtarësuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    E mbushët Tiranën me kabuj.
    Si mund të shtrohen 230m kabëll në lagje? Hajde se e shtrove, por si do ta mbrrosh nga dëmtimi ose vjedhja?
    Edi

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882
    Largesia me e pranueshme e nje pc nga distributori i tij (Hub-i) sduhet te kaloje 70m per te vetmen arsye sepse cilesia nuk varet fort nga kabelli qe ti perdor por nga gjatesia e tij. Ai qe ka studiuar elektronike e di qe sa me larg te ndodhesh nga qendra aq me cilesi te dobet sinjali do kesh, dhe kjo zbatohet ne cdo fushe jo vetem ne linjat e Netcaffe.

Anëtarësuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    o edspace nga halli e kemi jo nga malli perderisa dsl ne shqiperi eshte akoma mjaft e shtrenjte kjo eshte e vetmja alternative e lire dhe e pranueshme mbas modemit.

O odeon kjo qe thua ti eshte e drejte por per sa i perket Ethernet-it, panvaresisht se keshillohet qe sduhet kablli ti kaloje 100m, mjafton ta dish si punon dhe e kalon kollaj pengesat e kabllit.
    Gjithsesi ki parasysh qe nqs sinjali vjen sado i dobet mjafton qe karta rrjetit ta dalloje

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ç'mendim keni për internetin?
    Nga AuGuSt_ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 11-05-2009, 05:17
  2. Numri i faqeve të internetit rritet për 30 milionë në 2008
    Nga YlliRiaN në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-01-2009, 06:41
  3. Luftë fetare permes internetit
    Nga Cappuccino në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 15-05-2006, 08:37
  4. Java - gjuhë programuese e shërbimeve të Internetit.
    Nga Shpirt Njeriu në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 29-01-2004, 00:07
  5. Java - gjuhë programuese e shërbimeve të Internetit
    Nga ILovePejaa në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 27-10-2002, 04:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •