Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 21
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2004
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    66

Bashkimi i dy lidhjeve të Internetit (ISP) për rrjetin lokal

se pari ju pershendes te gjithve, kam nje problem keshtu nese munet dikush mem nimu kam nje wireless me 50 pc edhe kam 2 provider te internetit a usht e mundur me i perdor te dyt ne te njejten koh a ka naj software qe e kryn qet pun?
    ju pershendes

//Lavdimi

mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anëtarësuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    o lavdimo ka por problemi qendron tek konfigurimi pasi mund ta besh vetem me nje router qe perdor protokolle si RIPv2 BGP etj une qe perdor FreeBSD di qe kete funksion mund ta besh me zebra keshtu e ka emrin projekti keshtu e ka dhe faqa http://www.zebra.org. per windows nuk e di nqs ekziston ndonje pakete e tille ke dhe nje version tjeter quhet KAME IP qe perfshin keto funksione. Vetem se eshte pak konfigurim i veshtire nqs nuk je ambientuar me routera me CLI(command line interface) dhe te kesh pak njohuri mbi menyren e punimit te protokolleve.
    Shpresoje te te hyje ne ndihme

forever hers Maska e Eagle
    Anëtarësuar
    21-07-2002
    Vendndodhja
    boston-temporarly
    Postime
    505
    Ti ke nje rjjet me 50 kompiutera (wireless apo jo ne kete rast ska rendesi)
    Nese ti percakton 2 routera si gateway qe ne pjesen e brendshme do te kishin nje IP private dhe ne ate te jashtme perkatesiht IP e ISP-ve . Ne keto routera duhet te aktivizosh NAT dhe tani per cdo kompiuter do te percaktosh si Gateway 2 te tilla dhe ne te njejten kohe 2 DNS server .Qe te besh nje shperndarje te ngarkeses ne 25 prej tyre percakto njerin gateway si primar dhe tjetrin si te dyte .Ne 25 te tjerat anasjelltas .
    Nese te gjithe perdorin Windows Xp te lejon ti konfigurosh kompiuterat me adressa alternative . keshtu ti mund te japesh nje IP nga njera ISP dhe alternativen nga tjetra .
    O qoske pjesa me e madhe e ISP perdorin protokollin OSPF.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Eagle : 13-12-2004 më 06:18
    nuk e duroj dot i-ne pa pike.

Anëtarësuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    o eagle nuk ka rendesi se cfare protokolli perdor por ajo qe ke keshilluar ti sdomos ne winxp jep nje problem jashtezakonisht te bezdisur qe ben te oshilojne kompjuterat nga njera gateway ne tjetren, Stacku i TCP/IP i windowsit nuk eshte i pergatitur per shume nga keto gjera, dhe kjo vben qe lidhjet te ristartohen dhe ti sheh nje performance te reduktuar nga kjo.

O lavdimi lere kete eagle se nuk mund te aktivizosh nat ne menyren qe te ka keshilluar Eagle eshte e paperdorshme pasi nuk eshte efektive dhe kij parasysh qe ne njerouter mund te aktivizosh vetem nje gateway default prandaj jane krijuar dhe protokolle si BGP dhe OSPF e vetmja menyre efektive eshte qe te perdoresh keta protokolle

forever hers Maska e Eagle
    Anëtarësuar
    21-07-2002
    Vendndodhja
    boston-temporarly
    Postime
    505
    Citim Postuar më parë nga qoska
    o eagle nuk ka rendesi se cfare protokolli perdor por ajo qe ke keshilluar ti sdomos ne winxp jep nje problem jashtezakonisht te bezdisur qe ben te oshilojne kompjuterat nga njera gateway ne tjetren, Stacku i TCP/IP i windowsit nuk eshte i pergatitur per shume nga keto gjera, dhe kjo vben qe lidhjet te ristartohen dhe ti sheh nje performance te reduktuar
    Ore Qoske nga i gjen shprehje te natyres "Staku i TCP/IP i windowsit nuk eshte i pergatitur " apo qe " ben te oshilojne kompiuterat nga njera gateway ne tjetren "
    Lavdimi ka kerkuar te marre nje pergjigje mbi pyetjen e tij dhe ti ne se ke jepe ose mos shit ato qe ne shqip quhen "pordhe" . Po pate ti ndonje zgjidhje tjeter jepe .
    Persa i takon protokolleve RIP nuk shkon me tej se 15 hope. Dhe kjo do te thote se ka rendesi nese arrin te kuptosh . Une thjeshte thashe qe pjesa me e madhe e ISP perdorin OSPF une nuk po tregoja rendesine e njerit apo tjetrit.

Megjithate ti leme keto . Le te presim zgjidhjen tende mbi pyetjen e Lavdrimit dhe jo repliken tende me Mua .
    .
    nuk e duroj dot i-ne pa pike.

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anëtarësuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Programi NAT32 pretendon të bëjë këtë që kërkoni.
    Instalohet vetëm në sërvërin që lidhet me internetin dhe pastaj është në gjëndje që të gjitha lidhjet e internetit të sërvërit, ti kalojë edhe tek klientët e tjerë të rrjetit lokal.

Mund të lexosh më shumë informacion për instalimin dhe përdorimin tek http://www.nat32.com/
    Edi

Anëtarësuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    o eagle une pergjigjen time e dhashe qe en fillim shihe panvaresisht qe skishte te bente me sistemin operativ windows ok.
    Shiko postimin e dyte ne teme dhe do ta gjesh dhe edspace ka dhene te veten qe mbase eshte me e thjeshte se ajo qe kam dhene une.
    Sa per dijeni une ta thashe qe ti te shtosh kulturen tende ne kete gje me fal per termat mbase te jane dukur pak per te shitur "pordhe" po seshte ashtu ishte vetem per informacion se edhe une e kam vuajtur vete ate qe te thashe me siper persa i perket konfigurimit te windowsit me dy gatewat dhe dy ip te ndryshme ok?!!
    Hajt Tung!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2004
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    66
    hej djema zdi qka te ju them veq faleminderit shum per ndihme shpresoj se do te me hyj ne pun shum ndihma juaj ju faleminderit tung...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2004
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    66

Përdorimi i dy lidhjeve të internetit

kam nje pytje keshtu kam 2 lidhje te internet nga provider te ndryshem a ka naj sen qe te mundson nga njera me bon ulpload e nga tjeter download

Anëtarësuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    lavdimii,

menyra me e thjeshte eshte ta besh kete me static routes por kjo gje duhet te lejohet nga isp pasi do te thote qe te dergosh ne linkun e uploadit nje pakete me (source address)adresen nga dergohet te ndryshme nga ajo e caktuar nga ISP.

Me e thjeshta eshte te perdoresh module qe i perdroin te dyja linjat njekohesisht duke te dhene shumen se download1+download2 dhe upload1+upload2 por kjo do te kishte disa probleme me programe si MSN dhe suhet pak njohuri per ti konfiguruar mire.

Metoden e dyte nuk besoj se mund ta besh ne Windows mbase me Miscrosoft ISA Server edhe mundet por mund te kerkosh ne internet pasi s'jam i sigurte.

Se si ta arrish metoden e dyte ne *nix ose routera Cisco eshte specifike sipas kernelit qe perdor. Ah, mos u mundo te besh kete gje me routera qe shiten per rrjete shtepie sepse nuk eshte e mundur.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Shoqëria "Bashkimi" në 100 vjetorin e saj.
    Nga Fiori në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-11-2010, 20:34
  2. Ç'mendim keni për internetin?
    Nga AuGuSt_ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 11-05-2009, 05:17
  3. Si vjen bashkimi kombëtar?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 487
    Postimi i Fundit: 22-02-2004, 00:19
  4. Java - gjuhë programuese e shërbimeve të Internetit.
    Nga Shpirt Njeriu në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 29-01-2004, 00:07
  5. Java - gjuhë programuese e shërbimeve të Internetit
    Nga ILovePejaa në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 27-10-2002, 04:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •