Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 23 prej 23
    in bocca al lupo Maska e Leila
    Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Edhe pyesni ne jemi fanatike?
    Lexo forumin, e dashur. Kaq te besh.
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Fanatizmi nder shqiptare?
    Asnjehere! Kategorikisht.
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

Post Postime interesante!

Te nderuar miq!

I lexova te gjitha postimet ne kete teme, hapesja e te ciles jam une dhe me erdhi mire te shoh mendime te ndryshme ketu!
    Pak a shume edhe une do te them nje mendim timin ne lidhje me temen!
    U permend ketu qe deridiku ka fanatizem mes shqiptareve, u permend se ai eshte me i theksuar nder shqipetaret ne Shqiperi, ishte thene gjithashtu se kjo (fanatizmi tek ne) vjen si pasoje e asaj qe kemi qene nen sundimin Osman etj., etj.
    Edhe une jam e mendimit se fanatizmi si nje dukuri e vjeteruar ekziston ne shoqerine tone. Mjafton te mendosh keshtu duke u bazuar ne aspektin e te te drejtave te njeriut, e qe ne kete rast shume pak respektohet mes nesh kur eshte fjala per dallimet gjinore.
    Mendoj qe ne akoma nuk jemi te ēliruar nga mendimi fanatik se "meshkujt mund te bejne gjithcka"vetem per faktin qe ata jane meshkuj; ai s'mund te perzihet ne punet e nje femre, madje edhe kur eshte fjala per t'i ndihmuar asaj, per arsye se rrezikon te quhet "djali i mamit", ai nuk guxon ta lejoje gruan te vozit veturen duke qene edhe ai me te, sepse rrezikon te humb "autoritetin" ne shoqeri, femra nuk guxon te punoje ne nje mjedis ku ka me shume meshkuj sepse rrezikon t'i mvishet nje "i dashur" nga shoqeria, ajo nuk guxon te jete e pavarur ne shoqeri sepse mund t'i mvishet lloj lloj termi, si: egoiste, e perdale, e llastuar...etj. Te gjitha keto qe i permenda me larte (ka edhe te tjera) mendoj se jane pasoje e fanatizmit qe akoma edhe sot e kesaj dite ekziston mes nesh!
    Sa i perket mendimit qe fanatizmi vjen si pasoje e sundimit Osman, une nuk pajtohem plotesisht me kete. Jam dakord se burimi i kesaj dukurie mund te jete perandoria Otomane,mirepo pse ajo te ekzistoje edhe sot ,kur ne jetojme ne nje rreth me te civilizuar, kohe kjo qe, ka shume vite qe nga perfundimi i sundimit Osman ne trojet tona?!Kush eshte shkaktari qe fanatizmi edhe sot ekziston?!
    Mendoj se kjo vjen si pasoje e asaj qe, ne akoma jetojme ne nje rreth ku "pavaresia" kuptohet si nje dukuri negative dhe perderisa te jetojme nen idene dhe mendimin qe "mos vepro ashtu sepse te tjeret do te te keqkuptojne", me nje fjale, perderisa t'i kushtojme rendesi se c'do te thone rrethi per ne poqese vepruam sipas deshires tone, atehere fanatizmi do te jete prezent mes nesh madje do ta kemi shume te veshtire te clirohemi prej kesaj dukurie negative te vjeteruar!

Zana e malit
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zana e malit : 13-12-2004 mė 06:25
    “Tė mos ishte feja Islame, populli shqiptar do tė ishte shumė mė tepėr nė numėr, por jo shqiptar-F.Konica

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Premisa tė gabuara
    Nga Arrnubi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Pėrgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 13-12-2010, 10:02
  3. Armiqtė e shqiptarėve: Nė kėrkim tė themelit tė politikės
    Nga Sabriu nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-01-2007, 04:26
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  5. Beratasit dhe ēifutėt
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 27-06-2003, 10:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •