Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 25 prej 25
    i/e regjistruar Maska e nursezi
    Anėtarėsuar
    21-06-2003
    Vendndodhja
    boston, MA
    Postime
    339
    Skena ime e preferuar nga ky film eshte kur dy ushtare serbe ne mes te frontit te luftes po bejne roje. Njeri nga ata qe po lexon gazeten ia plas me ze te larte: "P*dh te semes cfare po ndodhka ne Ruanda?!"...lol

Ne nje fare menyre per mendimin tim kjo shpjegon dhe mentalitetin tone...gjithmone mendojme per teresine e gjerave dhe shpeshhere i anashkalojme ato qe kemi perpara syve dhe detajet. Kjo si duket vjen dhe nga prirja jone per te qene kokosha dhe udheheqes

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga nursezi
    Skena ime e preferuar nga ky film eshte kur dy ushtare serbe ne mes te frontit te luftes po bejne roje. Njeri nga ata qe po lexon gazeten ia plas me ze te larte: "P*dh te semes cfare po ndodhka ne Ruanda?!"...lol

Ne nje fare menyre per mendimin tim kjo shpjegon dhe mentalitetin tone...gjithmone mendojme per teresine e gjerave dhe shpeshhere i anashkalojme ato qe kemi perpara syve dhe detajet. Kjo si duket vjen dhe nga prirja jone per te qene kokosha dhe udheheqes

Kjo eshte ajo cka them tere kohen, INDOKTRINIM!!!, asgje tjeter!!!

Gazeta informon, informon mbi ruanden, e jo mbi, psh. srebrenicen, ku ai ushtari (ne kontekst) vetvetiu e ben po te njejten gje si ne ruanda!!!

Konkluzion i shiquesit -> cenzura slobodjane dhe manipulimi i popullit nepermjet aparati shtetnor. Kete don te nenvleresoj regjisori, dhe kjo eshte INDOKTRINIM I MENDIMIT TE SHIQUESIT. Perdorim i thjesht i ndjenjave intuitive.

Pyetje, nje ushtar qe gjendet ne front, dmth. NE LUFT, a nuk e ka para sysh se aty ndodhin gjera shtazarake (si ne ruanda)?, a nuk e ka para sysh se ai mund te VDES aty ne front, e ja futka nje te shame kur lexon artikullin mbi ruanden, se cka po ndodhka atje. PERSE kjo anektode ne kete film???, per te indoktrinuar mendimin e shiquesit, qe ai ta vleresoj filmin nepermjet FASSADES e jo BRENDESISE!!!.

FASSADE eshte, se kjo skene eshte shume humoristike, sepse permban nje IRONI, pa dyshim e qelluar, por, cfare ndikon kjo te shiquesi???, ndikon qe kete ta mbaj MEND, dhe ne baze te kesaj ta VLERESOJ pastaj filmin. Keto jane ato momentet kryesore te ketij filmi nga te cilat ai jeton, pra jeton nga MOMENTE, e jo nga kuptimi i pergjithshem, nga MESAZHI!!!

Une jam i mendimit, se me tematiken e luftes nuk duhet te behet thjesht nje FILM per tu argetuar/te kalosh kohen, por te mesohet dicka prej tij apo te percjell ndonje mesazh, faktikisht edhe vet regjisori e thot ate (shih ne postin me lart).

Flm

PS: shok, mos me keqkuptoni, nuk kam gje kunder FILMIT, por vetem e kritikoj!!!, natyrisht se ja vlen te shiqohet, sikush sipas qejfit, por keto detaje duhet te shihen, qe te mos e keqkuptojm mesazhin, apo te themi keshtu, mos te mendojm se aty ka ndonje mesazh, sepse NUK KA!!!
    albanish by nature

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga [xeni]
    Tashi po e shoh se ēa eshte be ne kete teme.

1. Nese me ka pelqy mu eshte i bukur edhe pike. E bukura nuk eshte absoulte.
    2. Edhe "Pearl Harbour" eshte film i bukur. Nuk eshte? Pune tjeter pastaj nese eshte propagande amerikane, pune tjeter nese eshte thjeshte nje perpjekje amerikane me i hedhe balte Japonise. Filmi asht i bukur. Historine, vlla, s'e msojme prej filmave. Ēa eshte be ne Bosnje e dime te gjithe. Rregjisori ka dashte me dhane nje mesazh te tille, ka marre e ka ba nji film. Nuk asht e thane qe aty te pasqyrohet e gjithe lufta.
    3. Siē e kam than, ka kalu kohe e gjate qe kur e kam pa dhe nuk i mbaj mend te gjithe detajet. Nuk e di kush eshte rregjisori, qe te kemi mundesi te mendoj se ē'fare qellmi ka pase etj...

Gjithsesi, nuk du te diskutoj ma teper, vetem te them se e bukra eshte relative. Shume vete vdesin per Lord of the Rings. Une s'e kam pa e them se ne boten tjeter do shkoj pa e pa...

Nejse...
    T'shofim ēa do na thoi Nuh Musa vllai...(S.A.)
    Vllai, cdo gje eshte relative, mua me eshte e qarte, se ka njerez ketu qe edhe do me perkrahin, e disa qe nuk do ta bejn kete, bile edhe disa qe do te me fyejn....bota eshte e madhe, cka nuk ka e cka nuk ndodh mbi te....

Filma ka te cfaredo lloji, ka edhe prej tyre qe kan qellimin primar te te mesojn dicka apo te te tregojn nje te vertet qe nuk e din apo qe e ke te turbullt. Filmi ka nje perparesi qe se ka kush, ka fotografine, dhe sipas nje proverbi gjerman, FOTOGRAFIJA THOT ME SHUME SE 1000 FJALE (kujto "schindlers list", inēizim bardh e zi, per te perforcuar ende me shume kete effekt)!

Eshte shum domethenese qe edhe ne shqiptaret te perdorim kete mjet per nevojat tona qe i kemi te panumerta.....

Hajt tung (A.S.)
    albanish by nature

Authentic Maska e DeuS
    Anėtarėsuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Citim Postuar mė parė nga nursezi

Te kam vleresuar per kete thenie me vend, o mik!

Heavy Metall Maska e trestenik
    Anėtarėsuar
    18-10-2010
    Postime
    353
    e kam pare ker film ,film i mir por kuptim politik mua personalisht me duket se koferensen e dejtonit asht perqesh indirekt si bosna asht e formume si shtet kuptohet thjesht si aj boshnjaki mi min e ,uno,vetem propagandojn fakti asht ndryshe mi min i gjall pa kurrfar mundsie
    High Voltage , Power Supply

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. "no coment"
    Nga Dreri nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 25-08-2003, 00:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •