Orion, e lexova replikėn tuaj, dhe tė them tė drejtėn mbeta i zhgėnjyer. Sepse, nėpėr kėto forume, kam vėnė re se ėshtė e pamundur pėr tė folur pak filozofi pa u ngatėrruar me besimtarė tė kėsaj apo asaj feje. Siē mund t'a shohėsh nė postimet e mia, nuk pėrmend fare emrin e ndonjė feje tė veēantė, sepse kjo nuk mė intereson. Kurse ju vazhdoni tė diktoni gjithēka nisur nga kėndvėshtrimi i njė feje tė veēantė.
Siē mund t'a dish, Zoti nuk ėshtė vetėm njė ēėshtje e fesė por dhe njė kategori filozofike. Ėshtė kjo e fundit ajo qė mė intereson. Kėshtu qė kam zgjedhur kėndin filozofi-psikologji-sociologji pėr tė thėnė ato ēka unė mendoj. Pėrndryshe do tė kisha zgjedhur kėndin e teologjisė. Gjithashtu parashtrimi i temės nga Veshtrusja ishte mjaft qartė nė kuptimin filozofik dhe jo fetar.
Ndarja filozofi perėndimore-lindore : nė fakt, folur troē, filozofia ėshtė qysh nė nisjet e saj, njė filozofi perėndimore. Sepse, ajo ėshtė e para qė shtron problemin e qenies. "Filozofia" lindore ėshtė ajo ēka mund t'a quajmė njė tėrėsi rregullash dhe udhėsh pėr tė arritur lumturinė. Kėshtu qė filozofia perėndimore dhe "ajo" lindore nuk kanė asnjė gjė tė pėrbashkėt dhe as nuk mund tė krahasohen. Unė nuk jam eurocentrist por thjesht dikush i apasionuar pas filozofisė.
Krijoni Kontakt