Kjo eshte nje nga gjerat qe kam deshire te di nese bien dakort edhe anetart te tjere.... Dmth, nese e konsiderojn ateizmin si fe ...Postuar mė parė nga Highlander
Highlander, a je dakort me k'te qe thot StormAngel:Postuar mė parė nga Highlander
Postuar mė parė nga StormAngel
Por Sartre nuk besonte ne fe apo ne Zot. Ai thjesht besonte ne lirit (te drejta) njerezore...Sartre thotė qė njeriu ėshtė qenia e cila ėshtė e dėnuar pėr tė qenė e lirė.
Kjo eshte interesant. Dhe k'tu arri te kuptoj perse thua se e sheh Zotin ne fytyrat e njerezve...gjatė gjithė qenies sė tij, njeriu mbart me vete diēka qė nė fakt e kufizon lirinė e tij. Dhe kjo diēka ėshtė vetvetja e tij.
Atehere, nese nuk ju kam keqkuptuar, po me ben te mendoj, sipas ksaj me lart, se Zoti ekziston vetem ne mendjet tona? Nese beson ne Zot, a nuk duhet qe ai te jete ne shpirt ashtu si ne mendje cdohere, ne cdo kohe?E kam thėnė diku tjetėr qė Zoti ka vetėm dy kohė: tė shkuarėn dhe tė ardhmen, kurse njeriu ka veēse njė kohė: tė tashmen. Njeriu nė kėtė tė tashme sjell ndėrmend kujtimin e sė shkuarės kur Zoti ekzistonte dhe merr me mend tė ardhmen kur Zoti do tė vijė.
Krijoni Kontakt