Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 34
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-07-2002
    Vendndodhja
    Vaqarr plako
    Postime
    133
    Per te ngjallur sado pak ndjenjen e mikpritjes tek te gjithe ne, do doja tu kujtoja nje histori te vjeter qe ben fjale per nje trim shqiptar te zene rob ne kohen e pushtimit te Shqiperise nga Turqia.Pas shume perpjekjesh e lodhje, sulltani mundi ta zinte rob trimin shqiptar dhe vendosi ta denonte me vdekje.Diten e ekzekutimit,ne momentin qe trimi ndodhej para litarit,sulltani,ne prani te gjithe turmes se njerezve qe ndodheshin aty per te pare persekutimin,e pyet kete trim nese ai e kish ndier veten ndonjehere me ngushte gjate jetes se tij.Kjo pyetje kishte per qellim peruljen e trimerise se shqiptarit.Sulltani nuk priste pergjigje,porse pergjigja qe mori nga ky burre ishte nje thike mu ne zemer te tij.Burri shqiptar me lot ne sy nis e tregon mbi turpin e ngushtesine me te madhe qe kishte ndier kur i kish ardhur nje mik ne shtepine e tij dhe ky nuk kishte se cfare ti shtronte per te ngrene!Dhe kete turp ai e quante me te forte se vdekja e cdo gje tjeter.Fjalet me kaq peshe te shqiptarit bene qe vete sulltani te filloje e te ndihej ngushte e duke qene se ato fjale nuk kishte force ti levizte,ai i fali jeten shqptarit dhe e la te lire.Emri i ketij trimi s'u harrua kurre dhe ndodhet ne histori.
    I"M A PLAYA!

Rrefim I bukur. Mire do ishte qe ne shqiptaret te lexonin me shume histori te tilla e te kujtojm ato tradita qe na dallonin ne bote
    Mos shkruaj gjė kur je me nerva, sepse, ndėrsa plaga e gjuhės ėshtė mė e keqe se e shpatės, mendo ē’ka mund tė jetė ajo e pendės

MODERATOR Maska e Letersia 76
    Anėtarėsuar
    23-06-2002
    Vendndodhja
    OXFORD ENGLAND
    Postime
    731
    Mikpritja eshte tradita me e lashte shqiptare !
    brez pas brezi e kena pas dhe e kemi
    apo jo elda!

bye!
    Prį, mallkue njaj bir Shqyptari,
    Qi ketė gjuhė tė Perendķs,
    Trashigim, qi na la i Pari,
    Trashigim s'i a lźn ai fmķs;
    Edhč atij i u thaftė, po, goja,
    Qi e perbuzė ketė gjuhė hyjnore;
    Qi n'gjuhė t'huej, kśr s'āsht nevoja,
    Flet e t'veten lźn mbas dore.

AT Gjergj Fishta

. Maska e elda
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    turqi
    Postime
    569
    Po po sigurisht e mbeshtes mendimin tend.

alvi
    i/e ftuar
    Postuar mė parė nga Mina
    Kanuni na thote qe shtepia eshte e Zotit dhe e mikut!
    e, e ai Kanuni na ka qit ne drite neve, sidomos juve grave qe ju kishte si placke, ju jepte baba me fishek ne paje.
    Ah, the good old days!

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Kanuni eshte legjislacion jashte mode por gjithsesi ai e ka mesuar shqiptarin te jete besnik dhe mikprites. Persa i perket fishekut ne paje, kjo behej qe dhenderri te mos mbante pergjegjesi per vrasjen e se shoqes nese ajo shkelte kuroren. Me thenien e cituar duhet te kuptosh qe kur te vjen miku ne shtepi, je "skllav" i tij. Edhe nese ke nje konflikt me te, nuk zgjidhet ne shtepine tende. Gruaja e kohes se kanunit nuk ka qene placke sepse na e kane thene gjyshet tona, por eshte respektuar me burrin reciprokisht.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

i/e regjistruar Maska e sirena e detit
    Anėtarėsuar
    12-08-2002
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave
    Postime
    2
    Mikepritese jam, si cdo shqiptar, sepse e kemi ne gjak kete vyrtyt .
    Po kam nje problem qe me bezdis shume, meqenese jam e zonja e shpise, do me duhet te gatuaj, ti qeras, e gjithe te tjerat me rradhe.
    Une nuk jam fare per kete pune o vellezer, shkurt muhabetit, le te vijne, te bejne muhabete ,gallata.,opo le ta gdhijne po te duan,dhe c'eshte e verteta e gdhijme me biseda dhe me te qeshura, po mua me ze tmerri kur mendoj qe duhet te gatuaj.Nuk ja them fare fare, gjate gjithe jetes time, edhe kur qerasja kur ishim ne shqiperi, do i thyeja te gjitha gotat qe kisha ne tabaka .
    Jo pak here ketu ne usa, i bie shkurt fare, vete i porosis ne ndonje lokal edhe mbledh mendjen
    Nuk mund ta imagjinoni sa siklet e kam kete punen e gatimit, mundohem ti pres me gjithe te mirat, ti kenaq , dhe tua bej qejfin,po e shkreta une sa shume mundohem per te gatuar .
    nejse, miqte me pelqejne, dhe jeta pa shoqeri ska kuptim

ju pershendes te gjitheve, meqense ky eshte dhe postimi im i pare.po se shpejti do te shkruaj te tema e tradhetise dhe lidhjeve me te martuarit, sepse kam shume per te thene
    Most people are about as happy as they make up their minds to be

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-07-2002
    Vendndodhja
    Vaqarr plako
    Postime
    133
    Kjo puna e kanunit qe permendet ju parafolesit, eshte pak si me spec,ne nuk e njohim mire,te pakten une,sepse nuk me eshte dhene rasti ,por eshte nje e vertete e hidhur menyra e trajtimit te femres shqiptare,vecanerisht sipas rregullave te atehershme,ku nje grua as te shikonte nuk e kishte te lejuar ose per cdo veprim duhej te merrte leje,ne baze te kanunit.Kjo krijese ishte per te sherbyer dhe bere e rritur femije.Mund te kete patur edhe perjashtime,mund te kete patur njerez te emancipuar qe kane shfrytezuar vetem disa pika te ketij kanuni,por gjithsesi femra ne kete kanun eshte e pavlefshme per asgje,forca e saj eshte e pallogaritshme,per cdo gje e merr emrin burri dhe gruaja eshte thjesht nje hije.Nuk di ne ka ndonje gje per te shtuar zoti Agim Doci mbi kete teme por gruaja per mua eshte force shume e madhe ne shoqeri,jete e familje.
    I"M A PLAYA!

i/e regjistruar Maska e Ema
    Anėtarėsuar
    06-07-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    46
    Dhe mua si shumices se Shqiptareve me pelqejne vizitoret, Dhe mundohem qe ti pres sa me mire (si e ka zakon Shqiptari lol)
    po kam nje te keqe qe sme pelqen te dal shume dhe te gjithe ankohen -po ti pse s`vjen? Darkave marr telefonin e shpise dhe flas me te gjithe e ne fund e mbyll me- hajdeni neser per darke.
    I`m just saying...
    What a person does for a living,
    does not say who they are.

hidhert
    Anėtarėsuar
    26-07-2002
    Postime
    172
    kurse une them me plot dhimbje qe ky tipar i populli shqiptare eshte ne renie arsyet duhet ti dime te gjithe

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •