eee mua me duket si film koti sepse nuk e marr seriozisht ate colin...jo vetem per ate por s'me intereson fare historia.
megjithate duhet te jete film i bukur per atyre qe u pelqen historia.
eee mua me duket si film koti sepse nuk e marr seriozisht ate colin...jo vetem per ate por s'me intereson fare historia.
megjithate duhet te jete film i bukur per atyre qe u pelqen historia.
And all I can taste is this moment
And all I can breathe is your life
Nė "Histoy channel" e kam parė nja 3 herė... E nuk mė merzitet ta shoh edhe 300 herė atė dokumentar.Postuar mė parė nga kolombi
Eh... ē'po mė bėn tė shkoj nė kinema nesėr , Kolomb. Por me pishmanllėk do shkoj. Se pėrveē Anthony Hopkins qė ėshtė aktor i madh , pėr asnjė tjetėr s'kam simpati ...Hiē fare s'kam !![]()
Where does a thought go when it's forgotten?
Kolomb, i opologise!
...
(v.o) zevendesoj nje "o" me nje "A", mbas emrit "kolomb"
(APOLOGISE)
Ok! E pashė edhe "Alexander" -in . Megjithėse, e kam thėnė edhe mė lart, s'kam asnjė simpati pėr aktorėt qė luajtėn (pėrveē njėrit), pėrsėri them qė bravo u qoftė pėr lojėn, sepse dhanė ē'mundėn.Aq e kanė takatin tė shkretėt .
Nė pėrgjithėsi ishte film i mirė .
Sa pėr subjektin s'ka nevojė pėr shumė komente pasi njihet historia.
P.S....Mace dhe Kolomb ! Nė kinema shkohet pėr qejf, jo me u grind.
"Ashtu i qoftė edhe kėsaj teme "
Paqe !![]()
Ai njeri qe te pelqen ty............ehhhh,kush nuk e adhuron.
Anthony Hopkins i mrekullueshem,te mohosh talentin e tij eshte njesoj si te mos njohesh kinematografine.
Angelina Jolie,si gjithmone zbukuron vec ekranet e kinemase.............
Kore si the?
Ne pergjithesi film i mire.......,te kuptova![]()
"Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"
GETE
Po ! Se beteja me kavaleri kam parė, por me elefanteri s'mė kish rėnė rasti mė parė.
P.S...Aman sa pyetje bėn edhe ti, kolomb. Se mos e pashė gjithė filmin unė. Si xha Sulo baletin e pashė,,,me njė sy...Nuk u shihnin ato skena kur gjaku mbulonte ekranin...
Tė kishin vėnė pėr Alexander, Keanu Reeves, do ishte great !![]()
hmm po shoh kto komentet me lart e spo vendos te shkoj apo jo??
mua e njejta gje me ndoshi edhe me "TROY"..me pelqeu,po kur e di historine plus kur sheh aq detaje te mbledhura ne 2ore film,kalime te shpejta nga nje skene ne tjetren,pak vend per imagjinate e reflektim..filmi sikur zbehet pavarsisht nga loja e mire e aktorve!
pastaj ndikon shume edhe ajo "me cmendje hyn ne kinema"?kur hyn thjesht per te kaluar ato 2ore kohe ste ben shum pershtypje cilsia..por kur ke pritur nga 1muaj per ate film e kur ta kane bere "te mrekullueshem" edhe sikur te jet ibukur filmi ti skur skenaqesh..![]()
si perfundim pa u ndikuar nga kto opinionet do e shoh e flas prap![]()
Inner beauty takes some finding, but it lasts forever..
Une mund te them , se me pelqeu filmi. Besoj se e kam kete te drejte edhe pse mund te me thone ne mos budallaqe, kur.., apo.... , une prap i jap te drejte vetes ta them se filmi me pelqeu.
Ndoshta ngaqe nuk hyra me paragjykimet. (meqe personazhin e alekssadrin po e luan ky filan qe nuk eshte edhe aq i famshem, (packa se colin farel mua me duket jo vetem ne kete film por ne te gjithe filmat qe ka luajtur ai, sikur eshte lindur per aktor).
Kam parasysh fjalin e pare te "super aktorit"; "Aleksandri nuk ishte i vertete, ai ishte nje mit", ndersa ne rrefimin e tij (dmth filmi, kinomatografia, pervec aritit kishte per qellim ti shtohej historise, ta zbukuronte ate , por duke e treguar aleksandrin njeri se pari )
shpalos se aleksander pra nuk ishte mit, por ishte njeri i zakonshem qe beri lufte e emer te jashtezakonshem.Ne rrrefimin e kujtimeve te tij, duket sikur nuk ka per qellim te tregoje me shume anen legjendare , lufte , fitore e pushtim se keto i ka treguar Historia , por ka per qellim te tregoje njeriun aleksander, qe pervec atyre qe tragon historia vazhdimisht, filmi shpalosi
detajet njerezore , si psh ishte kapricoz, ishte sederli, sentimental, ishte edhe pederast (ose terhiqej me shume mbas meshkujve , cka kjo ne film tregonte se nuk ishte lajthitje e vetem aleksandrit, por ne ate kohe (sipas filmit ) meshkujt nuk martoheshin prej dashurise, e per dashurine me gruan , por thjesht per te shtuar rracen , per te pjellur pasardhesit. Ne film , tregohej se burrat-grate i perdhunonin, ndersa me njeritjetrit lepiheshin . Po ky nuk eshte faji i aleksandrit, as i filmit as i regjisorit. Ndoshta as i shikuesit qe gjithesesi ne shumicen e rastit ky i fundit hyn ne cinema per te paragjykuar , korigjuar, se sa per te shijuar cfare i serviret.
Une mbas ketij filmi besova se njerezit e medhenj , jane NJEREZ.... Ka detaje ne film qe mua nuk me hiqen nga mendja .
Une nuk e pashe filmin duke kerkuar tek aleksandri vetem luftetarin qe pret koka njerezish e rrethon boten me harte te re , por ato detajet me te thjeshtat,me njerzoret.(kur them njerzoret kam parasysh edhe cmendurite e tij.)
Aleksandri nuk eshte profet , as i persosur. Ai eshte nje njeri i madh qe mbeti ne histori, por jo si njeri i shenjte, pa mekate e pa vese.
A me erdhi inat, dhe a stonon qe nje njeri si aleksandri ishte peder, sigurisht qe me erdh inat, dhe sigurisht qe stonon
v.o. se kush e tha me lart se nga nje film dy oresh nuk ke c'pret me shume.
(thuhet se ema ka pase gjak shqiptari, aty ne film nuk mu duk se kishte dicka nga gruaja shqiptare, pervec bukurise.(lol). Ndonese nuk ishte e pamend.) Ndersa gjarperinjt ne gojadhenat tona te vjetra kane mbetur si "ora e shtepise" po se cperfaqesonin ne film , nuk kuptova qarte.
Shqiponja, me ka lene mbresa , lotet e trimit (aleksander) per mua kishin domethenie tjeter vec pozitive e njerzore. Sfondi i kuq ne momentin kur ai lagoset me ka lene mbresa gjithashtu.
Ndersa nga Aleksandri shqiptaret me shume se askush kantrasheguar , sedren dhe sidimos , sot vetem shqiptari mund te te vrase po ia shave priderit, dhe sidmos nenen.lol
Te me falin ata qe e kane pare filmin e nuk e kane pelqyer, per sa shkrova me lart.
pershendetje!
Aleksandri ishte perpara kohes se Krishtit, para se njerezia te ndante fete duke krijuar rregulla qe s'jane te domosdoshme, por ishte menyra e tyre te krijonin nje ndarje TE PASTER (per te shmangur keqkuptime) nga nje grup tjeter njerezish. Pra, Aleksandri nuk ishte "pederast," me kuptimin qe i japim ne qe jetojme ne 2004. Jemi bere shume rigid, shume strikte me ndarjen e homoseksualeve dhe heteroseksualeve, por kjo eshte subjekt tjeter per kohe tjeter.
Filmi me pelqeu. Madje do shkoj ta shoh serish. Pjesa kur Aleksandri qe ka vene luanin mbi koke (kur helmohet), eshte xhiruar shume bukur sepse dukeshe sikur ishte luani qe po pinte helmin. Simbolizon madhesine e Aleksandrit ne momentin kur u shemb, pa cka se ushtria e tij kishte humbur besim tek ai me kohe dhe vetem donin te iknin. Njerezit i duan gjithe te mirat pa dashur te luftojne per te. Nga fundi i filmit, nderprenin historine per disa momente dhe tregonin muralet neper mure (Edipi, Medea, etj.). Edhe kjo shume domethenese. Shume lines, shume simbole duhet t'i kem harruar tani. Per mendimin tim, filmi ishte shume zbavites. Kronologji ndoshta pak e zvarritur, por Colin Farrell me mbante qe mos bija ne gjum. S'me pelqente para se ta shihja ne kete film, por tani e kam me medyshje. He's on my good side now.
Nje detaj qe me pelqeu ishte se kur zgjodhen aktorin qe te luante Aleksandrin e vogel (dmth aktori #2) e zgjodhen thuajse kopja e Colin Farrell. Gje e rralle se neper filma kur zgjedhin 2 aktore per te luajtur te njejtin rol, i zgjedhin krejt ndryshe, aq sa s'do e kuptoje qe ishin i njejti person nqs s'ta benin te qarte. Kurse tek ky film, t'i hidhje nje sy turmes, e kuptoje me nje here qe ishte Aleksandri i vogel.
P.S.: Keanu Reeves s'qan dot kurre aq cute sa Colin. E vetmja arsye pse ia toleroja lotet atij.
P.P.S.: Hunda e Anthony Hopkins, e vertete apo ashtu e ka ai vete?
El, me thuaj qe s'i ngjan!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Leila : 28-11-2004 mė 23:34
trendafila manushaqe
ne dyshek te zoterise tate
me dhe besen e me ke
dhe shega me s'me nxe
Whoever s'pelqen Colin Farell?!!!
Mua me eshte dukur cute qe tek ai filmi "The recruit" ku luante me Al Pacinon. Me eshte dukur heartthrob fare.
Kjo fotoja me lart cuditerisht s'me duket dhe aq sexy though! lol Faji i atyre brekusheve!
Per filmin prononcohem me gjate kur ta shoh.
In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.
Krijoni Kontakt