Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 66
    e Shqipes Maska e Foleja_
    Anëtarësuar
    04-08-2004
    Postime
    1,694
    Te gabosh eshte njerezore, te falesh hyjnore... thuhet nje fjale e urte , dhe nese ndonjehere gabojme ne, apo edhe kan gabuar prinderit tane,besoj qe gabimet duhet te falen se jan bere duke pasur rrjedhe vetem per qellim...Te na bejne (apo ne te bejme ) qe te mos lendohemi ne jete!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-01-2005
    Postime
    5
    Citim Postuar më parë nga Mina
    Nenat zakonisht te japin nje opinion te caktuar per shoqerine. Mendimi i nenes time kurdohere ka qene ekzakt, pavaresisht se mua nuk me ka pelqyer per momentin dhe e kam konsideruar si paragjykim nga ana e saj. Nenat tuaja kane gabuar ndonjehere?
    nena ime asnjehere nuk ka gabuar rreth keshillave per shoqerine qe kam qene.

Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Nuk mund thuash qe NUK gabojne, sepse fakti qe jane nenat tona dhe na duan me shume se kushdo ne kete bote, nuk i ben ato absolutisht te sakta ne keshillat, zgjedhjet dhe vendimet qe femijet duhet te marrin ne jete!

Femijet, kur fillon e u del pushi, nisin e i gjykojne prinderit...ca edhe i harrojne ata! Ama, vjen nje kohe kur behen prinder vete dhe ky eshte momenti qe femijet kthejne koken mbrapa duke u puthur kembet prinderve!

...atehere kuptojne qe: Sa PAK qe gabokan Nenat!

(flas ne pergjithesi, se ka raste e raste qe te leviz tepeleku i teleferikut)

vlonjate moj ti Maska e bija_e_detit
    Anëtarësuar
    26-03-2005
    Vendndodhja
    ne zemren tende pa te cilen sjetoj dot
    Postime
    365
    nena ime disa here ka pasur te drejte ne keshillat e saje, ose me mire ne shumicen e tyre, gjerat kane ndodhur pikerisht ashtu sic ajo i parashikonte, se di shume e cuditshme , nena ka instinkt te temerrshem , ajo gjithmone e dinte se cdo te ndodhte. ndaj edhe e dua shume nenen time te mire, ndonjehere i ka gjykuar shoqet e mia me te mira me pa te drejte, megjithate nuk i merzitem, sepse ajo e ben kete vetem nga dashuria e madhe e madhe e madhe qe ka per mua. te dua nena ime e mire.
    ti gjithmone me thua jeta eshte e bukur ndaj te kam jete

Cobra1 Maska e Cobra1
    Anëtarësuar
    18-01-2005
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    288
    Une si gjith ju Vellezer e Motra , linda vertet nga nje Nene sepse ashtu quhet me gjuhen ton shqip Nena ime .
    Arrita ta njihja, Nenen time ne moshen 27 vjec , Edua shum, Edua shum kurr Nenat nuk gabojn .

Mos i ngarkon me faj kur ato nuk e kryejne as njeher gjithshka qe ju thot Nena vetem degjojeni .
    Keshtu do te gjej qetsi shpirti juaj vetem .

Une cemendem, per Nene time, edua Shum,.
    Cfardo fjale qe tju thot eshshte para shikim i saj per jeten tuaj ato nuk gabojn kurr

Cobra1 Maska e Cobra1
    Anëtarësuar
    18-01-2005
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    288
    Nene moj zemer sterrall
    Nen e fort zemer luan
    Je ebukur si nje zan
    Si nje lule ne lendin
    Gjith bota tia ta din

gone Maska e helene
    Anëtarësuar
    26-02-2003
    Vendndodhja
    shume larg
    Postime
    913
    Nenat gabojne kur mundohen te imponojne perceptimin e tyre per boten.
    S'eshte gabim ku perceptim sepse eshte i krijuar nga jeta qe ato kane bere dhe eksperiencat e tyre, po keto s'mund te jene njesoj me ato qe jetojne femiijet, te pakten jo deri ne detaj, ne vija te pergjithshme jeta eshte njesoj ndaj dhe disa keshilla te tyre jane te vlefshme, po ama ne disa detaje ndonjehere kembengulin sepse ashtu jane mesuar jo sepse e kane gabim.

Nenat gabojne. Dhe baballaret gabojne. Dhe u lejohet te gabojne per aq kohe sa nuk bejne gabime FATALE. Po nese bejne gabime fatale, vetem atehere, mund dhe te gjykohen.

i/e regjistruar Maska e hajla
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553
    une si nan qe jam! ethem se duhet te jet kujdesia, keshilla mbi femijen te jesh edukatore e femijes tend, qe ta bejsh femijen te till, ti japish mancipim mbi jeten dhe njerzimin... te jen te respektuar qe nji dite dhe ata/ato, dikush te respektoj!
    askush nuk mund e perballon gjanave mbi femijen se sa nana... se pse ?...nana eshte fryti i mbrendis se shpirtit ne-jeten efemiris,eshte ne gjendje te kontrolloj jeten efemijes se vete, dhe ketu do thot, keshillat e nanes duhen te jen vale, si uji qe buron dhe valet qe shtrihen detit... ashte dhe fjala e nanes dhe dashurija e nanes, ndaj femijes se vete!... nana as gjumin se ben dot te rehatshem se pse eshte nan. Tek nanat asgje nuk vije me afer se thmija isaj (afer zemres)! qfar do jete rreth femijes se saj, gezimi a po hidherimi, nana e ndien ne shpirt askush sa nanat nuk din te shtrojn kujdesin rreth femijes pervetem nanat)*
    (nan moj nane edhe pse?! nuk e kam shijuar lumturin e femiris me te)=( ska me eshtrenjet se nana ne kete Bot)!? Babgjyshi im i kishte afer te 100-tat, dhe kur e rroke ndoj dhimt, sikur e kerkojke ndihmen e nanes)!
    Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII

i/e regjistruar Maska e Era1
    Anëtarësuar
    19-12-2004
    Postime
    1,307
    Diku (nuk me kujtohet dreqin se ku) kam lexuar pse femijet nuk falin gabime te prinderve dhe per prindrit ndodh e kunderta qe i falin gjithmone femijet e tyre.
    Dhe pergjigja ishte e thjeshte : - sepse ata jane prinder.

Aq me shume per nenen. NUk besoj se eshte aq thjesht per shoqerine ne me jep mendim nena qe kjo shoqe ben dhe kjo jo, por eshte ne menyren se si te ben te shikosh jeten qe te dallosh dhe shoqet , dhe une mendoj qe nenat (prindrit ne pergjithesi) nuk gabojne kurre sepse instiktet e tyre (ju qe jeni nena besoj do ma aprovoni) jane shume me te zhvilluara se sa tonat , nenat kane kaluar ate rruge qe ne po kalojme dhe si i thone asaj fjales popullore : beme dhe njehere nuse pa di une te nuseroj .

Nuk kam aq force sa te paragjykoj nenen time dhe sikur te gaboj une as qe e ve re qe ka ndodhur .
    Firma ime eshte : SHQIPTARE

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Çfarë efekti ju bëjnë komplimentet?
    Nga Davius në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 17-02-2007, 13:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •