te gjith gabojn edhe nenat pse jo edhe ato qenie njerzore jan
te gjith gabojn edhe nenat pse jo edhe ato qenie njerzore jan
kjo shprehje me acaron mua.....ok e dime se nena eshte nen ene duhet respektu po nqs diku eshte ne gabim (si cdo njeri tjeter dhe nena nuk eshte perfekte, ben edhe ajo gabime ) atehere duhet tia vesh ne dukje ku e ka gabimin dhe jo te vazhdosh te besh ate qe thot ajo edhe pse mund ta kete gabim dhe ti e di fare mire..Postuar më parë nga ANTENA
Duhet te ikin ato maredheniet matriarkale per mendimin tim dhe te vendoset nje lidhje midis nenes dhe femijes ku te dy te keshillojn dhe kritikojn njeri tjetrin...pasi edhe nena gjithmone e nisur me qellimin e mire ...mund te beje gabime
* I DiDnT asK 2 B AlbaNiaN...I JuSt GoT LuckY ♥ *CrosiN Da Dead LiNe...Y
Shume me vend.!Postuar më parë nga __SwEeT_GirL__
Deksha un per ty sa e mir qe je kur nxefesh ene ngre iciki zoninPostuar më parë nga __SwEeT_GirL__
Nejse edhe un kete mendim kisha asnje seshte perfekt dhe te gjithe ne kete bote gabojne.
Bejbo tkom yll bome muaqqqqqqqqq![]()
Postuar më parë nga oiseau en vol
Nena e mire nuk e mallkon kurre femijen e saj. Une nuk do e beja kurre nje gje te tille. as ime me nuk me ka mallkuar kurre. Mendoj se vendimtare per mbarvajtjen e nje familjeje dhe edukimin sa me te mire te femijes eshte niveli dhe kultura e prinderve.
Carpe diem!
Jam dakort me kto qe the me siper se nje nene e mire nuk e mallkon kurre femijen e tij.Postuar më parë nga ~Miracles~
Eshte e vertete ka te beje mjaft edukimi i dhene nga familja gjithashtu dhe niveli kulturor i familjes por per mendimin tim ka te beje shume dhe mardheniet midis nenes dhe femijes nese ato jane te mira atehere kurr sdo te kete gabime, mallkime etj.
Te pakten keshtu mendoj une![]()
Postuar më parë nga Mina
Gabojn apo jo nuk eshte e drejte te nderhysh ke eksperiencat e te tjerve, qofte edhe femija jote!
Ne jete eksperiencat duhen jetuar, nuk mund te rritesh vetem me fjale.
Shumica e pergjigjjeve qe lexova kane si shtyse faktorin ndienje/emocion, dhe si te tilla, megjithese shume te ndjera si pergjigjje, nuk me duket se i japin nje shpjegim krejtesisht te sakte pyetjes se shtruar. Ne castin qe secili nga ne lexon pyetjen, pernjeheresh ne mendje na pasqyrohet fytyra e nenes, malli e trishtimi per ledhet e saj, zerin e saj, aromen e gjirit te saj etj etj etj. Ndersa une per nje cast po e "harroj" nenen time e po analizoj nenen e "komshiut".
- Mina, ti pyet nese jane gabim nenat tona kur na keshillojne per shoqerine qe kemi. E gjithashtu thua se nena jote nuk ka qene asnjehere gabim ne percaktimin e karakterit te shoqerise tende. (Me fal qe po te drejtohem vetem ty, po e kam me te lehte per t'u perqendruar) Saktesia e nenes tende mund te jete faktor i disa arsyeve:
-më llogjike eshte pervoja, pra aftesia qe nje i rritur ka per te njohur e identifikuar veti/te meta te dikujt tjeter nga sjellje a veprime fare te thjeshta. Kjo lloj vetie (percepsion) nuk zhvillohet tek femija deri ne vitet e fundit te adoleshences.
-Ne te njejten kohe, fakti qe ju te dyja jetoni ne nje familje, dhe nena eshte zakonisht mentori i femijes, eshte e llogjikshme qe ju te dyja te krijoni shije e preferenca shume te ngjashme me njera tjetren, pra ajo çka nena jote vlereson si te drejte, do te behet rrjedhimisht e drejte edhe per ty. Ne kete rast nena nuk eshte gabim ne lidhje me pelqimet e tua, por te dyja mund te jeni gabim krahasuar me ate cka pranohet si e drejte per pjesen me te madhe te shoqerise. Rrjedhimisht veprimet e tua te bazuara ne keshillen e drejte te nenes mund te te shtyjne ne gabime te cilat mund te trondisin bazen e besimit ne vetvete si dhe dashurine e respektin per nenen.
- Relativiteti i gabimit/saktesise se nenes varet shume nga mardheniet qe nene/femije kane ndertuar: nese keto mardhenie jane antagoniste, atehere cdo gje qe nena thote do te jete gabim per femijen dhe anasjelltas.
Nuk dua ta le me kaq por e kam lakun ne fyt e duhet te "fluturoj". Kur te kthehem do te kisha deshire ta zgjeronim pak temen qe te mbulonte edhe gabimin/menyren e drejte te rritjes se femijeve.
Ndryshuar për herë të fundit nga Henri : 29-11-2005 më 20:21
Perëndia nuk është mace...
nenat sigurisht kane ndjenja shume me te mprehta sesa femija,po gabime bejne dhe shume bile,pavaresisht se ne nuk i mbajme mend,se mbulohen nga dashuria qe kemi per te.
Qellimet e nenes jane gjithmone te mira po mos harro nje fjale te urte:
"RRUGA PER NE FERR, ESHTE E NDERTUAR ME QELLIME TE MIRA"
dmth,e marim mendimin e nenes,e dime se mund ti kemi besim absolut,po kjo nuk do te thote se perfundimi do jete i mire per ne.
Po Do Paqe, Behu Gati Per Lufte!
per mendimin tim edhe nenat gabojne se edhe ato njerez jane. por ne raport me femijet ato jan shume te kujdesshme dhe mundohen te japin gjithmone me te miren per ta. pra dhe nqs gabojne, gabojne pa dashje dhe duke u nisur per mire.
ky eshte mendimi im, mund ta kem dhe gabim
Krijoni Kontakt