Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 15
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-01-2003
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    355

Teri Dejvis: Shqiptarët e Kosovës mund të përfaqësohen në KE vetëm si qytetarë serbë

Teri Dejvis ka thënë se kosovarët mund të përfaqësohen në Këshillin e Evropës vetëm si qytetarë të Serbisë

Strasburg, 23 nëntor - Sekretari i përgjithshëm i Këshillit të Evropës (KE), Teri Dejvis u ka thënë një grupi prej rreth 30 pjesëmarrësve nga Kosova në një takim në Strasburg se "kosovarët nuk mund të përfaqësohen ndryshe në Këshillin e Evropës, pos si qytetarë të Serbisë". Pjesëmarrësve kosovarë të një shkolle politike Dejvis u ka thënë se ata janë qytetarë të Serbisë dhe Malit të Zi, shkruan në numrin e sotëm gazeta e Prishtinës "Lajm".
    "Ambasadorja e Serbisë dhe Malit të Zi është përfaqësuese shumë e denjë e të gjithë qytetarëve të Serbisë dhe Malit të Zi, këtu hyjnë edhe qytetarët e Kosovës", u ka thënë Dejvis kosovarëve, gjë që ka shkaktuar protestën e tyre.
    Pokështu gazeta citon Dejvisin të ketë thënë se shumica e deputetëve të KE-së janë kundër pavarësisë së Kosovës dhe se janë të pakët ata, si zonja Doris Pak, që besojnë që ka zgjidhje tjetër pos Unionit Serbi dhe Mali i Zi. "Unë nuk dua t'ju gënjej. Nëse doni t'i besoni Doris Pakut, mund ta bëni këtë", ka thënë Dejvis.
    Gazeta thotë se grupi kosovar ka reaguar ashpër kundër deklaratave të Teri Dejvisit.
    "Ju kurrë nuk do të jeni të pavarur sa më përket mua dhe Këshillit të Evropës, unë besoj në sovranitetin e Serbisë dhe Malit të Zi dhe ju jeni pjesë e pandashme e tyre. Edhe nëse Mali i Zi do të ndahet unë do të them se ju jeni pjesë e Serbisë atëherë. SMZ atëherë është njohur nga OKB-ja dhe kjo është një çështje e pashmangshme, kurse ju jeni pjesë e saj. Ju jeni armiqtë më të mëdhenj të vetvetes për krimet e kryera ndaj qytetarëve tuaj dhe ju jeni ata që bëjnë probleme", citon fjalët e Teri Dejvisit gazeta "Lajm".

i/e regjistruar Maska e RTP
    Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756
    Nuk me besohet se nje anglez qe zavendesoi Vallter Svimerin te flet keshtu!?

Dejvis eshte anetar parlamenti ne UK qe 28 vjet,dhe keto 12 vitet e fundit eshte njeri nder me te suksesshmit,andaj kam friken se kjo fjala e ti qon goxha peshe ne EU dhe USA!!!

Ky bir shkine......!

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    dejvis le te thote cte doje..
    keshilli europian eshte nje cerdhe spiunesh te KGB e Stasit..

populli Kosoves duhet te jet grush bashkuar rreth rugoves ..ne besen qe dha ne Kacanik.. Kosov republik..pik..

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Teri Dejvis nuk eshte qytetar i thjeshte, por e perfaqeson keshillin e Europes,prandej deklaratat e tij duhet marre edhe pak seriozisht.
    Ato cka ai thote ne nje mase te madhe jane juridikisht te verteta,sepse
    te gjithe e dime se Europa dhe Amerika na njohin si qytetar te SMZ-es, me pasaportat e ketij shteti te njohur edhe ne kombet e bashkuara.

Qeshtja eshte se se si te mos lejojme ne te ardhmen qe me pajtimin e udheheqjes sone te ciles ia kemi dhene voten qe vete ta legjitimojme kete qe e thote Dejvis.

Kosova ka kerkua pavaresi ,ka luftua per pavaresi,ka dhene mijera e miera viktima per pavaresi.Kete e dime ne ,kete e dine Europa dhe Serbia e ka humbe te drejten qe perseri ta kete Kosoven ne gjiun e vete.

Ne si shqiptar ,kur dikush na thote te verteten hapur terbohemi ,e quajme armik.Kjo tregon se jemi ende ne nivel te ulte te vetedijes.
    Nese dikush na thot me diplomaci se keni te drejte te enderroni per
    pavaresi(Medlin Ollbrajt) entuziazmohemi ,kercejme si femijt perpjet
    nga gezimi,por kur nje Adem Demaq,qe per kete popull vujti 28 vjet
    burg ,kur midis Prishtine e perfaqesoj UCK-en na thote se mos iu
    besoni liderve qe nenshkruan se e njohin sovranitetin e Jugosllavise ne
    Rambuje dhe ne baze te asj marreveshje u ba Rezoluta 1244 dhe
    marreveshja e Kumanoves,ku ata qe ia dhane sovranitetin e Kosoves u perjashtuan nga bisedat por ne vend te tyre bisedoj Serbia me faktorin
    nderkombetar dhe po perjashtohen ende.
    Atehere ne e mallkuem Demaqin sikurse kete Dejvisin ,edhepse Dejvisi mund te mos jete mik i shqiptareve, por ai u tregua i sinqerte dhe e tha ate qe kishte ne mendje dhe zemer pa diplomaci.
    Sot, ne shqiptaret e Kosoves kemi edhe kontributin tone te madh ne paraqitjen e UCK-es si "kriminale" ne Hage,sepse iu kemi dhane
    zemer dhe kurajo udbasheve qe te deshmojne se komandantet e UCK-es jane kriminel,sepse kane vra shqiptar,kane plaqkite ,kane uzurpua.

O popull mos i votoni keta,keta nuk i done Europa e Dejvisit,keta jane dore e zgjatur e Udbes,sepse mos te ishin keta ne do te fitonim moti pavaresine pa luftuar fare!

Megjithate ,te shohim se si do te zhvillohen ngjarjet,por si po duket
    dite jo te lehta do te vijne per popullin e kosoves .

Nderi
    Kooova-de
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Gjermani - Leipzig
    Postime
    148
    Shikoni, kame lexuar disa artikuje te ndryshem, edhe nga antishqiptar, nese une mundesha ti cilesoja si te tille. Fakti eshte qe shqiptaret kane nje sens te forte se ka teorira konspiruse ndaj tyre. Une faj nuk mund ti vej popullit tone, por ama cdo shkak duhete te shoqerohet me nje pasoje. Nese zoti Dejvs flet me te tilla tone sikur te ishte akoma viti 1900, atehere kjo tregon qe ne vete te ngrejme flamurine. Dioguardi ne disa mbledhje u ka thene hapur shtetasve Kosovar. Deklaroni pavarsine tani ne keto momente. Keshtu beri dhe Ismail Qemali, qe Shqiperia u be problem ne gjith Evropene qe duhej zgjidhur, edhe pse Serbia dhe Greqia ne ate kohe kishin aleatet me te fuqishem, ndersa Amerika as nuk e kishte idene se nga i binte kjo popullsi njereziesh. Un jam koshient qe me frazen "jemi te pavarur" ne nivele zyrtare kjo mund te sjelli nje lufte tjeter. Ashtu u be dhe mbasi Ismail Qemali shpalli pavarsine tone. Menjehere Serbia shkoi deri ne Durres, dhe ne nje situate ekstatike origjiastike ushtaret serb u turren si te marre tek deti adriatik duke klithur "Nema drace nema Serbia". U desh ky eveniment qe te shikoheshe se mbasi 60 % e me shume e territoreve etnike u la jashte(rreth 105.000 kmkatror thuhet se esht shqiperia etnike dhe rreth 80.000 kmkatror ajo "e madhe") keta deshen te merrshin perseri dhe ate cfare kishte mbetur. Rrole te jashtzakonshme ketu kan lujt njerez si Edith Durhami, zonja qe i beri te ditur amerikes se kush eshte populli shqiptar.

Besoj se tani Amerika e ka te qarte se kush esht populli shqiptar, e kush jane egersirat qe e rrethojne. Te shpresojme se kesaj rradhe populli bujar Amerikan nuk do ta lej pas dore Shqiperine e te behet ndonje lufte e re.
    "Ju lutem mos ushqeni asnje iluzion. Mua më vrane dhe keshtu kane vepruar edhe me dy kryetaret tjere te Shoqates së Shqiptareve "Marko Boçari", te cilet vdiqen, edhe keta, nga "leuçemia". Keto fjale ua kam thene edhe miqve te tjere te mij"...
    Fjalet e fundit te Aristidh Kola-s

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Ky nuk qenka fare politikan përderisa jep deklarata të tilla naive. Kushdo që e njeh sadopak problemin, e di që Kosova/Dardania mund të okupohet nga Serbia vetëm me masakrimin e atyre 2 milionë shqiptarëve atje. Pra, Kosova/Dardania mund të jetë Serbi vetëm pa shqiptarë në të. Shqiptarët atje luftojnë deri në shqiptarin e fundit kundër një zgjidhjeje të tillë.

BE duhet të shkarkoj menjëherë politikanë të tillë që japin deklarata destabilizuese nga strukturat e saj udhëheqëse. Ky qenka qelbësirë fare.
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756
    Citim Postuar më parë nga Llapi
    ........Atehere ne e mallkuem Demaqin sikurse kete Dejvisin ,edhepse Dejvisi mund te mos jete mik i shqiptareve, por ai u tregua i sinqerte dhe e tha ate qe kishte ne mendje dhe zemer pa diplomaci.
    Dmth sipas Llapit
    Dejvisi na u tregua i SINQERT!!:

Citoj fjalët e Teri Dejvisit :
    "Ju jeni armiqtë më të mëdhenj të vetvetes për krimet e kryera ndaj qytetarëve tuaj
    dhe JU jeni ata që bëjnë probleme
    "

Faleminderoj Dejvisin, Llapin-Demaqin,
    se une i gjori gjithnje i fajesoja shkijet
    paskam hy n`gjynaf.
    Ndryshuar për herë të fundit nga RTP : 24-11-2004 më 04:34

Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756
    Me keqardhje ndaj Llapit,Demaqit,Qosës. dhe te gjithe atyre qe i duartrokiten citateve te Terit ,më duhet t`iu them dhe njeherit ti deshproj se citatet ne gazeten "Lajmi"na paskan pas qene genjeshtra dhe te radhituna simbas ndonje vagabondi qe punon aty e nuk e njeh anglishten.
    Lexoni ne vazhdim reagimin e Dejvisit ndaj "sinqeritetit"qe pati diten e kaluar ne kete gazet "Lajmi"

Zyra e Këshillit të Evropës në Prishtinë përgënjeshtron një shkrim të djeshëm të gazetës "Lajm"

Prishtinë, 24 nëntor - Kryesuesi i Zyrës së Këshillit të Evropës në Prishtinë Ouen Masters përgënjeshtron një shkrim të djeshëm të gazetës "Lajm" për disa komente që ka bërë sekretari i përgjithshëm i KE Teri Dejvis në Strasburg para një grupi studentësh kosovarë.

"Pasi kam biseduar me sekretarin e përgjithshëm (Teri Dejvis), unë konfirmoj që ai asnjëherë nuk ka thënë se Kosova nuk do të jetë kurrë e pavarrur sa i përket Këshillit të Evropës", thotë Masters.
    "Ajo që ai ka thënë është se Këshilli i Evropës është i përkushtuar në mbajtjen e kufijve të shteteve anëtare. Kjo është e zbatueshme në Serbi dhe Mal të Zi dhe poashtu, p.sh. edhe në Gjergji, Moldavi, Qipro dhe Azerbaixhan", thuhet në këtë përgjigje.
    "Dejvis poashtu ka theksuar se ai do t'i mbrojë të drejtat e qytetarëve kosovarë në përpjekjet për pavarësi me të gjitha mjetet paqësore dhe ligjore. Duke iu përgjigjur pyetjeve të studentëve nga Departamenti i shkencave politike të Prishtinës, mbi vizitën në Strasburg, ai ka theksuar se ndarja paqësore e Çekosllovakisë në Republikën Çeke dhe Sllovaki është shembull i asaj se si duhet të arrihet pavarësia".
    Masters poashtu thotë se "Dejvis si anëtar i parlamentit britanez, Davis ishte në mesin e atyre që e kanë përkrahur fushatën e NATO-s gjatë krizës në Kosovë dhe, prandaj, përkushtimi i tij për themelimin e institucioneve demokratike për të gjithë qytetarët kosovarë duhet të merret parasysh".
    QIK
    Ndryshuar për herë të fundit nga RTP : 24-11-2004 më 10:47

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar më parë nga RTP
    Me keqardhje ndaj Llapit,Demaqit,Qosës. dhe te gjithe atyre qe i duartrokiten citateve te Terit ,më duhet t`iu them dhe njeherit ti deshproj se citatet ne gazeten "Lajmi"na paskan pas qene genjeshtra dhe te radhituna simbas ndonje vagabondi qe punon aty e nuk e njeh anglishten.
    Lexoni ne vazhdim reagimin e Dejvisit ndaj "sinqeritetit"qe pati diten e kaluar ne kete gazet "Lajmi"

Po a je normal ti o figur njiriu se njeriun nuk e ke as gje
    po si ti gzohem nji deklarate te till kur nji funkcionar i lart britanez e i bashkimit europian thot :***se kosovarët mund të hyjn në Evropë vetëm si qytetarë të Sarbisë,komentet janë të tepërta.***
    o balosh po te ka hup udha per oborr krejt balit po shko epi lajmet ne graqanic ne rstacionin serbija e re a se di si dreqin e kini emrue o sheshiroviq.

se kosovarët mund të hyjn në Evropë vetëm si qytetarë të Sarbisë,komentet janë të tepërta.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Llapi : 24-11-2004 më 11:27
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756
    Citim Postuar më parë nga Llapi
    Teri Dejvis nuk eshte qytetar i thjeshte, por e perfaqeson keshillin e Europes,prandej deklaratat e tij duhet marre edhe pak seriozisht.
    Ato cka ai thote ne nje mase te madhe jane juridikisht te verteta...........

Ne si shqiptar ,kur dikush na thote te verteten hapur, terbohemi ,e quajme armik.
    Kjo tregon se jemi ende ne nivel te ulte te vetedijes.

.....Atehere ne e mallkuem Demaqin sikurse kete Dejvisin ,edhepse Dejvisi mund te mos jete mik i shqiptareve, por ai u tregua i sinqerte dhe e tha ate qe kishte ne mendje dhe zemer pa diplomaci.
    Megjithate ,te shohim se si do te zhvillohen ngjarjet,por si po duket
    dite jo te lehta do te vijne per popullin e kosoves .
    Llap
    dmth sipas reagimit tende te bukur m`le me kuptue se ti nuk e paske pelqy cka ka thane Dejvisi.
    Ateher,ti koknjeriu,ktheu e lexo cka ke shenu me lart.

ps.Kjo vlen VETËM nese e ke shtyp ti vet kete shkrimin siper.
    Ndodhe dikush ta kete thy paswordin tende dhe te sjell ketu shkrime ne emer tendin ,Llap?!
    Edhe une jam kah dyshoj ne kete `thymje`.Texti mban presje dhe pika!!?
    Hmmm..................
    Ndryshuar për herë të fundit nga RTP : 24-11-2004 më 11:48

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Tahiraj: Rrefime mbi luften ne Kosove
    Nga Kuksjan_forever në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 09-11-2010, 14:42
  3. Kosova në udhëkryq
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 01-03-2009, 11:52
  4. Shpërthen dhuna ndëretnike në Kosove
    Nga mitrovicalia_81 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 334
    Postimi i Fundit: 12-05-2004, 00:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •