.............................Postuar më parë nga vrojtuesi
.............................Postuar më parë nga vrojtuesi
Tereza nuk e di ku ke jetur me pare ne shqiperi por reliteti tani te pakten ne Tirane nuk eshte ky. Persa i perket ardhjes apo jo ne shqiperi edhe ne qe jemi ketu nuk jua rekomandojme nje gje te tille megjithse e dime shume mire qe eshte e nevojshme te ktheheni per te sjelle nje fryme te ne nje vend i cili ndikimin me te madhe e ak nga telenovelat se nga kultura te mirefillta.Postuar më parë nga tereza
emigracioni na mbajti gjall se po te ishte per te ber ndonje gje tjeter do ishim rrugve
NJE DITE TE MORA ENDRRA IMEPostuar më parë nga Visage
NJE NATE ME MORE NE BEFASI
KESHTU KURBETI NA MORI VITET PA E DITUR UN PA E DITUR TI
TE LASHE PREMTIMIN NENE E SHTRENJTE DO IKI PAK KOHE DO KTHEHEM SHPEJTE
SI ZOGJTE E VJESHTES N LITAR TE ANIJES E LAME FAMILJEN E MEMEDHENE
SHUME ZERA THONE DO KTHEHEM NESR ME DESHIRE APO DHUNIM
FOLEJA JONE MBETI E PRISHUR QE NGA TE PARET TANE STERGJYSHE
KU PO TRETET RINIA JONE NE ATLANTIK NE DETIN E ZI
NE KATER ANET PORTAT TE HAPURA
TE GJITHE PER TE DALE ASNJE S DOVIJE
MALKUAR QOFSH VALIGJJA IME S TE LODHI RRUHA PSHERETIM E RENE
PERSE SE MORE DHE NJE HERE MUNDIMIN DREJT ATDHEUT SHQIPES MEME
DO FLUTUROJ MES REVE TE SHEJTA QE TE KAP YLLIN ME SHKELQIM QE TU KTHEJ DRITEN SHQIPETAREVE JEMI ARBERESHE JEMI ILIRE
HISTORINE NA E LANE NE LETER AMANET PER TU TRASHEGUAR
GURI VATRES PIKON GJAK KERKON BIJTE QE JANE LARGUAR
TE DUA SHUME SHQIPERIA IME KU DO QE TE JEME
ME MER MALLI PER GJITHCKA QE MBIJETON ATJE TEK TI
JA PRA KJO ESHTE JETE EMIGRIMI O BASHKE ATDHETARET E MI
JU UROJ C DO TE MIRE KU DO QE TE JENI
SI NE JETEN E PERDITSHME ASHTU DHE PREIVATE
FALIMINDERIT
o jete e mallkuar o jete e veshtir pse na ndave keshtu ti pik e per pik se me te vertet nje jete te bukur po kerkojm por nje gje qe e kam kuptuar tani eshte dhimsja e zemra e nenes qe u ndam per jete ,o moj nen o nena ime sa shum malli me ka marr qe ky kurbet i mallkuar per se gjalli na ka ndar po mendja ime nate e dit ste harron por ce do o nena ime ledhatimet e tuaj cdo dite e nat ti kujtoj po ja nje dite prit o zemra ime dera do te troket qe nga ty o nena ime zdo ndahem per jet .
sa te bukur e cuajta mergimin se isha per here te pare se nuk dija gje se une isha duke u ndare per se gjalle ,si te gjith shqipetaret edhe une nisa qe te shkoj, ne ameriken e larget nje jet te bukur qe te shijoj ,pse o vendlindja ime pse ma punove keshtu pse nuk dite ti qe te na mbjshe aty pse ti na punove keshtu ska me te veshtir se jeta qe jemi largu ,po na mledh o shqiperi rregulloju njehere se as ne nuk deshem qe te tretemi keshtu perhere mbledhi dhe njehere ti zogjte e tu qe nje jete te bukur ne vendlindjen time ashtu me kalu ,por ja qe nje dite ti do te na ndegjosh mire ne qe do plakemi por zogjet te tjer qe folen e tyre aty ta ndertojn se as ne nuk kemi mire qe jemi ndare keshtu por car ti bejm jetes to qe na mori keshtu .flm
emigrim shpresa e shum shqiptarve ,me valizhet nder duar me sy te perlotur
ndaheshin nga te afermit ......nuk do te thot se te gjithve ju ka ecur fati ne emigrim ,jeta esht e veshtir duhet te perballesh me shum probleme qe kurr ne vendin ton nuk i kemi kaluar .Emigrim ka qen 1 shpres, shpresa per te fituar nje te ardhme me te mir ,por esht dhe nje zhgenjim nje plag pa sherim qe shum familje shqiptare e kan perjetuar me dhimbje ....ashtu si esht shprehur dhe vrojtusi me lart ........
mergim nje gjuh e vogel flet me zemren dhe belbezon ngadal .......
mergim je shpres po dhimbjen e ke te rend ........
Ndryshuar për herë të fundit nga bregdetare : 19-09-2006 më 20:55
~^*Ne jet ashtu si ne art ,e bukura gjarperon me kethesa *^~
Postuar më parë nga bregdetare
ne ca fjal jam me ty percfar i thua jo te terve i ka ecur
por do shtoja jeten qe ben ne mergim ne shqiperi se ben
un per vete kam 15 vjet jasht shqiperis te them te verteten po mos te kisha ca njerz atije as do me vinte ne mend te veja por per pushime kur te behet me mir pse ji tani per tani mergimi si e thoni ju kurse per mua eshte shpia ime eshte vendi ku jetoj ku me jep buk te ha ku kam cdo gje dua edhe e mira nuk trajtohem si emigrant se ne us ska racizem aq hapur por im proud to be albanian![]()
Partizoni
Shpresojme Se Do Kthehemi Ndonjeher ....po Qenka Nje Shprese Qe Nuk Merr Fund Asnje Here................fieri Te Kam Dhe Patriot Jam I Mendimit Tend Se Njeriu Si Te Mesohet Eshte .......vertet Kemi Familjet ,njerzit Afer Po Mua Shum Here Me Vete Mendja Dhe Kujtoj Ato Kujtime Te Femirise Qe Per Momentin Me Te Vertet Dua Te Kthehem...po Po Te Mendosh Thelle Kthimi Eshte I Veshtir....ku Do Vesh ,cfar Do Besh , Me Cfar Do Ushqehesh ,a Mund Te Ze Dot Pune Atje .,keto Jane Disa Gjera Qe Ne Emigrantet Na Bejne Te Mendojme Shume Gjate Per Kthimin Ne Vendlindje...po Shpresojme Kjo Eshte Fjala Qe Na Duhet Te Themi Tani.............................................. ..
Ju Pershendes Kudo Qe Jeni ...........................................
TE PERSHENDES POEZI E ARRIR........................Postuar më parë nga Arjan Detari
Krijoni Kontakt