Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 74
    femmedecarriere Maska e Visage
    Anëtarësuar
    27-04-2006
    Vendndodhja
    LarG ... aty ke veriu i veriut
    Postime
    587
    Per mua s'eshte as shprese as zhgenjim sepse s'kam ikur per ty kthyer prap. Kam ikur dhe kam ndertuar jeten time ne nje vend tjeter, dhe jam sh e lumtur qe jam ketu dhe qe kam jeten qe kam. Keshtu qe, per mua ne Shqiperi do vete vetem per te pare njerezit dhe per pushime. Kaq.

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321
    /me une kam per ti shkuar permbrapa kesaj siper!
    Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni

femmedecarriere Maska e Visage
    Anëtarësuar
    27-04-2006
    Vendndodhja
    LarG ... aty ke veriu i veriut
    Postime
    587
    LoooooooooooooooL lukas, po te fus ne nje valixhe kur te vij edhe po te sjell ketej

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Sa te maroj ket shkoll se ne i vdek do shkoj ne shqiperi, nuk i rris fmit un ne ne ket ven te flliq, nuk do e kalb jeten i rrethu nga njerez qe as i njof e as i du, njerez qe te buzeqeeshin nga zori.

per mu emigrimi ka qon ni Zhgenjim i madh

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2005
    Vendndodhja
    QUEENS, NYC
    Postime
    160
    Shume bukur tha nje bashkefoles me heret, se sado te largohesh nga vendi ku nuk shikon te ardhme duke kerkuar jete me te mire, prapseprape nuk i largohesh dot vetes. Pra, ne toke te huaj kryesorja eshte te gjesh cfare kerkon ti nga jeta, te gjesh kush je ti tamam dhe cfare limitesh ti vendosesh vetes ne rast se do te perparosh ne jete. Ne qofte se keto vija vendosen, atehere mund ta kthesh dhe zhgenjimin ne sukses.
    interist

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-05-2006
    Postime
    87
    Emigrimi per mua ka qene dhe eshte shume shprese, persa i perket anes

profesionale, per cdo gje tjeter, zhgenjim. Familja, shoqeria dhe afrimiteti

midis njerezve ne Shqiperi eshte ndryshe.

i/e regjistruar Maska e hajla
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553
    "Valle qe 7 vite, kur kam shkelur kete dhe.......E (zhgenjyer)-me shpresen, se do kthehem,vendit tim.Ndoshta? sot, neser,pasneser, nga ni zhgenjim fatal, qe ma kalli trurin, e jo shpirtin? se di vitet po me hikin........... si ne (ferr) ah,mergim i zi-e q'me duhet parajse e huaj?! (kot

Ps..Pershendetje mergimtarve,me ni porosi.... Mos u mashtroni o ju Rini...

(Buka zeher,nuk hahet me mjalt)!
    "DHEU I HUAJ NUK BEHET I JUAJ!

Hajla,
    Ndryshuar për herë të fundit nga hajla : 08-08-2006 më 19:31
    Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-04-2006
    Postime
    62
    PO hajte ti besojme keto qe thua se ne te vertet jan me vende

i/e regjistruar Maska e hope31
    Anëtarësuar
    23-11-2002
    Vendndodhja
    ketu
    Postime
    1,054
    per mendimin tim emigrimi i ka te dyja

por sundon pozitivja, gjithmone me shprese se do behet edhe me mire
    Fjalet e pa thena nuk lendojne kurre.
    Don't wait for extraordinary circumstances to do good,try to use ordinary situations
    :^proton

i/e regjistruar Maska e vrojtuesi
    Anëtarësuar
    06-04-2006
    Vendndodhja
    Në tokat shqiptare
    Postime
    237

Smile Në dhe të huaj je vetëm i huaj!

Citim Postuar më parë nga derjansi
    Sa te maroj ket shkoll se ne i vdek do shkoj ne shqiperi, nuk i rris fmit un ne ne ket ven te flliq, nuk do e kalb jeten i rrethu nga njerez qe as i njof e as i du, njerez qe te buzeqeeshin nga zori.

per mu emigrimi ka qon ni Zhgenjim i madh
    E zgjodha këte citim sepse mu duk më i arsyeshëm se tjerët edhepse çdokush e ka bindjen dhe qëllimet e veta.

Pas përfundimit të luftës në Kosovë bota bënte plane se si për disa muaj ti zhvendosë refugjatët shqiptarë nga Shqipëria e Maqedonia në Kosovë! As që pat nevojë sepse kosovarët në kolona të gjata me automobila, traktora e kamionë ia mësyen vendit të tyre dhe arritën për disa ditë me çka i habitën të huajt!!!!!

Poashtu edhe nga vendet e perëndimit qoftë europë por edhe amerikë u kthyen një numër i madh i atyre që kishin marrë letrat!

Një shok i imi i cili qe vendosur me familjen në Belgjikë ku shkoi gjat luftës u kthye një herë në Kosovë dhe kur pa se ende nuk kishte ndonjë stabilizim shkoi prap në Belgjikë mirëpo nuk vonoi shum dhe u kthye sërish përgjithmonë! Kur e pyeta pse ? - mu përgjigj:

- I kisha të gjitha, banesën, punën shkollimin e fëmijve etj. Djali i madh më shoqërohej me disa shokë shkolle dhe një ditë më tha:

- Babi, a bën që të vjen te ne me fjetë shoku im, sepse babai i tij ka shkuar në udhëtim jashtë vendit kurse nënës së tij i vjen një shok!!!!

Kur e dëgjova këte më shkoj mendja se pas një kohe kjo mund ti ndodhë edhe familjes sime!!! U tmerrova dhe vendosa që të kthehem menjëherë e ti lë të gjitha!! - tregonte ky shoku im i lagjës

Shembuj të freskët kam edhe nga amerika etj. ku së fundi u kthye edhe një shok i imi shkolle që ndejti disa vjet dhe tregonte se si autoritet e atjeshme habiteshin kur kosovarët kërkonin të ktheheshin duke e humbur për periudha të shkurtëra kohore fitimin e lejës së perhershme etj.

Dhe së fundi nuk ka tri ditë që takova tre të rinjë kushërinj të largët që ishin lindur e rritur në Zagreb ku prindërit e tyre kishin shkuar para shum vitesh dhe kanë një pasuri të konsideruesheme si shtëpia, banesa, dyqane dhe restoran. Dhe mu këta me këto kushte jetese pas qëndrimit dyjavor në Gjakovë kishin vendosur që të kthehen vitin tjetë rkëtu dhe të martohen!

Çudi apo jo forumista emigrantë!

Po të ishin gjithë shqiptarët sikurse disa në forum Kosova dhe Shqipëria do të boshatisej krejt sikur temat kur i fshijnë administarorët e forumit.

Në kohën e luftës së Kosovës romët qeshnin duke thënë: Shqiptarët në Shqipni, Serbët në serbi, Kosova e jona!

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Emigrimi frontiera aktuale e shqiptareve
    Nga B-rexha në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 03:58
  2. Angli Shpresë për një amnisti për shqiptarët
    Nga Shijaksi-London në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 20-05-2005, 15:10
  3. Njeriu Pa Shprese
    Nga eris në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2004, 12:13
  4. Emigracioni: shpresë apo zhgënjim?
    Nga Estella në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 18-04-2003, 11:51
  5. Emigrimi Rinor
    Nga Agim Doçi në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 08-01-2003, 13:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •