Close
Faqja 16 prej 22 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 212
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga balada
    ...pendohem qe jam katolik, sepse kjo fe qe kemi neve eshte feja e papes dhe shokeve te tij dhe jo e Zotit.
    Nuk ke nevojë të pendohesh për diçka që nuk e ke zgjedhur ti. Mesa mund të kuptoj, je katolik sepse ka lindur nga prindër të tillë, jo se e ke zgjedhur vetë. Kështu që je i lirë të zgjedhësh të bëhesh mysliman. Mendoj se askush nuk ta heq këtë të drejtë, apo jo.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga balada
    vete fjala islam do te thote "Paqe" [/B]
    Islam do te thote nenshtrim, prandaj i ngrejne bothet Muslimanet 5 here ne dite All-ahut dhe presin nenshtrim te te tjerve ndaj 'fese se pacenuar'.

Ne Epiken e Gilgameshit, ne Kopshtin e Edenit Njeriu kurre nuk i eshte nenshtruar Krijuesit por kerkon barazi me te! Nqs deshiron nenshtrim atehere Islam do te thote LUFTE dhe jo PAQE.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Citim Postuar më parë nga Qafir Arnaut
    Islam do te thote nenshtrim, prandaj i ngrejne bothet Muslimanet 5 here ne dite All-ahut dhe presin nenshtrim te te tjerve ndaj 'fese se pacenuar'.
    Nuk ngre njeri bothet Qafo , por ulin koken ne shenje dorezim ose nenshtrimi.

Antonim i fjales "lufte" ne arabisht eshte "islam". Kuptimi i plote i kesaj fjale prej nga rrjedh edhe fjala "musliman" eshte I dorezuar ne Paqe .

Qafir besoj per moshen qe ke ma merr mendja duhet ti kesh dy pare mende per te mos folur brockulla sepse pikerisht keto budalleqe ta ulin vleren.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-04-2005
    Postime
    117
    Citim Postuar më parë nga leci
    Une preferoj skicofrenine ultra nacionaliste ne vend te hapjes se dyerve atyre qe te beshtyjne ne pjaten qe hajne.Mendimin tim mbi valet pushtuese moderne e kam shprehur e faktikisht me duket humbje kohe gjeneralizimi primitiv i mases islamike.
    Se nje mysliman vret nje regjist vetem sepse ky ka shprehur mendimet e tij kundrejt nje religjioni kjo nuk i ven myslimanet ne banken e te akuzuarve.
    Ti Ryder kerkon perhere te shoqerosh nje problem me nje problem tjeter.Ndoshta eshte kjo zgjidhja per ty.
    Mos te çuditemi pse nje mysliman ka vrare nje person,kur kryqezatat kane korrur mijera viktima.
    Eshte nje metode infantile per te diskutuar,edhe sepse nuk arrin te analizosh asnjehere eventet duke kerkuar efektin ne menyre ekstreme.
    Koerenca eshte virtyt dhe pasoje e drejtesise ne diskutim.
    Gjithe te mirat,dhe mirepres komente te larmishme.

leci
    Te mos hyjme ne luftrat qe jane organizuar ne emer te fese se edhe myslimanet kane bere luftra duke ardhur deri ne Spanje ne emer te fese. Por po ta kesh sado pak idene e fese islame do te kuptosh qe ne te nuk ka vend per moderim e as per mendimin ndryshe. Verberija ne besim eshte tipari kryesor ne kete perandori qe po perhapet me shpejtesi. Ajo i ngjan nje virusi qe po e more nuk ke me shpetim. Kjo verberi ne besim i ben besimtaret mysliman shume te manipulueshem dhe siç e kemi pare jane perdorur per interesa te tjera politike etj. ne shume raste. Ne fene e krishtere jeta eshte nje dhurate e shenjte dhe ate ka te drejte ta marri ashtu si ta jep vetem Zoti dhe nuk egziston asnje arsye e vleshme qe ti ta japesh ate. Pra quhet e njejta gje sikur te kesh vrare nje person tjeter. Pra sipas mendimit tim nuk do te kete kurre nje fe islame te moderuar.

In God I trust Maska e fjollat
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes së hitlerit
    Postime
    1,085
    Heu qafir sa i zgjuar që je!!!

Ku të ra në mend kjo, ani edhe po garanton bile?!

Ta garantoj une qe shoqeria shekullare Europiane nuk do te lejoje ne gjirin e saj nje shoqeri paralele me vlera te cilat jane ne konflikt me vlerat Europiane.
    ke sens humori të hatashëm, HA HA HA

Muslimani nuk mund te pranoje vlerat Europiane. Atehere Muslimani le te shkoje atje ku pershtatet me mire, ne baze te instruksione te klerikeve te Al-Azhar.
    Çe se u nisëm... your wish is our command

ps, më vje keq të ta prishi qejfin e dashurisë sate ndaj Evropës, more qafir, po ndoshta e di se dashuria e njëanshme është gjithmonë e dhimbshme. Evropa nuk po të dashurojke ty o qafiro, se je shqiptar. Ne shqiparët për Evropën kemi qenë dhe jemi njerëz me bishta

________
    Anëtarësuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Citim Postuar më parë nga fjollat
    Heu qafir sa i zgjuar që je!!!
    Sa keq, qe ne fillim shkupjanja paragjykon,ai ndoshta e ben per provokim.
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

Evropa nuk po të dashurojke ty o qafiro, se je shqiptar. Ne shqiparët për Evropën kemi qenë dhe jemi njerëz me bishta [/QUOTE]

Fjollat,

Cuditem me kete konstatimin tend te mesiperm sepse deri sot ende nuk m'a ka zene veshi e as syri.
    Evropa i do shqiptaret sepse perndryshe atje ne Shkup sot do te ishte ndryshe apo ne Prishtine e Shqiperi.
    Shqiptaret jane evropiane e per kete aresye Evropa i shikon ata si pjese te tyren dhe per kete nuk ka patur kurre dyshim.Tjeter eshte nese ka shqiptare qe nuk duan t'a shohin veten si evropiane por si...nuk e di se cfare.
    E nese shqiptaret jane nje popull evropian atehere ata duhet te tregojne vlerat e tyre te qyteterimit te cilit i perkasin sepse ne fakt Fjollat ende ne nuk e kemi treguar veten si te tille por ende luhatemi ne mes te dyshimit se nga t'ja mbajme.
    Evropa me mire se kushdo tjeter e di fatin e kombit shqiptar qe 2000 vite e ketej.Ajo e di se jo per faj te shqiptareve u be ndarja e madhe e kristianizmit pasojat e te cilit i vuajme ende sot e kesaj dite e se nga kjo percarje perfitoi nje force tjeter prej se ciles kam une emrin qe kam e ndoshta dhe ti e shume bashkeshkrues te tjere.
    Fakti se shqiptaret jane te tri besimeve nuk perben per Evropen asnje paragjykim qe te pengoje integrimin e tyre te plote ne BE mirepo ne nga ana jone duhet te tregohemi lojale me BE (jo si qeni pas te zotit por si aleate ne cdo drejtim) sepse ajo eshte dhe do te jete shtepia jone.
    Ndersa sa per mbyllje desheroj te them se Shqiperia duhet te luaje nje rol shume te madh integrues me shqiptaret ne Ballkan ne menyre qe keta te fundit t'a ndjejne veten e tyre pjese integrale te saj dhe te mos lihet te krijohet asnje lloj boshlleku qe ky te shfrytezohet nga te tjeret per qellime te tyre te mbrapshta.
    Fjollat kam qene ne Shkup,ne Tetove,Gostivar e kudo ku ka shqiptare por sinqerisht me duhet te pohoj se per fatin tone te keq atje nje pjese e shqiptareve (pavaresisht prej nivelit ekonomik) ende jane pak te prapambetur ne drejtime te tjera.
    Keto zona ashtu si shume zona te tjera ne Kosove e ne Shqiperi kane nevoje per emancipim e ngritje te nivelit aresimor e kulturor.Per me teper duhet qe gruaja ne shume zona shqiptare te mos jete vetem si nje magjatore apo nje rritese femijesh e hyzmeqare por te integrohet ne jete si nje force e barabarte dhe me shume vlera.
    E pra keto jane vlera evropiane Fjollat e shume e shume te tjera qe nuk mund t'i permbledh dot me nje shkrim.
    Evropa nuk kerkon nga shqiptaret nderrimin e fese por kerkon nga ata ashtu si dhe per popujt e tjere qe aspirojne te integrohen ne BE vetem perqafimin e vlerave humaniste evropiane.
    Ndersa ajo puna e bishtit me duket se eshte nje atavizem qe ne ja ngjesim vetes pikerisht nga qenja jone njerez te dyshimte (me veteveten) e me dy fytyra e si te tille na ben hije bishti.
    Qe te mos na beje hije ai eshte mire qe ne perfundimisht si komb te vendosim nga t'ja mbajme.
    Ndryshuar për herë të fundit nga DYDRINAS : 04-05-2005 më 08:11

Thenja jote:Çka di ti për islamin? Çfarë pengesash e problemesh është tuj i shkaktu islami Evropës?

Fjollat,

Feja islame nuk i ka sjellur e nuk i sjell asnje dem Evropes.Mirepo per fat te keq ashtu si dikur nga kjo Evrope lindi fashizmi e komunizmi ashtu eshte duke u pervijuar dita-dites nje ideologji e re e cila per fat te keq po gjen truall tek besimi islam.
    Kjo ideologji e re e cila vitet e fundit ka marre permasat e virusit po perhapet shume.
    A mendon se i duhet dikujt nje ideologjizim i tille i besimit islam?Une te pakten mendoj se me shume se kujtdo i ben dem vete atyre e pastaj dhe njerezimit.
    A nuk coi ideologjiizmi i tille ne fashizem e u desh gjithe bota te ngrihej ne kembe per t'a shkulur?A nuk ndodhi e njejta dhe me komunizmin e prej te cilit dihen pasojat?
    Une mendoj se nuk eshte fjala tek besimi islam por te nje levizje qe shfrytezon pikerisht besmin islam per te realizuar qellime te mbrapshta e antinjerezore.
    Sic te thashe islami nuk e ka penguar Evropen mirepo nisur nga zhvillimet e reja ne bote e ku cdo dite e me shume aspirohet per nje bote te lire e te hapur a nuk shikon se dikush ka frike nga liria?Ka frike nga liria sepse i thyhen tabute,se robi behet i lire,se gruaja ndjehet njeri etj.Ka frike sepse ai deshiron nje bote ku njerezit te jene rober ne menyre qe rrota e historise te mbetet ne vend.
    Mirepo rrota e historise shkon perpara e bashke me te perparon liria njerezore.
    Ne kete bote qe ndryshon duhet qe te gjitha besimet te ecin me hapin e zhvillimit dhe jo njeri prapa e tjetri para se pastaj prishen ekuilibrat.

Thenja jote:

"Madje Evropa shekullore, për demokratike që është, duhet ta dije se është e drejtë e çdo banori të saj, të besojë ate që do, të jetojë ashtu siç do,... mjafton mos ti bëjnë dëm Evropës shekullore."

Pikerisht kjo eshte fryma evropiane.Ky eshte dhe thelbi i lirise.Evropa nuk ka frike nga liria kur ajo nuk demton interesat e te tjereve.Pikerisht kete kerkon ajo dhe nga besimet e tjera qe te shfrytezojne lirine per te miren e pergjithshme e jo te lihet ajo ne dore te manipulatoreve per qellime te mbrapshta.

Thenja jote:
    Nëse Evropa do të shndërrohet në një izrael dhe ti margjinalizojë muslimanët, atëherë duhet ti mendojë mirë pasojat, se sa për reformim të islamit, atë film kurrë s'ka për ta pa.[/QUOTE]

Ketu bie ne kundershtim me ato qe thashe me lart.Reformim i islamit nuk do te thote ndryshim i Kuranit por do te thote qe besimtari te pershtate besimin e tij me kushtet e reja ne te cilat ndodhet njerezimi.
    Se bie fjala ne Evrope nuk shkon qe femrat e besimit islam te jene robinja shtepiake.Ne vende te tjera ato mund te bejne nje jete te tille por ne Evrope kjo nuk shkon.
    Ne Evrope nuk ben qe femrat e besimit islam te mos kene te drejten e fjales se lire.
    Etj.etj.
    Ndersa sa per Izraelin qe margjinalizon muslimanet eshte njesoj si ajo puna e bishtit qe permenda ne shkrimin e meparshem.Si mundet nje shtet i vogel te margjinalizoje nje te treten e botes?!Ky eshte nje mendim absurd.
    Margjinalizimi duhet kerkuar tek vetvetja ashtu si bishti qe e permende me pare.
    Margjinalizimi i vetevetes eshte nje tregues i mirefillte i pafuqise se nje shoqerie per t'u transformuar e per te ecur me hapin e kohes.Kur nuk gjen rrugedalje atehere ja hedh fajin te tjereve.
    Ndryshuar për herë të fundit nga DYDRINAS : 04-05-2005 më 08:45

i/e regjistruar Maska e Irfan
    Anëtarësuar
    08-07-2002
    Vendndodhja
    Aty ku Allahu me krijoji
    Postime
    464
    Islami eshte fe,rruge qe shpijen tek Zoti,tek e verteta,dhe sa do qe njerzite perpiqen qe ta shtremberojne,kete nuk munden ta bejen,ıslami eshte nen mbrotjen e Zotit,Zoiti i cili krijoji çdo gje....

Çdo kush para se te fole per dike duhet ta dije mire veteveten,t'mos fol kote,......medno para se te shkruash...
    Ne Islam qe 14 shekuj asnje germe nuk eshte ndryshuar,e ase qe ka mun ndryshu....ajo eshte fjala e Zotit...Ne ıslam nuk kas sipas Librit te Gjonit,Mojes Apo ku ta dije une se kush e ka shkruar ate fjael.....
    Spaku,kur flisni per Islamin te mendoni pak me mire,se çeshte Islami....?
    Shqiperi eshte aty ku flitet shqip.....aty ku u nda toka dhe qielli

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga Irfan
    Islami eshte fe,rruge qe shpijen tek Zoti,tek e verteta,dhe sa do qe njerzite perpiqen qe ta shtremberojne,kete nuk munden ta bejen,ıslami eshte nen mbrotjen e Zotit,Zoiti i cili krijoji çdo gje....

Çdo kush para se te fole per dike duhet ta dije mire veteveten,t'mos fol kote,......medno para se te shkruash...
    Ne Islam qe 14 shekuj asnje germe nuk eshte ndryshuar,e ase qe ka mun ndryshu....ajo eshte fjala e Zotit...Ne ıslam nuk kas sipas Librit te Gjonit,Mojes Apo ku ta dije une se kush e ka shkruar ate fjael.....
    Spaku,kur flisni per Islamin te mendoni pak me mire,se çeshte Islami....?
    Pikerisht, sepse i dime keto gjera qe mundohemi te parashikojme rrjedhen e ngjarjve. Njerez 'superiore' si Muslimanet nuk mund te integrohen ne nje shoqeri 'inferiore' 'mekatare' si ajo e Europes. Atehere, le te ngrihen e te ikin vete me deshire.

P.S. Shprehja Lufte e Ftohte nuk na vjen nga shek i 20-te por nga shek 11. Origjina: Spanja "Guerra frija" Gjejeni pse.

Faqja 16 prej 22 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •