Close
Faqja 7 prej 22 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 212
    Larguar.
    Anëtarësuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Citim Postuar më parë nga FLORIRI
    ...ashtu sikur Islami e tregoi kur i kishte nen pushtim vendet e krishtera,tolerance qe as ne europen e krishtere nuk do ta gjenin.
    Më vjen keq, por nuk ka patur kurrë tolerancë fetare, as islami as kristianizmi. Këto janë përralla me mbret. Ka patur gjithmonë luftë deri në thyerjen e njërës prej palëve. Paqja është nga përkufizimi vetëm koha ndërmjet dy luftërave. "Toleranca" e islamit ka filluar pas betejës së Poitiers (France, viti 732) kur arabët u thyen nga të krishterët. Dhe "toleranca" e kristianëve filloi kur arabët u fuqizuan dhe vazhdon edhe sot sepse arabizimi i Europës ka hyrë thellë. Toleranca është troç shpërfillje.

________
    Anëtarësuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Citim Postuar më parë nga Highlander
    Më vjen keq, por nuk ka patur kurrë tolerancë fetare, as islami as kristianizmi. Këto janë përralla me mbret. Ka patur gjithmonë luftë deri në thyerjen e njërës prej palëve. Paqja është nga përkufizimi vetëm koha ndërmjet dy luftërave. "Toleranca" e islamit ka filluar pas betejës së Poitiers (France, viti 732) kur arabët u thyen nga të krishterët. Dhe "toleranca" e kristianëve filloi kur arabët u fuqizuan dhe vazhdon edhe sot sepse arabizimi i Europës ka hyrë thellë. Toleranca është troç shpërfillje.
    Duhet te jesh i bindur per nje te vertete,qe ka pasur me shumice te krishtere nen perandorite Islame dhe qe nuk u jane cenuar te drejtat e tyre.Jo se nuk kane pasur mundesi,pasi ti e din mire se perandori si ajo turqeve psh te thynte dhembet me gjithe nofull,por nuk lejohet dicka e tille ne islam.Madje kane luftuar per mbrojtjen e tyre.
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Flororiri, nuk e di se ku jeton e as cfare moshe ke?
    Nje gje edi se na qenke ne iluzione e verber nga feja. Dikush qe te mban ne roberi per V shekuj edeh flet keshtu!!!!!!
    Turqit jo atehere por edeh sot jane vrases e...... A ske degjuar per kurdet, aemenet, ....?
    Nuk e di pse i kaperceni gjerat?
    Nese flisni, ini objektiv.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-02-2004
    Vendndodhja
    afer jush
    Postime
    81
    Citim Postuar më parë nga iliria e para
    Nje gje edi se na qenke ne iluzione e verber nga feja. Dikush qe te mban ne roberi per V shekuj edeh flet keshtu!!!!!!
    Turqit jo atehere por edeh sot jane vrases e...... A ske degjuar per kurdet, aemenet, ....?

per cilet turqe ti flete per keta qe jane mbi 75milone a qe na kane dhone shkolle buke uje na kane mbrojte nuk ma mere mendja qe jane vrases po ndoshta tash masi jane ne duarte e prokurorve si ti athere ma mere mendja se se shpejti gjykimi do te perfundone.......
    djema mos u ngutni se do te vie fundi i cdo privitvizmi dhe agresiviteti......

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga FLORIRI
    frenoje njecike mllefin qe duket edhe ne menyren se si shkruan jo me cka mban ne shpirt.
    Une thjesht mbarta lajmin...se ku ma gjete mllefin kete s'e kuptoj. Hendeku mes Islamit dhe vlerave Europiane qenka pakalueshem. Shkollaret Islamike prej shekujsh e kane diskurajuar jeten e besimtarit mysliman ne Dar-al-Harb [domaini i luftes]. Kur besimtari ka zgjedhur te jetoj mes qafirave atehere detyrimisht qe do i duhet te pershtatet me rrethanat nqs nuk deshiron qe kryeministrat e Gjermanise e Frances te fusin hundet ne doktrinen Islamike.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    edhe une jam nje musliman i vogel , deshta te jap mendimin tim pajtohem me gjithe ate qe tha labeati me siper ,perveçse ku ai e permend femren shqiptare , pra nenat tona motrat tona pa dallim feja ne kete rast , duhet te kemi kujdes kurr themi diçka per to . Eshte e vertet se nje pjes shume e vogel per mendimin tim 1 % e femrave tona kane rene ne ato rruge te keqija sikur ceket me lart edhe sot ka kesi rastesh ne itali ne greqi e kutadi tjeter.Kto gjera te keqija nuk kan qen kultura e jone , ishte serbi dhe greku qe fitonin me ane te femrave toke shqiptare Deshta tju kujtoj se shpesh here serbet dhe greket ne bashkepunim me prijesa musliman te shitur jane mundur te na asimilojn te na shperngulin nga vatrat tona , e kam edhe nje pyetje per disa qe e lakmojn buken e turkit pse ne shume vende tjera thone se ALLAHU eshte furnizuesi yne

________
    Anëtarësuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Miku im!

Nuk e kam vendosur ndonjehere veten time nen lekuren e nje populli qe nuk i perkas,une u mundova qe tolerancen e fese islame ta ilustroj me nje shembull nga perandoria islame e osmanllinjve.Kur them osmanllinjte nuk e kam fjalen per xhon turqit dhe keta te sodit,por flas per ata te paret qe udhehiqnin me sheriatin Islam.Nuk ka asnje dyshim qe ne vendet ku zbatohet ne menyren e duhur sheriati ,toleranca fetare eshte e padiskutueshme.Nuk kerkoj prej teje te me besosh,por mundohu te lexosh libra te mendimtareve te pavarur qe nuk kane nguruar ta shprehin kete te vertete ne punimet e tyre.

Me thua qe jam i verber,nderkohe qe nuk e kuptova aspak se ku mbeshtetesh per te nxjerrur nje konkluzion te tille.Para se te arrija ne fene Islame kam kaluar ne shume stade si Qafir djali,jam vertitur si levozhge ne oqean duke kerkuar dicka qe jeta ime te merrte kuptim,dhe te siguroj qe nuk kam kerkuar ne menyre te verber.

________
    Anëtarësuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Citim Postuar më parë nga Qafir Arnaut
    Une thjesht mbarta lajmin...se ku ma gjete mllefin kete s'e kuptoj. .[/B]
    Arnaut djali ti flet me me mllef nga ata qe mbart,prandaj nuk ka dyshim qe ne zemer ke dic me shume.

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    iliria e para, ti qe trgohesh me shume i vecuar nga fete duhet ta kuptosh me mire se te tjeret se vrasjet, gjenocidet etj. i ben ai qe ka fuqi t'i beje. Pra nuk loz rol serioz feja ketu, kur i interesonte Portes e mbushi Perandorine me Hebrej te c'rrenjosur nga vendet e krishtera dhe perseri kur kishte fuqine te perdorte dhune ndaj pakicave te tjera qe vinin ne kundershtim me interesat e Sulltanit perseri e bente. Nuk besoj se u perdorte feja ne keto raste, por edhe nese perdorej ishte vegla dhe jo shkaku. Te njejten gje bene edhe fuqite europiane kudo qe munden, te njejten gje po bejne edhe sot por duke perdorur vegla te reja si psh. "Europianizimi", "Globalizimi" te cilat po ti shohesh ne brendesi nuk permbajne gje tjeter vecse te njejtin imperializem shekullor -ekonomik, kulturor- vecse tani ka ndryshuar fytyre.

Gjithashtu fakt eshte se ky "europianizimi" dhe "globalizmi" ven ne rrezik edhe traditat tona kombetare. Vetem nje mendjelehte nuk mund ta kuptoje nje gje te tille! Sigurisht jam pro cdo perparimi human por jam kundra te me tregojne te tjeret se cfare do haj, cfare do pij, si do vishem, cfare mjeti do perdor per te levizur etj. etj. etj. te cilat duken si gjera pa rendesi por fshehin prapa tyre interesa kolosale!!!

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Kurr nuk them qe perendimi i ka te gjitha te mirat. Ka shume gjera qe nuk me pelqejne por kur te vejem e te peshojme te miren dhe te keqen mendoj qe fiton e mira. Edhe une jam kunder globalizimit.
    Edhe ne Europe ka njerz qe nuk jane tplerant ndaj feve tjera e sidomos islamit dhe hebreizmit por per fat nuk jane shume. Nuk dmth se tolerant = pelqen.
    Ne shtete e lindjes(mesme) nuk as tolerance, nuk ka fjale te lire, nuk ka asnjesend qe mund te quhet demokratike. Per ate qe e ceke(Kryeplaku) se nuk ke deshire qe tjeret te mesojne se cka ke per te ngrene, pire ose si te vishesh...... Atje te urdherojne te gjitha keto. Nese nuk i zbaton.......me mire mos ta flas.
    As komunizmi nuk ka qene aq i ashper(pervec ne Kine e Shqiperi)
    Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 22-12-2004 më 14:43 Arsyeja: harrova komuizmin
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Faqja 7 prej 22 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •