Close
Faqja 3 prej 22 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 212
    Perjashtuar Maska e Ryder
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Citim Postuar më parë nga forum126
    Por ama prape, mua po me duket me pikepyejtje: Cilet paska kapur dhe keqtrajtuar Arabia per arsye terrorizmi? Dhe ke ka egzekutuar Arabia per terrorizem.
    Aha plako, nqs do vazhdosh me nenvizu gjera m'le ktu gjith naten

Na ku e ke edhe ket...nqs s'di anglisht, ma bej hallall po s'kam ca te bej.

Gross human rights violations continued and were exacerbated by the government policy of “combating terrorism” in the wake of the 11 September 2001 attacks in the USA. Hundreds of suspected religious activists and critics of the state were arrested, and the legal status of most of those held from previous years remained shrouded in secrecy. Women continued to suffer severe discrimination. Torture and ill-treatment remained rife. At least 48 people were executed. Over 5,000 Iraqi refugees continued to live in Rafha camp as virtual prisoners. International non-governmental human rights organizations were denied access to the country and the government failed to respond to any of the concerns raised by AI during the year.
    (nga Amnesty International)

Vazhdoje ktu posht...

http://web.amnesty.org/report2003/Sau-summary-eng

i/e larguar Maska e forum126
    Anëtarësuar
    05-10-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,198
    Me anglishten qe kuptoj une ketu thuhet se vete Faisali, qe po sillte zhvillimin, besonte se drejtimi i sakte fetar do ta bente me te lehte efektet e kunderta te modernizimit.

Per televizionin: (nuk jam kundra televizionit) Aty thuhet qe e kane vrare nipin e Faisalit. Pra e ka vrare shteti. Pra eshte vrare nje "rremujaxhi", percares, qe nuk di si tje ve emrin. Po ama nuk ka ketu autoritete fetare qe ishin kundra televizionit.

Per shkollat e vajzave: kush ishte kundra shkollimit te tyre? Autoritetet fetare apo populli? (edhe keta te fundit gabim e kane, mos eshte si fanatizmi qe ka qene ne shqiperi)

Per rraportin (mire bere qe e solle): aty permendet ne hyrje se jane vrare 48 persona. Me poshte shpjegohet se ata jane vrare per fajet qe kane bere. Dhe titulli eshte DENIMI KAPITAL. Ashtu sic une jam dakort te egzistoje denimi me vdekje.

Dhe ashtu sic eshte denimi me vdekje ashtu egzistojne edhe denime te tjera sic eshte per raste imorale. Sic permendet ne rraport rrahja e femijve qe kane bere akte imorale. Mirepo Amnisty International eshte kundra denimit per ata qe bejne akte imorale. Pastaj AI permend edhe denimin e nje burri dhe nje gruaje qe kane bere po akt imoral. Dhe denimi per kete eshte kerbaci qe eshte denim trupor per te cilin AI eshte kundra. Per mendimin tim marrdheniet jashtemartesore duhen denuar.

Ose bejme nje gje te tille:"Te gjithe kur te martohen perpara gjykatesit (gjendje civile) le ti pergjigjen kesaj pyejtje:"A je dakort te denohet bashkeshortja ne rast tradhtie?" Le ta bejne kete ne Shqiperi dhe te shikojme se sa perqind do te pergjigjen PO dhe sa JO"

Sa per denimet e te akuzuarve per terrorr: duhet pare ca thote gjygji. Pastaj ajo eshte nje problem qe duhet ndjekur ne te njejten menyre si ne Shqiperi ashtu edhe ne Arabi. Por kur ka shtremberime ne gjykim aty eshte problem.

Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Nigjo, nqs do kundershtosh faktin qe A.Saudite esht shtet diktatorial, atehere esht muhabet kot ky qe bejm.
    Edhe mos mi dil zot denimeve kafsherore te kerbacit ne publik te lutem shum, se me sillet stomaku...

Nejse, se po zgjatem pa deshire ne nje subjekt qe s'ka nevoje per diskutim...te sugjeroj te mesosh per historine dhe sistemin politik ne Arabine Saudite dhe vendet tjera perreth dhe te kuptosh qe te mbrosh sisteme diktatoriale nuk dmth te mbrosh Islamin, perkundrazi...

i/e larguar Maska e forum126
    Anëtarësuar
    05-10-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,198
    Une nuk e di se si shkon sistemi ne arabi ne hollesi. C'fare dija ta thashe. Nqs di ti ndonje gje me teper shkruaje.

Une nuk i mbaj ne te njejtin krah islamin me shtetin saudit. Une nuk po e mbroj saudine per te mbrojtur islamin. Une po dua te komentoj ne disa pika qe jane bere legjende dhe nuk kane asnje te vertete. Se autoritetet fetare jane kundra shkollimit e kundra zhvillimit.

Per c'fare ka bere saudia me ata gazetaret aty mund te bazohesh. Ajo eshte gabim. Por jo ta permendesh denimin me vdekje te nje shteti si akt kundra te drejtave te njeriut. Kjo eshte teme tjeter.

Po ne faqen e Amnisty International ne rraportin per shkeljen e te drejtave te njeriut per shqiperine krahas dhunimit ne menyre te padrejte te nje qytetari nga policia permendet edhe greva e te burgosurve pse nuk kishin uje.

Sami Frasheri Maska e Arrnubi
    Anëtarësuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Ryder deri diku jam me ty me te vertete mbreti qe eshte sot ne saudi i sherben amerikes por nje prej shkaqeve qe ra civilizimi islam ishte deformimet qe u bene ne ceshtjet e besimit dhe te kuptuarit ne metodologjine islame shume prej ketyre mendimeve ishte dhe futja e risive te cilat nuk kishin argumnete nga kurani dhe suneti .

2:151.
    (sikurse plotësova mirësinë Time ndaj jush) Ashtu siç dërguam nga gjiu i juaj të dërguar t'u lexojë ajetet Tona, t'ju pastrojë, e t'ju mësojë librin(Kuranin) dhe traditën(Hadithet profetike), e edhe t'ju mësojë atë që nuk e dinit

Mendimet sufiste dhe bektashiane ose ato te dervisheve te cilet ishin bere shume mistike dhe afersisht si murgjit kristiane qene nje faktor domethenes per renien e islamit .Megjithate islami nuk shikohet ne perandor muslimane ai ka burimin e tij kuranin dhe hadithet te cilat me ane te tyre orientohet cdo musliman .Islami nuk meret nga pushtetaret sepse ka pas pushtetare monarkiste ka pas pushtetatare diktatore dhe nese dikush do te mesoj per islamin te shikoj burimin e tij dhe jo ate qe njerzit pijne sepse ndoshta burimi qe ato pine nuk eshte ai i duhuri ose rruga ose metodologjia qe ato zgjedhin per drejtimin e e jetes.Nese do te studiosh historine islame do ta kuptosh se shkaku kryesor i renies se Islamit ishte pikerisht futja e risive metodologjike perhapja e sekteve te cilat nuk ishin mesatar.

Islami nuk eshte si krishterimi i murgjeve qe e le mbas dore kete bote por edhe si ateizmi qe e le mbas dore shpirtin dhe boten tjeter.Islami ben unifikimin ne miresi te trupit dhe shpirtit.Pra eshte rruge mesatare e jeteses se njeriut.

143. Dhe ashtu (sikur u udhëzuam në fenë islame) Ne u bëmë juve një pupull të drejtë (një mesatare të zgjedhur) për të qenë ju dëshmitarë (në ditën e gjykimit) ndaj njerëzve, dhe për të qenë i dërguari dëshmitar ndaj jush

17:110.
    Thuaj: "Thërrisni: All-llah ose thërrisni Er Rrahman, me cilindo që ta thërrisni (me këta dy emra), emrat e Tij janë më të bukurit. E ti mos ngrit zërin (duke lexuar) në namazin tënd, po as mos e ul tepër në të, mes kësaj kërkoje një rrugë mesatare".

25:67.
    Edhe ata që kur shpenzojnë nuk e teprojnë e as nuk janë dorështrënguar, por mbajnë mesataren e janë të matur.
    35:32.
    Pastaj Ne u lamë në trashëgim librin robërve Tanë që Ne i kemi zgjedhur; e prej tyre ka që janë dëmtues të vetëvetës, ka që janë mesatarë, e ka prej tyre që janë më ndihmën e All-llahut, të parët në punë të mira, kjo është ajo mirësia e madhe

2:201.
    E, ka prej tyre asish që thonë: "Zoti ynë na jep të mira në këtë jetë, të mira edhe në botën tjetër, dhe na ruaj prej dënimit me zjarr!"

2:220.
    (të mendoni) Për këtë botë dhe për botën tjetër

:145.
    Askush nuk vdes pa vullnetin dhe lejen e All-llahut. Ai është shënim i afatit të caktuar. E kush e dëshiron shpërblimin e kësaj bote, Ne atij ia japim, e kush e dëshiron shpërblimin e botes tjetër, edhe atij do t'ia japim atë, kurse mirënjohësit Ne do t'i shpërblejmë. 3:148.
    Ndaj All-llahu ua dha atyre shpërblimin e kësaj bote dhe shpërbllimin më të mirë të botës tjetër; All-llahu i do punëmirët.

Pikerisht ky eshte islami feja e jetes natyrore e cila nuk ka nevoje per ndryshim e moderim fe e natyres njerzore te krijuar nga Zoti.

30:30.
    Përqënro vetëveten tënde sinqerisht në fenë, i larguar prej çdo të kote, (e ajo fé), feja e All-llahut në të cilën i krijoi njerëzit, s'ka ndryshim (mos ndryshoni) të asaj natyrshmërie të krijuar nga All-llahu, ajo është feja e drejtë por shumica e njerëzve nuk e dinë.

Pra ishin keto shkaq te cilat ra pushteti islam dhe pikerisht largimi nga kurani dhe suneti eshte largim nga udhezimi hyjnor.Dhe jo sepse islami nuk eshte liber i mbyllur vetem per nje kohe ai metodologjikisht jep dhe zbulon per njerzimin zgjidhje deri ne fund te botes.

33:21.
    Ju e kishit shembullin më të lartë në të dërguarin e All-llahut
    , kuptohet, ai që shpreson në shpërblimin e All-llahut në botën jetër, ai që atë shpresë e shoqëron duke e përmendur shumë shpesh All-llahun

Modernizmi islam

Modernizmi islam është lëvizje shpirtërore islame që përkrah reformën e institucioneve themelore islame, shoqërore dhe politike, në pajtim me mësimin islam, por që frymëzimin për këtë e gjenë edhe në mendimin dhe praktikën perëndimore dhe duke e aplikuar metodologjinë perëndimore. Kjo pikëpamje ishte pasojë e asaj se Islami dhe Perëndimi kanë qenë në kontakt të përhershëm. Këto kontakte kanë qenë më frytdhënëse për Perëndimin, e këtë e ka kushtëzuar superioriteti musliman në tregti, ekonomi, politikë e shkencë, kundrejt Evropës barbare mesjetare. Mirëpo, këto raporte ndryshuan dhe nga shekulli XVI Evropa filloi të përparojë, kurse Islami ta humbë vitalitetin dhe epërsinë që kishte nga epoka klasike. Këto ndryshime nuk ishin aq të mëdha deri në kohën e invadimit të Napoleonit në Egjipt. Pas kësaj kohe, ekspansioni perëndimor i kanosej drejtpërdrejt qenies islame, duke i ndërhyrë në sferat e ndryshme të jetesës. Si reaksion ndaj kësaj gjendjeje kemi modernizmin islam, qëllimi i të cilit është hulumtimi i identitetit të ri, respektivisht harmonizimi i të arriturave bashkëkohore të civilizimit perëndimor dhe traditës islame, sinteza e fesë dhe dijes, "islamizimi" i të gjitha segmenteve moderne dhe progresiste politike dhe shoqërore. Modernizmi islam në rrugëtimin e vet herë-herë edhe naivisht pranonte vlerat e huaja në politikë, jurisprudencë, arsimim e të tjera, që shkaktoi krijimin e botëkuptimeve, standardeve perëndimore si: feja dhe shteti u bënë dy entitete, herë - herë të kundërta, krijimi i moralit të dyfishtë: publik e privat etj. Është indikative se modernizmi nuk arriti t’i zgjidhë problemet thelbësore të Botës islame, por arriti t’i identifikojë problemet dhe të hapë procesin për zgjidhjen e tyre.

Reformizmi islam

Reformizmi islam po ashtu është lëvizje shpirtërore që përkrah metodën e rivitalizimit të mendimit dhe praktikës islame, që më tepër bazohet në burimet fundamentale të Islamit se sa në inspirimin e epokës moderne, që është karakteristikë e modernizmit islam. Arsyeshmërinë për reformën (islah) apo rimëkëmbjen (texhdid) islame, ithtarët e reformizmit e gjejnë në burimet islame, Kur’anin dhe Sunnetin, sepse vetëm me kthimin atyre burimeve do të sigurohej shërimi i gjendjes së sëmurë në Botën islame dhe njëherit do të pengohej dominimi i huaj. Ky kthim, po ashtu nënkupton domosdoshmërinë e ringjalljes së komentimit origjinal të mësimit islam (ixhtihad), përkundër përngjasimit të zgjidhjeve tradicionale (taklid) të cilat nga shtresimet gjatë historisë kanë mjegulluar thelbin e porosisë islame. Kjo, në fakt, është riafirmim i Islamit autentik dhe ndërtim i shoqërisë islame mbi bazamente të shëndosha.

Qëllimi themelor i reformizmit të hershëm islam ka qenë përtëritja e frymës burimore Islame kundrejt Islamit popullarizues, që e ka ngulfatur atë frymë. Këtë frymë e hasim edhe më herët, por në mënyrë të sistematizuar e analitike e hasim vetëm te mësuesi i madh Ebu Hamid el-Gazaliu (vd. 1111) dhe diç më vonë te mësuesi gjithashtu i madh, Ibn Tejmije (vd. 1327). Mirëpo, ideja reformiste përjeton jehonë të vërtetë në Botën islame vetëm në shekullin XVIII me Muhammed ibn Abdulvehabin (vd. 1792). Karakteristikë themelore e kësaj lëvizjeje është dimensioni transcendent i Islamit, kriter i të cilit nuk është e kaluara islame por aktualizimi i tanishëm moral islam, është thelbi e jo forma e Islamit, idealiteti e jo realiteti, jo ajo çka kanë vepruar muslimanët por ajo çka duhet të veprojnë. Lëvizja vehabite ndikoi që Bota islame të çlirohet nga tradicionalizmi inert amorf dhe të përpiqet në gjetjen e zgjidhjeve të reja në parimet e metodologjisë klasike të ixhtihadit(Perpjekje per te qelluar te verteten ne vendime dhe dituri), institucion ky që e kishte mbuluar pluhuri.

Ardhmëria i takon dialogut dhe mirëkuptimit. Islami nga ana e vet, ka mundësi të ofrojë bashkëjetesë solide. Thëniet e Xhavahel La’al Nehru-s se: "Qytetërimi islam është nëna e qytetërimeve të reja" dhe e G. Bernard Show-it se: "Islami është fe e ardhmërisë", na trimërojnë në rrugën e mirëkuptimit dhe çrrënjosjes së paragjykimeve.

Edhe në ditët e sotshme muslimanët në botë, por edhe te ne, tregohen të matur. Nëse i hedhim një vështrim literaturës dhe shtypit aktual, na bëhet e qartë se kristianët në botë, por edhe pakica kristiane te ne, paraqitet tejet agresive, dhe ky agresivitet i tyre te një pjesë e inteligjencies po has në mirëkuptim. Shumica muslimane, në anën tjetër, krahas tolerancës, na paraqitet inferiore, madje edhe inerte dhe e amullt. Vetëm herë pas here hasim në rezistencë të matur të muslimanëve me ton apologjik. Duhet theksuar se për këtë gjendje ka faktorë të ndryshëm, por më vendimtar është ai subjektiv, brenda inteligjencies shqiptare të proveniencës muslimane, e veçan brenda teologëve muslimanë. Këta, duke trashëguar idetë dekadente që kanë mbyllur dyert e ixhtihadit, ndjekin përvojat, shtresimet e mbijetuara kohore, kurse Kur’ani dhe Sunneti janë shndërruar në doracakë për sharlatanizëm dhe dekor vitrinash. Nuk ka kreacion, nuk ka punë studimore që Islami t’u prezentohet si muslimanëve ashtu edhe të tjerëve në madhështinë e tij të plotë, duke i lënë anash mënyrat stereotipe të të paraqiturit të tij.

Kohëve të fundit, përkundër konflikteve e zënkave, përkundër injorimeve e shpërfilljeve, gëzon e dhëna që brenda muslimanëve fillon të gjallërohet ideja se Islami ka cilësi për të ndërmjetësuar sërish në këtë kohë, siç ka ndërmjetësuar në Mesjetë ndërmjet kulturave e qytetërimeve të vjetra dhe Evropës. Kjo cilësi konsiston para së gjithash jo në mohimin ose zhdukjen e njërës nga këto botëra, por që t’ua pranojë pjesën e tyre të së vërtetës dhe drejtësisë, të ndërmjetësojë ndërmjet religjionit të pastër nga shtresimet së tepërmi natyrore, materiale të kësaj bote dhe shkencës nga shtresimet religjioze, joshkencore, mistike, të ndërmjetësojë ndërmjet mistikëve që çdo gjë e shohin në prizmin e simbolikës, dhe racionalistëve që çdo gjë e zhveshin në materiale, fizike. Islami sërish duhet ta marrë rolin e vet të "nacionit ndërmjetës" në këtë botë të ndarë politikisht e gjeografikisht.

Mirëpo, që të arrihen premisat për ndërmjetësim e dialog, e për ta evituar konfliktin, duhet punuar në dy drejtime:

1) të zhvillohet vetëdija mbi të drejtën në diversitet, sepse ai është normal dhe i pashmangshëm;

2) të punohet në evitimin e harresës, duke komunikuar barabar dhe pa kushtëzime, e jo "Evropa e pasur në Veri dhe Jugu i pazhvilluar islam!".

E kaluara për ne mund të jetë leksion. Nuk guxojmë të bëhemi gjeneratë e së kaluarës që jeton në të tanishmen. Duhet të bëhemi gjeneratë e së tashmes, gjeneratë që përpiqet ta studiojë të kaluarën e vet, që ta ruajë atë që për të ka mbetur. Duhet patur kujdes që mos të lejojmë që e kaluara ta atakojë të tashmen, sepse do ta pengojë përparimin dhe zhvillimin. Ne si muslimane jemi krenare per brezat e te pareve tone te cilet e ndricuan boten me drejtesi dhe besim ne nje Zot te vetem dhe largim nga idhujtarite e kota.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Arrnubi : 03-12-2004 më 16:05

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga Arrnubi
    Ryder deri diku jam me ty me te vertete mbreti qe eshte sot ne saudi i sherben amerikes por nje prej shkaqeve qe ra civilizimi islam ishte deformimet qe u bene ne ceshtjet e besimit dhe te kuptuarit ne metodologjine islame shume prej ketyre mendimeve ishte dhe futja e risive te cilat nuk kishin argumnete nga kurani dhe suneti .
    .
    Bernard Lewis, nje Orientalist nga Princeton University, ne librin e tij pikerisht mbi kete ceshtje "What Went Wrong" provon me qartesi se shkaqet e renies te civilizimit islam ishin:

1) ngurtesia ne ceshtjet e besimit

2) qafirat dolen me te zote, me novatore, me guximtare, me vizionare

pra eshte kryekeput e kunderta e asaj qe thua ti, dhe muslimanet e tjere konservative.

Anëtarësuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Citim Postuar më parë nga Qafir Arnaut
    Bernard Lewis, nje Orientalist nga Princeton University, ne librin e tij pikerisht mbi kete ceshtje "What Went Wrong" provon me qartesi se shkaqet e renies te civilizimit islam ishin:

1) ngurtesia ne ceshtjet e besimit

2) qafirat dolen me te zote, me novatore, me guximtare, me vizionare

pra eshte kryekeput e kunderta e asaj qe thua ti, dhe muslimanet e tjere konservative.
    qafir mos ec me mendimet e lush gjergjit ma shpjego pak cdo te thote per ty ngurtesia ne besim meqe e ke lexuar librin e nje cifuti(nga emri)

E dyta nese do te ishte ngurtesia e besimit atehere si ka mundesi nje njeri i vetem (Muhamedi a.s ) te perhape kete ideologji dhe ket kuran te pandryshuar deri ne diten e sotme duke iu kundervene kesaj feje perandorite me te medha te kohes.(Persiane, romake plus idhujtaret arabe e deri ne kryqezatat e sotme e ato te mesjetes ose fashizmi komunizmi etj.Nuk eshte rastesi kjo.Kjo tregon qe kurani dhe tradita profetike eshte baze e cdo miresie dhe nuk rrezohet aspak nga rreziqet qe i kanosen.

Profeti a.s ka thene
    Kam lene dy gjera Kuranin dhe hadithet *(synetin) nuk do te humbni po ti ndiqni keto perderisa te me tako ni ne haud.

ose hadithi tjeter

"Nuk do të pushoj së egzistuari i një grupe , prej umetit tim, që do ta zbatoj urdhërin e Allahut. Ata janë të padëmtuar prej atyre që i tradhtojn ata apo i kundërshtojn ata, derisa të arrij qështja e Allahut duke qenë ata dominues ndaj njerëzve. "- transmetuar prej Muslimit
    Sa budalla eshte "Odisea"

Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Arrnub, per ngurtesine e besimit islam si nje nga arsyet per renjen e civilizimit kane shkru shum historiane perendimore te pa-anshem dhe dijetare qe jan dashamires dhe admirues te civilizimit islam...kshuqe s'mund te hedhesh posht nji studim duke spekullu per qellimin e autorit nga mbiemri.

Shembull per ngurtesi besimi psh esht qe ju (per me teper qe jeni evropiane) te refuzoni qorrazi c'do mendim apo filozofi perendimore edhe kur keto jane te pa-anshme.
    Mos harro se filozofe myslimane si Averroe ne kulmin e Kalifatit kan perkthy vepra nga filozofia greke, latine, kineze etj. pra ne vend qe te alienoheshin nga pjesa tjeter e botes kan perfitu nga ajo.

Nga nje fe me deshire per dijeni dhe eksplorim Islami esht kthyer ne fe mizantropike, jo-fleksibel qe e quan reformen tabu. (ka ndiku shum situata politike boterore te kjo dukuri per hir te se vertetes)
    Prandaj duhet i rryme ajri i fresket qe te shpelaje gabimet e kohes dhe te eci perpara duke respektu ca koncepte te domosdoshme humaniste...kush e pranon kete s'esht "tradhetar infidel"...esht vec njeri qe mendon pozitivisht kur tjeret kan harruar si mendohet)
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ryder : 03-12-2004 më 18:27

Anëtarësuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Te thuash qe islami do modernizuar eshte sikurse me thene dua ti jap mend Zotit.Islami eshte fe qe zbriti prej Zotit jo vetem per kohen e profetit Muhamed por per cdo kohe deri ne fund te botes.

Per njohuri ryder.
    Islami ka disa argumente qe perdor.

1 Kurani
    2 Hadithet profetike
    3 kijasi
    4 ixhtihadi ose ixhmai i dijetareve

Kijasi eshte krahasueshmeria e nje ngjarje me nje ngajtrje tjeter per te dale me nje konkluzion sa me te afert me ate te shpallur prej Zotit.
    Ixhtihadi dhe ixhmai jane perpjakja per te godit te verteten ne mendime dhe vepra .Pra nuk ka ne fene islame mbyllje mendimi dhe mosfuskionim llogjike .Kurs ixhmai eshte mendimi i shumices se dijetareve dhe analsiteve te specializuar ne ate fushe.

Une mendoj se pjesa e brenshme e njeriut shpirti nuk ndryshon prandaj thone morali eshte vlere universale e cila nuk ndryshon me ndryshimin e kohes dhe hapesires.Kete gje e thekson vete jeta sot se ajo qe ishte e moralshme ne ate kohe eshte dhe sot pavarsisht thyerjes se disa rregullave te saj.
    Une mendoj se vendet islame kane nevoje per akumulimin dhe shfrytezimin e pasurive te tyre natyrore sikur i mori dhe i importoi amerika njerzit e ditur dhe shkencetaret kete te bejne dhe ato.Mirepo une per vete jam kundra asaj qe ti thua Islami eshte i ngurte perkundrazi islami eshte i vetmi kritik qe ben nje seleksionim mendimesh dhe kulturash duke vecuar prej tyre vetem te mirat dhe duke lene te keqiat .Kete bene muslimanet me kulturen greke.Sepse islami brenda tij ka shpirt krtik duke pasur per baze te verteten ai e dallon me mire se kush mendim ose pjese e filozofise eshte e mire apo e keqe.

Edhe sot islami nuk e kundershton filozofine e perendimit ne disa ceshtje pervec se kur ajo demton individin ose ate qe individi ka lidh egzistencen e jetes se tij.Pra ska se si Islami dhe e mira te kundershtohen .Shkenca jo e jo por dhe idete ekonomike te manaxhimit ose teknologjia .

Pra islami kerkon prej njerzimit heshturazi te beje unifikimin e te mires shpirterore Islame me te miren teknologjike perendimore.
    Sa budalla eshte "Odisea"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    derguar qafirit dhe albos ne te gjitha fete ka te mire dhe te keqinje .Nuk existon asnje fe qe quhet evropiane aziatike a te tjera , ndoshta ju do ta krijoni nje te tille .une jetoj ne belgjike dhe di te flas holandisht , i kam ndjekur per se afermi ngjarjet per teo van gogun dhe pim fortynin ,njeri prej tyre ish homosexual dhe tjetri pijan , as hollandezet nuk i kan desht kta njerez . van gogu e ka bere bere kete film simbas nje zezakje hirsi ali ex muslimane qe pohon ajo vet , kjo ishte e shtyre nga grupe dhe njerez rracista vetem e vetem per ta demtuar islamin dhe bashkejetesen ne hollande . Nuk e perkrah vrasjen e tyre ne asnje menyre , arsyeja e pare e konsideroj vrasjen si diçka kunder ZOTIT kunder fese islame krishtere çfaredo çoft ,jeta eshte e shenjt , tjera arsye jane se vrasje te tilla vetem sa e lendojn islamin dhe muslimanet edhe ashtu te rraskapitur te pergjakur ne jeten e tyre. Nuk jam kunder katolikeve mirepo e kam nje pyetje per qafirin dhe albon , a do te ishte mire te behej nje film duke treguar nje djalosh 5 vjeçar ose 10 vjeç duke treguar ai djale se si e ka perkdhelur prifti si i ka shpjeguar per fene dhe zotin nderkohe duke e perkdhelur ,pse nuk bejne hirsi ali dhe teo van gog dhe shoke te tjere te tyre filma per keto gjera, ka shume mendje te semura ne kete kohe ,zeri i atyre viktimave te vogla ju theret juve , ju duhet te perqendroheni atje , e punet e islamit ka kush i rregullon

Faqja 3 prej 22 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •