Dokumentar interesant... Ja dhe linku per me i pa ne internet:
http://www.antiwar.com/news/?articleid=4281
Enjoy...
Postuar më parë nga Newhost
Dokumentar interesant... Ja dhe linku per me i pa ne internet:
http://www.antiwar.com/news/?articleid=4281
Enjoy...
Postuar më parë nga Newhost
Se pari, keto statistika jane te gabuara e te vjetra (70 vjet)Postuar më parë nga Irfan
Se dyti, s'ka rendesi
Se treti, mos u dil ne krah Arabeve e Turqve per keto ceshtje.
Shqipetare i dashur para se ti shkruaj fjalet e fundit dua te keshilloj:
Pejgamberi sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, një ditë prej ditëve, e këshilloi një të ri dhe i tha: “Shfrytëzoi pesë gjëra, para se të vijnë pesë tjera: shfrytëzoe rininë tënde para pleqërisë, shëndetin para sëmundjes, pasurinë para varfërisë, kohën e lirë para se të preokupohesh me probleme dhe jetën para vdekjes”.
Pra,para se tju kaloj koha(para
se te humbni) mesoneni se çka eshte islami,mesoneni ate qe nuk e dini.....
Lalo,mos je duke jetuar ne vitet 70...Postuar më parë nga Qafir Arnaut
Lexo ne Anglisht,statetika shqipetare,
Basic Information About Albania:
Background:
Between 1990 and 1992 Albania ended 46 years of xenophobic Communist rule and established a multiparty democracy. The transition has proven difficult as successive governments have tried to deal with high unemployment, widespread corruption, a dilapidated infrastructure, powerful organized crime networks with links to high government officials, and disruptive political opponents. International observers judged parliamentary elections in 2001 to be acceptable and a step toward democratic development, but identified serious deficiencies. Some of these were addressed through reforms in the Albanian electoral code prior to the nationwide municipal elections in 2003.
General:
Short name: ALBANIA
Official name: Republic of Albania
Local short form: Shqipëria
Area: 28,748 sq. km
Capital: Tirana
Independence: November 28, 1912
National Holiday: Flag Day, November 28 (1912)
Constitution: 28 November 1998
Population: 3,087,000 (November 2001)
Suffrage: 18 years old; universal and compulsory
Ethnicity: Albanian 95%, Greek 3%, Others 2%(Vlachs, Gypsies, Serbs, Montenegrins,
Macedonians, Bulgarians).
Languages: Albanian, minority ethnic languages
Religions: Muslim 70%, Albanian Orthodox 20%, Roman Catholic 10%
Geography:
Geographic Coordinates:
41 00 N, 20 00 E
Area:
total: 28,748 sq km
land: 27,398 sq km
water: 1,350 sq km
Land Boundaries:
total: 720 km
border countries: Greece 282 km, The Former Yugoslav Republic of Macedonia 151 km,
Serbia and Montenegro 287 km
Coastline:
362 km
Climate:
mild temperate; cool, cloudy, wet winters; hot, clear, dry summers; interior is cooler and
wetter
Terrain:
mostly mountains and hills; small plains along coast
Elevation Extremes:
lowest point: Adriatic Sea 0 m
highest point: Maja e Korabit (Golem Korab) 2,764 m
Natural Resources:
petroleum, natural gas, coal, bauxite, chromite, copper, iron ore, nickel, salt, timber,
hydropower
se dyti ka shume rendesi,se ne Islam mbizotron paqja....dashuri vllazerore.Postuar më parë nga Qafir Arnaut
Islami nuk eshte as i arabeve e as te turqeve.Islami eshte fe univerzale,fejes se ciles ju kan nenshtruar çdo gje qe ekziston.Postuar më parë nga Qafir Arnaut
Ndryshuar për herë të fundit nga Irfan : 06-05-2005 më 15:15
Shqiperi eshte aty ku flitet shqip.....aty ku u nda toka dhe qielli
Natyrisht, po kjo "dashuria vellazerore" shprehet ne formen e ndonje shkopi te policit taliban per ndonje fije floku jasht "thesit-ferexhese", apo ndonje hanxhari a sepate ne doren e xhihadisteve por edhe te shtetit arab, si edhe ne formen e ndonje guri me thepa teksa fluturon mbi koken e ndonje vajze a gruaje qe 'tradheton" burrin.Postuar më parë nga Irfan
Natyrisht keto mbase nuk jane "islam" po perderisa i zbatojne hoxhet e mullahet, eshte njesoj si te thuash bie fjala qe peshkopi grek Sebastianos apo patriarku Pavle i Serbise (qe bekoi Arkanin e Sheshelin) nuk jane ortodokse, pavarsisht se jane prifta.
Megjithate ende nuk kemi pare nje shtet "islam" qe te kete qene paqesor apo vellazeror, pervecse kur nuk kane takat.
Per hire te se vertetes Islami eshte ne 99% te praktikanteve fe e arabeve, turqve, pakistanezeve, indonezianeve.Islami nuk eshte as i arabeve e as te turqeve.Islami eshte fe univerzale,fejes se ciles ju kan nenshtruar çdo gje qe ekziston.
Kjo nuk ka asgje te keqe... ashtu edhe hinduizmi eshte kryesisht e indianeve dhe budizmi i Azise se Larget.
Ashtu edhe kristianizmi eshte fe e popujve europiane pavaresisht nga perhapja qe ka ne Azi apo Afrike.
Po, për ju nuk është aspak çuditëse ajo që shkruan qafiri
Fjolla ai qe prapa tij quhet Qafir nuk e di se cfare synimi ka me kete lloj shkrimi se ne te vertete ai po luan nje rol te pandergjegjshem kur shkruan me ate gjuhe per tema te tilla te ndjeshme.Ai mund te jete nje person provokator qe deshiron t'i fryje zjarrit te urrejtjes ndershqiptare me ose pa qellim.Mirepo menyra me e mire qe t'i pergjigjesh atyre shkrimeve eshte anashkalimi i tyre sepse ata vetem te marrin kohen dhe te sjellin huti pa nevoje.
Prandaj shkrime te tilla qiti matane Vardarit.
... të lutem mendo pak rreth kësaj që ke shkruar dhe mendo pak se kush ishin ata njerëz që e përfaqësonin Shqipërinë këtu. Mua më vje shumë keq të lexoj mendime të këtilla nga një njeri që po e rilexoka vazhdimisht historinë e popullit tanë. Mos deshe të thuash se politikanët e sotëm që I kemi janë më të ndërgjegjshëm dhe më të ditur se patriotët që luftuan për këtë copë vendi dhe ua lane këtyre politikanëve në amanet e shihe se ç’janë duke bërë.
Historia duhet te lexohet jo vetem ne anen qe na pelqen neve e pastaj te mburremi e t'i biem gjoksit se jemi keshtu e jemi ashtu e se kemi bere keshtu e kemi bere ashtu.
Eshte fakt qe shqiptaret deri ne kohen e Mbreterise se Zogut nuk kane patur nje unitet mendimi dhe veprimi (perjashtim ben deri diku Lidhja e Prizrenit e megjithate dhe ajo e shihte Shqiperine ne suazat e nje autonomie nen hyqmin e Sulltanit).Eshte luftuar por ajo me shume ka patur nje karakter lokal e te shkeputur (lexo sot se sa libra botohen me copeza historike nga krahinat apo nga fshatrat e nje zone te caktuar) sepse te tille vetedije kishin paradhesit tane (jo per faj te tyre) te cilet asnjehere nuk paten nje shtet kombetar qe t'i bashkonte e t'i njejsonte.Shqiperia u krijua fale Rilindasve te medhenj dhe fale perplasjes se interesave te shteteve te ndryshme si Italia dhe Austro-Hungaria.
Ishte Mbreteria e Zogut ajo qe per here te pare fiset i beri komb (dhe ky ishte nje shtet gjysmak me me shume se 50% te shqiptareve te lene jashte kufinjve)!
Kete fat kane patur dhe shume shtete evropiane mirepo per fatin e tyre dolen politikane te zote qe diten te krijojne unitetin kombetar (Italia e Garibaldit dhe Gjermania e Bismarkut).
Qazim, edhe këtu e ke shumë gabim, sikur të ishte kjo e vërtetë, neve do të ishim asimiluar në turq, grekë, serbë... po fakti që shqiptarët kishin vetëdije dhe ndërgjegje, në çdo periudhë të historisë, mundësoi që ne të mbijetojmë si popull, me gjuhën tonë dhe me flamurin tonë. Për shkak të një numri të vogël shqiptarësh të cilët ishin përjashtim, nuk është e drejtë ti hudhni këto akuza të mëdha, sepse falë atyre shqiptarëve që ju i quani të paditur, ti dhe unë, sot me mburje themi se jemi shqiptarë, popull i lashtë i Evropës.
Ketu duhet nje shkrim teper i gjate e per te cilin nuk kam kohe.
Unë këtë histori e kam lexuar ndryshe nga ti, se ata shqiptarë që ikën, nuk ishin në kërkim të një jete më të lumtur, por ikën për shkak të torturave të padurueshme që u bënte serbi. Unë ndjej keqardhje për të gjithë njerëzit që u desh të lënë shtëpitë e veta, tokat e veta dhe të jetojnë me mallëngjim për atdheun tërë jetën e tyre. Nuk është e drejtë kjo që e thua.
Objekt per nje teme te vecante.
Ani, si e arsyeton kjo vendimin për ndarjen e kufijve?
Qazim edhe ti edhe unë e dijmë mirë, se Evropa i dinte mirë punët e Ballkanit, ashtu siç i di edhe sot, Evropa e dinte mirë se në cilat territore jetonin shqiptarët dhe në cilat grekët e në cilat serbët. Politika është lojë e fëlliqur, Evropa ishte kryesuese e kësaj loje.
Ne jemi nje komb i zgjuar dhe i vetedijesuar vone per ato qe na kane ndodhur e me pari faji eshte yni e pastaj s'ke cfare kerkon nga te tjeret.
Qysh thone ne gegerishte "magjarin e qet i zoti prej lloci"!
Ç’të them këtu, sikur nuk e di se dallimi është i madh? Qazim, puna nuk qëndron në ate si e sheh ti, ose si dëshiron ta shohish ti, po si është në realitet.
Njejte dhe ketu historia e "magjarit"!
Qazim, nuk është popullata e rëndomtë e shteteve Evropjane ajo që sjell vendime dhe që drejton politikën evropjane, prandaj që nuk më bën përshtypje kjo që ke shkruar. Unë flisja për neglizhencën e BE-së ndaj gjenocidit serb kundër shqiptarëve. Politika e BE-së dhe humanizmi i njerëzve të rëndomtë janë dy gjëra të ndryshme.
E pra bashke me Z.Clinton ishin ne unison dhe Z.Shirak,Z.Bler,Z.Schroder,Papa i ndjere e sa e sa udheheqes te larte te shteteve te Evropes me dy-tri perjashtime.
Ka qene nje rast i rralle kur BE,NATO dhe SHBA ishin ne unison per ndaljen e tragjedise se shqiptareve ne Kosove.Eshte po ky BE qe sot jep kontributin maksimal ne te gjitha fushat per zhvillimin e Kosoves,Maqedonise,Shqiperise e te gjithe Ballkanit.
Qazim, ndoshta jam tepër kritike nga natyra, prandaj jam e mendimit se kjo që Evropa bën për shqiptarët nuk mjafton, sepse me të vërtetë na ka shumë borxh. Historia nuk përmirësohet. Kufijtë po ngelin akoma.
Kosova do te jete e pavarur se shpejti (Evropa dhe SHBA jane unike dhe ne kete ceshtje).Shqiptaret ne Maqedoni jane popull shtetformues e gjuha shqipe eshte gjuhe zyrtare ne kete vend (ndonese ende ka shume probleme).
Ndersa problemi kufinjve nuk duhet te behet shkak per konflikt se e di shume mire se si e zgjidhen kete probleme ceket dhe sllovaket.A i ndaloi kush ata qe te ndahen miqesisht?E njejta gje do te ndodhe dhe me kufinjte tane por deri atehere duhet durim se asgje nuk vjen per nje dite.
Mentaliteti nuk është gjë që ndryshon brenda dite, ka dallim të madh nga para ca viteve dhe të tashmes, çdo gjë vje me kohë. Një gjë duhet të kesh parasysh se edhe arsimimi shkon paralelisht me gjendjen ekonomike të njerëzve.
Kete e uroj dhe e desheroj me gjithe zemer sepse kjo do t'i hape rrugen emancipimit te shqiptareve dhe krijimit te nje mentaliteti tjeter nga ai i deritashmi.
As mos u lodh kot.
Per cfare te lodhem nuk e kuptoj.Zgjedhja e gjithesecilit eshte e lire ne te gjitha ceshtjet e jo vetem ne ate te besimit.
Shqiptarët u ballafaquan me dy konflikte të armatosura gjatë 6 viteve të fundit, në Kosovë dhe në Maqedoni. Vëlla i dashur ishin shqiptarët muslimanë ata që luftuan, ata që flijuan jetët e tyre, ishin shqiptarët muslimanë ata që i kontribuan çështjes shqiptare në këto dy krahina të banuara me shqiptarë. Prandaj ske çka frigohesh nga muslimanizmi i shqiptarëve dhe duhet ta dijsh se çdo njeri që beson në Zot ia di vlerat edhe atdheut, kombit gjuhës... dhe është i gatshëm të flijohet për to. Prandaj mos u mundo ti fyejsh besimtarët me shprehje të këtilla.
Konflikti ne Kosove dhe Maqedoni nuk ishte nje konflikt fetar por nje konflikt etnik e si i tille ai preku pa dallim myslimanet dhe te krishteret shqiptare.
Ishin shqiptaret ata qe luftuan per te drejtat e tyre kombetare e jo ato fetare sepse te drejtat fetare nuk i pati cenuar njeri (te pakten ne ish-Jugosllavi).
Une nuk i frikesohem myslimanizmit te shqiptareve por i krenohem qendreses se shqiptareve pa dallim besimi.
A luftuan shqiptaret per atdhe apo per fe?
Une kur shkrova ate fjali pata parasysh vetem mbylljen qe i ke bere shkrimit tend te meparshem se "cdo veprim ka kunderveprim"!?Kete a mund t'a sqarosh (jo per mua por per ato qe lexojne ketu) sepse nuk e kuptoj ende se cfare ke patur parasysh.
Gjithe te mirat!
Ndryshuar për herë të fundit nga DYDRINAS : 06-05-2005 më 15:23
Pika e pare per ta kuptuar dashurin vllazerore ne mese besimtareve musliman,duhesh te jesh musliman,pasta pa e ditur se çeshte Islami dhe cila eshte rendesija e Islamit nuk ke merite te flasesh,me mire te them nuk mundesh ta kuptosh kete fjale''Dashuri Vllazerore''.Postuar më parë nga Labeati
i dashur shqipetare,kur ne zemer njeriu preket(apo semuhet)i ter trup nuk eshte i qete.Sot,SHba-eudhehequr nga çifutet-emallkuar po beje perpjekjek per shkatrrim te Islamit.Postuar më parë nga Labeati
Shtet İslamik(Turkija,Malazija,İndonezija,si dhe shume e shuem vende tjera) ka Shume,dhe asnjeri prej shtetev islamike nuk e sulmon njeritjetri....
Ndryshuar për herë të fundit nga Irfan : 06-05-2005 më 15:45
se dyti ka shume rendesi,se ne Islam mbizotron paqja....dashuri vllazerore.
Irfan shkruan me shume deshire dhe mbron ne menyren tende ate qe deshiron mirepo gjerat duhet thene ashtu sic jane ne realitet e jo si thuhet ne Librat e Shenjte.Keshtu thone te gjitha besimet e ne realitet nuk ka ndodhur kurre keshtu.
Njerezit qe nga krijimi jane pak "qafira" e si te tille ata e kane te veshtire te ndertojne nje jete biblike apo kuranore.Idealja nuk ka ekzistuar e as do te ekzistoje kurre (sa te kete njerez mbi dhe).
Njerezimi duhet te tentoje drejt persosmerise por absolutja nuk mberrihet dot as ne kete bote e as ne ate bote.
Islami nuk eshte as i arabeve e as te turqeve.Islami eshte fe univerzale,fejes se ciles ju kan nenshtruar çdo gje qe ekziston.[/QUOTE]
Koha do te tregoje per kete Irfan e jo deshira e njerit apo e tjetrit.
Me kembe ne toke e me mend ne koke!
Ndryshuar për herë të fundit nga DYDRINAS : 06-05-2005 më 16:36
pse,ne Kuran gjerat qe i ka cekur Zoti nuk jan realitet,çeshte e ter mrekulli qe tregon per krijimin e univerzalit,kjo a nuk eshte realitet....???Postuar më parë nga Qazim RUDI
Koha e ka tregu veten tash ne jemi ata qe duhemi ta tregoj,pranin ton pran besimit te Zotiti...Postuar më parë nga Qazim RUDI
Irfan, ketu ishte fjala per nje islam europian. Ti po flet si ta ka deshira e jo si eshte realiteti.
Kshtu flet ti edhe hereve tjera.
Per dashurite fetare sia ate ne mesin e muslimaneve i kemi pare ne Afganistan, Pakistan,
Irak...... ose te krishtereve ne Irlande, Kroaci....
Mos te dal nga tema por te mundohemi te flasim per realitetin e per te folur per realitetein ne Europe, duhet te jetosh ne te. Ti kur thue se duhet te jesh musliman per te....A po e kupton?
Shendet!
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
MAJOR ATTACKS SINCE JAN POLL
5 May : At least 23 people die in wave of attacks in Baghdad
4 May : At least 50 people killed in suicide attack on police recruits in Irbil
29 April : At least 29 people killed in wave of car bomb attacks on Iraqi security forces
10 March : 47 people killed by suicide bomber at Shia funeral in Mosul
28 February : Massive car bomb kills 125 people in Hilla
19 February : Suicide bombers kill 30 people during Shia Ashura celebrations
18 February : Around 29 people die in attacks in Baghdad and Iskandariya
7 February : Attacks on security forces kill at least 25 people in Mosul and Baquba
Per kete "dashuri vellazerore" e kishe fjalen Irfan? Me falni qe po dal nga tema, po ju te detyroni.Postuar më parë nga Irfan
Dhe ju lutem shume, mos replikoni me propagande kunder luftes, personalisht ne fillim isha kunder saj. Por qe te vrasesh tjetrin, dhe pastaj te besh "kamikaz" ne varrim, dhe te vrasesh ata qe kane vajtur per t'i treguar respekt, kjo eshte cnjerezore.
Do ta kuptoja fare mire sikur viktimat te ishin "pushtuesit," ushtaret amerikane. Po sidomos kete jave, nuk kane pushuar lajmet, nje bombe ketu, nje atje, u lane rruget me gjakun e njerezve te pafajshem, dhe kush i ben kamikazet? Vellezerit myslymane, do e kene nga "dashuria" e madhe.
Krijoni Kontakt