Close
Faqja 18 prej 22 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 212
    .... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Irfan, po supozoj se postimi juaj i mesiperm eshte shkruar per hir te mirekuptimit dhe paqes. Megjithate, personalisht, ky mesazh "paqeje" humbet kur shkruani se librat e tjere "jane pershkrime filozofike" dhe asnje nuk pasqyron Zotin me mire se kurani (!!!) Si mund te kerkoni mirekuptim nga perendimi, apo nga 2 miliarde njerez te besimit te krishtere, duke u thene se libri juaj i Shenjte, Bibla, eshte thjesht nje filozofi??!!

Per te mos folur pastaj per mangesira te tjera ne kete postim, jo vetem theologjike po dhe realiteti. Judeo-Krishterimi lindi ne Lindjen e Mesme, ashtu sic Islami, megjithate te dy fete kane marre karakter global. Te Shtunen e Shenjte, po shikoja ne televizor liturgjine per Pashken ne gjuhe te ndryshme, ne vende te ndryshme, ne Indonisi, ne Siri (ne arabisht) ne Ethiopi, etj.
    Nuk dua te kapem ne detaje te tjera, sepse sic kam vene re kur vjen pune te feja, replikat jane te kota, secili nga ne do mbroje pa asnje kompromis fene e tij.

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga Irfan
    Evropa dhe Islami

Me pakicat mund të ballafaqohet në dy mënyra: (1) Dallimet kulturore mund të përshtaten, madje edhe festohen, gjë që do ta bënte pakicën të ndjehet e mirë se ardhur dhe kështu të gatshëm të përfshihet në shoqëri; ose (2) Dallimet mund të shqetësohen dhe të eliminohen nëpërmjet largimit, shtypjes ose asimilimit të dhunshëm. .
    Politika e institucionalizuar e KE-se i perket pikes te dyte. Llogjikisht, ti je mysafir ti pershtatu, nuk do te pershtatet i zoti shpis per qefin tend.

Citim Postuar më parë nga Qafir Arnaut
    Politika e institucionalizuar e KE-se i perket pikes te dyte. Llogjikisht, ti je mysafir ti pershtatu, nuk do te pershtatet i zoti shpis per qefin tend.

Qafir djali

Ky eshte nje abuzim allashqiptar me ate se si sillet BE me pakicat kulturore dhe fetare.
    Nese ke interes te provokosh Irfanin apo te tjere me shkrime te tilla atehere vazhdo por mos e ngaterro politiken e BE me mendjen tende.
    I lexoj shkrimet e tua por per hir te se vertetes duhet te them se e kalon sensin e mases ose keshtu ke deshire te shkruash qe te "peshkosh" njerez qe i pershtaten "rrjetes" tende.

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga Qazim RUDI

Qafir djali

Ky eshte nje abuzim allashqiptar me ate se si sillet BE me pakicat kulturore dhe fetare..
    Pse abuzim? Me aq sa pashe e kam lexuar 'integrim'-i eshte pa kushte. Vete shkollaret Islamike kur e ndane boten ne Dominionin e Paqe (Dar es Salam) dhe ne Dominionin e Luftes (Dar al Harb) e kane kuptuar se bashke-ekzistence, e tolerance nuk ka me qafirat. E vetmja arsye pse jeto Myslimi mes qafirave eshte ti ktheje ata ne rruge te zotit.

Pra konflikti eshte thelbesor, filozofik, dhe politka institucionale e vendeve anetare te KE-se e ka kuptuar kete.

In God I trust Maska e fjollat
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes së hitlerit
    Postime
    1,085
    Zotëri Qazim Rudi

Ju falënderoj për kohën, mundin, këshillat dhe sqarimin e tërthortë për mënyrën se si Evropa i sheh dhe trajton shqiptarët. Me këtë më bëre të qartë zotëri, se nuk e paske mësuar historinë e përvuajtur të popullit shqiptar sa duhet.

S’ke pse çuditesh me konstatimin tim, madje, unë çuditem me konstatimin tënd se Evropa i do shqiptarët?! Zotëri, do të ishte mirë të shfletoje librat e historisë sonë, besoj se do ta kuptosh se sa Evropa në të vërtetë na do. Mjafton të lexosh për Traktatin e Berlinit të 1878 dhe Konferencën e Ambasadorëve në Londër (1912-1913) dhe të kesh të qartë se ishte Evropa dhe vendimet e saja për ndarjen e kufijve, që filluan tragjedinë shekullore të shqiptarëve. Do ta kuptosh kush është fajtor që ne shqiptarët jemi populli më i përvuajtur i Evropës, kush është fajtor që jemi të ndarë në 5 shtete të ndryshme dhe përbëjmë pakicat e shteteve, megjithëse gjeografikisht nuk jemi të ndarë. Kush është fajtor që Shkupi u kthy në Skopje, apo Manastiri në Bitolla...Nuk do të përqëndrohem në historinë tonë, është e gjatë... besoj se do ta lexoni vetë!

Mos vallë keni harruar masakrat dhe torturat që u bëheshin vëllezërve tanë në Kosovë e Evropa ishte tejet e shurdhër për to?! Si mund të keni harruar kaq shpejtë kur plagët e njerëzve janë akoma të freskëta? Po mos intervenonte SHBA-ja, serbi do ti deportonte të gjithë kosovarët në Shqipëri, Maqedoni dhe Mal të zi. Apo ndoshta nuk keni ndëgjuar edhe për këtë?

Megjithëse është Evropa ajo që e filloi Golgotën shqiptare, nuk them se ne duhet të shkëputemi nga Evropa, ose të luftojmë kundër Evropës, ose ABSURDITETE tjera... ne jemi pjesë e Evropës pa marrë parasysh rrethanat apo vullnetin e filan- fistekut.
    Zotëri i nderuar, nuk është fjala se ne s’duam ta shohim veten si evropjanë, por është Evropa ajo që i ka të mbyllura të gjitha kufijtë për mu dhe shumicën e shqiptarëve dhe pa viza, shtek se po shkojshim në Evropë. Prandaj zotëri, unë nuk mund ta konsideroj shtëpi timen një shtëpi që i ka të gjitha dyert e mbyllura për mua. Në anën tjetër as nuk kërkoj ndonjë trajtim të posaçëm nga Evropa, për mua mjafton të jem e qetë aty ku jetoj dhe të jem e lirë të jetoj jetën ashtu siç unë mendoj se është më së miri për mua dhe të afërmit e mi.

Fjollat kam qene ne Shkup,ne Tetove,Gostivar e kudo ku ka shqiptare por sinqerisht me duhet te pohoj se per fatin tone te keq atje nje pjese e shqiptareve (pavaresisht prej nivelit ekonomik) ende jane pak te prapambetur ne drejtime te tjera.
    Për sa i përket prapambeturisë së shqiptarëve në Maqedoni, ose në Kosovë, ose gjetkë, nuk është rezultat i besimit të cilit i takojmë, po rrethanave politiko– ekonomike në të cilat kemi jetuar dhe jetojmë. Sipas fesë islame, obligim i çdo muslimani është të arsimohet, fjala e parë që iu shpall të dërguarit ishte: “lexo në emër të Zotit tënd”.
    Islami promovon vlera të mirëfillta humane, drejtësi, barazi midis gruas dhe burrit, nuk është islami fajtor që shqiptarëve ua ka ëndja ti shndërrojnë gratë e veta në robinja shtëpiake siç jeni shprehur. Islami ia dha të drejtat gruas me kohë.

Ketu bie ne kundershtim me ato qe thashe me lart.Reformim i islamit nuk do te thote ndryshim i Kuranit por do te thote qe besimtari te pershtate besimin e tij me kushtet e reja ne te cilat ndodhet njerezimi.
    Këtu zotëri, ti bje në kundërshtim me veten tënde, sepse besimi i muslimanit është i bazuar në Kuran, është Kurani vetë. Nëse unë mundohem ta përshtas besimin tim me kushte të reja, do të thotë se duhet ta injoroj Kuranin dhe ligjet e Zotit të Gjithëditur. Vërtet nuk mund ta kuptoj një gjë të tillë, si njeriu del më i ditur se Zoti vetë dhe kërkon të adaptohet besimi hyjnorë sipas ligjeve të reja të njerëzimit? Zotëri, besimi nuk është lojë, që, kur të ndryshon një ligj shtetëror, apo kur të ndryshon kushtetuta, të ndryshojë edhe besimi. Për muslimanët e vërtetë, inkuadroj edhe veten time këtu, besimi në Zot dhe respektimi i ligjeve të Zotit është qëllimi i jetës, prioritet mbi të gjitha prioritetet. Paaftësia e jobesimtarëve për të kuptuar fe, sjell deri tek lindja e ideve të këtilla se besimi duheshka reformuar apo përshtatur...

Ndersa sa per Izraelin qe margjinalizon muslimanet eshte njesoj si ajo puna e bishtit qe permenda ne shkrimin e meparshem.Si mundet nje shtet i vogel te margjinalizoje nje te treten e botes?!Ky eshte nje mendim absurd.
    Këte lexoje edhe njëherë, ndoshta e kupton se çka kisha shkruar zotëri, ishte përgjigje për absurditetin e Qafirit se do ta pësonim si jehudët nëse nuk reformohemi. Madje, fjalën e kisha për margjinalizimin e palestinezëve që u ka bë Izraeli, e jo për një të tretën e botës.

Qe te mos na beje hije ai eshte mire qe ne perfundimisht si komb te vendosim nga t'ja mbajme.
    Citimi i mësipërm flet për ndasitë dhe paragjykimet e Evropës ndaj muslimanëve. Domethënë nëse nuk jemi si ata, jemi kundra tyre, ose janë kundra neve!!! Kjo është diskriminim zotëri Qazim.

Zotëri Qazim Rudi, jeta e njeriut është proces i gjatë dhe i koklavitur. Njeriu ka obligime të ndryshme ndaj Zotit, vetvetes, familjes, kombit, shtetit, shoqërisë... dhe të gjitha obligimet duhet ti përmbushe me dinjitet, por duhet veçuar prioritetet, që çdo gjëje ti jepet haku aq sa vërtet meriton. Gënjeheni nëse mendoni se muslimanët e Evropës kanë prioritet adaptimin e besimit të tyre ndaj ligjeve evropjane, sepse asnjëri nga ne nuk do të ngel përgjithmonë në këtë botë ose në Evropë dhe destinacioni i fundit për çdonjërin nga ne është ballafaqimi me Zotin. Prandaj, është mirë që Evropa dhe bota ti lenë të qetë muslimanët, se i kanë hallet e veta dhe nuk u intereson shumë çka mendon bota për ta, mjafton mos ti bëjnë dëm botës, sepse çdo veprim ka edhe kundërveprim.

Fjolla po e heqi ate "t" nga mbrapa se eshte me bukur.

Une sinqerisht as qe kam dashur ndonjehere te bej replika per tema te tilla sepse dashje pa dashje do te hysh ne nje qorrsokak prej te cilit eshte zor te dilet.
    Te siguroj se nuk ishte aspak mundim te shkruaja dicka rreth atyre qe kishe shprehur ti sepse me beri pershtypje menyra jote e te shkruarit e sic e pe nuk citova askend tjeter pervec teje.
    Ndersa sa i perket historise te siguroj se jo vetem e kam mesuar por e lexoj dhe rilexoj cdo dite.Nejse kjo s'ka shume rendesi.

Ndersa une cuditem nga konstatimi yt i prere se Evropa nuk i ka dashur dhe nuk i do shqiptaret?!
    Fjolla ne se pari jemi popull evropian dhe nuk ka rendesi nese nuk na do X a Y a dikush tjeter por marre ne pergjithesi asnjehere nuk kam lexuar se ndonje evropian te jete shprehur se shqiptaret nuk jane anetare te familjes sone te madhe.
    Me te drejte i citon ato konferencat e traktatet e famshme por dhe nje gje duhet t'a themi se ne ate kohe a kane patur shqiptaret nje vetedije te larte kombetare per t'i dale zot vetes apo kemi vepruar te ndare e te percare ne fe e krahina,ne nahije e ne bajraqe?Nuk flas per brezin tim e tendin por per parardhesit tane te cilet as qe kane ditur se ku bie Tirana e Vlora e Mitrovica e Gjakova.
    Ende dhe sot e kesaj dite vihet re tek shqiptaret tendenca per t'u vecuar ne nahije e bajraqe,ne fise e familje.
    Ishte e vertete se shqiptaret qene te ndare ne kater vilajete por a e di se si veproi pushtuesi osman me keto vilajete.Ai i perdori ato si placke tregu per te shpetuar veteveten dhe me keq akoma i mbajti shqiptaret deri ne fund te lidhur pas qerres se tij te thyer ne emer gjoja te fese e te vellazerise.Sepse pareardhesit tane e quanin veten "turq","greke","latine" e ku di une.
    Duhet t'a dish se qene Rilindasit tane qe zgjuan tek paradhesit nje fare ndjenje kombetare mbi ndarjet fetare e krahinore.
    Per me keq pas ikjes se otomaneve bashke me ta u larguan dhe mijera e mijera shqiptare ne kerkim te nje jete "te lumtur" ne Anadoll per te gjetur shpetim tek "vellezerit" turq!?
    Per ate se jemi sot te ndare ne 5 shtete (pervec te huajve) jemi fajtore dhe ne pikerisht per shkak te atyre ndarjeve krahinore e fisnore qe te fola me lart.
    A e di se jane paguar lira nga serbet e te tjeret tek ata bejlere shqiptare per te nenshkruar mbetjen nen Mbreterine serbo-kroato-sllovene?
    Nuk eshte cudi qe dhe ne ate Shkupin tone,Tetoven,Prizrenin ishte blere paria me lira.Do te dergoj disa faqe ku mund te lexosh per keto qe te thashe me lart.
    Duhet te mesosh se nga e merrte krajli i Serbise furnizimin me bylmet,mish e lesh per te mbajtur ushtrine e tij e se kush ja siguronte ate me pagese.
    Ndersa per mua gjithmone Shkupi ka ngelur Shkup,Tetova Tetove,Manastiri Manstir e Dibra Diber.
    Kur kam kaluar per here te pare doganen e Bllates ne vitin 1995 (ishte koha e demonstratave per Universitetin e Tetoves) per te hyre ne Diber pata shume probleme se nenpunesi doganor qe punonte aty ishte nje shqiptar qe nuk me fliste shqip por maqedonisht-Naim Sela quhej ende e mbaj mend.
    Po ashtu punonjesja e bankes ishte shqiptare por nuk me fliste shqip.Mbeta i shastisur sepse sido qe te vije puna njeriu nuk duhet te kete frike te perdore gjuhen e vet.
    Ndersa nder te tjera me ke permendur masakrat dhe torturat qe u beheshin vellezerve tane ne Kosove e Evropa ishte e shurdher per to.

Fjolla,

Familja ime eshte debuar nga Kosova qysh heret dhe per kete nuk ka nevoje te te rrefej me teper.Ndersa gjate luftes ne Kosove kam qene ne Gjermani.Di te them kaq se jam ende i cuditur se cfare perkrahje i ka dhene opinioni i gjere evropian Kosoves dhe shqiptareve.Kam pare me syte e mi protesta,mbledhje ndihmash,solidaritet te larte e urrejtje shume te madhe per politiken serbe.
    A e di se per nje nate ne Belgjike jane mbledhur nga TV per Kosoven nje shume gjigante aq sa dhe nga cunami nuk u mblodhen.I kam te ruajtura ne shtepi te gjitha ato qe beheshin per Kosoven ketu asokohe dhe kam mbetur shume i prekur.
    Ndersa sa i perket asaj qe citon se Evropa nuk po na le te levizim pa viza per kete nuk duhet shume t'a vrasesh mendjen sepse ndoshta brenda vitit banoret e Maqedonise do te levizin lirshem e po keshtu banoret e pjeseve te tjera te Ballkanit sepse nuk jemi vetem ne shqiptaret por jane dhe boshnjaket,serbet,malazezet,maqedonet te cilet jane te privuar nga kjo e drejte (jo nga diskriminimi por nga problemet ekzistuese ne rajon).
    Ndersa ajo qe thua se per kete aresye ti nuk do t'a shikosh Evropen si shtepine tende ajo eshte ceshtje personale ose dicka tjeter per te cilien une nuk te pergjigjem dot.Ndersa duhet t'a dish se eshte ajo Evrope qe po ben aq shume per shqiptaret kudo qe ata jetojne permes ndihmes kolosale njerezore,materiale e kulturore.Ti jeton ne Shkup dhe je studente e besoj se i shikon me mire se une keto veprime te shtepise sone te madhe.Evropa nuk po te nderton ndoshta faltore por po te nderton shkolla,universitete,rruge,ujesjellesa etj apo jo?Evropa po krijon kushtet qe te jesh qytetar i barabarte dhe me te drejta te garantuara.
    Kjo besoj se nuk eshte pak apo jo?

Ndersa shkaqet e prapambeturise je munduar te m'i shpjegosh por per fat Fjolla dhe une vij nga nje zone me probleme te tilla e qe nuk ka qene kurre nen pushtim nga dikush e megjithate mentaliteti eshte i njejte.
    Nese do une te tregoj per kete mentalitet e pastaj do t'a kuptosh me mire se pervec aresyeve politiko-ekonomike ka dhe aresye te tjera.
    Sa i perket besimit te uroj me gjithe zemer te jesh nje besimtare e vertete e per kete nuk jap asnje koment se nuk kam ndermend t'i bie zitit me koke.

Fjolla me se pari ti je nje vajze shqiptare nga gjaku i prinderve e me pas je cfare je per nga besimi apo jo?Si e tille je dhe evropiane e s'ke pse te ndihesh e margjinalizuar.

Gënjeheni nëse mendoni se muslimanët e Evropës kanë prioritet adaptimin e besimit të tyre ndaj ligjeve evropjane, sepse asnjëri nga ne nuk do të ngel përgjithmonë në këtë botë ose në Evropë dhe destinacioni i fundit për çdonjërin nga ne është ballafaqimi me Zotin. Prandaj, është mirë që Evropa dhe bota ti lenë të qetë muslimanët, se i kanë hallet e veta dhe nuk u intereson shumë çka mendon bota për ta, mjafton mos ti bëjnë dëm botës, sepse çdo veprim ka edhe kundërveprim.[/QUOTE]

Per keto fjalet e fundit nuk kam se cfare te them vecse Zoti e befte mire shqiptarine!
    Ndryshuar për herë të fundit nga DYDRINAS : 05-05-2005 më 16:42

Pra konflikti eshte thelbesor, filozofik, dhe politka institucionale e vendeve anetare te KE-se e ka kuptuar kete.[/QUOTE]

Me trego nje adrese ku te lexoj me shume per keto qe thua!
    Une te pakten lexoj se politika e BE eshte integrimi i tyre ne jeten evropiane,njohja e te drejtes per te qene nje pakice kulturore etj.
    Evropa nuk ka pse te kete frike nga dikush per shkak te besimit apo bindjeve por ajo i respekton ato me ligj.
    Ketu nuk ngaterrohet besimi islam me fanatiket e integralistet.
    Megjithate do te mireprisja cdo reference per me gjere.

In God I trust Maska e fjollat
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes së hitlerit
    Postime
    1,085
    Une sinqerisht as qe kam dashur ndonjehere te bej replika per tema te tilla sepse dashje pa dashje do te hysh ne nje qorrsokak prej te cilit eshte zor te dilet.
    Pajtohem, por ja tash më detyroni të shkruaj prap.

Te siguroj se nuk ishte aspak mundim te shkruaja dicka rreth atyre qe kishe shprehur ti sepse me beri pershtypje menyra jote e te shkruarit e sic e pe nuk citova askend tjeter pervec teje.
    Po, për ju nuk është aspak çuditëse ajo që shkruan qafiri, megjithëse janë fjalë tepër të rënda që i thot, madje edhe fjalë të pabaza, po merreni me replikat e mija.

Ndersa sa i perket historise te siguroj se jo vetem e kam mesuar por e lexoj dhe rilexoj cdo dite.Nejse kjo s'ka shume rendesi. Ndersa une cuditem nga konstatimi yt i prere se Evropa nuk i ka dashur dhe nuk i do shqiptaret?!
    Qazim,
    Unë vëlla I dashur nuk e kam shkruar historinë, as nuk jam duke e trilluar. Unë vetëm e shkrova të që populli ynë e ka përjetuar dhe është pjesë e historisë sonë.

Fjolla ne se pari jemi popull evropian dhe nuk ka rendesi nese nuk na do X a Y a dikush tjeter por marre ne pergjithesi asnjehere nuk kam lexuar se ndonje evropian te jete shprehur se shqiptaret nuk jane anetare te familjes sone te madhe.
    Po bre vëlla edhe unë thash se jemi evropjan! Bile nuk më bëhet vonë edhe sikur dikush tjetër të thot ndryshe, sepse askush nuk mund të na mohon evropjanizmin. Mu për këtë edhe u kapëm me qafirin, se ai mendon se nëse nuk e reformoj besimin tim Evropa nuk do të më pranoka dhe duheshka t’ia mbaj nga Arabia.

Me te drejte i citon ato konferencat e traktatet e famshme por dhe nje gje duhet t'a themi se ne ate kohe a kane patur shqiptaret nje vetedije te larte kombetare per t'i dale zot vetes. Nuk flas per brezin tim e tendin por per parardhesit tane te cilet as qe kane ditur se ku bie Tirana e Vlora e Mitrovica e Gjakova.
    Qazim, të lutem mendo pak rreth kësaj që ke shkruar dhe mendo pak se kush ishin ata njerëz që e përfaqësonin Shqipërinë këtu. Mua më vje shumë keq të lexoj mendime të këtilla nga një njeri që po e rilexoka vazhdimisht historinë e popullit tanë. Mos deshe të thuash se politikanët e sotëm që I kemi janë më të ndërgjegjshëm dhe më të ditur se patriotët që luftuan për këtë copë vendi dhe ua lane këtyre politikanëve në amanet e shihe se ç’janë duke bërë.

Sepse pareardhesit tane e quanin veten "turq","greke","latine" e ku di une.
    Qazim, edhe këtu e ke shumë gabim, sikur të ishte kjo e vërtetë, neve do të ishim asimiluar në turq, grekë, serbë... po fakti që shqiptarët kishin vetëdije dhe ndërgjegje, në çdo periudhë të historisë, mundësoi që ne të mbijetojmë si popull, me gjuhën tonë dhe me flamurin tonë. Për shkak të një numri të vogël shqiptarësh të cilët ishin përjashtim, nuk është e drejtë ti hudhni këto akuza të mëdha, sepse falë atyre shqiptarëve që ju i quani të paditur, ti dhe unë, sot me mburje themi se jemi shqiptarë, popull i lashtë i Evropës.

Per me keq pas ikjes se otomaneve bashke me ta u larguan dhe mijera e mijera shqiptare ne kerkim te nje jete "te lumtur" ne Anadoll per te gjetur shpetim tek "vellezerit" turq!?
    Unë këtë histori e kam lexuar ndryshe nga ti, se ata shqiptarë që ikën, nuk ishin në kërkim të një jete më të lumtur, por ikën për shkak të torturave të padurueshme që u bënte serbi. Unë ndjej keqardhje për të gjithë njerëzit që u desh të lënë shtëpitë e veta, tokat e veta dhe të jetojnë me mallëngjim për atdheun tërë jetën e tyre. Nuk është e drejtë kjo që e thua.

Per ate se jemi sot te ndare ne 5 shtete (pervec te huajve) jemi fajtore dhe ne pikerisht per shkak te atyre ndarjeve krahinore e fisnore qe te fola me lart.
    Ani, si e arsyeton kjo vendimin për ndarjen e kufijve?
    Qazim edhe ti edhe unë e dijmë mirë, se Evropa i dinte mirë punët e Ballkanit, ashtu siç i di edhe sot, Evropa e dinte mirë se në cilat territore jetonin shqiptarët dhe në cilat grekët e në cilat serbët. Politika është lojë e fëlliqur, Evropa ishte kryesuese e kësaj loje.

Ndersa per mua gjithmone Shkupi ka ngelur Shkup,Tetova Tetove,Manastiri Manstir e Dibra Diber.
    Ç’të them këtu, sikur nuk e di se dallimi është i madh? Qazim, puna nuk qëndron në ate si e sheh ti, ose si dëshiron ta shohish ti, po si është në realitet.

Kur kam kaluar per here te pare doganen e Bllates ne vitin 1995 (ishte koha e demonstratave per Universitetin e Tetoves) per te hyre ne Diber pata shume probleme se nenpunesi doganor qe punonte aty ishte nje shqiptar qe nuk me fliste shqip por maqedonisht-Naim Sela quhej ende e mbaj mend.
    Po. Këtu ke të drejtë plotësisht. Për fat të keq gjithnji ka pasur dhe do të ketë një numër të vogël shqiptarësh mendjelehtë të cilëve u pëlqen të besojnë se janë diç tjetër dhe u pëlqen të flasin gjuhë të huaja dhe ta harrojnë gjuhën e vet. Nuk është rasti vetëm me të këtushmit, po dhe me disa që emigrojnë nëpër shtetet evropjane dhe gjetkë.

Ndersa nder te tjerat me ke permendur masakrat dhe torturat qe u beheshin vellezerve tane ne Kosove e Evropa ishte e shurdher per to.Di te them kaq se jam ende i cuditur se cfare perkrahje i ka dhene opinioni i gjere evropian Kosoves dhe shqiptareve.Kam pare me syte e mi protesta,mbledhje ndihmash,solidaritet te larte e urrejtje shume te madhe per politiken serbe.
    Qazim, nuk është popullata e rëndomtë e shteteve Evropjane ajo që sjell vendime dhe që drejton politikën evropjane, prandaj që nuk më bën përshtypje kjo që ke shkruar. Unë flisja për neglizhencën e BE-së ndaj gjenocidit serb kundër shqiptarëve. Politika e BE-së dhe humanizmi i njerëzve të rëndomtë janë dy gjëra të ndryshme.

Ndersa sa i perket asaj qe citon se Evropa nuk po na le te levizim pa viza per kete nuk duhet shume t'a vrasesh mendjen jane dhe boshnjaket, serbet, malazezet, maqedonet te cilet jane te privuar nga kjo e drejte (jo nga diskriminimi por nga problemet ekzistuese ne rajon).
    Qazim më beso se as nuk e vras mendjen, jam e lumtur këtu ku jetoj, ku i kam afër të gjithë ata që i dua, ku çdo ditë mundohem të bëj diç të dobishme për popullatën shqiptare të kësaj ane dhe asnjëherë nuk do të isha larguar nga kjo tokë, për asnjë arsye, të marr rrugët e Evropës e të kërkoj jetë më të lumtur diku tjetër, diku ku do të kisha qenë e huaj. Unë i besoj thënies: Gurri peshon në vend të vet. Madje, unë jam e lirë të udhëtoj nëpër Evropë, punoj për organizatë evropjane që më ka mundësuar të udhëtoj kudo, që s’është as me rëndësi, por qëllimin e kisha të bëj me dije se familja e vërtetë, asnjëherë s’ti mbyll dyert dhe vlen për të gjithë njësoj. Nejse...

Ndersa duhet t'a dish se eshte ajo Evrope qe po ben aq shume per shqiptaret kudo qe ata jetojne permes ndihmes kolosale njerezore,materiale e kulturore.
    Qazim, ndoshta jam tepër kritike nga natyra, prandaj jam e mendimit se kjo që Evropa bën për shqiptarët nuk mjafton, sepse me të vërtetë na ka shumë borxh. Historia nuk përmirësohet. Kufijtë po ngelin akoma.

Ndersa shkaqet e prapambeturise je munduar te m'i shpjegosh por per fat Fjolla dhe une vij nga nje zone me probleme te tilla e qe nuk ka qene kurre nen pushtim nga dikush e megjithate mentaliteti eshte i njejte.
    Mentaliteti nuk është gjë që ndryshon brenda dite, ka dallim të madh nga para ca viteve dhe të tashmes, çdo gjë vje me kohë. Një gjë duhet të kesh parasysh se edhe arsimimi shkon paralelisht me gjendjen ekonomike të njerëzve.

Sa i perket besimit te uroj me gjithe zemer te jesh nje besimtare e vertete e per kete nuk jap asnje koment se nuk kam ndermend t'i bie zitit me koke.
    As mos u lodh kot.

Fjolla me se pari ti je nje vajze shqiptare nga gjaku i prinderve e me pas je cfare je per nga besimi apo jo?Si e tille je dhe evropiane e s'ke pse te ndihesh e margjinalizuar.
    Qazim, unë nuk ndjehem fare e margjinalizuar, duhet ti lexoni më me vëmendje postimet e mëparshme. Të gjitha ato replika me qafirin ishin supozime të tipit: nëse nuk reformoni... do të... nëse...sikur. Replika ala- qafire dhe replika për qafirin. Qazim, unë jam shqiptare sa më tepër as nuk mund të bëhet, jam edhe muslimane sa më tepër as nuk mund të bëhet, jam evropjane pa pasur nevojë të ndryshoj gjë nga kjo që jam.

Per keto fjalet e fundit nuk kam se cfare te them vecse Zoti e befte mire shqiptarine!
    Për këto fjalët e fundit unë do të kisha shtuar diç I dashur vëlla. Shqiptarët u ballafaquan me dy konflikte të armatosura gjatë 6 viteve të fundit, në Kosovë dhe në Maqedoni. Vëlla i dashur ishin shqiptarët muslimanë ata që luftuan, ata që flijuan jetët e tyre, ishin shqiptarët muslimanë ata që i kontribuan çështjes shqiptare në këto dy krahina të banuara me shqiptarë. Prandaj ske çka frigohesh nga muslimanizmi i shqiptarëve dhe duhet ta dijsh se çdo njeri që beson në Zot ia di vlerat edhe atdheut, kombit gjuhës... dhe është i gatshëm të flijohet për to. Prandaj mos u mundo ti fyejsh besimtarët me shprehje të këtilla.

Të përshëndes

i/e regjistruar Maska e Irfan
    Anëtarësuar
    08-07-2002
    Vendndodhja
    Aty ku Allahu me krijoji
    Postime
    464
    O qafir arnauti(arnauti, nuk eshte ashtu si e ke shkruar, por eshte Arnavut,ne Turqisht)

O qafir,nuk e di se cilit besim i perkete....qe po hedhe balte mbi vete,sikur pula kur shkepurdhe....
    Sipas Statistikes se Shqiperis, 70% e popullatres shqipetare jan musliman,20%jan krishter-katolik dhe 10%krishter ortodoks....
    Shqiperi eshte aty ku flitet shqip.....aty ku u nda toka dhe qielli

i/e regjistruar Maska e Irfan
    Anëtarësuar
    08-07-2002
    Vendndodhja
    Aty ku Allahu me krijoji
    Postime
    464
    Lexo,çfar eshte demokracija e Evropes

"Demokracia paraqet formën më të keqe shtetërore, me përjashtim të të gjitha formave tjera". Ky citat rrjedh nga ish-kryeministri britanik Winston Churchill. Ai konkretizon gjendjen faktike: Një demokraci perfekte nuk ekziston askund.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Irfan : 06-05-2005 më 12:21
    Shqiperi eshte aty ku flitet shqip.....aty ku u nda toka dhe qielli

Faqja 18 prej 22 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •