Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11

Tema: Komunitet?

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796

Komunitet?

Kam shume kohe qe nuk kam hyre ne forum per arsye personale. Kur hyra pash qe kishte ndryshime dhe te them te drejten me beri pershtypje "komuniteti protestant " nuk di nese ne shqiperi ekziston ky lloj komuniteti, ndoshta mund te me quani injorant por te pakten per ate qe Shqiperia njihet ky lloj komuniteti nuk ekziston, do te thoni ju qe ka Protestante ne Shqiperi...apsolutisht po, por a mund te me thoni se cilat jane kushtet per tu cilesuar nje grupacion "komunitet "? nese do te ishte kaq e thjeshte atehere shume me perparesi ne kete kane Bahaistet. Mendoj se jemi nde Forumin Shqiptar dhe jo ne ate Amerikan apo gjetke. I lutem operatoreve qe nese fjala ime eshte e drejte ta heqin kete forum, nese jo me miresjellje do te doja te me argumentoni ekzistencen e ketij lloj komuniteti te ri (jo zyrtar) ne Shqiperi
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Nuk eshte fjala per komunitetet ne Shqiperi, por ne forum. Per arsye praktike sipas administratorit, ky forum u nda ne disa komunitete. Ne komunitetin Protestant marrin pjese vetem ata qe jane protestante, ne komunitetin ortodoks, marrin pjese ortodokset e keshtu me radhe.

Besoj se do jesh me i qarte tani.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Gjermani - Leipzig
    Postime
    148
    As un nuk di ekzistencen e nje komuniteti te tille komplet te vecante nga komuniteti tradicional i krishtere.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Mbase ju nuk dini rreth ketij komuniteti, qe per mua nuk jane komunitet por jane te krishtere. MEqense ne kete forum kemi te bejem me drejtues, te cilet kane aftesi profesionle manaxhimi dhe njohuri kompjuterike dhe aspak biblike, keshtu ne jemi te detyruar qe tju bindemi thjesht rregullave (dhe aspak ndarjes qe ata periqen tju bejne te krishtereve te ketij forumi kristjan).
    Persa i perket protestanteve, ata nuk jane as sekt dhe asgje tjeter. Protestante u quajten vetem ata qe protestuan ndaj papes. Me pas kjo levizje, e cila ishte nje ZGJIM i kishes se Krishtit, beri qe besimtaret e vertet kristjane te ecin te mbeshtetur ne fjalen profetike te bibles, keshtu kisha te ndryshme moren dhe emra te ndryshme, jo qe tregonin ndarjen e tyre, por funksionin dhe pjesen qe ato zinin konkretisht ne Trupin e Krishtit. Tashme besimtare te cliruar nga mesimet religjionoze, filluan te kerkojne liri veprimi simbas ungjillit te Krishtit, duke emigruar ne amerike, ku dhe faktikisht eshte pjesa me e madhe e kishes se KRishtit.
    Duhet thene se krahas kesaj levizjeje, dolen dhe grupe te reme, te cilet filluan te interpretojne simbas mendjes se tyre fjalen profetike te bibles, dhe keshtu ato u ndane nga e Verteta, Krishti, per faktin se nuk pranonin qe KRishti eshte Perendi.
    Ne Shqiperi kjo levizje e krishtere( qe shume e quajne gabimisht protestnte) erdhi me zotin Kenedi ne qytetin e Korces. Atje u hap kisha e pare , kisha ungjillore. Kjo kishe e ka zanafillen e saj perpara se kisha orthodhokse te quhej autoqefale. Pra per here te pare shqiptaret e krishter filluan te digjojne ungjillin dhe disa pjese te dhjates se vejter, ne gjuhen e tyre shqipe. Ky ishte nje bekim i madh per Korcen dhe mbare shqiperine, pasi kisha orthodhokse Greke, nuk lejonte perkthim te ungjillit ne Shqpi, si dhe mbajtejn e mesimeve fetare ne gjuhen shqipe. Kostandin kristoforidhi i cili eshte dhe nje nder evangjelistet e pare shqiptare, perktheu ungjillin ne shqip, dhe ky perkthim i tij, dha nje ndihmese e kolosale ne mbare te krishtert e Sqiperise .
    ps.Rapsod une e di sekelldine tende ne lidhje me keto shkrime qe ti sjell. por mos u merzit se do te regullohen te gjitha.
    Deshmuesi

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    O Deshtues!
    Me qe ti e di segelltine time une po ta them shqip qe sa here merrem me protestantet kam sekelldi qe pas saj ti me siguri e di se cvjen, te pakten per mua me vjen te vjell.
    Per vete faktin qe protestantet jo qe nuk kane lidhje me shqipetaret por as me interesat shqipetare por duhet te kujtohesh disa kohe me pare se ckam shkruajtur per idete e protestanteve se cfare mendojne ata per biblen apo se cfare mendojne ata per Krishtin, te kujtohet kur te kam permendur nje thenie te Martin Lutherit i cili ne librin e tij : "Krishti, nje djale cifut" i cili flet ne menyren me skandaloze per jocifutet qe jane si ata qente qe hane nga sofra e te zoterve te tyre sikur gruaja Kenanase, nuk e kuptoj ti o Deshmues, o jocifut, mbase han nga sofra e te zoterve te tu, por mos harro se shqipetaret nuk jane qene qe hane rrugeve, nuk e di per ty?
    Prandaj te them qe shqipetaret nuk kane lidhje me protestantet e as me idete e tyre.!
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Rapsod mosnjohuria kur bashkohet me mosbesimin tek Krishti, eshte baraz me armiqesi. Pra ti je thejsht nje kundershtar dhe i panxene ne kete njohuri per te cilen periqesh te japesh mend. Per ty do te ishte me mire te digjoje ne menyre qe te mesoje, por deshirat e tua kundershtare nuk te lejojne nje gje te tille. Eshte gje e lehte te maresh nje varg nga bibla dhe me pas ta interpretosh ate simbas deshires, por kjo kenaq vetem ata qe jane si ty.
    NE shkrimet e tua qe ti ke sjelle, une i kam, lexuar por nuk jam pergjigjur sepse qellimieve te pafrutme nuk ju pergjigjem. Por le te ndalemi pak tek thenet e Krishtit drejtuar gruas nga Kanani.
    Ti je merzitur se je quajtur "Qen". Te maresh vetem kete fjale dhe te mos maresh plotesisht te gjtha figurat ne simbole qe JEzusi ka perdorur ne lidhje me njerzit, kjo eshte keqdashesi dhe panxenesi. Jezusi perdor dh simbolin DELE, dhe perjohebrenjte qe besojne ne te tha: Une kam dhe DELE te tjera qe nuk jane te kesaj vathe, (dmth izraelit). Pra nese ai i simbolizon jobesimtaret me figuren e qenit dhe besimtaret me figuren e deles, atehere perse ty te ka mbetur hatri? Une e pranoj figuren "dele" qe Krishti ka perdorur per mua, pasi dhe ai vete e pranoi te quhet QINGJ". Sa per ty qe e sheh veten nen figuren Qen, skam cte flas. Ajo qe duhet te te them eshte, beso tek Krisht, dhe vetem atehere do te shohesh se je nje Dele ne vathen e Krishtit.
    Ajo qe te keshilloj eshte: Mos u perpiq te japesh mendime, per gjera qe nuk ja ke idene. Bibla nuk eshte kuran qe te mbeshtetet ne llogjiken e njeriut, prandaj nuk gjykohet si kurani me mendjen e njeriut.
    Tani e quaj te mbyllur cdo diskutim te pafrutshem. Qe te hysh ne kete faqe te krishtere ke te drejte, por jo si qen, por si dele.
    Deshmuesi.

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Deshtues!
    Ti ke thene:Eshte gje e lehte te maresh nje varg nga bibla dhe me pas ta interpretosh ate simbas deshires, por kjo kenaq vetem ata qe jane si ty.
    E para une nuk jam marre me te tilla marrezi dhe as kam ndermend te merrem me keto gjera, por meqe ti e the po te them se ishin Protestantet ata te paret qe komentuan Biblen sipas "mendjes" se tyre te "ndritur" duke u bazuar ne HIC.
    Gjitheshtu ke thene:le te ndalemi pak tek thenet e Krishtit drejtuar gruas nga Kanani.

Nuk ka nevoje te me tregosh se c'ka thene Krishti sepse shume kohe perpara teje e kam lexuar, ne ketu po flasim se c'ka thene Martin Lutheri e jo Krishti. Nese do t'i anashkalohesh thenieve te Martinit nuk ke pse fut Krishtin ne mes. gjithsesi une nuk di nese krishti kishte "dele" jo izraelite" mos harro se Vathet e Krishtit ishin Judeasit ndersa behet fjale edhe per Levetiket dhe kombet e tjera qe ekzistonin asokohe ne Izrael. Tjeter mos harro se rracizmi Cionis i Protestanteve arrin deri ne masakrime dhe vrasje, le te marrim si shembull Malkom X ti e di shume mire qe ishte zezak dhe i krishtere (ne ate kohe) c'ndodhi me te para se te behej musliman? A ishte ai qe perndiqej nga Protestantet e Bardhe per te vetmen arsye se ishte zezak, lere pastaj po te flas edhe per deklaratat e Ronald Reganit ish presidentit protestant te deshtuar te USA, a nuk jane Protestantet ata qe i bien kembanave te izraeliteve duke i shpallur ata si populli i zgjedhur i Perendise dhe duke e quajtur per nder dhe adhurim ndaj Perendise nese i sherbejne Israeliteve, lexo pak deklaratat e motrave Kartrajt drejtuar qeverise britanike para pushtimit te Palestines nga Izraelitet, kaq besoj se tregon qart per botkuptimin qe kane protestantet.
    Sa per Biblen qe nuk eshte Kur'an, e para a ka mundesi ta shkruash Kuran me shkronja kapitale? e Dyta, Kur'ani nuk mbeshtet kryesisht ne logjiken njerezore por, i jep logjike njeriut qe te kuptoje dhe te njohe sa me mire Zotin e tij, e jo si Bibla qe e le njeriun te hutuar para Perendise se perpjestuar ne TRE!!!!
    Tani e quaj UNE te mbyllur!!!!!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga rapsod
    Deshtues!
    Ti ke thene:Eshte gje e lehte te maresh nje varg nga bibla dhe me pas ta interpretosh ate simbas deshires, por kjo kenaq vetem ata qe jane si ty.
    E para une nuk jam marre me te tilla marrezi dhe as kam ndermend te merrem me keto gjera, por meqe ti e the po te them se ishin Protestantet ata te paret qe komentuan Biblen sipas "mendjes" se tyre te "ndritur" duke u bazuar ne HIC.
    Gjitheshtu ke thene:le te ndalemi pak tek thenet e Krishtit drejtuar gruas nga Kanani.

Nuk ka nevoje te me tregosh se c'ka thene Krishti sepse shume kohe perpara teje e kam lexuar, ne ketu po flasim se c'ka thene Martin Lutheri e jo Krishti. Nese do t'i anashkalohesh thenieve te Martinit nuk ke pse fut Krishtin ne mes. gjithsesi une nuk di nese krishti kishte "dele" jo izraelite" mos harro se Vathet e Krishtit ishin Judeasit ndersa behet fjale edhe per Levetiket dhe kombet e tjera qe ekzistonin asokohe ne Izrael. Tjeter mos harro se rracizmi Cionis i Protestanteve arrin deri ne masakrime dhe vrasje, le te marrim si shembull Malkom X ti e di shume mire qe ishte zezak dhe i krishtere (ne ate kohe) c'ndodhi me te para se te behej musliman? A ishte ai qe perndiqej nga Protestantet e Bardhe per te vetmen arsye se ishte zezak, lere pastaj po te flas edhe per deklaratat e Ronald Reganit ish presidentit protestant te deshtuar te USA, a nuk jane Protestantet ata qe i bien kembanave te izraeliteve duke i shpallur ata si populli i zgjedhur i Perendise dhe duke e quajtur per nder dhe adhurim ndaj Perendise nese i sherbejne Israeliteve, lexo pak deklaratat e motrave Kartrajt drejtuar qeverise britanike para pushtimit te Palestines nga Izraelitet, kaq besoj se tregon qart per botkuptimin qe kane protestantet.
    Sa per Biblen qe nuk eshte Kur'an, e para a ka mundesi ta shkruash Kuran me shkronja kapitale? e Dyta, Kur'ani nuk mbeshtet kryesisht ne logjiken njerezore por, i jep logjike njeriut qe te kuptoje dhe te njohe sa me mire Zotin e tij, e jo si Bibla qe e le njeriun te hutuar para Perendise se perpjestuar ne TRE!!!!
    Tani e quaj UNE te mbyllur!!!!!!
    Te thashe pak me siper: Kjo faqe e krishtere eshte vetem per Delet.

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Nuk ke c'thua prandaj do t'i lutesha operatoreve ta mbyllnin temen time se eshte e kote te merresh me "....te shurdhet, te verberit dhe memecet kurre nuk do te kthehen nga rruga e tyre" KURA'Ni

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga rapsod
    Nuk ke c'thua prandaj do t'i lutesha operatoreve ta mbyllnin temen time se eshte e kote te merresh me "....te shurdhet, te verberit dhe memecet kurre nuk do te kthehen nga rruga e tyre" KURA'Ni
    Rapsod nje dite do te kuptosh se je ne rruge te gabuar, dhe se cfare mekat te madh po hedh mbi vete, duke mos pranaur gjakune e Krishtit, i cili vdiq per mekatet e njeriut.
    Perpiqu te mos provokosh ne kete faqe, shko me mire tek faqja islamike, dhe mendoj se aty do te jesh shume i frytshem per ata qe besojne ne te njejtin perendi me tendin.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Toronto
    Nga shoku_sar nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 526
    Postimi i Fundit: 20-11-2012, 13:03
  2. Si lindi harmonia fetare nė Shqipėri?
    Nga Albo nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 127
    Postimi i Fundit: 27-10-2010, 08:41
  3. Feja e Shqiptarit ėshtė Shqiptaria
    Nga prizrenasi_30 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 01-05-2010, 04:38
  4. Gjuha e Ortodoksisė nė Shqip
    Nga Sokrat K. Dhima nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 19-07-2004, 05:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •