Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 19
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-11-2004
    Postime
    22

Java - Ndërtimi i një skedari të ekzekutueshëm (EXE)

Di te me tregoj kush si krijohet nje bat file pra kam bere nje program te thjeshte ne java me hyrje nteraktive por me intereson se si mun te ekxekutoj pa hyre ne java por nga desktopi pra ta beje si bat file pra permes editorit te dosit

mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anëtarësuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    ji me konkret ne ate qe kerkon.
    Pra trego cfare do te besh, gjithsesi sa per njohuri nje bat file eshte nje skript i krijuar me komandat e dosit qe te punoje ne menyre te panvarur dmth pa nderhyrjen e perdoruesit zakonisht.

Larguar Maska e cunimartum
    Anëtarësuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    Pershendetje
    Ka disa menyra per te bere ate qe kerkon dhe disa pika qe duhen pasur parasysh. Meqenese mesa duket ti do te zhvillosh ne Windows.
    Ne varesi te ambjentit ku i zhvillon programet duhet pasur parasysh:
    1. Nese perdor ambjente dhe editor te jashtem (NetBeansIde etj) duhet te vendosesh CLASSPATH sic duhet
    http://www.doc.ic.ac.uk/csg/java/1.4...classpath.html
    (ose gje nje menyre me te pershtatshme ne google "set the classpath")
    2. Nese CLASSPATH eshte ne rregull (provohet me (java -help ne command prompt) atehere duhet te mendosh sa i thjeshte eshte programi yt, cfare lloj hyrje interaktive.
    Psh. do hapesh nje Frame dhe nje Panel apo do punosh ne cmd ku nuk besoj se do marresh rezultatet e deshiruara.
    3. Nese programi eshte menduar qe te hapi nje Frame, Panel ... etj etj atehere me nje rrjesht (java C:\PATH.PER.TEK.KOT\Kot) ka mbaruar gjithshka.
    4. Njesoj per Linux dhe Mac teorikisht i njejti Kot.class merret dhe ne varesi te versionit jre duhet te punoj, ne Linux nje bash.script ne Mac OS X Kot.class eshte si .exe ne windows pas dy-klikimit OS shikon ne main dhe veprohet qe aty.

Nese do te besh dicka akoma me per se mbari paketoe ne nje .jar sic mesohet me poshte:
    http://java.sun.com/docs/books/tutorial/jar/
    Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anëtarësuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Më duket se e keni keqkuptuar pyetjen. Xhafo kërkon që programi të jetë si skript, që përdoruesi ti japë komandat direkt nga dos ose shell dhe programi të mbarojë punë pa e pyetuar përdoruesin për gjë.

Xhafo, në metodën main() të programit të duhet të shkruash main(String[] args) dhe të gjitha argumentat që i dërgohen programit, do jenë në matricën args[]. Aty pastaj mund ti përdorësh si çdo string tjetër.

Ja një shëmbull:

Kodi PHP:
    public class Komanda
    {

public static 
    void main(String[] args
        {

System.out.println("Ky program ka " args.length " argumenta");

for (
    int i 0args.lengthi++)
            {

System.out.println(args[i]);
            }

}

Pasi përpilon programin, do krijohet skedari Komanda.class sepse klasa është shkruajtur në skedarin Komanda.java. Pastaj futu në dos ose shell të unix dhe hap programin me komandën: java Komanda Artani Arbeni Ermali Dardani Trimi

Java do ekzekutojë programin dhe do ti dërgoj emrat e njerëzve në matricën args. Pastaj programi tënd mund të bëjë çfarë të dojë me këta emra. Në programin më lart thjesht nxjerrim numrin e argumentave dhe i shfaqim ato në ekran si më poshtë:

Kodi:
    C:\>java Komanda Artani Arbeni Ermali Dardani Trimi
    Ky program ka 5 argumenta
    Artani
    Arbeni
    Ermali
    Dardani
    Trimi
    Komanda jepet tek C:\ sepse atje është skedari Komanda.class.

Mund të lexosh më shumë tek kjo faqe e sun: http://java.sun.com/docs/books/tutor...dLineArgs.html
    Edi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-11-2004
    Postime
    22
    Ja edhe shembullin ne pika te shkurta sa per sqarim
    import javax.swing.*;
    /** MakeChange llogarit sasin e e metelikeve */
    public class MakeChange
    { public static void main (String[] args)
    { String input = JOptionPane.showInputDialog("Sasia e eurove:");
    int euros = new Integer(input).intValue();
    input = JOptionPane.showInputDialog("Sasia e centeve:");
    int cents = new Integer(input).intValue();
    int money = (euros * 100) + cents;
    .................................................. ..
    }
    }
    dhe krejt ne fund e ruaj si MakeChange.java
    e tani kur e ekzekutoj nga dosi me qet ne not pad
    pra kur japi komanden c:\MakeChange.java nuk me ekzekutohet nga dosi por me qete ne not pad, sdi sa jam i qarte kerkoj qe ne dos pra pasi te me ekzekutohet si mund te beje vetem me nje ikon ta ekzekutoj ne desktop pra per tu mos futur me ne dos ose ne java por ta beje si exe permes njei kone ..
    (mos duhet ne C:\ edit MakeChange dhe pastaj ta beje @echo.off dhe ta ruaj si MakeChange.bat )
    Ndryshuar për herë të fundit nga edspace : 29-11-2004 më 11:49

Anëtarësuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    Atehere problemi yt eshte pikerisht ashtu sic po mendoja prandaj te sugjerova ne fund te postimit tim te punosh me .jar pasi do te ngeleshe shume me teper i kenaqur.
    Atehere:
    1. Ne te njejten direktori ku ke edhe MakeChange.class do te hedhesh nje file te cilin do ta quash MakeChangeManifest dhe do te kete keto rreshta:
    Kodi:
    Manifest-Version: 1.0
    Created-By: xhafo
    Main-Class: MakeChange
    pas kesaj ke perfunduar ne po ate direktori me nje file MakeChange.java, nje, MakeChange.class dhe nje, MakeChangeManifest

ne Dos.Shell me cd ... futesh ne direktorine qe ndodhen keto tre files dhe do te shtypesh:
    jar cvfm MakeChange.jar MakeChangeManifest MakeChange.class

pas kesaj ne te njejten direktori do te shfaqet nje file MakeChange.jar
    Mjafton te dy-klikosh mbi ate file dhe je ne rregull

Me WinRar mundesh ta hapesh MakeChange.jar dhe te shikosh Manifest-File qe krijove vete
    Skedarët e Bashkëngjitur Skedarët e Bashkëngjitur
    Ndryshuar për herë të fundit nga cunimartum : 29-11-2004 më 17:13

Anëtarësuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    Ja rezultati:
    (Megjithese ky programi s'ka shume kuptim )
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-11-2004
    Postime
    22

Thumbs up

Flm cunimartum dhe te gjitheve tani me e kuptova
    pata deshir te di diqka lidhur me kete urdher @echo.off nese dini diq ne pika te shkurta

Anëtarësuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    Me sa di une ECHO OFF pa @ perpara ndalon se shfaquri cfare vjen me pas
    ndersa @ heq shfaqjen rrjesht pas rrjeshti ashtu si te kishe nje mundesi (ECHO OFF) per c'do rresht te vecante.
    @ECHO OFF , si rrjedhoje ma merr mendja nuk shfaq ECHO OFF, pra nuk shfaqet asnje nga komandat qe ti ke ne batch script, por as ECHO OFF
    Cfare ti do te besh me duket se e kuptoj, ti do qe kur te leshosh batch scriptin qe ke bere mos te dali fare cmd prompt, nese s'e kam gabim.
    Kete edhe une jam kurioz ta di si behet pasi ne raste te rralla merrem me shell scripting ne DOS me shume shell perdor ne Linux.
    Ndryshuar për herë të fundit nga cunimartum : 30-11-2004 më 14:16

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-11-2004
    Postime
    22
    Me duket shum mir e ke kuptuar , kete pra po e kerkoj mirepo
    sa i perket @echo off une kam pare profin se si me kete urdher e bente si bat file pra programin pikerisht ne java ai pasi e ekzekutonte ne dos hynte ne:
    c:\edit makechange.bat 'ushtrimin qe e kemi shqyrtuar me larte '(pra ne editorin e dosit) dhe i jepte kete urdher @echo off
    mandej dhe tipin me duket pastaj ky program u bente si exe vetem me ikon dhe pastaj e bente si shortcut ne desktop dhe e perdorte ne desktoppahyre fare ne dos ose ne java .Por nuk e kam mir te qarte ketu kur e bente
    @echo off
    (........) kete rresht nuk e di mir se ckaperdorte a e perdorte klasen e javes (class makechange) apo diqka tjeter te ai funksiononte ndersa te une kjo nuk funksion si duket nuk e kam kuptuar mir kete
    Ndryshuar për herë të fundit nga xhafo : 01-12-2004 më 18:29

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Një shtet paralel që po kërcënon shoqërinë shqiptare
    Nga DYDRINAS në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-01-2010, 17:22
  2. Shtëpia e Nanos, pa leje ndërtimi
    Nga Genti^Itali në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 05-06-2004, 21:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •