Ashtu sic e kam theksuar edhe ne shkrimin tim te meparshem, sherbesa e Pastor Benny hinn, eshte nje sherbese qe ne qender ka Krishtin.
Ketu ka plot te krishtere, te cilet me papergjegjesi japin deshmi sa te gabuara aq dhe te rrezikshme. Beni kujdes se mos jeni kunder Perendise me deshmite tuaja. Kjo eshte keshilla ime per te gjithe keta te krishtere, te cilet sulmojne sherbesen e pastor Bennit.
Le te ndalemi vetem ne nje fakt te vogel, persa i perket sherbeses se pastor Benny Hinn. Nese do te llogarisim vetem njerezit, te cilet kane digjuar shpalljen e ungjillit permes sherbeses se ketij te krishteri, numri arrin ne miljona njerez. Pra ju qe perpiqeni te sulmoni nje te krishtere si pastor Ben, mbi cfakte e mbeshtesni luften tuaj? A mendoni se Perendia ju ka vendosur te gjykoni te krishteret ne sherbesen qe ata kane ndaj Perendise? Vetem fakti qe milojna njerez ne mbare ruzullin tokesor, permes sherbeses se Beny Him, digjojne dhe marin shpetmin ne emer te KRishtit, eshte fakti me i forte qe rrezon cdo sulm tuajin ndaj tij.
Duket sikur une mbroj pastor Benn, por ju siguroj se une shpall ate qe shoh gjate dherbeses se tij. Pra shoh Krishtin te shpallet si i vetmi Zot e Perendi Shpetimtiar. Perse syte tuaj, nuk mund te shohin kete LAVDI te Perendise pergjate sherbeses se tij? Perse goja juaj nuk mund te deshmoje nje fakt te tille? Kush qendron pas jush, dhe ju con ne sulm ndaj vellajt tuaj, i cili sot po shpall lajmin e shpetmitn ne mbare boten? Si mund te pretendoni se kini Krishtin, kur sulmoni Krishtin ne sherbese? Ja pra lufta juaj ka nje motiv, dhe nje sulmues, i cili qendron pas jush dhe ju yshten ne lufte ndaj vete Perendise. Mos mendoni se satani do te veproje me ju ashtu sic ai vepron me boten. Ai eshte shume i sterholluar dhe mafjoz ne te gjitha veprat e tij. Ai di te manipuloje fare lehtesisht, nje zemer qe urren besimtaret e tjere te krishtere. Kur ti nuk e pranon pastor Benn si nje vella ne Krisht, satani di te thure me plot mjeshteri ne zmeren tuaj, luften ndaj Perendise. Por ti mund te thuash: si mund te di une qe pastor Benn eshte vertet nje besimtar ne Krisht? Shiko sherbesen dhe frytin e sherbeses se tij, dhe keshtu do te mund te cmoni frutin. Por ju shihni matejren dhe fokusoheni ne gjerat materjale. Po ju them edhe njehere se, mishi ju con ne gjykim, ndersa Fryma ne paqe me Perendine. Kuptoni gjene me te rendesishme te besimit ne Krisht: Nuk jemi ne kete bote per te gjykuar askend, por jemi qe te shpallim dhe ti sherbejme Krishtit.
Eltoni perpiqet te na shpalle Krishtin, dhe me pas me te njejten goje ai perndjek Krishtin. Sepse KRishti tha: cdo gje qe tju beni njerit prej ketyre te vegjelve te mij, ma kini bere mua. I Krishteri ka frike ndaj ketij pohimi te Zotit tone Jezus Krisht. Ketu nuk jam duke thene se, Eltoni nuk eshte besimtar ne Krisht. Por jam duke treguar se cdo kush mund te bjere ne mashtrim te djallit, nese ai sulmon vellane e tij ne Krisht. Kur une shoh dhe digjoj se si pastor Benn shpall Krishtin dhe sheron ne emer te KRishtit, atehere ke jam duke sulmuar? Eshte marezi te thuash se une sulmoj pastor Benn.
Nje dite ishe me nje mikun tim te krishtere, dhe po shihnim ne televizor nje sherbese te pastor Benn. Pati shume mrekulli dhe sherime, te cilat i pohuan me gojen e tyre, vete njerzit e semure. Miku im filloi ti shohe me nje mosbesim duke mos u fokusuar ne mrekulline e Perendise, por duke u fokusuar ne ate cka ai kishte digjuar rreth ketij te krishteri. Une e pyeta: A nuk ke veshe e te digjosh se cfare keta njerez pohojne me gojen e tyre? A nuk e sheh si si keta njerez me lote ne sy, dhe te eksituar nga nje mrekulli hyjnore therresin emrin e Krishtit? A nuk digjon deshmite e tyre rreth semundjeve qe ata kan patur, dhe se si Perendia Zoti Krisht i ka sheruar? Ai me tha: Po, keto i shoh, por problemi im eshte menyra se si ai i rrezon perdhe, dhe kjo me duket si nje ginjeshter. Ja pra satani eshte ne gjendje te te manipuloje dhe te te largoje nga mrekullia e Perendise, duke te bere qe te fokusohesh ne gjerat e tjera, te cilat nuk mund te hedhin poshte mrekulline e Krishtit. Le te shkojme per nje moment tek ngjallja e Llazarit. Nje mori judejsh, qendronin para varrit te Llazarit. Cfare ishin duke pritur keta? Kush prej tyre dinte se cfare Krishti do te bente me njeriun e vdekur Llazar? A varej mrekullia e Perendise nga opinjonet dhe mendimet e judenjve? Aspak. Perendia dinte plotesisht se cfare Ai do te bente. Ai do te bente nje mrektulli, e cila ne qender te vet do te kishte LARTESIMIN e LAVDISE se emrit te Perendise( lexo varg 4-ter).
Por cfare ndodhi pasi JEzusi kreu kete mrekulli? Fakti qe kemi perpara na tregon se, te gjithe judenjte e pane mrekulline e Perendise( ngjalljen e Llazarit) por vetem nje "PJESE" i dha lavdi Perendise, dhe kjo ishte pikerisht ajo "PJESE" qe i PERKISTE Perendise. Po "pjesa" tjeter e judejve cfare beri? Ajo shkoi dhe e PADITI Jezusin tek keshilli prifteror fariseik.
Ja pra te nderuar te krishtere, kjo eshte dhe arsyeja se perse ju dhe une nuk shohim dhe marim te njejtin " gje" prej sherbeses qe kryen pastor Benn. Syte e mij, shohin mrekulline e Perendise pergjate sherbeses qe kryen pastor Benn, dhe ky fakt me ben qe ti jap Lavdi vetem Perendise. Kjo, sepse Ai i jep keto mrekulli ne menyre qe te lartesohet ( ne kishen e Tij) dhe te shpallet( ne bote) Emri i Tij. Me tej, pak rendesi ka per mua nese ishte Benny Him apo dikush tjeter ai qe kreu sherbesen. Ja se si i tha nje dite Benny hinn nje plake, e cila kishte ardhur posacerisht ne nje sherbese, per te mare sherim. Kjo plake ishte e semure dhe e paralizuar prej shume vitesh. Ajo levizte vetem me karoce prej shume vitesh. Nje dite dikush i foli asaj per kete sherbese qe bente pastor Benn, i cili do te vinte se shpejti ne shtetin e tyre. Keshtu ajo se bashku me miken e saj vajten ne kete sherbese, te cilat zakonisht kryen ne stadiume te mbuluara, dhe pjesemarja eshte rreth 15mije njerez. Pasi kjo plake u sherua dhe ungrit me kembe, i tha pastorit Benn: Te faleminderit qe me sherove. U nisa kastile qe te te takoja dhe te te njihja personalisht. Por pastor Benn i tha: Kush eshte ky Benny Him, qe ti te nisesh e ta takosh kastile? Per mua, ai eshte nje azgje. Por une do te them nene e dashur se, Emri i Atij qe te sheroi, eshte Jezus Krishti. Kete kerko te njohesh, se Ai eshte Miku me i mire, i cili na shpetoi nga vdekja. Dhe me pas pastor Benn i shpalli asaj lajmin e shpetmit, duke u lutur se bashku me te.
Atehere ju pyes: Kush jam une ( dhe ju) qe te gjykoj pastor Benny Hinn?
Ai eshte i pasur, thote dikush, dhe ka ............ "Kaut qe LERON, mos ja shih gojen". Tani ju pyes: ju shikoni "gojen e kaut" apo "Punen" e tij? Cdo koment eshte i kote. Gjykimi tek ju vjen per shkak te MISHIT. ky eshte konkluzioni im per te gjithe ata qe pa te drejte gjykojne te krishterin ne sherbese. Edhe njehere e them: nuk jam duke mbrojtur pastor Benny Him, por jam duke deshmuar vepren dhe sherbesen e Krishtit, ne boten ne te cilen ne jetojme.
Deshmuesi
Krijoni Kontakt