Ne nje nga librat e Nietzsche, ai shkruan keshtu:
Fantazisti mohon te verteten para vetes, genjeshtari vetem para te tjereve.
Une do doja te dija se cili eshte me keq per ju: Fantazisti apo Genjeshtari? dhe Pse?
Ne nje nga librat e Nietzsche, ai shkruan keshtu:
Fantazisti mohon te verteten para vetes, genjeshtari vetem para te tjereve.
Une do doja te dija se cili eshte me keq per ju: Fantazisti apo Genjeshtari? dhe Pse?
Nuk kam si ta kundershtoj opinionin e babait tim shpirteror, Niēes, megjithate jam i sigurt se ai e dinte shume mire se ne te vertete, ne realitet, fantezisti dhe genjeshtari jane nje person dhe vetem nje... Nuk mund te jesh genjeshtar pa qene fantezist, ashtu sikunder nuk mund te jesh fantezist pa qene genjeshtar. Ndarja qe ka bere Niēe midis fantezistit dhe genjeshtarit eshte vetem teorike (dhe krejt e vertete ne teori) por ne realitet qe te dyja jane njesi te te njejtit person. Per te ilustruar conceptin Niēe ka zgjedhur ndarjen ekstreme, pra karikaturen e dy personazheve (gje qe tregon aftesine e tij per fantezi), ekstreme : njeri fantezist e tjetri genjeshtar. Por duke qene se kjo eshte e mundur vetem ne fantazine teorike shpirterore te tij, ai gjithashtu te ka genjyer... sepse pikerisht ti e ke besuar. Per te thene "Genjeva dike!" duhet qe ky dikush te te kete besuar, ndryshe nuk e ke genjyer...
"Genjeshtra e thene bukur eshte me e vertete se e verteta." (Kush e ka thene?...)![]()
"Oj nan moj, thenke, a ma ep thiken ta prej Ameriken?"
Per te thene "Genjeva dike!" duhet qe ky dikush te te kete besuar. Po nga e di ti qe te ka besuar? E pamundur ta dish te sigurt keshtu qe s'te mbetet vec ta besosh qe ai e ka besuar genjeshren tende.Postuar mė parė nga korēar
Pra kush genjen eshte i genjyer.
Populli thote "genjeshtra i ka kembet e shkurtra", po une do te thosha qe Genjeshtra s'ka kembe fare. Aty ku lind aty dhe jeton, ne mendjen e atij qe e polli.
- Mėndjen nė mėndje e zemrėn nė zemėr.
- Tė mirėn bėje e hidhe nė det,
po s'e diti peshku e di Zoti vetė.
Postuar mė parė nga Veshtrusja
ndonjehere ato qe genjejne e bejne kaq shume dhe e thone genjeshtren kaq shpesh sa ne fund arrijne edhe vete ta besojne.
nuk di ke te zgjedh, ne te dyja rastet mbetet nje genjeshter dhe une do te preferoja me mire te verteten, vetes do ti sugjeroja pak fantazi me kembe ne toke, por jo genjeshter ndaj te tjereve.
cdo gje kalon, por sa e dhimbshme eshte ne momentin qe e perjeton
Tek ne eshte taboo teme qe njeriu te fantazon!
Shpesh biles edhe tallemi me njerez te cilet i quajme fantazist,vetem per shkak se kane ndonje ide e cila ne shikim te pare duket e parealizueshme.
Nga ana tjeter,genjeshtaret i pranojme si dukuri normale.
Njerez jemi,dhe do kisha thene me dy fjale,preferojme te degjojme ate qe duam dhe jo realitetin.
We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.
Postuar mė parė nga Sokoli
Sokol dhe korcar, citova k'to dy shprehje qe keni postuar te dy ne fillim. Dhe po mendoja, a ka dallim midis k'tyre dy frazave qe po citoj per ju? Ne qoftese po, atehere me ndihmoni ta kuptoj me mire dallimin.Postuar mė parė nga korcar
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Veshtrusja : 12-12-2004 mė 12:58
Kete e ke lexuar tek libri Udhetari dhe Hija e tijPostuar mė parė nga Veshtrusja
Gjithsesi do te preferoja genjeshtarin sepse sdo te doja te mohoja vetveten.
Me behet qejfi Veshtrusja qe i hidhke syte tek ky kollos mendimesh si Friedrich. Per cdo ndihme qe mund te kerkosh mbi boten e F. Nietzsche jam gati te ndihmoj me kenaqesi.
Une deklaroj qe jam nje Dishepull i tij
Me respekt Dito.
Fantazia dhe genjeshtra jane motra qe gjejne strehe vetem ne ato mendje e zemra qe nuk i kane hapur dyert per te verteten.
Ai qe njeh te verteten dhe jeton me te, nuk fantazon dhe as genjen, por di.
Fantazia mbush boshllekun shpirteror qe vjen fale mungeses se te vertetes.
Genjeshtra eshte vetem manifestimi i jashtem me fjale i fantazise.
Fatkeqesia me e madhe per njeriun nuk jane as fantazite, as genjeshtrat, eshte mungesa e deshires per te njohur te verteten.
Albo
A nuk te duket se eshte nje arme e nevojshme ne raste te nevojshme genjeshtra?Postuar mė parė nga Albo
Kendveshtrimi eshte i gjere po lete mbetemi ke realja dhe te heqim supozimet mbi vertetesine.
Dito.
Tek neve kėtu kemi njė thėnie humoristike pėr kėtė dmth gėnjeshtrėn:
"Gėnjeshtra ėshtė pjesė e ligjeratės qė tė nxjerr prej situatės"
We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.
Krijoni Kontakt