Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8

Ndryshimet ne Jete

A ju frikeson apo thjesht iu prish rehatine "ndryshimi", i cfardoshem qofte ky dhe ne cfardo fushe te jetes? Nese po, pse ndodh kjo?

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    ndryshimet ne jete !!

personalisht ma prishin rehatine ... jam mesuar te jetoj ne baze te nje plani ditor apo mujor te ndertuar ne baze te aktiviteteve shoqerore apo sociale ..

jam pak tip i veshtire .. ndryshimet e medha ne jete me bejne te ndihem jo rehat fillimisht .. derisa te ambjentohem me idene - e ndryshimit

por megjithate dua te theksoj .. ndryshimet ne jete (psh levijza ne kariere , pune .. sikur sidoqofte sikur te ndryshosh vetem department-in .. te ben mire .. nuk them se me krijon frike ..por thjesht nje ndjenje emocioni te bezdisshen qe me ben te mos ndjehem rehat . por megjithate e kaloj me sukses .. )

believe it or not aq tip i veshtire jam ... sa dhe nje ndryshim shtepie me ben te ndjehem jo mire ditet e para ..ehhh kot nuk thone " cudia me e madhe 3 dite zgjat " une e kam nje jave e pakta .. dhe me pas .. i feel rehat
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Pershendetje Greenflower

Per mua, ndryshimet e ekstrime ne jeten time do me friksojn shume. Per ndryshimet jo aq esktrime dhe ordinere me shqetesojn, stresojn dhe me friksojn pak. Kjo ndoth per shume arsye, varet nga cfare lloj ndryshimi eshte. Per shembull kur nderrova shkollen e gjimnazit, duhet te ambientohesha ne nje shkolle te re, dhe ndihesha e huaj, pak e friksuar se mendoja qe do shkoja ne klasat e mia me vones meqe skisha ide ku ishin dhe shkolla ishte e madhe dhe as qe njifia ndonjeri (e kunderta ndodhi ne cdo klas ne diten e pare shkova 10 minuta me perpara duke menduar qe isha me vones, eh pastaj duhet te prisia sa te vinin presori/a dhe studentet ).
    Kur je mesuar me rutinen tende, ose me ambientin, shoqerin, familjen, dhe papritur dicka ndryshon, ndihesh e paqendrueshme,te mungon rehati qe kishe me perpara, ndihesh e/i konfuzuar, dhe keto gjera shpesh i friksojn njerzit. Shume njerez nuk i perballojn mire ndryshimet e jetes.
    Pshm nje femi i porsa lindur, imagjino sa i/e friksuar eshte
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

Lady Kad Maska e gurl
    Anėtarėsuar
    29-10-2003
    Vendndodhja
    Pineal Gland
    Postime
    347
    Duam apo jo ne te gjithe e kthejme jeten tone ne nje rutine ne te cilen pak a shume perseritim te njejtat gjera dhe veprime dhe ndihemi rehat me keto veprime sepse ato jane tashme pjese e jona.

Ndryshimi ne kete rutine, perfaqsojne te rene dhe deri diku kaosin dhe na sjelle crregullime. Si rrjedhoje, cdo ndryshim eshte jo i mirepritur sepse eshte e paditura.

Me vone njeriu mesohet me kete ndryshim duke e shndrruar dalengadale ne rutinen e tij te perditshme.

Ky cikel perseritet sa here ndodh ndonje ndryshim.

Citim Postuar mė parė nga gurl
    cdo ndryshim eshte jo i mirepritur sepse eshte e paditura.
    Vertet, frika nga E PANJOHURA.

Frika nga ajo qe nuk dime! E perse na frikeson, nganjehere aq shume sa dhe na paralizon?
    Perse i trembemi asaj qe nuk e dime? Po te mendosh kete, kupton qe SIGURIA jone eshte aq e brishte!

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Varet se cka ndryshon.
    Nqs ndryshon ambienti afer meje,frikesohem...nqs ndryshoj une vet,s`kam frike.
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Ndryshimet jane te domosdoshme per nje njeri te ece perpara.
    1. Mbaj mend perpara disa vitesh kur pa pritur dola nga puna ku punoja, pa pasur nje pune tjeter. Te gjithe me thoshin se bera gabim.. por shume shpejt u vertetua e kunderta.
    2. I ofrova nje mikut tim nje pune te pershtatshme e me te ardhme.. por vetem per shkak te frikes se ketij ndryshimi nuk guxoi te shkonte dhe vazhdon akoma edhe sot te "vije era nafte".

Njerezit qe nuk e kane frike ndryshimin, gjithmone jane nje hap me perpara se te tjeret. Te gjithe dine.. por pak bejne ! Per mua ky eshte ndryshimi i vetem i rraces njerezore.
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

bitter girl Maska e marsela
    Anėtarėsuar
    11-06-2002
    Postime
    1,163
    nuk e di tamam.gjithmone me ka pelqyer e reja..ndryshimet,veshtirsite sa je i ri te kalitin durimin,forcen,te mesojn te ambientohesh dhe ta pranosh cdo gje..po me kalimin e moshes me teper se frika e mosperballimit te largon ajo frika e "prishjes se rehatise"..kte e ve re te prindrit e mi!
    shkurt personalisht idua ndryshimet,por kur jan pozitive dhe sme "detyrojn"te heq dore nga parimet apo ndryshoj shume qendrime
    Inner beauty takes some finding, but it lasts forever..

Tema tė Ngjashme

1. Ndryshimet nė gjuhėn e njėsuar
    Nga dodoni nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 95
    Postimi i Fundit: 16-06-2013, 15:13
  2. Ndryshimet nė Outlook 2007
    Nga Davius nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-02-2007, 15:40
  3. Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 23-06-2006, 14:18
  4. Ndryshimet mė tė fundit nė forumet fetare
    Nga Albo nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 03-10-2005, 05:00

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •