Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 15 prej 15
    i/e regjistruar Maska e RTP
    Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756
    Kjo padrejtesi eshte aktuale thuja se ne cdo shtet te botes ku mbreteron kapitalizmi.
    Ne Gjermani,Holande(Netherlands),Britani............. ..

Ne Gjermani kam ndegjuar se thuhet se kjo behet per nje arsye: Femrat kane perioden cdo muaj dhe ajo ne kete gjendje nuk mund ta jap maksimumin ne pune.Dmth duke e perpjestuar,zbritur,shumezuar...rrjedh se ajo DUHET paguar me pak ! ! !

Palidhje.

E Lirë! Maska e KaLTerSi
    Anëtarësuar
    27-10-2003
    Vendndodhja
    NYC.
    Postime
    850
    Citim Postuar më parë nga AgainstAllOdds
    p.s Kalto , kjo tema ktu eshte thjesht per kyltyre
    Sa per kyltyre atehere...
    Ne vitin 2002 gruaja bardhe fitonte 77 cent, gruaja me ngjyre fitonte 70 cent dhe Latina 58 cent per cdo $1 te fituar nga mashkulli.
    Me pare, ne vitin 1939 nje manual ligjor e shpjegonte kete diferencim per arsye te "faktoreve sociologjike", largimet sporadike nga obligimet zyrtare per arsye personale dhe familjare si lindja.
    Sado qe ne vitin 1963 ky manual u be i jashtligjshem dhe Gjykata Larte kerkon qe paga te jete e barabarte, pronaret e bisneseve e kan protestuar vazhdimisht kete akt. E shpjegojne si nje "leshim" nga ana tyre(dmth pronaret) qe grate kane te drejten e lejeve te paguara sa here tu nevojitet per arsye familjare por natyrisht kjo page nuk do te jete e barabarte me homologet e tyre(ne kete rast meshkujt).
    Gjithashtu dua te shtoj nje vertetim tjeter qe ben te ditur faktin qe diferenca pageses eshte e padukshme kur krahasohet nje mashkull me nje grua te pamartuar dmth pa femi dhe pa obligime familjare.
    Shkurt i bie qe o te jesh karrieriste e dedikuar o familjare e dedikuar...
    Toleranca, eleksiri i lirisë.

<-----
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Postime
    985
    Citim Postuar më parë nga KaLTerSi
    Gjithashtu dua te shtoj nje vertetim tjeter qe ben te ditur faktin qe diferenca pageses eshte e padukshme kur krahasohet nje mashkull me nje grua te pamartuar dmth pa femi dhe pa obligime familjare.
    Shkurt i bie qe o te jesh karrieriste e dedikuar o familjare e dedikuar...
    Ketu e ke gabim pasi punedhensi i jep perparesi me shume nje mashkulli qe ka per te mbajtur nje familje se sa nji femre qe ka per te mbajtur vec vehten..!
    Ndikon shume gjendja sociale e personave ne kete rast...prandaj ne pergjithesi , femra ne moshe te re , nuk paguhen shume , pasi obligimet e vetme te tyre jane te paguajne billat e makines se re (lol) dhe te rrobave qe blejne ne Mall ..
    p.s Kujt ja dedikojme gjithe kete seriozitet mi Kalto ?..Maybe because is Monday lol
    ...

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Nuk kam patur kontakt direkt me kete problem,se te gjitha punet qe kam punuar i kam pasur koleget meshkuj,natyra e punes kjo.
    Mirepo,
    Kam ndegjuar per raste kur shefi jep rroga me te medhaja femres ndaj nje mashkulli qe bejne ne fakt te njejten pune.Rralle ka ndodhur,por ka patur raste.

Stormi
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

E Lirë! Maska e KaLTerSi
    Anëtarësuar
    27-10-2003
    Vendndodhja
    NYC.
    Postime
    850
    Citim Postuar më parë nga AAO
    Ketu e ke gabim pasi punedhensi i jep perparesi me shume nje mashkulli qe ka per te mbajtur nje familje se sa nji femre qe ka per te mbajtur vec vehten..!

Beg to differ... pagesa 'gjinore' e nje pozicioni te njejte kryesisht ndryshon atehere kur gruaja ka statusin e te martuares... Me status singel eshte barabar me mashkullin. Flas ne pergjithesi natyrisht.

Citim Postuar më parë nga AAO
    p.s Kujt ja dedikojme gjithe kete seriozitet mi Kalto ?
    Kete seriozitet Naqe, ja dedikojme formimit te kyltyres tone pergjithesuese
    Toleranca, eleksiri i lirisë.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. Ja sa janë rrogat e Sejdiut, Thaçit dhe Krasniqit
    Nga Sabriu në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 11-04-2009, 18:04
  2. Gjykata liron shqiptarin, dyshohej se vodhi rrogat e një kompanie !
    Nga White_Angel në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-05-2005, 18:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •