Close
Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 88
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-04-2006
    Postime
    8
    ju qe flisni nga pertej Shqiperise mundohuni te kaloni i here ketej dhe te filloni te njifni grupet rock shqiptare nga shqiperia se na ka ardh ne maje te hundes me grupe maqedonse e kosovare, qe ne fund te fundit nuk bejne noi gjo te madhe pervec se reklama te bujshme.
    ju se keni idene se ca festivale e koncerte rock jane bere ketu ne Shqiperi.
    Festivali i Rock music ne 1996 numeronte me shume se 15 grupe te rrymave te ndryshme qe nga hard rock e deri ke death e black.ju nuk dini as emrat e grupeve tona ose ndoshta nuk doni t'i njifni.
    po ju them une ca grupe qe kane bere historine e muzikes rock shqiptare:

Thunderway
    Centaur
    Crossbones
    Radical Obscurity
    Frozen Storms
    ...te me falin cunat e grupeve te tjere qe per momentin nuk po i permend se nuk i maj men, por qe te jeni te sigurt qe jane aq shume sa nuk jua merr menja.
    nje gje eshte e sigurt qe grupet shqiptare nga Shqiperia te rock-ut
    nuk bejne muzike komerciale sic jni mesuar ju atdhetaret e djegur qe kopjonit nga
    Bjelo Dugme apo Bajaga Instruktor dhe grupet rock qe jepte 1-shi Sllavit.
    Meqe e quani veten shqiptare mundohuni te mesoni per ca gjera me shume rreth asaj qe ndodh ne undergroundin e muzikes rock ketu ne Shqiperi(meqe po flasim per rock)...se ka grupe qe te thyjn brinjet.

Nje pershendetje te gjithe atyre qe nigjojn rock te vertete dhe jo si ai qe na sugjerohet nga disa bashkebisedues ketu
    ...shpresoj qe te gjithe bashke te bejme me shume per muziken ROCK

We will rock you

Me respekt
    Ols (the mothefucka' vocals)

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Citim Postuar mė parė nga Davius
    Asnjehere s'paskam degjuar per kete grup!

Na jep pak detaje, dhe na shkruaj dicka ne shqip!
    Davius, keta grupet e famshme benin muzike vetem per cunat e lagjes... Kuptohet s'do ta kene kurre nivelin e Elita 5 etj.

i vetlarguar Maska e Arcimedes
    Anėtarėsuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Un mendoj qe muzika rock, ashtu sikur ka qene nga vitet '60 deri andej nga mesi i viteve '90 nuk mund te kete me. Muzika rock e pati ate kohen e vet. Tani ka ardhur koha per eksperimente te tjera dhe te reja ne muzike, mirepo muzika rock do te ngelet e pavdekshme mendoj une, taman ashtu sikur shume lloj muzike te tjera te ndryshme.

Per sa i perket rock Shqiptar mua me ka pelqyer gjithmone rock nga vitet 84 deri ne 91. Grupi qe e kam ndegjuar qe ne Shqiperi, para '91 dhe qe me ka pelqyer shume ka qene grupi nga Kosova, grupi 403 . Atehere rrija gjithe diten duke kerkuar ne rradio per me e gjetur ate kengen "Shoku Profesor" dhe me pelqente shume kur kete kenge e kendoshin edhe cunat e lagjes.

Edhe Shqiperia ka bere dhe ka pasur shume kenge te bukura rock, sidomos Shqiperia e Mesme, por ato jane bere dhe kenduar dikur nga te tjere njerez dhe jo nga ata kengetare 'te medhenj dhe te njohur' qe njohim ne sot.

Shume kenge te bukura rock jane perpunuar gabim, ose jane bere teper te nderlikuara dhe moderne; rendesi ka qe un dhe disa njerez te tjere e din kete gje dhe kudo qe kam qene neper Evrope, Shqiptaret jane kenaqur shume me rokun e thjeshte dhe origjinal qe i kam prezantuar un dhe disa Durrsake te tjere atyre.

Muzika rock e humbet ate shijen e vet kur njerezit fillojne eksperimentet e teperta dhe atehere per mua nuk quhet me rock, por ndoshta nje lloj tjeter muzike.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Arcimedes : 15-05-2006 mė 16:33
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

i/e larguar Maska e Lumnjani
    Anėtarėsuar
    15-08-2005
    Vendndodhja
    N'prag t'ardhmes
    Postime
    118
    Nuk kam hasur grup ma t'mirė roku se Retrovizorja deri tani. Edhe pse janė vetėm dy a tre n'grup. Elina Duni (e edukueme n'xhez) i pėrshtatėt shkėlqyshėm stilit minimalist t'djemve nga Prishtina. Me tė vėrtet ka zė mahnitės.

Kyēnu nė nyjen e mėposhtme dhe ndėgjoni 'Ēka mė ndodh tash'. Fatkeqėsisht nuk mund ta blej askund CDnė.

http://www.retrovizorja.com/shkarkimet.htm

Trusti i Lulelakres Maska e Tulipani Zi
    Anėtarėsuar
    02-09-2004
    Vendndodhja
    Aty ku mos qofsha
    Postime
    412
    Bashkohem me shume parafoles per lulezimin qe pati Roku ne Tirane ne fillimvitet 90'. Thunderway natyrisht qe ishte kulmimi i asaj kohe.

Gabimi kryesor qe bene ato grupe ishte se kenduan ne Anglisht. Sado qe te rinjte mund ta zoterojne mire Anglishten eshte pakez veshtire qe lirikat te mbesin nder mend. Ky ishte edhe celesi i sukseti te RitFolk-ut (qe askush s'i permendi) qe kenget e tyre i kenduan ne Shqip dhe u bene himne te rinise se pas-90'.

Thunderway dhe The Fish Hook ishin shume lart nga ana profesionale po Anglishtja e tyre e cale ishte nje pengese.

Per adhuresit e Rokut do ju rekomandoja Peppa Marritti Band, nje grup Roku Arberesh, qe kendojne teresisht ne nje Shqipe te vjeter qe do t'ju lere me goje te hapur. Jane te mrekullueshem. Megjithese jam ne Amerike arrita ta blej CD-ne e tyre pa problem.

http://www.arbitalia.it/musica/2005/...ockarbresh.htm
    BRIGADA E KUQE PERJETE

Talking rock is dead tha manson

personalisht jam ne piken ku nuk degjoj me rock kam kaluar te me te rendat... por jo se se respektoj se nga rocku e kam arritur ne kete pike metalare.
    ca bone?

i/e regjistruar Maska e Santana
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    Te-parku... Grupi: Tetova Clan
    Postime
    76
    Abe ska si Elita5 grupi shum i mire,ata kane kenge te vjetra qe ende degjohen

po ca krahasimi bo ti mer

Citim Postuar mė parė nga D&G Feminine
    Davius, keta grupet e famshme benin muzike vetem per cunat e lagjes... Kuptohet s'do ta kene kurre nivelin e Elita 5 etj.
    amon elita 5.. demode
    crossbones jane te famshem te lagja(underground) sepse shumica e shqipove su njit heavy.. elita 5 qe ka bo ca rrokaxhinj ene ate ja ka arrit me stil katunarce.. perdredhje zeri, ca melodi si muzika lomit, ca trumbeta anej kenej.. hajt bab dasem... e ok kane ca cool riffs e jo se zdine me i ra veglave po masanej si njigjoj dot deri ne fund
    ca bone?

i/e regjistruar Maska e brigada138
    Anėtarėsuar
    06-06-2005
    Vendndodhja
    ZÜRICH
    Postime
    89
    O Njerez Keni Harruar Ta Permendni Grupin Ma Te Mire Per Momentin ,ata Jane Jerichobesoj Se I Keni Ndegjuar Dy Kenge Te Fresketa Nga Jericho(tomlin E Nones Dhe Kur Do Te Pushoj Kjo Kange).une Mendoj Se Jane Grupi Ma I Fort Per Momentin Ne Gjithe Shqiptarine.
    FAKTET JANE KOKEFORTA

une si njof
    ke ndonje likn me i nigju?!?!?!
    ca bone?

Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 22-12-2008, 12:26
  2. Perse ?!? Ja pra ... realiteti Shqipetar dhe kinematografia Shqipetare ....
    Nga -ZeroCooL- nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-03-2005, 02:29
  3. "Nano Ik", protesta sėrrisht nė Bruksel
    Nga Asteroid nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 500
    Postimi i Fundit: 02-05-2004, 12:07
  4. Nisma Per Krijimin e Komunitetit Shqipetar ne Britanine e Madhe
    Nga El_Dorado nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-04-2004, 11:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •