Close

Rezultati i Sondazhit: Nga vjen homofobia Shqiptare?

Votues
67. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Nga mentaliteti shqiptar a'la turka?

30 44.78%
  • Nga frika per te mos zbuluar veten?

10 14.93%
  • Nga injoranca?

30 44.78%
  • Nga feja?

7 10.45%
Sondazh me disa zgjedhje
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 78
    !Welcome! Maska e StormAngel
    Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Fobia e personave ndaj homoseksualitetit eshte ceshtje private e cdo personi.
    Nuk ben te gjeneralizohet mbi keto pune.
    Nuk mund te thuash se si jane apo nuk jane Shqiptaret ne kete aspekt,duke marre parasysh qe cdo dite rritet numri i homoseksualeve shqiptare.

Stormi
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

ErionB
    Anëtarësuar
    05-05-2004
    Vendndodhja
    Ne toke!!
    Postime
    125
    nganjehere sheh njerez ne Amerike dhe thua me vete keta eshte gjynah ti lejosh te jetojne ne maje te himalajeve, jo me ne Amerike. Te njejten gje thashe kur lexova kristokun. Te vjen keq qe shkolla me kredencialet e Kolumbias kane lejuar nje kallup si puna jote. Jo per temen qe ke hapur, pasi je ekspozuar ne nje shoqeri te re te cilen nuk e ke njohur dhe je munduar qe ta sjellesh ne forum dhe ta diskutosh; por menyra e komunikimit dhe diskutimit me te gjithe anetaret qe jane pergjigjur. Thua qe nuk paragjykon dhe i ve nje titull shoqerise shqiptare si homofob, kur ti qe e ke ngritur kete teme ke paragjykuar pa e filluar fare. Se dyti je hedhur ne sulme personale duke bere parashikimet e psikologjise moderrne ku c'do gabim ne jete i ka rrenjet tek familjaret qe jane rrahur ose abuzuar; nje akuze qe nuk mund ta hedhesh kunder asnjerit ne diskutim e siper, aq me teper nje personi qe as nuk e njeh fare. Shkolla te edukon, por nuk te ben njeri. Me vika keq per ty.

Sa per ceshtjen "homofobia e Shqiptareve" eshte nje ceshtje kompleks per mendimin tim. Si shoqeri kemi aq shume barsaleta me pederaste saqe eshte e zorshme qe te mendosh qe ky fenomen nuk ekziston edhe ne Shqiperi. Kemi zona si pshmbll Kavaja, Elbasani, Gjakova qe i mbajme si zona ku homoseksualiteti njihet. Megjithate, ta gjykojme kete pjese te shoqerise te persekutuar se nuk kane shoqata dhe te drejta ne Shqiperi eshte pak absurde. Pse??? Po ne rradhe te pare te shohim si rrespektohet kjo shtrese ne Amerike? Popullsia me e madhe gay eshte e perqendruar ne disa qytete te medha, dhe ne ato qytete ne zona te vecanta. Akoma nuk eshte nje fenomen mjaft i pranueshem nga shoqeria, sikurse edhe e provuan ne votimet e fundit, ku Amerikanet jane te gatshem per ta vene me ligj mos lejimin e marteses te te njejtit seks. Gjithashtu nuk duhet harruar qe Amerika eshte larguar edhe ne politike nga ceshtjet qe kan qene tradicionale, dhe flitet per ceshtje sociale. Domethene ketu nuk flitet me se na duhet ta ulim papunesine nga 25% ne 10, por nga 7% ne 6%; dhe si rrjedhoje gayt, natyra dhe aborti jane ceshtje kryesore.
    Nderkohe qe ne Shqiperi e ne kosove flitet se si popullsia do te nxjerre buken e gojes nga sot neser, lere me te medosh te harxhosh pare se a kane te drejta gayet apo jo. Ne shqiperi dhe ne Kosove nuk kan te drejta elementare e gjithe popullsia, te mendojme tani per ceshtje specifike.
    Ne perfundim, kur te flasim per ceshtjet sociale ne shqiperi ne rradhe te pare duhet te shohim ato ekonomike. Kur te rregullohet ekonomia, nepermjet te ciles rregullohen edhe shume gjera te tjera, si ajo me elementarja: morali qe po largohet nga shoqeria jone, mund te flasim dhe per trajtimin e Gayve, qenerve dhe maceve, dhe jevgjive.

--------------------------------
    Nese nuk te pelqen kritika
    Mos bej gje dhe behu askushi!!!

Emotionally Untouchable Maska e Taulant _NYC
    Anëtarësuar
    25-06-2002
    Vendndodhja
    11105
    Postime
    443
    Para se te hyja ke kjo tema e dija shume mire se cfare do lexoja . Tipike per nje homo-seksual qe ne fillim ne menyre te kulturua dhe indirekte te hedhe idene e persekutimit apo te keqtrajtimit nga shoqeria . Diskutimi sa vjen e behet me i ashper , ideja qe vijon eshte se "ne" jemi normal ndersa heterot nuk jane . Hapi tjeter ata qe i kundershtojne idete e tyre e kane nje shpjegim psikologjik qe fobia shpjegon se ata qe kane fobia jave vete homo dhe muzika pastaj vazhdon dhe na del qe te gjithe ata qe nuk pajtohen me mendimin e tyre jane injorant , njerez qe s marrin vesh nga jeta etj etj .

Te dashur shoke homo-seksuale dhe i dashur Kristo , shikoni punen tuaj ashtu si ne po shofim tonin , shker....i me ke te doni pak na intereson por ama boll me postime, ofendime dhe pretendime te tilla se jane pikerisht keto qe shkaktojne urretje dhe mllef jo orintimi juaj seksual . Te lutem nuk ka nevoje ti pergjigjesh ketij postimi , e perseris nuk kam ndonje fobia apo ndjenje kuder homoseksualeve por kam kur ata veprojne dhe shprehen keshtu si ty .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-11-2004
    Postime
    1
    Mirembrema te gjitheve!!!
    Mund te them edhe une mendimin tim?
    pse nuk i lini oreeee rehat njerezit,eee???? Pseee????
    Kush ju jep ju te drejten te gjykoni njeri-tjetrin?
    Te drejten e jetes na i jep vetem ai, I madhi ZOT, asnje tjeter.
    Oree e kuptoni qe jemi njerez jo kafshe???
    URREJTJA E CFAREDOLLOJ MENYRE ESHTE GJYNAH ka thene allahu.
    Duhet te duam te dashurojme njeri-tjetrin, te ndihmojme njeri-tjetrin ore cfare gay dhe straight me thoni.. ore e kuptoni qe po flisni per qenie njerezore???
    Mendojeni, mendojeni pak.Mendoni.. qe ai lart i degjon te gjitha.. Ja reflektoni pak per ato cka thoni? Une jam Cun. Dhe Une jam cun qe pelqej cuna.Nuk me pelqen te me quajne Gay (sepse gay ne mendjet e te gjithe njerezvee jane disaaa meshkuj qe hiqen si femra).Une nuk dua te jem gay,por ja qe jam. Disa thanee qe eshte abnormalee dy cuna te ndjejnee per njeri-tjetrin.Tju them une dicka?Si eksitohet nje cun kur shikon nje femer te bukur?Instiktivisht... eshte nga brenda teje... eshte nje ndjenje qe te ka dhene ai lart.
    Me thoni pak, Dy shoke te ngushte ,cfare ndjejne per njeri-tjetrin? ORE ESHTE DASHURIA ajo qe lidh nje femer dhe nje mashkull, ose nje mashkull dhe nje mashkull ose dhe nje femer dhe nje femer.Zoti na ka dhene Jeten dhe na ka bere te Lire ne kete jete.Asnjeri prej nesh nuk ka te drejte te vere rregulla.sepse cdo rregull eshte gabim.
    Per mendimin tim eshte deshira dhe vullneti i zotit qe nje person te jete gay.
    Psh,marr veten time.Une nuk dua te jem gay, pse per 100000000 arsye ne kete bote.nuk eshte dicka qe e ke ne dore dhe e kontrollon si te duash, eshte dicka qe te eshte dhene nga lart,nuk mund ta ndryshosh,bej cte duash ti.Po liriniii njerezit te jetojne jeten e tyre.Skeni pse as pse ti vini ne nje qoshe dhe ti gjykoni... sepse nje dite do jeni ju (dhe une bashke) qe do gjykohemi.Nuk jam ndonje njeri qe besoj ne fee... nuk po mundohem as te mbroj gay-t as straight.Jam thjesht nje njeri, nje qenie njerezore qe do te jetoje jeten qe i eshte dhuruar nga AI.
    Thanks...
    Ndryshuar për herë të fundit nga johnni_20 : 23-11-2004 më 17:09

Curva Sud Milano Maska e niku-nyc
    Anëtarësuar
    20-03-2005
    Vendndodhja
    With God...
    Postime
    3,328
    Nga Turku mendoj un, Turqit e kan si tradit qe jan rrac budallenj dhe pa njohuri dhe per fat te keq na pushtuan dhe ne forcuan te beheshim afersisht si ata, por arritem te ruanim shum vlera te kultures dhe gjuhes tone qe nuk u bom puro injorant sic jan ata me gjith profecit e tyre nga feja deri tek standarti i jeteses edhe pse jan komb me i zhvilluar meqe na vodhen dhe rrembyen cdo gje per 500 vjet!

i/e regjistruar Maska e gent durazzo
    Anëtarësuar
    22-09-2005
    Postime
    94
    U tmerrova tek po lexoja ca komente me siper .Me vjen keq por ju qe flisni kunder vatanit shqiptare jeni jo ne gjendje te beni vleresimin real.Shqiptaret jane dashamire.mikprites dhe bujare.shqiptaret po pasurohen shume shpejt dhe juve qe flisni keshtu do ju lene me gishta ne goje.Njoh shume shqiptare qe kane bizneset e tyre ne amerike dhe evrope dhe i kane vene ne shume pak vjet.kjo tregon zotesi

Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Kristo, me duket se ta paskan prush terezin ne amerik lale. Mos e rruj se sesht fundi botes. Ki kujdes se mos te thyjn dhe xhomin e sahatit se pastaj merr fund fare.

Shqiptaret hemofob? Jo me shume se evropianet, vecse keta te fundit e fshehin me mire dhe sju del emri per keq kurse ne e bejm sade si gomere.

Ne ket bote ka femer dhe mashkull. Mashkulli ja hyp femres ose anasjelltas. Po u morr mashkull me mashkull prishit ligji i natyres. Ca te bejme ne me kta brimeshpuar, ti japim dekorata per by******k? Jo or mik se sikur ska lezet. Budallai mbyllet ne spital psiqiatrik per rrezikun qe i sjell shoqerise. Kurse farfallshpumit durojne dufin e shoqerise per vesin qe kane zgjedhur.

Nji keshill kam per ty lal. Ik futi nje threesome me ato shoqet e shkolles sa mos ta zej nonji me i shkathet venin dhe leji filozofimet per torren me vone.

i vetlarguar Maska e Arcimedes
    Anëtarësuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Un nuk jam homfob, por nuk me pelqen shume qe te rri me nje homo. Kam pasur raste ne jete dhe kam akoma kolega's ne pune qe jane homo, apo vajza qe jane lesbis.

Un ja kaloj shum mire me ta dhe ja bej rrespektin, ashtu sikur edhe ata ma bejne mua, por un nuk kam qef qe te dal shpesh me ta, apo qe ti therras per vizite ne shtepine time, sepse thjesht: ata bien ne dashuri me mua dhe mua kjo gje mua nuk me pelqen.

E prandaj mundohem qe ti mbaj pak ne distance.
    Nuk dua qe keta shoke ti perzi me jeten time private. Le te dashurohen mbas meje; un kesaj gjeje nuk kam se cfare ti bej, por vetem mua te me lene rehat, sepse un nuk jam i asoj lloj tipi.

Megjithate une i dua qe te gjthe njerezit, prandaj edhe i toleroj njerezit shume (si vajzat ashtu edhe meshkujt) dhe per kete gje ne ja kalojme te gjithe mire dhe ne e njohim njeri-tjetrin dhe dime se cfare eshte kufiri ke secili prej nesh.

Kalofshi mire.
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154
    Desha te votoja, por kur pashe se votimi nenkupton pranimin e "homofobise" si
    fakt te kryer ne Shqiperi (apo mes Shqiptareve) u ndala.
    Zgjedhjet qe jane vene nuk te japin mundesine te thuash psh,
    Jam homofob,
    - jo nga mentaliteti Shqiptar "alla turka" (kam vite qe jetoj ne kryeqytetin e
    homove),
    - jo nga frika per te zbuluar veten (kam arritur nje moshe qe s'besoj me te plaku i
    Vitit te Ri),
    - jo nga injoranca (e di se ç'eshte nje b.q., nqs eshte ky kuptimi i pyetjes),
    - jo nga feja (jam ateist me bindje).

Banalizimi qe i behet kesaj pyetje, dhe lenia menjane e arsyeve kryesore per te
    cilat njerezit jane "homofobe", tregon se sa i paanshem eshte hapesi i kesaj teme.

Per mua homofobia e vertete eshte ne Iran apo vendet Islamike, ku b.q.et
    perfundojne ne litar. Ne Shqiperi e ketej bejne ç'tu doje b..a. Por nqs vazhdojne
    me provokimet pa fund ndaj shoqerive tolerante, kam frike se du u kthehet nje
    dite si bumerang mbi koke. Boll me duke fajesuar njerezit se late nam.
    Perfitoni nga te drejtat qe kini, rrini urte e mos na çani veshet vend e pa vend
    se "si e kur e zbuluat veten homoseksual" se nuk i ha njeri ato. Eshte ves dhe
    pike, ashtu si rakia, cigarja etj vese, po nuk e fillove nuk e meson. Dhe menyra
    me e mire per te mos marre vese eshte ti shmangesh. Se po e fillove, a ha,
    veshtire de kesh te dalesh, e shumta do fillosh te justifikosh veten e ti gjesh
    ane pozitive vesit.

Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Sidoqofte homofobia ne shqiperi eshte e perhapur.

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  2. Shqiptarët s`kanë pse të druajnë nga etno-identiteti i tyre
    Nga naqeta në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2009, 12:47
  3. Shqiptarët Popull Solidar
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 29-01-2006, 20:16
  4. Ismail Kadare-Ese per ballkanin
    Nga StormAngel në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-11-2004, 17:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •