Close

Rezultati i Sondazhit: Nga vjen homofobia Shqiptare?

Votues
67. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Nga mentaliteti shqiptar a'la turka?

30 44.78%
  • Nga frika per te mos zbuluar veten?

10 14.93%
  • Nga injoranca?

30 44.78%
  • Nga feja?

7 10.45%
Sondazh me disa zgjedhje
Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 78
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-11-2004
    Postime
    6
    Jassi, Pagan edhe easyboy!

Ju flisni per nje Shqiperi vituale cuna edhe goca, me tregon mua ti per tolerancen ne Tirane! Ne Tirane te tregon gjith lagjia me gisht po qeve gay, ti me tregon mua ca raste te artisteve dhe femijeve te te mbedhenjve qe ishin vete Ali vet Kadi! E dyta, jo nuk kam ardhur me prinderit ne US - edhe kam 10 vjet vjet qe jam ketu, kam pare ca me shume nga komforti une Pagan edhe rrugve kam fjetur per ate pune - po me kte desha te vertetoj edhe njere faktin se si paragjykojme ne shqiptaret : cun mamaje - po tregove simpati per nje ceshtje ose interes! Ja te tilla do jen edhe paragjykimet per gayet! Kurse ti Jessi - ty nuk kam se c'te them, ti meqe u cuditke me komete te tilla te gayve dhe pyet is that normal? Une te pyes ty Jessie: What is normal? Who defines what normal? On what basis can we say that something is normal or not? Po ti do ritesh edhe mbase, po vajte ne universitet ose po lexove ca me shume per psikologjine njerzore do kuptosh se c'mund te jete normale apo jo normale eshte shume subjektive dhe perronale! Kuptohet qe shoqeria ku ti formohesh le njollat e saja ne krijim e perceptimit tend mbi "normalen" dhe po u rite ne nje rreth, familje apo shoqeri anadollakesh edhe patriarkale, dhe nuk ben nje hap me tutje per te studiuar, shum e qarte qe perceptimi i asaj se ceshte "normale" per ty do jete identike me nje perceptime qe do mund te gjeje ne shtetet e lidjes te mesme, tek kushrinjte tone arab!

Komenti tjeter qe ne Shqiperi nuk paska shume gay ja edhe justifikimi pse nuk ka shoqata! Eshte nje koment qe ska se si mos jet me tipik mainstreem shqiptar! Ne Shqiperi nuk ka as shoqata te grave qe rihen nga burrat, po me thua dot ti mua qe gruaja shqiptare nuk ha dru nga mengjezi ne darke dhe se nuk ka burre shqiptare qe nuk e re apo te kete rahur te shoqen! Ato gjepura qe ne Shqipri paska tolerance u a thoni te huajve qe vine e bejne evaluimi e shoqerise civile - jo mua apo ndonje shqiptari tjeter se ne i kami pare me syte tona hipokrisite e shoqerise te mbyllur shqiptare. Dhe fakti qe ne dhe sot e kesaj dite mundohemi te gjejme arsye per sjelle te tilla ose refuzojme t'i njohim - tregon qe ne nuk kem levizur nga vendi fare!

Dhe se fundi: Shqiperia po vuan nga njerez qe nuk duan ndryshime, nga hajdutedhe hipokrite, ne Shqiperi vuajne te gjith se fundja dhe ju po me thoni mua se c'tolerance dhe mirkuptim paska ne Shqiperi per homoseksualet! Ore keni vajtur ne Shqiperi kohen e fundit ju? Keni hapur te dhenat ekonomike mbi shtetet e Europes te shikoni se kur renditet shqiperia dhe me ke krahasohet - apo jetoni vetem ne Tirane dhe i bini posh e larte bulevardit! Per kte Shqiperi me flisni ju mua, per individe te privilegjuar ne Tirane - une ju flas per Shqiperine qe eshte nje term dhe koncept shum me i gjere, ne fakt per shqiptaret qe eshte koncept akoma me i gjere qe shtrihet gjer ne kufijte natyral te shqiperise! Ja per keto homofobi dhe paragjykime shqiptare po ju flisja jo per PORDHAT e Tirones!

Kris
    Ndryshuar për herë të fundit nga KristoK : 21-11-2004 më 15:14

..She is so cute... Maska e jessi89
    Anëtarësuar
    25-08-2003
    Postime
    955
    Ore ju flisni per homot,hajde none hajde.punoni ore dhe ndryshoni ne te permisu jeten tuaj te perditeshme ,drita ,uje ,pune e tje etje....pse o me homot do maten ndryshimet e vendit tone e?Leni ato edhe ne existojne ne nje qoshe pa i thur shume levdata,te jetojne si gjithe te tjeret jeten qe u a dha zoti.
    Pirahna,une jetoj dhe i le te tjeret te jetojne, po ne ket point dhash mendimin tim mbi kete fenomen shoqeror e jo se pengova njeri te jetoj.
    Mund te quaj homot nje semundje te shekullit.Dhe si e tille duhet gjet ilaci.
    Krist,edhe me pyt cfare eshte normale???ala se din ti vllai apo qe kur ke le ke mesu anormalen?.............byeee,take care and have fan baby,por jo si homottttttttttttttt.
    Wild and crazy can't be lazy

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-11-2004
    Postime
    6
    Jessie - une them qe ti do jesh ose shume e re ose shume injorante! Sidoqofte, mire qe qenke ne Kanada dhe jo ne Shqiperi se Shqipria po vuan nga mendje te smura si ajo tendja! Per ilac ke nevoj ti Jessi, ke nevoj edhe per terapi qe te mund te perballosh me ne fund kujtimet e abuzimit dhe dhunes familjare qe do kesh kaluar qe te kane bere te uresh kaq shume!

i/e regjistruar Maska e pagan
    Anëtarësuar
    15-02-2004
    Postime
    227
    kristoko ti merriton BAN, sepse nuk eshte e drejte qe kur nuk te pelqejne diskutimet e te tjereve, te fillosh e fantazmosh per dhunen familjare te ushtruar ndaj tyre. per me teper tregon qe HOMOFOBI je ti e jo njeri tjeter.

une lal kam te drejten te zgjedh, pra ti pelqej apo jo pedet, te jem apo jo shok me ta, si per çdo njeri tjeter kuptohet. ndersa ti s'ke te drejte te na imponosh shijet as llogjikat e tua, se ndryshe na quan te dhunuar familjarisht. a e kupton ULESINE tende.

shker-dhate! shko tani *** me shoket e tu, mistrec njeri.

..She is so cute... Maska e jessi89
    Anëtarësuar
    25-08-2003
    Postime
    955
    Kristok,e hegre edhe ti me duket ashtu mbrapsh e?shko shko pyt se cfare eshte normale ata shoket e tu te shoqates se ndoshta te stervitin mire.
    Flet ti o b... q....per dhunen time familjare.O hale, kush te foli ty per familjen?
    ok,boy,shko mere ilacin mbrapsh ti se gjithe mileti e mer te veni i shenjte ku e ka beku zoti.
    Wild and crazy can't be lazy

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-11-2004
    Postime
    6
    Ore Pagan - ti si burri i rende shqiptar qe je dashke te vesh rregull dhe te jesh protektiv! Sa qesharak qe je o cun! UNe nuk i gjykoj njerzit dhe te gjykosh njerzit ja kjo eshte ULESI MALOK dhe jo te mundohesh te kuptosh pse jemi homofob apo pse i rahim grate nga mengjezi ne darke! Po budalla jam une qe vi bej nje pyetje te tille ne nje forum shqiptar - kur e di shum mire se c'pergjigje raciste dhe a'lla hitleriane mund te pritet nga shoqria jone me pretendime ariane dhe ato te modave fashiste te gjysem shekujsh me pare!

Alabak!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-11-2004
    Postime
    6
    Citim Postuar më parë nga jessi89
    Kristok,e hegre edhe ti me duket ashtu mbrapsh e?shko shko pyt se cfare eshte normale ata shoket e tu te shoqates se ndoshta te stervitin mire.
    Flet ti o b... q....per dhunen time familjare.O hale, kush te foli ty per familjen?
    ok,boy,shko mere ilacin mbrapsh ti se gjithe mileti e mer te veni i shenjte ku e ka beku zoti.
    Jessi e dashur - why do you get so defencive when I mention your family? Is it because I am right in presuming that you do suffer from abusive parents? I think your reaction confirms this! ! Po nuk ja vlen te debatosh me ty se ti qenke kalama akoma! Nuk do ndery ne gjuhen tende primitive, mbase meqe nuk jam aq primitiv sa mund te jesh ti!

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Te bejne c'te duan homoseksualet, po gjeja qe ma shpif me shume jane heteroseksualet qe behen homo me zor, se e marrin per mode, te jene "ndryshe." Po qe jemi homofobe, eshte e vertete. Vecse s'e dija qe ishim kaq shume. Madje, me duket e pabesueshme.

P.S.: Per t'ua bere te qarte se po e shoh ku po na vete biseda... une s'kam perjetuar dhune ne familje. Pike.
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

ABSOLUT JUSTICE Maska e Piranha
    Anëtarësuar
    11-07-2004
    Vendndodhja
    Ikur drejt forumeve te lira
    Postime
    478

Thumbs down

Citim Postuar më parë nga KristoK
    Jessie - une them qe ti do jesh ose shume e re ose shume injorante! Sidoqofte, mire qe qenke ne Kanada dhe jo ne Shqiperi se Shqipria po vuan nga mendje te smura si ajo tendja! Per ilac ke nevoj ti Jessi, ke nevoj edhe per terapi qe te mund te perballosh me ne fund kujtimet e abuzimit dhe dhunes familjare qe do kesh kaluar qe te kane bere te uresh kaq shume!
    ciao KristoK.... disa gjera qe mendoj se duhet te ti them.....ti mendon se di te flasesh apo te arsyetosh, por e hedh poshte veten tende sapo fillon dhe shprehesh.....pikerisht dy poste me poshte ke shkruar se nuk i gjykon njerezit dhe pak minuta me pare sapo ke ofenduar rende jessi89: "shume injorante", "mendje te semura si ajo jotja", dhe "bej terapi per te perballuar abuzimet dhe dhunen familjare".....e pra sic e sheh dhe vete ti i gjykon njerezit.....as une dhe asnje njeri tjeter nuk e njeh jessi89 dhe per me teper te marri lirine per te ofenduar ate dhe familjen e saj......kaq persa i perket ketij argumenti.....me respekt Piranha....

ABSOLUT JUSTICE Maska e Piranha
    Anëtarësuar
    11-07-2004
    Vendndodhja
    Ikur drejt forumeve te lira
    Postime
    478
    Citim Postuar më parë nga KristoK
    Ore Pagan - ti si burri i rende shqiptar qe je dashke te vesh rregull dhe te jesh protektiv! Sa qesharak qe je o cun! UNe nuk i gjykoj njerzit dhe te gjykosh njerzit ja kjo eshte ULESI MALOK dhe jo te mundohesh te kuptosh pse jemi homofob apo pse i rahim grate nga mengjezi ne darke! Po budalla jam une qe vi bej nje pyetje te tille ne nje forum shqiptar - kur e di shum mire se c'pergjigje raciste dhe a'lla hitleriane mund te pritet nga shoqria jone me pretendime ariane dhe ato te modave fashiste te gjysem shekujsh me pare!

Alabak!
    nje rast tjeter dhe qe ka lidhje me te parin eshte ky ketu: "kjo eshte ULESI MALOK"
    po ti dy rreshta me poshte ke shkruar per pergjigje raciste dhe je i pari qe ben racistin.....me keto shembuj mund te them qe kishe te drejte qe ke thene:"Po budalla jam une qe vij bej pyetje te tille ne nje forum shqiptar"......
    ta kesh parasysh qe ketu je i mirepritur pa ofenduar asnje......
    mendimi im personal-- duke pare ato qe ke shkruajtur me lart dhe qe une i kam vene ne dukje-- eshte se emancipimi yt eshte i rreme.....
    me respekt Piranha........

Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  2. Shqiptarët s`kanë pse të druajnë nga etno-identiteti i tyre
    Nga naqeta në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2009, 12:47
  3. Shqiptarët Popull Solidar
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 29-01-2006, 20:16
  4. Ismail Kadare-Ese per ballkanin
    Nga StormAngel në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-11-2004, 17:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •