Jassi, Pagan edhe easyboy!
Ju flisni per nje Shqiperi vituale cuna edhe goca, me tregon mua ti per tolerancen ne Tirane! Ne Tirane te tregon gjith lagjia me gisht po qeve gay, ti me tregon mua ca raste te artisteve dhe femijeve te te mbedhenjve qe ishin vete Ali vet Kadi! E dyta, jo nuk kam ardhur me prinderit ne US - edhe kam 10 vjet vjet qe jam ketu, kam pare ca me shume nga komforti une Pagan edhe rrugve kam fjetur per ate pune - po me kte desha te vertetoj edhe njere faktin se si paragjykojme ne shqiptaret : cun mamaje - po tregove simpati per nje ceshtje ose interes! Ja te tilla do jen edhe paragjykimet per gayet! Kurse ti Jessi - ty nuk kam se c'te them, ti meqe u cuditke me komete te tilla te gayve dhe pyet is that normal? Une te pyes ty Jessie: What is normal? Who defines what normal? On what basis can we say that something is normal or not? Po ti do ritesh edhe mbase, po vajte ne universitet ose po lexove ca me shume per psikologjine njerzore do kuptosh se c'mund te jete normale apo jo normale eshte shume subjektive dhe perronale! Kuptohet qe shoqeria ku ti formohesh le njollat e saja ne krijim e perceptimit tend mbi "normalen" dhe po u rite ne nje rreth, familje apo shoqeri anadollakesh edhe patriarkale, dhe nuk ben nje hap me tutje per te studiuar, shum e qarte qe perceptimi i asaj se ceshte "normale" per ty do jete identike me nje perceptime qe do mund te gjeje ne shtetet e lidjes te mesme, tek kushrinjte tone arab!
Komenti tjeter qe ne Shqiperi nuk paska shume gay ja edhe justifikimi pse nuk ka shoqata! Eshte nje koment qe ska se si mos jet me tipik mainstreem shqiptar! Ne Shqiperi nuk ka as shoqata te grave qe rihen nga burrat, po me thua dot ti mua qe gruaja shqiptare nuk ha dru nga mengjezi ne darke dhe se nuk ka burre shqiptare qe nuk e re apo te kete rahur te shoqen! Ato gjepura qe ne Shqipri paska tolerance u a thoni te huajve qe vine e bejne evaluimi e shoqerise civile - jo mua apo ndonje shqiptari tjeter se ne i kami pare me syte tona hipokrisite e shoqerise te mbyllur shqiptare. Dhe fakti qe ne dhe sot e kesaj dite mundohemi te gjejme arsye per sjelle te tilla ose refuzojme t'i njohim - tregon qe ne nuk kem levizur nga vendi fare!
Dhe se fundi: Shqiperia po vuan nga njerez qe nuk duan ndryshime, nga hajdutedhe hipokrite, ne Shqiperi vuajne te gjith se fundja dhe ju po me thoni mua se c'tolerance dhe mirkuptim paska ne Shqiperi per homoseksualet! Ore keni vajtur ne Shqiperi kohen e fundit ju? Keni hapur te dhenat ekonomike mbi shtetet e Europes te shikoni se kur renditet shqiperia dhe me ke krahasohet - apo jetoni vetem ne Tirane dhe i bini posh e larte bulevardit! Per kte Shqiperi me flisni ju mua, per individe te privilegjuar ne Tirane - une ju flas per Shqiperine qe eshte nje term dhe koncept shum me i gjere, ne fakt per shqiptaret qe eshte koncept akoma me i gjere qe shtrihet gjer ne kufijte natyral te shqiperise! Ja per keto homofobi dhe paragjykime shqiptare po ju flisja jo per PORDHAT e Tirones!
Kris
Krijoni Kontakt