Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11
    kapedan ne mergim Maska e RedDardan
    Anëtarësuar
    01-02-2008
    Postime
    325

Angry NE Itali 7 PRILLI I HARRUAR--(help me)...

e hapa kètè temè tè re sepse nuk mè pèlqeu ajo qè èshtè shkruajtur tek tjetra...
    ku flitet sikur tè ishte njè gjè pa zarar...gati romantike...

dje ishte 7 prilli dhe asnjè TV italiane e kujtovi pushtimin e Shqipèrisè bombardimet dhe luftèn e patriotève tanè.( flasin vetem per zgjedhjet, me aq sa pashè unè)

ju lutem tè gjithve bashkèatdhetarve tè postojnè ktu ndonjè fakt o histori dhe unè e pèrkthej nè italisht dhe ja dèrgoj forumeve italiane ( jo ato qè shkruajnè tè huajt o italianèt)

ju lutem pèrsèri tè mè ndihmoni sepse nuk mè shkon pèr mbarè kur flasin vetèm pèr izralianet ( me tè drejtè) ç'do vit kurse shqiptarèt i harrojne, dhe preferojnè tè flasin pèr refugjatèt serbè dhe tè drejtat e tyre.

PS. unè ca fakte i di dhe vetè por nuk kam burimet ( librat) sepse u bè kohè qè kam mbaruar shkollèn e mesme dhe nuk i kam ruajtur. Kur tè vi nè Shqipèri do tè mundohem tè blej tekstet e reja.
    ju falenderoj qè tashti sepse jam i sigutè qè do tè mè ndihmoni

PS. ju lutem pèrsèri mos harroni çoni ndonjè artikull o ndonjè qè e ka ruajtur librin e historisè Shqiptare mjafton ta kopjojè nga libri ca faqe kryesore dhe ta ripostojè, mundè tè jetè dhe i shkurtèr por pèrmbledhès.

pèrshèndetje tè gjithve
    mos harroni èshtè pèr njè çèshtje tè drejtè.
    Ndryshuar për herë të fundit nga RedDardan : 08-04-2008 më 04:07

i/e regjistruar Maska e alda09
    Anëtarësuar
    08-02-2008
    Vendndodhja
    a casa
    Postime
    1,327
    HHHhhaaahhhaaahha me fal po me shkakton te qeshur. duhet ta kujtojm ne,duhet te nderojm ne te renet ne lufte por italia c'fare duhet te kujtoj fitoren? Cfare duhet te thote qe i grim shqiptaret? RedDardan je shume karakter simpatik,por nuk u intereson politikaneve shqiptar,figguriamoci italianeve qe po u zjen gjaku per zgjedhjet.

Anëtarësuar
    01-02-2008
    Postime
    325

Citim Postuar më parë nga alda09 Lexo Postimin
    HHHhhaaahhhaaahha me fal po me shkakton te qeshur. duhet ta kujtojm ne,duhet te nderojm ne te renet ne lufte por italia c'fare duhet te kujtoj fitoren? Cfare duhet te thote qe i grim shqiptaret? RedDardan je shume karakter simpatik,por nuk u intereson politikaneve shqiptar,figguriamoci italianeve qe po u zjen gjaku per zgjedhjet.

po ke tè drejtè, prandaj unè jam angazhuar qè ti pèrkthej ca shkrime nè forumin italian sepse ka shumè injorancè dhe kèta intersohen vetèm pèr ushtarèt e vrarè nè greqi dhe pèr tè drejtat e serbève nè kosovè. kur tè lexojnè pèrkthimet e mia shpresoj qè ta mbyllin gojèn...
    hajde djema mos u boni me pèrtesè po dèrgoni diçka

PS. pèr Alda09 a e binde burrin qè mos tè votojè atè tutkunin(Berluskèn e kam llafin) por tè votojè Di Pietro( Italia dei valori ) ?!.....
    ....shko shif kèshillèn dhe mènyrèn si ta bindèsh tek tema qe kam hapur pèr vajzat nè itali..
    Ndryshuar për herë të fundit nga RedDardan : 08-04-2008 më 14:12

Anëtarësuar
    01-02-2008
    Postime
    325

Question

La guerra in Grecia (marrè nga http://www.andriaroberto.com/nuova_pagina_29.htm)

Infine ci si impelagò in avventure che si rivelarono assai dannose sia sul piano puramente militare che su quello del prestigio internazionale. Il 25 ottobre 1940 Mussolini decise di attaccare la Grecia partendo dall'Albania, con la convinzione di ottenere una facile vittoria (quasi a compensare in qualche modo i successi tedeschi). Ma l'esercito greco non solo resistette validamente ma occupò addirittura il territorio albanese. Così fu necessario l'inter-vento tedesco attraverso la Jugoslavia e direttamente in Grecia per togliere dai guai l'alleato e per potere affrontare senza preoccupazioni su altri fronti il problema russo. Non va di-menticato che, malgrado il patto di non aggressione esistente tra la Russia e la Germania, l'occupazione di territori all'est era pur sempre per Hitler il modo di dare spazio alla Ger-mania nelle terre orientali.

simbas ktij budalli ktu sipèr Italia hyri nè lufte me 25 tetor nga Shqipèria ?! pèr tè marrè greqinè
    nga 7 prilli nè 25 tetor çbènè Italianèt nè Shqipèri pushime?!

kshu lloj historie i leverdis vetèm grekèrve qè thonè qè ne i paskemi ndihmuar fashistat.
    biles sipas tyre ne nuk duhet tè quheshim njè vènd aleat nga Evropa por bashkèfajtorè tè fashizmit e nazizmit.

ps. po asnjeri nuk do tè mè ndihmojè bre ?! i pèrkthej vetè unè mjaftè qè ju tè postoni
    Ndryshuar për herë të fundit nga RedDardan : 08-04-2008 më 18:05

Anëtarësuar
    01-02-2008
    Postime
    325

Angry

La seconda guerra mondiale (marrè nga http://www.marina.difesa.it/storia/s...e/Storia08.asp)

Dopo una neutralità di nove mese, l'Italia entra in guerra il 10 giugno 1940, contro la Francia e la Gran Bretagna. La rapida uscita dal conflitto della Francia, trasforma lo scontro in una contrapposta difesa del traffico nelle direttrici Nord-Sud (per l'Italia) e Est-Ovest per la Gran Bretagna, forte delle basi di Alessandria d'Egitto e Malta (Mediterranean Fleet)- e Gibilterra (Force H). La flotta italiana dispone di due corazzate rimodernate (Conte di Cavour e Giulio Cesare) - al momento dell'entrata in guerra, le corazzate Littorio, Vittorio Veneto, Caio Duilio e Andrea Doria sono ancora in fase di addestramento- 7 incrociatori pesanti, 12 incrociatori leggeri, un centinaio tra cacciatorpediniere e torpediniere e più di 100 sommergibili.

Gli scontri navali di Punta Stilo e Capo Spada, si risolvono con lievi perdite per le navi italiane e sconfitte tattiche non influenti. L'attacco italiano alla Grecia (28 ottobre 1940), in quella che é nota come "guerra parallela" (fra Germania e Italia) aggiunge un nuovo impegno alla Marina che deve assicurare i rifornimenti al Fronte greco-albanese.

kjo èshtè marrè nga siti uficcial i marinès italiane

pse e mohojnè tè vèrtetèn...?... kjo èshtè turp

lufta filloi me 7prill 1939 dhe jo 10 qershor 1940

kjo konfirmon vetèm tezèn atishqiptare tè greqisè qè ne jemi si popull aleat nè pushtimin e greqisè dhe jo tè pushtuar...
    ... kètu e bazojnè ata faktet pèr tè mbajtur ligjin e luftès me Shqipèrinè
    dhe konfiksimin e pronave çame...

prandaj nè qoftè se keni materiale mè dèrgoni qè ti publikoj kèndej por mos u vononi shumè se historinè po na e shesin

i/e regjistruar Maska e alda09
    Anëtarësuar
    08-02-2008
    Vendndodhja
    a casa
    Postime
    1,327
    Citim Postuar më parë nga RedDardan Lexo Postimin
    po ke tè drejtè, prandaj unè jam angazhuar qè ti pèrkthej ca shkrime nè forumin italian sepse ka shumè injorancè dhe kèta intersohen vetèm pèr ushtarèt e vrarè nè greqi dhe pèr tè drejtat e serbève nè kosovè. kur tè lexojnè pèrkthimet e mia shpresoj qè ta mbyllin gojèn...
    hajde djema mos u boni me pèrtesè po dèrgoni diçka

PS. pèr Alda09 a e binde burrin qè mos tè votojè atè tutkunin(Berluskèn e kam llafin) por tè votojè Di Pietro( Italia dei valori ) ?!.....
    ....shko shif kèshillèn dhe mènyrèn si ta bindèsh tek tema qe kam hapur pèr vajzat nè itali..
    Ej simpatico te l'avevo detto che mio maritto non cambia idea per niente perche e inamoratoooooooo paco di lei per cio non le vale la penna. L'hai sentito cosa ha detto quella str..... qe ka qene ne partine e berluskes per emigrantet? po e kupton per ke po flas se nuk me kujtohet emri asaj.

Anëtarësuar
    01-02-2008
    Postime
    325

Talking

Citim Postuar më parë nga alda09 Lexo Postimin
    Ej simpatico te l'avevo detto che mio maritto non cambia idea per niente perche e inamoratoooooooo paco di lei per cio non le vale la penna. L'hai sentito cosa ha detto quella str..... qe ka qene ne partine e berluskes per emigrantet? po e kupton per ke po flas se nuk me kujtohet emri asaj.

po mè kujtohet ( Santache- mè duket),...por mos u mèrzit se ku tè bohem unè president do ta çoj bossin, dhe gjithè berluskat nè internim
    do sillem njesoj si xhaxhi enver

PS. ti ndèrkohè mendo tja mbushesh mèndjen me tè mira por edhe me tè kqia
    Ndryshuar për herë të fundit nga RedDardan : 08-04-2008 më 20:05

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Ore, po te kqijat askund nuke permenden, dhe nuke duhet te permenden tek nje komb sepse s'ka asgje glorifikuese ne ket date..ç"ka bere Italia me kete datë me thuaj; ka pushtuar nje vend tjeter !
    ku eshte glorifikimi ketu, ku eshte zgjuarsia e rikujtimit te nje historie te zymtë ?

Kurse per ne eshte dite pikllimi;
    Gjashtë prill me te gdhirë
    la bariu bagëtinë...

Pra ka krejt tjeter kuptim...

A glorifikojne(festojnë) ndonjehere serbet pushtimin e tokave ilire, te dardanise (kosoves) si dite fitore te rusve ndaj nje populli ballkanasë ?

Anëtarësuar
    01-02-2008
    Postime
    325
    hei kreksi a i lexove teksin?!... ata e mohojnè luftèn qè kanè bèrè nè Shqipri por mbase nuk tè vè faj sepse italishten nuk è kupton...

èshtè njèsoj sikur tè mohoej persekutimi i izraelitève nè itali.
    asnji nuk guxon me i mohu se tè hidhen nè fyt gazetarèt kurse ktu mohohet qartè pushtimi dhe vuajtjet e shqiptarève nga ajo.

shkurt muhabeti italianèt duan ta paraqesin veten ---"siamo tutti brava gente"--- kuptimi --"jemi tè gjith njerez tè mirè"

kurse nè TV kujtohen vetèm tè flasin sa tè kqinj jemi ne shqiptaret dhe sa shumè i ndihmojmè ata.....dhe harrojnè tè kujtojnè tè vèrtetèn....

PS. nuk e kuptoj ku e shef ti tè keqen tè kujtohen kèto gjèra nèpèr lajme siç bèjnè me popujt e tjerè ?!
    mbeç me shèndet djalo

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Sinçerishte nuke e kam kuptuar tekstin italishtë.
    Mirepo tingllon diçka e pabesueshme kjo....
    Une kam dhe percjelli dokumentar te mjaftueshem permes kanalit "Histoire" historia e luftes se dyte e lloje lloje dokumentari me ngjyra e pa ngjyra e se paku dhjete here e kam pare dok. per invadimin italian mbi Shqiperine e Etipine...se besoj qe jane ata aqe te marre deri aty te injorojne kete histori...

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. 1 Prilli, gënjeshtra dhe mëkati i rrenës
    Nga Arrnubi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 22-03-2012, 11:00
  2. Nje prilli !....-Dita e rrenave
    Nga Kallmeti në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 04-04-2009, 19:59
  3. 2 Prilli, Si Sinor ...
    Nga Brari në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-04-2006, 09:50
  4. 1 prilli, dita e politikaneve...
    Nga gabriel në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 27-04-2004, 12:30
  5. Ishulli i premtimit të harruar!
    Nga Mjellma në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-02-2004, 07:36

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •