Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 37

Tema: Jeta private

profesionisti Maska e I-amėshuar
    Anėtarėsuar
    03-01-2005
    Vendndodhja
    www.proletari.com
    Postime
    211
    Jeta private ėshtė e drejtė njerėzore e cila ėshtė e stabilizuar dhe me ligj ndėrkombėtar.
    Privacy bėn pjesė e lirisė njerėzore dhe do tė thoja qė mungesa e privacy privon njeriun nė tė drejtat e tij fizike dhe psiqike kjo sjell dhe disekuilibėr nė sistemin nervor duke c“rregulluar dhe bilancimin mental tė autokontrollit.
    Dhe shembuj kemi nė Shqipėrinė tonė.
    DASHURIA ĖSHTĖ MISTERI IMAGJINAR I SHPRESĖS QĖ BĖN TĖ JETOJĖ SHPIRTI NĖ PAQE DHE LIRI.
    THJESHTĖSIA DHE SINCERITETI JANĖ DHURATA QĖ ZOTI KA DHURUAR ME LINDJEN. POR TĖ REZISTOSH TI MBASH ATO ĖSHTĖ MREKULLI VUAJTĖSE QĖ TĖ BĖN TĖ JETOSH ME DINJITET(shkruar nga unė)

________
    Anėtarėsuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Jeta private eshte e lidhur shume me gjerat qe flet.Mire eshte qe te tregohesh i hapur ne syte e tjereve,te mendojne qe ky\kjo me te vertete eshte person i hapur,por realisht gjerat private te mos i tregosh.Shumica e hajne sapunin per djath,te rrall jane skeptiket po edhe keto nuk interesohen shume per punet e tjereve pa pasur ndonje interes personal.Por nese dikush te provokon per jeten private te pyt dicka ,dhe pergjigja nuk jepet me takt por me nervozizem kaq mjafton qe te ngacmojne sa me teper.....thjesht sadizem qe e kane gjithe njerezit.

PS. Ne shqiperi ka nje tendence te madhe "deshira per te rene ne sy"...kjo po qe nuk te len asgje private.
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Jeta private ėshtė e drejtė njerėzore e cila ėshtė e stabilizuar dhe me ligj ndėrkombėtar.
    Ku ekzistoka ky ligj! Para pak ditesh ma kane cenuar jeten private deri aty ku nuk mban me. Tani e kam mesuar fjalen hakmarrje!!!
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    Pardje e vrane nje baba te mire ne Berat..
    Faji i tij ishte se i kish thene ca gangove.. mos ma ngacmoni vajzen... dhe Gangot qe jan zoter te Qyteteve e fshatrave ne Shqiperi e therren te shkretin ne mes te rruges..
    Tu cenosh Gangove qoft me fjale "te drejten" e tyre (qe ne u a kemi dhene me indiferencen tone.. ) qe te bejne c'te duan me femijet e tjetrit... ndeshkohesh me vdekje..

Ja kjo eshte Shqiperia..

i/e regjistruar Maska e shitesi
    Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    ne frymemarrjen time
    Postime
    1,069
    Nuk e di cfar je por nuk eshte kjo shqiperia,kjo ndoshta ka ndodhur ne shqiperi sic ndodhin ku me shume e ku me pake neper bote

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Shqiperia eshte katrahur vella i dashur.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

profesionisti Maska e I-amėshuar
    Anėtarėsuar
    03-01-2005
    Vendndodhja
    www.proletari.com
    Postime
    211
    Citim Postuar mė parė nga Mina
    Ku ekzistoka ky ligj! Para pak ditesh ma kane cenuar jeten private deri aty ku nuk mban me. Tani e kam mesuar fjalen hakmarrje!!!
    Mė fal po nė qofte se ju nuk njihni ligjin mbi privacy nuk do tė thotė qė nuk ekziston.
    Pėr sa i pėrket cėnimit tuaj.Nuk jeni vetėm ju mbi kėtė tokė qė ju cėnohet jeta. Ka cdo ditė qė ndodhin gjėra tė tilla por nė perėndim nuk pėrdoret mė hakmarrja ala shqiptarshe por vepron ligji.
    Ėshtė shumė e thjesht o nėpėrmjet avokatit o direkt nė organet kompetente shkohet dhe denucohet cėshtja.
    Mė falni po pse duhet tė jetė kaq e komplikuar, mjafton tė kesh pak besim nė kėtė.
    DASHURIA ĖSHTĖ MISTERI IMAGJINAR I SHPRESĖS QĖ BĖN TĖ JETOJĖ SHPIRTI NĖ PAQE DHE LIRI.
    THJESHTĖSIA DHE SINCERITETI JANĖ DHURATA QĖ ZOTI KA DHURUAR ME LINDJEN. POR TĖ REZISTOSH TI MBASH ATO ĖSHTĖ MREKULLI VUAJTĖSE QĖ TĖ BĖN TĖ JETOSH ME DINJITET(shkruar nga unė)

In God I Trust! Maska e MisCongeniality
    Anėtarėsuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    QHC
    Postime
    417
    Citim Postuar mė parė nga kolombi
    Nese flas per veten time,do doja te respektonin jeten time private njerzit qe me rrethojne perdite,ata qe i dua dhe respektoj,per te tjeret i kam lene te zhurmojne si sirenat e lashta dhe kam mbyllur veshet si Odisea.
    Bashkohem 100% me kete. Zakonisht nuk mbaj sekrete me ata te cilet i konsideroj njesh si vetja....aq shume saqe dine gjithcka mbi mua, dhe numrin social, nr. e bankes, fjalekalimet neper emails ua besoj. Madje familja ime ka Power of Attorney mbi mua nese larg qofte semurem.

Por cfare me gerryen perbrenda eshte kur ti ua beson fjalekalimet e emails njerezve te afert dhe ata shkojne dhe te kontrollojne cdo mesazh tendin. Me vjen te pelcas sepse ne radhe te pare une pata aq besim saqe ta dhashe fjalekalimin. Se dyti, ti si njeri duhet te kesh aq respekt saqe te mos me lexosh mendimet e mia personale, pamvaresisht se te kam dhene mundesine. Nuk jane ato qe them une mjaft? Me duket ndonjehere sikur kam te bej me paranoid people....lol.

Kam heq dore tani se nuk ja vlen....njerezve tu japesh gishtin, te marrin krahun.
    What bond is there between me and the world? I am like a rider on a summer day who takes shelter to rest under the shade of a tree, then goes on his way. ~ Profeti Muhamed Salallahu Alayhi Wa Salam

bitter girl Maska e marsela
    Anėtarėsuar
    11-06-2002
    Postime
    1,163
    Citim Postuar mė parė nga MisCongeniality
    Kam heq dore tani se nuk ja vlen....njerezve tu japesh gishtin, te marrin krahun.
    Po citoj vetem kete pjese pavarsisht se te miratoj ne thuajse cdo rresht..Ndoshta ndonjeher jemi edhe vete shkaku i humbjes se "privacy" sepse u besojme shume njerezve ose i mendojme si vetja!Kam arritur ne konkluzionin qe per te qene e qete duhet ti mbrosh me fanatizem ato gjera ne te cilat sdo askend te perziehet..perndryshe do te rrish duke menduar deri ku mund te kete shkuar marrzia e dikujt apo te durosh presionin e pyetjes:"pse duhej ta bente?"...
    Kur do te shpetojme nga kto dobesi ??
    Mendoni pak..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga marsela : 25-02-2005 mė 16:54
    Inner beauty takes some finding, but it lasts forever..

In God I Trust! Maska e MisCongeniality
    Anėtarėsuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    QHC
    Postime
    417
    Citim Postuar mė parė nga marsela
    Po citoj vetem kete pjese pavarsisht se te miratoj ne thuajse cdo rresht..Ndoshta ndonjeher jemi edhe vete shkaku i humbjes se "privacy" sepse u besojme shume njerezve ose i mendojme si vetja!Kam arriturne konkluzionin qe per te qene e qete duhet ti mbrosh me fanatizemato gjera ne te cilat sdo askend te perziehet..perndryshe do te rrish duke menduar deri ku mund te kete shkuar marrzia e dikujt apo te durosh presionin e pyetjes:"pse duhej ta bente?"...
    Kur do te shpetojme nga kto dobesi ??
    Mendoni pak..
    Nuk e mohoj Marsela qe jemi ne shkaktaret ca here. Por s'e di, me njerez shume te afert, kufinjte s'duhet te s'egzistojne...sepse cdo gje qe ke ne trurin tend, cdo gje qe ke ne zemren tende, do ta transferosh me ane te valeve imagjinare tek ata, apo jo?
    Por jeta s'eshte ashtu. Dikur, dikur, do lendohesh nga ky tej besim...dhe sikur nga nena jote....dhe sikur nje fjale e vetme te lendon.

Kur do shpetojme nga keto dobesi? I think I have se nuk e caj me koken shume dhe s'rri e mendoj deri ku shkon marrezia e njerezve.

Thnx for the advice
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga MisCongeniality : 25-02-2005 mė 17:02
    What bond is there between me and the world? I am like a rider on a summer day who takes shelter to rest under the shade of a tree, then goes on his way. ~ Profeti Muhamed Salallahu Alayhi Wa Salam

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Inva Mula
    Nga Brari nė forumin Muzika shqiptare
    Pėrgjigje: 94
    Postimi i Fundit: 22-07-2022, 19:16
  2. Civilizimi nė Islam
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 81
    Postimi i Fundit: 01-11-2013, 09:18
  3. Debat mes anti liberalėve dhe liberalėve
    Nga liridashes nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  4. Agjencitė private tė punėsimit ne Shqiperi
    Nga ganoid nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 06-05-2004, 14:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •