Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 50
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,061
    Citim Postuar më parë nga AgainstAllOdds
    Ok , meqe emancipimi i shoqerise shqiptare por shkon drejt atyre moderne te zhvilluara dhe te konsoliduara me kohe , atehere kisha nje pyetje te thjeshte per ju...!
    Ne nje cift eshte me mire te kete secili llogari bankare te vecante ( gruaja ne vec dhe burri ne vec si dhe nji llogari e perbashket per te paguar billat ) apo qe te dy te kene vetem nje llogari bankare te perbashket ?
    E thene ma shqip , secili kulete ne vehte apo nji kulete e perbashket ?
    Si ndikon pavaresia financiare ne mardheniet e nje cifti ?
    A perben ndonje problem pavaresia e plote financiare si per mashkullin ashtu edhe per femren ?
    Hajde pergjigjuni ashtu si e mendoni me te vertete , larg teorizimeve ideale lol

pergjigjia ime per pyetjen tende eshte firma ime

jo vetem per jeten bashkeshortore por edhe per me gjere firma ime e perkthyer ne shqip e jep me se miri pergjigjen e kesaj pyetje, dhe per shume pyetje te jera qe torturojne njerzit sot ne bote , perkthejeni dhe do gjeni zgjidhjen e kesaj pyetje delikate

samgacchdhvam samvadadhvam samvomanamsi janam
    devabhagam yatha purve samjanana upasate
    samanii va akuti samana hrdajani vah
    samanam astu vo mano yatha vah susahati

gjithmone e me larg
    Anëtarësuar
    22-10-2004
    Vendndodhja
    tirana
    Postime
    572
    jam bere kureshtare edhe here tjeter arun, c'gjuhe jane ato shkrimet e tua strange duken.
    cdo gje kalon, por sa e dhimbshme eshte ne momentin qe e perjeton

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,061
    Citim Postuar më parë nga FLOWER
    jam bere kureshtare edhe here tjeter arun, c'gjuhe jane ato shkrimet e tua strange duken.
    AJO THENJE QE ESHTE NE FIRMEN TIME ESHTE NE GJUHEN SANSKRITE, NJE GJUHE E VJETER QE FLITEJ NGA CIVILIZIMI INDO-ARIAN PARA 15,000 VJETESH SOT NUK FLITET ME KJO GJUHE POR ESHTE NENA OSE ME SAKTE RRENJA E TE GJITHA GJUHEVE TE SOTME TE FOLURA NE BOTE KA RRETH 50 GERMA OSE SHKRONJA DHE ESHTE NDOSHTA GJUHA ME E BUKUR DHE ME E SAKTE QE ME PELQEN SHUME

E Lirë! Maska e KaLTerSi
    Anëtarësuar
    27-10-2003
    Vendndodhja
    NYC.
    Postime
    850
    Citim Postuar më parë nga AgainstAllOdds
    Kur njeriu ka llogari te vecante dmth qe mendon ne radhe te pare per interesin personal ndryshe s'do kishte kete llogari !
    Kur llogaria eshte e perbashket , cdo gje eshte e perbashket pavaresisht se kush merr me shume e kush me pak ...eshte nji detaj plotesues mjaft domethenes i konceptit "bashkshort(e)"
    Mos e beni qimen tra e mizen buall sepse vlera e nje cifti nuk percaktohet nga llogarite e tyre bankare.
    Mua asgje nuk me thot fakti qe nje cift ka lekun e perbashket ashtu sic nuk me thot asgje e kunderta kesaj, as njeri as tjetri nuk me duket me familjar apo me ne harmoni se tjetri. Eshte thjesht ceshtje preference ose konceptimi tek e fundit, te cilen nuk mund ta kontestosh dot.
    Nje partner mund te kerkoje te mbaje lekun e tij me vete sepse mendon qe ne fund te muajit kur behet bilanci shpenzimeve po te njejten sasi parash do terhiqte nga llogaria tij qofte kjo e perbashket apo jo? Ku qendron e keqja ketu?
    Lupa nuk te nevojitet ne kete rast... jo ma ke me te hedhur a ku di une, ai leket e tij ajo leket e saj, faturat bashkarisht sipas sasise se parave qe bejne.

P.S. Naqe(mpelqen fort me e than nji ket emen), do të shkulesh flokësh ti? Floket jam ekspertiza ime do ti bej here me rrica e here me rrela... si Doktori Mizave(e mban mend kete) e ne fund fare po nuk te pelqyen modelet e mia do te ti jap ne dore.
    Toleranca, eleksiri i lirisë.

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anëtarësuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    E perbashket! Menaxhohet me lehte dhe me me efikasitet. Por Eshte me rendesi per mashkullin (sidomos ata jashte Shqiperise qe kane te ardhura te mjaftushme) te kete kutine e vete bankare. Kutija bankare eshte nje kasaforte ku mund te vendosesh cfaredo qe deshiron kundrejt nje pagese mujore. Ate ke te drejte ta hapesh vetem ti. Aty mashkulli duhet te vendosi nje pjese te te ardhurave ne formen "cash". Keshtu shifren e sakte aty e di vetem ai, dhe vetem ai mund ti nxjeri ato para. Fatkeqesisht meshkujt jetojne ne nje kohe ku favorizohen bucet. Dhe bucet kur ndahen, e shfryjne inatin e tyre, duke te rrjepur gjithcka qe ti ke krijuar dhe qe ato nuk meritojne. Keshtu nese gjithe paret qe do kurseje i ke vendosur ne nje kasfaorte, dhe nuk ka asnje lloj informacioni qe ato pare egzistojne; nuk ka gjykate ti gjeje e t'ja jape buces se sapo ndare.
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

i/e regjistruar Maska e abnk
    Anëtarësuar
    27-07-2004
    Vendndodhja
    Vendi i fundit i lire n'bote, USA
    Postime
    242
    Nji Checking t'perbashket edhe nji Savings per secilin.
    Defend the second amendment

<-----
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Postime
    985
    Citim Postuar më parë nga KaLTerSi
    Mos e beni qimen tra e mizen buall sepse vlera e nje cifti nuk percaktohet nga llogarite e tyre bankare.
    Mua asgje nuk me thot fakti qe nje cift ka lekun e perbashket ashtu sic nuk me thot asgje e kunderta kesaj, as njeri as tjetri nuk me duket me familjar apo me ne harmoni se tjetri. Eshte thjesht ceshtje preference ose konceptimi tek e fundit, te cilen nuk mund ta kontestosh dot.
    Easy tiger easy se nuk eshte vetem ceshtje preference...!
    Eshte ceshtje pavaresie financiare qe tingellon pak si keq kur te dy mundohen te ndertojne te nje familje , te krijojne nje te ardhme se bashku..!
    Ne nje familje me baza te shendosha , nuk ka "une" apo "ti"...egziston vetem termi "familje" dhe cdo qe behet , nuk behet ne radhe te pare duke pare interesin personal por interesin e familjes tende !
    Perderisa kane zgjedhur nje rruge te perbashket , cdo gje duhet te jete e perbashket !
    Nje partner mund te kerkoje te mbaje lekun e tij me vete sepse mendon qe ne fund te muajit kur behet bilanci shpenzimeve po te njejten sasi parash do terhiqte nga llogaria tij qofte kjo e perbashket apo jo? Ku qendron e keqja ketu?
    Per cfare i nevojiten paret ne account personal ? Per te blere rroba apo bizhuterina ? Paret per tu shpenzuar jane , keshtu qe nuk ka nevoje te kete nji llogari te vecante perderisa mund ti perdori fare mire paret qe ka ne llogarine e perbashket..! Llogaria personale ne kete rast del me shume si siguri tek vetja qe i ve nji pikepyetse te madhe famijes qe ka krijuar dhe sigurise qe vjen nga ajo per te ardhmen !
    Lupa nuk te nevojitet ne kete rast... jo ma ke me te hedhur a ku di une, ai leket e tij ajo leket e saj, faturat bashkarisht sipas sasise se parave qe bejne.
    Is all about the trust..!
    Kur fillon dhe perdoret lupa , ose nuk e njeh mire partnerin dhe s'ke besim , ose eshte thyer dicka brenda ciftit qe zor se do ngjitet me !

P.S. Naqe(mpelqen fort me e than nji ket emen), do të shkulesh flokësh ti? Floket jam ekspertiza ime do ti bej here me rrica e here me rrela... si Doktori Mizave(e mban mend kete) e ne fund fare po nuk te pelqyen modelet e mia do te ti jap ne dore.
    Naqe() , i kam dale punes para se jam qethur tollac...vec nese do te ma besh kapelen krrela krrela
    ...

E Lirë! Maska e KaLTerSi
    Anëtarësuar
    27-10-2003
    Vendndodhja
    NYC.
    Postime
    850

Naqes!!!

Llogaria me vete nuk ngjall asnje lloj dyshimi mbi qendrueshmerine e ciftit, perse tregohesh kaq skeptik? Qendrueshmeria ciftit eshte percaktuar para marteses, tek mirkuptimi karshi njeri tjetrit dhe jo tek llogaria perbashket.
    Per mua nuk perben ndryshim, si më vete si bashke njesoj eshte. Leku lek eshte dhe do shpenzohet po njesoj(sic e the dhe vete ne pg 3) atehere perse gjithe ky ankth?
    Jane cikerrima keto Naqe... leri keto per sonte se eshte dhe friday night
    Toleranca, eleksiri i lirisë.

e kithtë Maska e Rebele
    Anëtarësuar
    22-07-2004
    Vendndodhja
    kulpër
    Postime
    1,088
    une per vete mendoj se llogarite e vecanta jane me efikase ne rast divorci

cifti te kete bashkesi intelektuale, emocionale, ideologjike, po ate financiaren ta ruaj po erdhi koha per pavaresi

<-----
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Postime
    985
    Citim Postuar më parë nga KaLTerSi
    Jane cikerrima keto Naqe... leri keto per sonte se eshte dhe friday night
    Ok maj kalto , a thu ti..lol ( stop calling me naqe u freak lol)
    Meqe ra fjala , have fun sonte dhe mundohu te shpenzosh para from his account while you're out..
    ...

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Al-Kaeda, zbulohen shtatë llogari bankare në Shqipëri
    Nga diikush në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 27-07-2006, 14:58
  2. Kryeministri i Kosovës jep dorëheqjen
    Nga rudo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 227
    Postimi i Fundit: 14-11-2005, 08:52
  3. Aktakuza e tribunalit të Hagës për Haradinaj
    Nga I-amëshuar në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 14:58
  4. Haradinaj nuk do të shkojë në KS të OKB-së
    Nga mani në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 11-03-2005, 09:11
  5. FATOS NANO me llogari bankare në Amerike!..
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 22-12-2002, 16:08

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •