Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 47
    Citim Postuar mė parė nga StormAngel
    Jam dakord me mendimin se cdokush mund c`don me jeten e tij,po mu pikerisht aty eshte puna ne kete teme,nuk flitet vetem per jeten e tyre,por edhe te femijeve.
    Pikėrisht ky ėshtė tėrė thelbi i ēėshtjes. Problemi shfaqet kur "pėrjashtimet" e natyrės kėrkojnė tė ngrihen nė status "rregulli" natyror. Kuptohet qė pėrjashtimi nuk mund tė kthehet nė rregull, sipas fakteve empirike nė natyrė, por sipas sistemeve moderne shoqėrore njerėzore, kėto vijnė detyrimisht si nėnprodukte tė tolerancės apo jo? Tolerancė deri sa tė nxjerrim zorrėt jashtė. Ka dhe raste tė vrojtuara homoseksualizmi ndėr kafshė, por nė natyrė kėto janė gjithnjė pėrjashtime e asnjėherė rregull!

Dua replikė nga pėrkrahėsit e humanizmit. Ē'mendojnė humanistėt pėr kėtė? Deri ku shkon hipokrizia apo humanizmi i sinqertė i tyre?
    Alle Serben müssen sterben

Perjashtuar Maska e Prototype
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    Citim Postuar mė parė nga FierAlda143

-->Mendoni se homot duhet te ken te drejten te adoptojn femi?
    Si mendoni se do ndihet ai femi kur te ritet pak dhe te filloj ti kuptoj gjerat me mire?
    Perse mos te lejohen te adoptojne , njerez jane dhe ata , une per vete nuk i paragjykoj ata njerez perderisa nuk bejne krime dhe jane ne rregull me shoqerine ...sipas nje debati qe lexova diku nga nje studime qe ishte bere ne lidhje me kete ceshtje evidencat tregonin se :

Preferencat seksuale te prinderve nuk kane impakt ne orientimin seksual te femijeve te tyre dhe se femijet e cifteve gay dhe lesbian nuk jan ne rrezikun e te berit gay me shume se nje femijet e familjeve "normale" ne thonjeza ...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Prototype : 17-07-2005 mė 21:18

Perjashtuar Maska e kurkushi
    Anėtarėsuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi.Mund te udhetoj pa vize hyrese ne tere boten "interesante"
    Postime
    446
    Citim Postuar mė parė nga Evelyn
    Perse mos te lejohen te adoptojne , njerez jane dhe ata , une per vete nuk i paragjykoj ata njerez perderisa nuk bejne krime dhe jane ne rregull me shoqerine ...sipas nje debati qe lexova diku nga nje studime qe ishte bere ne lidhje me kete ceshtje evidencat tregonin se :

Preferencat seksuale te prinderve nuk kane impakt ne orientimin seksual te femijeve te tyre dhe se femijet e cifteve gay dhe lesbian nuk jan ne rrezikun e te berit gay me shume se nje femijet e familjeve "normale" ne thonjeza ...
    Evidencat qė cekė ti Evelyn kėtu mund tėjenė tė marrura nga Homoseksualėt e jo assesi nga njerėzit e seksit natyror!Homoseksualėt janė njerėz,kėte e dijmė,por ata janė tė sėmurė,me tė meta dhe si tė tillė nuk janė tė aftė pėr martesė natyrore dhe seks natyror.Kur dikush ėshtė i sėmurė dhe me aftėsi tė kufizuara,ai e shprehė kėnaqėsinė e vet trupore ndryshe nga normalėt.Nėrse ata-homoseksualėt,duan tė jetojnė mesvedi,askush s`duhet ti pengojė.Martesat midis tyre nuk duhet tė lejohen tė legjitimohen me shkrim nga shoqėria njerėzore e shėndoshė dhe shteti.Adoptimi i fėmijėve pėr ta duhet tė jetė i ndaluar rrebtėsisht,si pėr homoseksualėt ashtu edhe pėr lesbet!Gjer mė sot nuk ka ndodhur qė nė botė tė lindė fėmi nga qiftet e njėjta,pra nuk u ka dhuruar vet natyra kėtė mundėsi qė tė kenė tė drejtė adoptimi.Adoptimi i tyre do tė jetė i mundshėm vetėm nėse ata vet lindin fėmijė nga marėdhėnja homoseksuale dhe pastaj kėtė fėmi do tė kishin tė drejtė t`ia falin ndonjė ēifti poashtu homoseksual-lesb!Kjo ėshtė zgjidhja mė reale e mundėshme nė botė...prodhimin tėnd mundesh tia falėsh tė marrit dhe tė sėmurit,se edhe prodhimi yt ashtu si ti (homoseksual)ėshtė i sėmurė dhe homoseksual...po tė ndodhė kjo ndonjėherė,jo ate qė e ka prodhuar i shėndoshi se fėmija i shėndoshė duhet tė rritet dhe edukohet nė rrethin dhe familjen natyrore tė shėndoshė!Kjo ėshtė e drejtė natyrore e lindur e fėmiut qė ka lindur nga ēifti natyror!
    Tė drejtat e njeriut,nuk thonė as qė lejojnė dhunimin e ligjeve tė natyrės,por tė kundėrtėn,mbrojtjen e ligjeve dhe pasurive tė natyrės...Partitė,e gjelbėrta ,Globalizmi,Kiotto...etj.
    Ata qė mbrojnė tezėn se homoseksualėt duhet trajtuar si ēifte normale,ata ose janė vet tė tillė,ose janė mė tė sėmurė se homoseksualėt!Ndaj kėtyre njerėzve tė sėmurė duhet patur keqardhje qė janė tė tillė,por assesi nuk duhet propaguar qė tė rritet edhe mė shumė numri i tyre,duke i pėrkrahur dhe lejuar ta ndotin Ambientin jetėsor-natyror me sėmurjen e tyre anti-natyrore!

AgainstAllOdds - Zoti ne qofte se nuk ka dashur qe dy sekse te njejta te jene te bashkuar atehere pse ato jane te bashkuar? Ne qofte se si qysh e pershkruajn shume njerez fetare dhe te thjesht Zotin, fuqin etj...etj. pse nuk e ka pra ajo fjala e tij ate fuqi ne parandalimin e keti sendi? Po te ishte reale kjo e thene kahere bota do te kishte me qene diferente.

Disa njerez ne kete teme jane teper indiferent, gjithashtu largojini paragjykimet, kerkoni ne internet po ju sygjeroj Yahoo! edhe lexoni cka ka vertetu shkenca ne lidhje me kete ceshtje.

Abnk - perkundrazi shkenca e ka vertetuar qe nuk ka kurrfare te meta mendore ne rritjen e femiut nga nje cift gay. Shkenca e ka vertetuar qe nuk ka kurrfare dallimi ne mes te rritjes se femiut nga nje cift homo apo hetero, gjithashtu mit tjeter eshte qe nje gay person ka me shume tendence ne abuzimin e femijeve.

Kurse pergjigja ime per kete teme eshte:

1 - Po.

2 - Une personalisht po te kisha qene femiu i nje cifti gay do te kisha qene krenar.

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Interesant!

Mendoj (nuk jam i sigurte ) se nder 10000 apo 20000 qifte heteroseksualesh mund te jete nje qift homoseksual qe ka adaptuar femije! Thash..nuk jam i sigurte mbi ate shifer,thjesh po e marr si shembull.Nder keta qifte heteroseksualesh mund te kete me qindra femije qe abuzohen cnjerezisht nga prinderit, rriten ne kushte pakujdesie,imorale,mes droges dhe alkolit...dhe kur vjen puna pak flitet per ta.

Dhe kur vjen puna per homoseksulalet....BUUUUUUUUUM.Gjithesecili eshte i gatshem per te hedhur nje jo.

Ambienti shoqeror eshte gjithcka ne ditet e sotme.Cdo gje qe bie ne kundershim me normat e saj krijon crregullime dhe anormalitet.Si e tille dhe jeta e femijes qe rritet nga nje qift homoseksual nuk do jete e njejte me te tjeret.Vetem imagjino jeten e atij femije ne shkolle dhe ne shoqeri...sa ngacmime dhe fyerje do detyrohet te perballoje. Pra vetem duke u nisur nga ndikimi i te gjitha rrethanave ne jeten e femijes (duke mos perjashtuar dhe shoqerine) do thoja jo...nuk do isha dakort qe homoseksualet te adaptojne femije.Femijet meritojne kujedin e plote te prinderive te tyre natyrale,ne pamundsi diqka te afert me prinderit natyrale (dmth nene dhe baba)por qe kujdesen nemenyre te njete per ta.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga BvizioN : 20-07-2005 mė 11:52
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

i/e regjistruar Maska e Bekim Ismaili
    Anėtarėsuar
    09-09-2002
    Vendndodhja
    tetove
    Postime
    210
    Citim Postuar mė parė nga Bekim Ismaili
    e kundershtoj me cdo kusht adamtimin e femijeve nga homoseksualet ! ai femije kur te ritet mund te jet dhe nje vrases serik i homoseksualeve ponese i uren ata.
    une perseri do te kisha qene ne te njejten fjale sic e thash. edhe pse jam i tille,dhe ne kete rast do ta ksha mar veten si me mos qene homo, dhe te isha i adoptuar nga dy homoseksua/e un do te isha ai qe se pari do te kisha filluar me hqie koke qe nga adopruesit e mi e deri tek te gjith homoseksualet e me ne fund dhe deri te prinderit gjenetik origjinal qe do te me kishin nxjer ne kete bote te luajtur mendesh.
    edhe pse jam i tille,nuk e mohoj, dhe i falemenderoj Zotit dhe jam i lumtur qe jam ky qe jam, por nuk do ta kisha toleruar nje gje te tille, dhe as qe e preferoj qe kjo te jet e ligjshme.
    sa per tolerance mendoj se nuk ekziston mes ligjit dhe mendjes se njeriut ne cast afekti te humbjes se durimit dhe vetedijes....katastrofale......nuk ua mer mendja se cmund te ndodh ne bote.....ligji nuk vjen ne pyetje,e me pak toleranca.
    -Nga vij une? -Ku gjendem une? -Ku shkoj une? -Kush jam une? -Kush dua te jem une? ...

Perjashtuar Maska e kurkushi
    Anėtarėsuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi.Mund te udhetoj pa vize hyrese ne tere boten "interesante"
    Postime
    446
    Citim Postuar mė parė nga Aksesor
    AgainstAllOdds - Zoti ne qofte se nuk ka dashur qe dy sekse te njejta te jene te bashkuar atehere pse ato jane te bashkuar? Ne qofte se si qysh e pershkruajn shume njerez fetare dhe te thjesht Zotin, fuqin etj...etj. pse nuk e ka pra ajo fjala e tij ate fuqi ne parandalimin e keti sendi? Po te ishte reale kjo e thene kahere bota do te kishte me qene diferente.

Disa njerez ne kete teme jane teper indiferent, gjithashtu largojini paragjykimet, kerkoni ne internet po ju sygjeroj Yahoo! edhe lexoni cka ka vertetu shkenca ne lidhje me kete ceshtje.

Abnk - perkundrazi shkenca e ka vertetuar qe nuk ka kurrfare te meta mendore ne rritjen e femiut nga nje cift gay. Shkenca e ka vertetuar qe nuk ka kurrfare dallimi ne mes te rritjes se femiut nga nje cift homo apo hetero, gjithashtu mit tjeter eshte qe nje gay person ka me shume tendence ne abuzimin e femijeve.

Kurse pergjigja ime per kete teme eshte:

1 - Po.

2 - Une personalisht po te kisha qene femiu i nje cifti gay do te kisha qene krenar.
    Ti mundesh tė bėhesh edhe sot njė fėmijė i njė ēifti gay,kjo s`ndalohet nga askushi.Nėse kjo krenari tė ka mbetur e pashijuar,gjeje njė partner tė gjinisė sate dhe krenohu!kėtė tė drejtė nuk ta mohon askush!Por mos harro,edhe tė drejtėn pėr tė lidhė martesė me dėshmitarė dhe ceremoni legale kėrkoje prap ke Zoti qė tė ka krijuar homoseksual-e!...dhe jo ke njerėzit!
    Asnjė shkencė gjer mė sot nuk ka arrijtur t`i klasifikojė homoseksualėt si njerėz normalė,sepse shkenca shkon sipas ligjeve tė natyrės e jo shoqėrisė.Shkencė do tė thot natyrė,e natyrė do tė thot gjini mashkullore dhe femrore,si pėr kafshėt ashtu edhe pėr bimėt...
    Nėse ka edhe njė gjini tė tretė atėherė tregoje cila ėshtė ajo dhe si zhvillohet e shumėzohet?

Citim Postuar mė parė nga kurkushi
    Ti mundesh tė bėhesh edhe sot njė fėmijė i njė ēifti gay,kjo s`ndalohet nga askushi.Nėse kjo krenari tė ka mbetur e pashijuar,gjeje njė partner tė gjinisė sate dhe krenohu!kėtė tė drejtė nuk ta mohon askush!Por mos harro,edhe tė drejtėn pėr tė lidhė martesė me dėshmitarė dhe ceremoni legale kėrkoje prap ke Zoti qė tė ka krijuar homoseksual-e!...dhe jo ke njerėzit!
    Asnjė shkencė gjer mė sot nuk ka arrijtur t`i klasifikojė homoseksualėt si njerėz normalė,sepse shkenca shkon sipas ligjeve tė natyrės e jo shoqėrisė.Shkencė do tė thot natyrė,e natyrė do tė thot gjini mashkullore dhe femrore,si pėr kafshėt ashtu edhe pėr bimėt...
    Nėse ka edhe njė gjini tė tretė atėherė tregoje cila ėshtė ajo dhe si zhvillohet e shumėzohet?
    Nuk eshte e drejt e jotja ta gjykosh dike pa e njohur! A ke ndonje shok/shoqe homoseksual/e?

i/e regjistruar Maska e RTP
    Anėtarėsuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756
    Citim Postuar mė parė nga Aksesor
    ...-

Perndryshe,me prinderit qe ke nuk ndjehesh krenar!?

Eh,ndoshta ke te drejte ,se nuk dihet cfar prinder ke !(Pa ofendim).

Shoh qifte te shumta qe verte femijet u jane barre,
    thuja se dikush ua nxorri me
    zor perpara.Ne keto raste e kuptoj plotesishte
    ndjenjen e lakmis edhe ne gay-parents!

Mgjth Aksesor,nese na qenka normale me natyren dhe
    "vertetimet shkencore"kjo
    puna e adaptimit,ateher pse ata kerkojne te adaptojne femi?
    Sikur kjo le te kuptosh se nuk na qenka pra edhe aq NORMALE
    sa pretendojne ata,ne te kunderten ajo nuk do diskutohej.
    Pra,kjo eshte ne kundershtim me parimin e tyre!
    Apo jam ne gabim!

http://store.wspisp.net/gayparentmag/Detail.bok?no=10

Shiqone me kujdes kete fotografi..
    .Nuk di cfar te gjykoj........t`ua them te drejten "qifti"me duket
    shume i lumtur,perveq femiut....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga RTP : 03-08-2005 mė 08:39
    Me respekt
    rtp-ja

ps. "........Te gjithe kane te drejte te mendojne..
    por ka shume njerez qe i kursejne mendimet!"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Mendoj se kur ai femije te rritet do hedhe ne gjyq shtetin dhe do fitoje nje thes me para per demtim psikologjik etj.

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Nė Shqipėri punojn 50 mijė fėmijė
    Nga Hyllien nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-06-2010, 09:02
  2. Trafikimi i Fėmijėve
    Nga Gimi3 nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 28-03-2007, 15:08
  3. Ndal! Punes Dhe Trafikut Te Femijeve Ne Shqiperi
    Nga StormAngel nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 21-10-2004, 04:45
  4. Raporti i UNICEF-it pėr trafikimin e fėmijėve shqiptarė
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-01-2004, 16:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •