Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 44
    i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    arun djali..

te marresh fjale nga shkrimtare te medhenj ose ndonji shprehje eshte nje gje e te marresh komplet nje poezi a nje tregim eshte dicka tjeter.

Ti i thua Elnes se po tregon Egoizem ketu ne kte rast.

Aspak nuk ke te drejte sepse pikerisht duke i postuar (botuar) ketu ne Forum ku ste japin as para e as te mbrohet krijimtaria.. Elna tregon se ska fare egoizem.

shqetsimi i saje eshte i natyrshem dhe ti si arun me nje barre mend duheshe vec ta pergezoje Elnen per temen qe hapi.
    ne se do kishe shembuj se dhe ty te kan vjedhur krijimtarine e se ti nu ke care koke per kete athere do zinte vend mendimi yt e do thoshim he moj Elna se ja dhe arunit i kan vjedhur poezi po ai nuku cau koke fare..
    Krijimtaria me para a pa para e lire a e koduar eshte Pron e autorit..pike..

Eshte ndergjegja qe ben rolin e policit e jo ligjet apo kodimet.

Ne se dikujt i pelqen nje poezi a krijim cfar do i dikujt tjeter e don ta beje te njohur ate krijim per me shume lexues.. jan te tera mundesite qe ta kopjoje e ne fund a fillim te shkruaje dy llafe:

shoke e shoqe kjo x poezi a krijim eshte marre nga y forum a liber dhe eshte veper e filanit.. kaq..

Pra ti arun duheshe te beheshe me ekipin e Elnes (krjiuesave) ne kete rast e jo te ekipit vjedhes..

Me habite me logjiken tende aty lart..

qashtu bir..

Pagani .. ku je ti more djal..

humbe ca kohe.. ku jeshe a derbardhe.. c'qe ajo madmuazel qe te hutoi kaq muaj..lol.
    Po te lexoja nje dizaj e thash.. more po ky sikur... nejse..

Degjo.. se nje dizaj te atakova diku.. pikerisht per Elnen.. ndonse sipas rregullave te oportunizmit (nga qe me keshe lavderuar diku) duhej te te mbillja site e te shkonjam perpara.. por nuk mundem..
    Elnen nuk e mbroj se eshte durrsake.. as qe e caj kryet andej.. se per mua jan njesoj nga preveza ne Tivar e nga Leskoviku ne Kashar.. e nga Podujeva ne mbrostar.. lol.
    Elna eshte e tille qe meriton respekt per ato qe thote..se eshte e sinqerte..
    Me vjen mire qe i ke ujdisur pak pipzat me Elnen..

si ka then pol makartni me stiv wonderin.. harmoni.. shoqeri..bardh e zi.. miqesia te shkonj e te vinjė..

qashtu..

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,053
    ne se do kishe shembuj se dhe ty te kan vjedhur krijimtarine e se ti nu ke care koke per kete athere do zinte vend mendimi yt e do thoshim he moj Elna se ja dhe arunit i kan vjedhur poezi po ai nuku cau koke fare..
    po mua me kan vjedhur nje thenje timen te modifikuar , dhe ai qe ma ka vjedhur eshte nje moderator qe edhe e kishte bere edhe nje teme , ajo thenja ime ishte e modifikuar , dhe une e kisha modifikuar ne ate forumin tjeter per ta perdorur si argument per temen qe po diskutohej atje

kur e pashe thenjen time te modifikuar qe ishte vendosur ketu dhe ishte bere edhe teme jo vetem qe nuk u merzita por edhe shkova dhe dhashe mendimin tim ne lidhje me temen qe ishte hapur , nuk pashe ndonje lloj hidherimi sepse e pashe qe ai moderatori e kishte vene aty vetem per pasuruar forumin me nje teme te re dhe nuk kishte qellime perfitimi

dhe njerzit nuk ndahen dot ne vjedhes dhe jo vjedhes sepse ne te gjithe japim dhe marim nga njeri tjetri , dhe kjo kuptohet shume qarte kur dalim jashte egoizmit tone individual ,me vjen keq qe nuk bashkohem dot me elnen ne kete rast por elna e ka gabim , do isha dakort me elnen nese ajo do kishte zbuluar qellime komerciale tek ai forumi tjeter , por nje gje e tille eshte e pa mundur ai nuk e ka pasur nje qellim te tille , keshtu qe e drejta e autorit nuk qendron ne kete rast
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ATMAN : 22-11-2004 mė 08:01

Citim Postuar mė parė nga arun
    o elna sindroma e se drejtes se autorit te ka infektuar edhe ty , pa dyshim

p.sh ne shume nga poezite e tua une kam pare fraza te imituara ose te vjedhura nga perla te poezise boterore , por nuk jam bere merak shume per nje gje te tille sepse edhe ti nuk ben perjashtim nga ai rregulli i perjetshem qe e kemi thene me miliona here qe ne JAPIM E MARRIM NGA NJERI TJETRI dhe nga ky rregull i perjetshem nuk ben perjashtim as krijimi artistik origjinal

talenti i krijimit artistik ka vlere vetem kur ndahet me te tjeret , kur vidhet per qellime komerciale hyn ne pune ligji i te drejtes se autorit

ky eshte mendimi im i kufizuar per te drejten e autorit
    O Yll i kritikės SHqiptare,

Fale tė lutem shkrimin tim qė bėri zirzilenė tė tė hidhej pėrpjetė pa ju afruar miza as tek shkėmbi e jo mė dhėmbi. Si dhe mos harro ti thuash qė shpirti i Elnės e falenderon nga zemra pėr krahasimin e vargjeve tė tija me ato tė poetėve tė mėdhenj, tė lutem thuanja. Aman , se gjumė nuk do mė zėrė.

Mbeē me shėndet.

Elna.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,053
    Citim Postuar mė parė nga Elna Durrėsi
    O Yll i kritikės SHqiptare,

Fale tė lutem shkrimin tim qė bėri zirzilenė tė tė hidhej pėrpjetė pa ju afruar miza as tek shkėmbi e jo mė dhėmbi. Si dhe mos harro ti thuash qė shpirti i Elnės e falenderon nga zemra pėr krahasimin e vargjeve tė tija me ato tė poetėve tė mėdhenj, tė lutem thuanja. Aman , se gjumė nuk do mė zėrė.

Mbeē me shėndet.

Elna.
    nuk te kuptoj fare se cfare do te thuash me fjalet e tua mendoj se nuk kane lidhje fare me temen qe ke hapur ti

me vjen vertet keq per ironine tende , sepse nuk te shkon fare , ne vend qe te japesh nje mendim te pjekur ne lidhje me te drejten e autorit ku edhe ke hapur temen , vazhdon me ironi

mbec me shendet edhe ti

arun
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ATMAN : 22-11-2004 mė 15:00

Citim Postuar mė parė nga Brari
    arun djali..

te marresh fjale nga shkrimtare te medhenj ose ndonji shprehje eshte nje gje e te marresh komplet nje poezi a nje tregim eshte dicka tjeter.

Ti i thua Elnes se po tregon Egoizem ketu ne kte rast.

Aspak nuk ke te drejte sepse pikerisht duke i postuar (botuar) ketu ne Forum ku ste japin as para e as te mbrohet krijimtaria.. Elna tregon se ska fare egoizem.

shqetsimi i saje eshte i natyrshem dhe ti si arun me nje barre mend duheshe vec ta pergezoje Elnen per temen qe hapi.
    Krijimtaria me para a pa para e lire a e koduar eshte Pron e autorit..pike..

Eshte ndergjegja qe ben rolin e policit e jo ligjet apo kodimet.

..

Brar

Shumė s'guxoj me e ngrit zonin e me tė lavdėru, se bo vaki do ēohen me mė akuzu qė ta kam vjedh dhe nickun pėr njė personazh e duhet me i dhonė llogari dynjosė masanej. Pu, pu none. Cohet ēeta , dyzet fleta e fillon me shkru gazeta,
    pranaj urtė e urtė e me zė tė butė po tė them flm jo pėr vlerėsimin ndaj meje, m.gj,s ai ka falenderimet e veta por mė sė shumti pėr kėtė:

Eshte ndergjegja qe ben rolin e policit e jo ligjet apo kodimet..

Sa pėr :
    tė kishte qenė ndonjė analist i thjesht i letėrsisė akuzuesi, e kisha marrė guximin me i thėne tė mė tregonte qė tė mos vdisja injorante nga perlat e kujt i kishte marrė shpirti im shprehjet e imituara, ose mė tull:nga cili madhor/e i kishte vjedhur ato, por pėr njė Yll Kritike Shqiptare kaq tė mirėnjohur sidomos nė Web, nuk i lejohet personalitetit tim tė thjeshtė me i drejtu fjalėn e me i thėnė: Analizomi Vargjet tė lutem.
    Kėshtu qė i bie; po i var teneqen kritikės , e po vazhdoj me tė njėjtin tren si deri tash unė.

Tė pėrshėndes

Elna.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Elna Durrėsi : 22-11-2004 mė 15:01

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    Mbeēe more shoke Mbeēė..
    Petej ures se Qabesė..

ja psh une ne kete rast vodha..

Mirpo nga qe vargu eshte nga nje keng teper e njohur e nga qe nuk e paraqes si krijm timin kjo nuk quhet tamėm vjedhje..
    Ama une vodha ne fakt germen "ē" nga Elna se Kompjuteri im nuk e ben "ē-nė"..
    Edhe kjo nuk eshte vjedhje..

Mirpo kur vidhet Poezi eshte vjedhje tamėm.. sepse poezia do pak pune.. Pra do koh e shtrydhje truri qe ti rendisesh fjalet me nji far lezeti apo llogjike ..
    Ligji i te drejtes Autorit prandaj ka dale qe jo vetem djersa tjetrit te mbrohet por dhe dinjiteti e krenaria..

Ne nje film per Neruden tregohet jeta e Poetit ne nji fshat italian peshkataresh kur ai ishte larguar nga vendlindja e konsiderohej si pun disidenti..

Ne ate fshatin e donin te gjithe dhe nje dizaj per ti ndihmuar nje mikut te tij fshatar qe donte nje vajze te fshatit Neruda shkruan ndonji leter ne emer te djalit per at vajzen.. dhe e paraqit kte djalin ne sy te vajzes si mik te tij personal..e keshtu ai fshatari fitoj dashurine e vajzes..
    Kto lloj vjedhjesh ose dhenjesh lejohen.. por te postosh komplet poezi diku te dikujt e duke i pasur mundesite ta shkruash Autorin te mos e permendesh fare..do te thote munges korektese e qe denohet moralisht e shoqerisht..

Ne kohen e partise punes.. vidhej ose perdhunohej e drejta autorit per arsye politike..
    Psh tere populli kendonte kenge partizane 40 vjet rresht me ne krye korin e Ushtrise dhe te operas por asnjihere nuk thane.. se autore e atyre kengeve te bukura partizane ishte Dhora Leka..

Pse?

Sepse Dhora kishte bere gabime "pulatike" dhe e kishin degdisut te ngraten andej ne internime " ne ato maja rripa rripa" ..pra a thua se pikerisht nga qe e kish bere ajo vet ate kenge me maja rripa rripa dhe ata shoket lart andej e cuan.. ne majat rripa rripa te ku.rvelesh Opar tomorrices..
    Sot jemi demokraci e duhet respektuar ky rregull qe te mos ja vjedhesh tjetrit punen..

pejk..

..

Elna..

Tani lexova postimet e fundit..

perdorimi i nickave e emrave ne krijime te personazheve nuk eshte vjedhje..

psh po beri dikush roman me personazhe Vajza e djem patjeter do ket brenda Etleva ose Beni apo Shpresa.. e kjo nuk eshte asgje e keqe..keshtu qe benat e etlevat skan pse ankohen..

no problem per at koicidencen..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Brari : 22-11-2004 mė 15:08

i/e regjistruar Maska e pagan
    Anėtarėsuar
    15-02-2004
    Postime
    227
    me duket se ti po fillon pak nga pak me kuptu se kur te vjedhin, kjo tregon se je e pasur. pra qe ke ne vetvete vlera.
    sa per te "drejten e autorit" ku eshte karagjoslliku me i madh i kohes. dhe e forte eshte se nuk e zbatojme ASNJE. se po ta zbatonim kush e di sa lek duhej te paguanim sa here mblidhnim 2 + 2 = 4. s'ma ha menia ta kete shpik kete ndonjeri nga ne te gjallet.

imagjino gjithashtu sikur ju poetet qe qaheni te paguanit te drejten e autorit te atij qe shpiku alfabetin per ēdo poezi tuajen. pse ja vidhni shkronjat tjetrit Heeeeee !?

po kur flasim shqip cilin duhet te paguajme. pse e uzurpojme pa leje gjuhen te shpik jo nga ne.

ps; tregohuni pra me zemergjere se s'ju gjen gje, lartesi merrni, krenaria u shtohet. ne jetojme te gjithe nga njeri tjetri, nepermjet rikoshetash. ti ben nje poezi, une ta vjedh e bej per vete nje femer, femra mburret se ka te dashur nje poet, shoqja saj zbulon se poeti ne fakt eshte hajdut dhe gezohet nga ky fakt qe hajdutin fati ja rrasi shoqes e jo asaj, e keshtu me rradhe. imagjinoni pra nje vjedhje poezie sa lumturi krijon. e ju doni kjo mos ndodhe.

po a s'eshte zoti vete qe e lejon vjedhjen ?

me kete nuk du te them qe ai robi ka vepru mire. aspak. pse nuk vodhi ismailin xhanem heee? kush ma thote ?

po e jap pergjigjen vete, meqe brari e preku shkarazi. ismailin nuk e vjedhim dot ngaqe ai eshte i NJOHUR, poezite e tij i njeh shumekush.

prandaj ne fakt nderhyra ne kete teme, vetem me nxjerr kete ide; qe vidhet lehtesisht vetem nje i panjohur. neqofte se s'doni tu vjedhin, mundohuni beini te njohura shkrimet tuaja, vepren tuaj. vetem kja eshte zgjidhja.

si dhe, i ulti vjedh te ultin, i larti vjedh te lartin. pune shijesh.

stendali ne nje nga librat e pare te tij, kopjoi 30 faqe shkrimi mbi afriken, pa heq nje presje nga teksti origjinal, nga nje liber i prosper merimese dhe pa u skuq fare ne faqe. ai u justifikua keshtu; une kurre s'mund te shkoja ne afrike, per ato 30 faqe studim do te me duhet nje kohe e gjate, per ti bere po aq mire sa merimeja. duke mos e pat kete kohe e duke mos e njoh afriken, kopjova (pra vodha), per te mos GENJYER.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga pagan : 22-11-2004 mė 15:40

instinkt i vetembrojtjes!
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    ne bahcen e shtepise time
    Postime
    351
    Citim Postuar mė parė nga arun
    une kam, kopjuar plot shkrime qe me kane pelqyer dhe i kam postuar andej ketej neper forume dhe nuk jam penduar asnjehere sepse nuk kam pasur qellime perfitimi per vetem time por thjesht me eshte dashur ti pergjigjem nje teme , ose thjesht kam pasur qellime te tjera te mira , por kur eshte fjala per te mare nje shkrim per ta botuar, ose postuar per qellimekomerciale, ose qellime perfitimi , sigurisht qe ketu ndryshon puna , ketu hyn e drejta e autorit , pra ne raste te tilla me duhet ti marr leje autorit
    Interesante! Ky zoteria, nuk pertoka hic qe te kopjoka andej ketej ( per qellime jokemerciale, sigurisht) pra nuk perton qe te kopjoje nje poezi te tere dhe pertoka qe te kopjoka nje emer te vockel ne fund.... ( Me cfare qellimi???)
    Kush i percakton qellimet nese jane te mira apo te keqia?

Pse mos te vihet emri, nese dihet dhe nese nuk dihet, te thuhet qe ajo poezi, apo citim apo cfare eshte i perket nje tjetri?
    Une nuk e kuptoj dot ate lloj llogjike te perfitimit apo mosperfitimit material. Cfare prodhon dora dhe mendja e nje njeriu i perkasin atij si autoresi dhe askujt tjeter. Ne momentin qe ato behen publilke, sigurisht qe mund te perdoren nga gjithkush, por PERDOREN ama, jo PERVETESOHEN nga gjithkush.
    Ji Vetvetja!

instinkt i vetembrojtjes!
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    ne bahcen e shtepise time
    Postime
    351
    Citim Postuar mė parė nga pagan
    sa per te "drejten e autorit" ku eshte karagjoslliku me i madh i kohes. dhe e forte eshte se nuk e zbatojme ASNJE. se po ta zbatonim kush e di sa lek duhej te paguanim sa here mblidhnim 2 + 2 = 4. s'ma ha menia ta kete shpik kete ndonjeri nga ne te gjallet.
    Provo thuaj qe e ke shpikur ti kete dhe shiko po nuk te mbyllen direkt ne cmendine.
    Ji Vetvetja!

i/e regjistruar Maska e pagan
    Anėtarėsuar
    15-02-2004
    Postime
    227
    moj lule, a e di nga vjen (etimollogjine) fjala PORTOKALL ? po ta tregova a ma jep ?

nesja, ngaqe dua te me ēojne ne ēmendine, po te provoj qe dyshi dhe katra jane shpikja ime. he si thua, ta bej. e thene e bere. ding!

DY = DUAR KATER = KAMBE ; (dy) duart dhe (dy) kembet a nuk bejne kater. pra mri cuce nepermjet kesaj llogjikes time prej te ēmendmi, mesojme diēka kapitale; qe njeriu qe filloi I PARI te numeronte ishte shqiptar. ka mundesi ndonje stergjyshi im.

pra ai filloi keshtu numerimin; NJERI = NJE; DUAR = DY; KEMBE = KATER kuptohet duke futur edhe duart ketu.

nuk di sa ta mbusha kap'lloqen tyja, po (a e din ?) s'me ha shume meraku per kete vogelsi.

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •