Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 44
    i/e regjistruar Maska e pagan
    Anėtarėsuar
    15-02-2004
    Postime
    227
    Citim Postuar mė parė nga Pink_Girl
    lol verini emra poshte krijimeve tuaja letrare .. se ndonje dite vec kur te shikoni ndonje liber te botuar me emer tjeter .. ( do jua vjedhin lol )
    me verte, s'ma ha menia. sepse lind pyetja perse e botojme nje liber, ēfare na shtyn per kete; kenaqesia morale apo materiale ?

dmth, nje liber me poezi, ēfare na jep si shperblim. na ben te pasur ? po te qe e vertete pse i postojme keto ne internet falas.
    pra une them qe me teper eshte kenaqesi e llojit moral. kur lexoj poezi nga elna, une me natyrshem mendoj; kjo elna sa goc e zgjuar, sesa; kjo elna sa goc e pasur.

por, a mund te vidhet zgjuarsia, ose krijimtaria ? e pra JO! zgjuarsia nuk mund te vidhet, ngaqe i zgjuari prodhon gjithnje, pse ? ngaqe atij e ardhmja i duket me inteligjente sesa e shkuara, kjo e terheq papushim drejt krijimit te ri, drejt persosmerise e rafinimit te mendimit, drejt idealizimit te subjektit.

si perfundim du me thone, se eshte shume mire kur te vjedhin intelektualisht. kjo tregon qe ke vlere por dhe fansa. atehere PRODHO dhe leni pordhet. vetem duke prodhuar ti behesh i pakapshem nga te tjeret, i pa arritshem, i pa imitushem, i pakjopushem, i pavjedh ne fakt.

booo po e le me kaq duke percaktu qe ky meditim nuk ka asnje lidhje direkte me hapesen e temes, vetem subjekti me interesoi. ju mund ta vidhni analizen time.

Pagan pėrshėndetje.

Lexova postimin tėnd dhe gjatė leximit ka shumė pika ku bie dakort me tė, por ka dhe diēka qė personalisht nuk jam dakort ose shkurt nuk bėn pjesė nė parimet e mia tė jetės.
    Tek kopjimi nuk mė shqetėson fakti pse kanė kopjuar por mė shqetėson fakti i mungesės sė respektit ndaj njė personi , nė rastin konkret ndaj kėtyre krijuesve qė ju janė marrė vargjet.
    Unė nuk e di se ē'ndien ata kur panė vargjet e tyre tė publikuar nga dikush tjetėr por di se ēndieva unė, kur pashė vargjet kushtuar tim biri Rajanit postuar nga dikush tjetėr dhe qė paturpėsisht i pėrgjigjej falenderimeve qė lexuesit i bėnin. Ndoshta se i kushtohej tim biri dhe shpirti mu rebelua, nuk e di, por kam ndier ca drithėrima qė nuk gjej fjalė ti pėrshkruaj. M'u duk sė mė pėrvetėsuan Rajanin e jo vargjet.

Kjo ėshtė ajo qė unė ndieva nė momentet qė lexova vargjet e mia publikuar nga dikush tjetėr, megjithatė unė problemit tim personal i dhashė zgjidhje tė menjėhershme aty pėr aty, dhe nuk e solla kėtu postimin pėr mua personalisht por pėr forumasit e tjerė tė cilėve nuk u ishin marrė njė poezi si mua por tema komplet me tė gjitha ē'kishte nė tė.

Elna.

Anėtarėsuar
    15-02-2004
    Postime
    227
    elna, mendoj se krejt tjeter e shkakton revolten tende e aspak fakti i mos respektit ose vjedhjes. genjeshtra i ka kembet e shkurtra thote populli, edhe ai vjedhesi nuk ka per te shku gjate duke u heq ne syte e gocave si poet, nje dite do ti dalin horlliqet ne shesh.

ti ndjehesh e fyer ngaqe vjersha qe te vodhen eshte teper INTIME. ne fakt ēdo krijim eshte imtim, autori i tij zhvishet lakuriq perpara syve te botes, gjykimit te saj. e pikerisht kjo shveshje e poshteron, e ul, e iriton dhe fyen. prandaj njehere e nje kohe, te shekspirit e molierit, shkrimi ishte nje profesion i perbuzur. njerezit perdornin shpesh pseudonime per te mos u njoft nga gjindja. sot te shkruash eshte nje "akt intelektual", fisnikeri, artistikllek, hahaha!

o tempora! o mores!

ps; une them qe gjerat intime nuk duhet ti botoni, ruajini me kujdes, kjo i ben me te vyera. vetem pas vdekjes se autoreve gjera te tilla hidhen zakonisht ne treg. por mendoj se edhe per krijusin nuk eshte mire te zbrazet plotesisht nga ēdo ndjenje, ēdo ankth, ēdo dashuri. kjo e varferon shpirterisht, e than. e vdes si krijues.

Pagan

Ky ėshtė kėndvėshtrimi yt nė lidhje me publikimin e emocionit. Unė nuk i bashkangjitem 100% sepse kam tjetėr kėndvėshtrim. Tė siguroj pėr njė gjė: Mua mė revolton mos respektimi i personit, duke filluar qė nga foshnja qė sapo vjen nė kėtė botė e deri tek mė plaku i planetit.

Pėrshėndetje

Elna

Anėtarėsuar
    15-02-2004
    Postime
    227
    respekti meritohet. pse nuk vjedhin kadarene ? pyes une.

si dhe ti nuk mund te me bashkangjitesh, jam shume lart, prandaj

Lartmadhnia Pagan

Bazuar nė postimin tėnd preferoj tė rri ku jam e tė kundroj majat e arritjeve tuaja sesa ti bashkangjitem dickaje qė nuk mė pėrshtatet. Dhe , edhe pse s'jam besimtare do i kthehem lutjeve tashmė qė lartmadhnia tėnde tė na shndrisė me lartėsinė e tij. Shpresoj tė mos ngurosh tė na nderosh.
    Ika tani se po nxitoj pėr tė marrė pjesė nė njė panair , por dhe sikur tė mos kisha diēka pėr tė bėre sot, unė e mbyll me kaq diskutimin tim nė lidhje me mendimet e personit tėnd pėr kėtė temė, se populli kot nuk thotė: Fjalėt e tepėrta fukarralllėk.

Mbasdite tė kėndshme

Elna.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Elna Durrėsi : 21-11-2004 mė 11:35

Anėtarėsuar
    15-02-2004
    Postime
    227
    hahaha une bej shaka mri cuce

Anėtarėsuar
    15-02-2004
    Postime
    227
    Citim Postuar mė parė nga pagan
    por mendoj se edhe per krijusin nuk eshte mire te zbrazet plotesisht nga ēdo ndjenje, ēdo ankth, ēdo dashuri. kjo e varferon shpirterisht, e than. e vdes si krijues.
    elna po shtoj nje shprehje shume te forte te eminguejt qe i pershtatet shume ketij refleksionit tim ketu lart. shih ēfare thote ai:

e rendesishme nuk eshte ajo qe kam shkruar, por ajo qe do te shkruaja.

ps; kush e kupton ēa ka dash me thone ketu ?

Citim Postuar mė parė nga pagan
    elna po shtoj nje shprehje shume te forte te eminguejt qe i pershtatet shume ketij refleksionit tim ketu lart. shih ēfare thote ai:

e rendesishme nuk eshte ajo qe kam shkruar, por ajo qe do te shkruaja.

ps; kush e kupton ēa ka dash me thone ketu ?
    Akoma kėtu ti. Unė ta kam dhėnė pėrjgigjen time tek postimi 16.
    Mė shumė nuk kam ndėr mend tė bashkėbisedoj me lartėsinė e mendimeve tua, lartmadhnia jote.

Gjumė tė mirė , se po vete tė fle tani.

Elna.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,053
    Citim Postuar mė parė nga Elna Durrėsi
    Duke shtegtuar nė web pashė ca vargje tė publikuara qė mu dukėn tė njohura nga anėtarėt e forumit tė kėtushėm. Nuk mė ēuditi fakti qė janė publikuar diku tjetėr , sa mė ēuditi fakti qė personi qė i kish postuar citonte qė nuk ishin tė tijat por nuk shėnonte tė kujt ishin poshtė vargjeve.

Lexoni ju lutem e mė thoni , jam gabuar unė apo janė kopjuar vėrtet vargjet nga ky forum diku tjetėr pa cilėsuar emrat e krijuesve ?!

Reklamat nuk lejohen ne forum

Elna.

o elna sindroma e se drejtes se autorit te ka infektuar edhe ty , pa dyshim

e drejta e autorit ka lindur per shkak se ka shume vende qe kopjojne teknollogji dhe mbasi e kopjojne e nxjerrin ne prodhim sikur te jete e tyrja , shembull konkret ne kete drejtim eshte kina qe ka dekada me rradhe qe vjedh teknologji dhe fillon te prodhoje dhe te shesi keto prodhime, te nje teknologjie qe i ka vjedhur me pare

edhe ne rastin konkret qe ti ke hapur temen behet fjale per te drejten e autorit ne krijimin artistik , mesa di une ne forumin shqiptar nuk di te paguhen anetaret per postimet qe bejne ne forum , une per veten time nuk di qe te paguhet njeri per postimet qe ben , dhe mesa di une ky forum ka lindur mbi baza vullnetare dhe nuk e kuptoj se per cfare eshtje kjo histeri koti kur ai qe po i boton postimet e tij nuk po kerkon te paguhet per postimet qe ben ne forum, e njejta gje eshte edhe me ate qe ka mare postimet e forumit dhe i ka botuar ne ate forumin tjeter

e drejta e autorit duhet te kerkohet ne rastet qe sic e ka shpjeguar edhe fioralba , vetem kur une i marr krijimet e tua origjinale dhe i postoj ne nje faqe te tjera webit sikur te ishin te mijat dhe kur une paguhem me keto postime qe une ti kam vjedhur ty , pra behet fjale ose me sakte ligji i te drejtes se autorit qe diskutohet sot ne bote eshte vetem per qellime komerciale , pra kur une i ti vjedh dhe i shesh krijimet e tua si te mijat atehere ti ke te drejte qe te hedhesh ne gjygj mua se kam shitur krijimet e tua me emrin tim pa te mare leje ty

pra mundohu ta kuptosh se nese une nuk i kam shitur per qellime komerciale , krijimet e tua ti nuk mund te besh asgje dhe thjesht po i ben yzmet egoizmit tend dhe mos u lodh kot qe te humbesh kohen kot me gjera te tilla ,

ai qe nuk don ti japi krijimet e veta ne web , ose qe nuk ka deshire qe tja vjedhin, ka plot forma dhe menyra virtuale qe nuk i lejon te tjeret qe ti vjedhin krijimet e tij origjinale p.sh kam pare plot faqe te web ku jane te ndertuara ne menyre te atille qe nuk te lejojne qe ti vjedhesh krijimet e tyre , sepse jane te ndertuar ne forme te atille qe nuk i kopjon dot , e them kete se ata persona qe e kane shqetesimin tend mund ti dalin para kohe problemit ne fjale duke ndertuar faqe te tilla qe nuk i kopjon dot

une kam, kopjuar plot shkrime qe me kane pelqyer dhe i kam postuar andej ketej neper forume dhe nuk jam penduar asnjehere sepse nuk kam pasur qellime perfitimi per vetem time por thjesht me eshte dashur ti pergjigjem nje teme , ose thjesht kam pasur qellime te tjera te mira , por kur eshte fjala per te mare nje shkrim per ta botuar, ose postuar per qellimekomerciale, ose qellime perfitimi , sigurisht qe ketu ndryshon puna , ketu hyn e drejta e autorit , pra ne raste te tilla me duhet ti marr leje autorit

elna krijimet artistike me vlera duhet te ndahen me te gjithe , sepse ketu qendron edhe bukuria e krijimeve origjinale , kur ato ndahen me te gjithe dhe une nuk shikoj asgje te keqe sepse ne te gjithe japim e marim nga njeri tjetri vetem se nuk na len egoizmi jone i qelbur qe ta pranojme nje te vertete te tille

p.sh ne shume nga poezite e tua une kam pare fraza te imituara ose te vjedhura nga perla te poezise boterore , por nuk jam bere merak shume per nje gje te tille sepse edhe ti nuk ben perjashtim nga ai rregulli i perjetshem qe e kemi thene me miliona here qe ne JAPIM E MARRIM NGA NJERI TJETRI dhe nga ky rregull i perjetshem nuk ben perjashtim as krijimi artistik origjinal

talenti i krijimit artistik ka vlere vetem kur ndahet me te tjeret , kur vidhet per qellime komerciale hyn ne pune ligji i te drejtes se autorit

ky eshte mendimi im i kufizuar per te drejten e autorit
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ATMAN : 22-11-2004 mė 07:43

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •