Humanist cilin fis deshiron me largue prej 12 fiseve dhe me i shti keto dy fise ,sigurisht 2 fise e per keto gjera nuke vendose parlamenti dhe ase historia,sepse 12 fise janegjalle,kurre zhduken shtini menjihere,ne perbarje te fiseve.
12 Fise?
Ne historine biblike dhe para biblike gjithnje behet fjale per 12 fise qe udheheqin boten.
Cfare ka te vecante numri 12?
ktej ne france numri 13 eshte numri qe sjelel fatmiresi, sidomos te premten po ra edhe data 13 kete dite te gjithe francezet ngarejn te luajn loto !
Pra javan, mire e pate edhe ti qe permende fiset e popujve tjere me qka do themi se nuk qenkemi ne si rast i veçante...nuk e di se a eshet me mire per ne te jemi te veqant apo te kemi ngjajshmeri edhe me popuj tjere ?
Kush eshet ai qe nuk ka ndegjue per 12 fiset izrelite ?
po te theme te drejten permendsh nuk i di e as qe e kam ndermend te ngritem prej vendi ti numroj nga bibla por me rendesi ka qe dikush te na sqaroje; pse edhe hebrejt paskan 12 fise apo e kunderta, pse edhe ne kemi 12 fise si hebrejt ?
shendet
Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK
Etrusket i kane pasur 12 fise,shume heret ,lidhja e 12 qyteteve.
Hebrejte nuke dine ku i kane FISEt ju kane humbur 10 11 fise.
A eshte e mundur qe keto fiset e reja te mesjetes, ne fillimet e tyre te kene qene vetem katolik, dhe duke u bazuar ne bibel nxorren vetem 12 fise te reja ?
Fisi Gash ashte shume i vjeter aqe i vjeter ashte sa qe ne te bajne be shume komunitete ne amerike,dhe ata perdorin emrin e tyne,une kame qene i quditur se si ashte e mundur,pore tue lype te verteten me doli nji gja shume e gjate ne afrike gash ne angli gash,ne amerike gash, ne kanada gash atehere e lashe krejte,qka me lype ma kure mu ba tollovi ne krye,dhe te gjithe i perngjajshin njani tjetrit,edhe kokatpothuash krejte te njejta e lashe krejte,qka me bo tjeter,qka kam ndie prej shumices se tyne une nuke besoj dhe nuke ashte e mundur qe ka aqe shume dijetare,dhe keta ne shqiperi Kosove me duken si femije te vegjel per dijuni qe posedojne keta gashet ,per qka te pyetish te japin pergjigjje,qe nuke dine thote prite ta thiri kusherinin dhe pergjigja ne vende ne nji shtet shesin do fare lojnash qe kushtojne gati nji gjysem deri nji miliarde ,kurse rrine me tadhe pine qaj ose kafe ose vene ose birre kurre vjen koha e punes punojne dhe nuke ju ndihet zani shume discipline kane te madhe ata skane vrasje te medhaja ndermjet vedi mirepo jane shume shume argetues dhe qesharak,shpeshehere duhet pyeter vehten si ashte e munder te kene shume sharme dhe qeshje,ne muzik jane te mire eh qka te tregoje ma mjaftone vetem keto pake reshta me tregue per keta gash,.
Nuk e di cfare lloj pergjigje eshte kjo. Gash ne Afrike qe ngjasin me Gashet e Shqiperise? Pse zezake qenkan Gashet ne Kosove??
Pyetja ishte: Si shkruhet me germa latine emri i fisit arab "Gash" nga i cili po degjojme te kete rrjedhur profeti Muhamet, dhe si e vertetojme qe ka lidhje me Gashet autentike ne trojet tona.
Krijoni Kontakt