Nje pyetje kisha une per ju te kesaj teme .A jane gjak me njeri tjetrin dy familje qe kane te njejtin mbiemer edhe pse jane nga e njeta zone ose dhe nga zona te ndryshme ??!Me ra rasti te njoh dy familje me mbiemra te njejte dhe dilema ishte te behej martesa mes dy te rinjve apo jo ????!!!! Familjet nuk mbaheshin per kusherinj apo fis me njeri tjetrin .........
[QUOTE=alnosa;3456939]Nje pyetje kisha une per ju te kesaj teme .A jane gjak me njeri tjetrin dy familje qe kane te njejtin mbiemer edhe pse jane nga e njeta zone ose dhe nga zona te ndryshme ??!Me ra rasti te njoh dy familje me mbiemra te njejte dhe dilema ishte te behej martesa mes dy te rinjve apo jo ????!!!! Familjet nuk mbaheshin per kusherinj apo fis me njeri tjetrin .........[/QUOTE
Jo mbimerat e njejte nuk jane parakushte per afersi gjaku, ose fisi.
ATDHEU MBI TE GJITHA
NE PERANDORIN OSMANE nuk kishte mbiemra ,perdoreshin tituj spahiu,aga,bajraktari,prifti,pasha,hoxha,dervishi, nallbani,terziu etj ne turqi ligji per mbiemrat eshte miratu ne vitin 1934.http://en.wikipedia.org/wiki/Surname_Law_(Turkey)
dhe ketu ke listen e titujve dhe emertimeve te perandorise osmane te cilet i gjen si mbiemra te shqiptaret:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...d_appellations
edhe pse thote billi qe mbiemri URUCe vic ?me shum anon turqisht...
kurse un Medaur,e kam te incizuar gjyshen gati 90 minuta,sps kishte nji kujtes te fort,dhe
mi tregonte ne hollsi prejardhjen e farefisit tim.dhe per te qene me i sigurte kam
pyetur dhe nji plak shum te vjeter rreth historis se farefisit tim,historin si u formua ai fshat
dhe nga cila zone e veriut kishin ardhur..
do doja te dija mbi disa fise ;
fisi me mbiemrin ;
Cepele =qe jetojne ne myseqe= muslimane
kabali = qe jetojne ne lac =katolike
kovaci = keta jetojne kryesisht ne berat e disa vende te tjera =ortodoks
noka =kukes=mulsiman
hamiti = peqin =musliman
Lidhje te Familjes Albani me Europen
===========================
Ne fleten nr.191 te librit (titulli ngjitur) lexova per Kardinalin Albani, koleksionistin e famshem, disa detaje nga lidhjet familjare te tij me familje te aristokracise Europiane.
Krijoni Kontakt