Close
Faqja 76 prej 90 FillimFillim ... 2666747576777886 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 751 deri 760 prej 892
    Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Janë dy relacione, apo siç ndodh shpesh, përmbledhje relacionesh, që mesa duket janë të shkruara në kohë të ndryshme. Të dyja sëbashku i janë paraqitur kardinalit Cibo më 1684. Theineri i botoi pa datë, me përjashtim të relacionit të dytë që del se është shkruar më 1666. Unë postova një pjesë nga relacioni parë që flet për Shqipërinë. Titulli mund të jetë ndërtuar prej vetë Bogdanit ku do duhej shikuar dorëshkrimi për të vërtetuar dorën që shkruan. Pjetër Bogdani është një njeri që përdor dendur biblografinë ekzistuese, siç del edhe në shkresat e tij në periudhën e parë kur shkoi në Kosovë, ndaj duhet marrë me aq sa thotë, me një kritikë të kujdesur.

Paragrafin e dytë ku pretendohet ndryshimi i kontekstit të termit serbjan, e paraqita të përkthyer, dhe pjesën italisht nga Theiner në mënyrë demostrative të shkëputur, pasi siç e ceka, nuk i kushtoj shumë rëndësi. Termi nuk duhet të përbëjë përjashtim as në relacionin në fjalë përsa i takon kuptimit dhe si parantezë me përdorimin e tij në dokumentat e së njëjtës periudhë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Uriel : 01-09-2011 më 06:56
    relata refero

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Javash, javan!!
    Une kontrollova vetem datat qe kishit sjelle dhe bera llogarine.......
    Sa per vjetersine e paragrafit tend, nuk ke sjelle as edhe nje shenje se nga ku eshte shkeputur......duket qarte se nje pjese e shkeputur nga "Historia e sllaveve te jugut", i eshte pershtatur deshires se sllaveve per te deshmuar rrenjet e tyre ne Ballkan!!
    Bessarione eshte ogan periodik latin (Italian), qe ne ate numur ka shkruar per sllavet e jugut. Jo cilido organ qe flet per Sllavet Jugut eshte sllav.

Uen do te kisha preferuar te lexoja shkeputjen origjinale nga archivi vatikan, pasi ajo pjesa qe ke sjelle, ka kontradikta jo te vogla!!Ti flet per "principate" ndersa aty shkruhet per "mbreteri" serbe.....ne fillim shkruhet "serviano" e me pas "Serviano", duke ndryshuar rrenjesisht permbajtjen kuptimore te fjales....pra, pajtohem me ty kur thua se eshte modifikuar dhe pershtatur dokumenti!!
    Une kam bere leximet e mija dhe ti bej leximet e tua. Sipas leximeve te mija, Servia eshte vetem principata e vogel e Malit te zi ne veri te Liqenit te Shkodres, qe perfshin Cetinjen dhe deri ne zoterimet e Shkrelit, dhe se kjo Principate eshte ndihmuar shpesh nga Mbreti i Shqiptareve. Behet fjale per te dhena jane rreth vitit 1500. Ne kete Principate vendosen Kelmendasit pasi zbresin nga Gucia (Gusinja) ne shek 17, dhe vijon me tej ajo qe kam thene.

Po ashtu, ne kete kohe, "la Dalmatia e Croatia che volgarmende vengono sotto nome Schiavonia, sono da diversi prencipi dominante, si che le parti interne obbediscono al Turco, le marittime alla republica di venetia e settentrionali all'imperatore" f.214 ne librin e Urielit. kjo ishte Skllavonia.

Nga 1500 ne 1666, Skllavonia fillon ne Durres, mbulon tere zoterimet e Topiajve, te Balshave, Dardanine Antike dhe Maqedonine, dhe tashi quhet Mbreteri. (Uriel, si dolen Slavet ne Durres dhe ne Zoterimet e Topia-Balshajve? Ai shkrimi Uroshian i 1470 dhe jo me pare ne Shkoder, nuk eshte bere per fancy apo jo?)

Si shpjegohet ky zgjerim i tyre nen okupimin Ottoman? Dikush e kishte me mire me Turqit se sa te tjeret, dhe definitivisht keta nuk ishin Shqiptaret.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 01-09-2011 më 09:49

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Per ndonjerin qe eshte hutuar, ajo qe po them une eshte se Servia qe vetem nje principate qesharake ne veri te Liqenit te Shkodres e kufizuar me zoterime te Balshajve dhe te Topiajve deri ne vitin 1500 pak a shume, edhe sikur t'i referohemi vec ketij libri. Skllavonia qe Kroaci-Slloveni dhe e pavarur nga Servia.

Tashi si doli ky Urosh djali ne Fushe te Kosoves ne 1389 kur nuk qe as margjinalisht ne afersi te vendit te luftes, dhe ne 1500 kemi deshmi se Servia qe asgje hic perpos nje cope katundi? Nga u be Kosova se djep i 'Servise se mbi liqenit te Shkodres'??

Aq me shume ne 1666 kemi qe Sllavonia (kjo e zgjeruara kesaj here deri ne Maqedoni dhe Durres) kishte 3000 ushtare, kurse rrafshi Dukagjinit nden te X (10) mije ushtare?
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 01-09-2011 më 11:12

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-10-2009
    Postime
    461
    duhet marun parasysh edhe nji histori te ranesishme.Ketu ju diskutoni,dhe komentoni,ska problem,mirepo duhet cekur edhe nji,se turqia u largue prej hungaris mbase 150 vjet sundimi,e dyta serb nuke ka pasun kure ne shkoder,e ase ne male te zi,dhe ase ne viset bregdetare.Mirepo duhet marun edhe parasyshe,venedikun,ajo ashte fuqi ma e madhe.Mereni ISTREN dhe shikoni,shpernguljen e pare shqipetare nga ky reth qe diskutoni,aty ne pula te histres kane kishen shqipetare,pore sot,ashte kisha serbe,jane afer 10 fshatre reth pules,aty jone edhe shenimet e vjetra,ku ngulen kambet shqipetaret tone.DMTH viset bregdetare gjithmone te VENEDIKUT deri ne 20 kilometra,prandej aty jetuen vetem shqipetaret ,kroatet,dhe shpesh japshin me qira terminalet,hungarezeve,sllaveve,per tregeti,rasti i dubrovnikut,mirepo,te thuhet se serbijan te ket ne keto vise,ashte gabim,sepse vija katolike-ortodoxe dihet ku ashte.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga kutje Lexo Postimin
    duhet marun parasysh edhe nji histori te ranesishme.Ketu ju diskutoni,dhe komentoni,ska problem,mirepo duhet cekur edhe nji,se turqia u largue prej hungaris mbase 150 vjet sundimi,e dyta serb nuke ka pasun kure ne shkoder,e ase ne male te zi,dhe ase ne viset bregdetare.Mirepo duhet marun edhe parasyshe,venedikun,ajo ashte fuqi ma e madhe.Mereni ISTREN dhe shikoni,shpernguljen e pare shqipetare nga ky reth qe diskutoni,aty ne pula te histres kane kishen shqipetare,pore sot,ashte kisha serbe,jane afer 10 fshatre reth pules,aty jone edhe shenimet e vjetra,ku ngulen kambet shqipetaret tone.DMTH viset bregdetare gjithmone te VENEDIKUT deri ne 20 kilometra,prandej aty jetuen vetem shqipetaret ,kroatet,dhe shpesh japshin me qira terminalet,hungarezeve,sllaveve,per tregeti,rasti i dubrovnikut,mirepo,te thuhet se serbijan te ket ne keto vise,ashte gabim,sepse vija katolike-ortodoxe dihet ku ashte.
    Leje Pulen ti e me thuaj mua cfare di per Danjen? Ne se nuk di gje, mos u qas ne me pallavra ne kete teme.

PS. Se ku i klasifikon ti kroatet e hungarezet eshte puna jote, por asokohe Kroatet dhe Dalmatet qene te vete Mbreteria Sllave dhe askush tjeter.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 01-09-2011 më 11:53

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-10-2009
    Postime
    461
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Leje Pulen ti e me thuaj mua cfare di per Danjen? Ne se nuk di gje, mos u qas ne me pallavra ne kete teme.

PS. Se ku i klasifikon ti kroatet e hungarezet eshte puna jote, por asokohe Kroatet dhe Dalmatet qene te vete Mbreteria Sllave dhe askush tjeter.
    ASNJIHER NUKE ISHIN SHTET hungaret dhe kroatet,pore qprastia,historike i bani mbreteni,mbretnia sllave? atehere po REJKAN krejt hartat e vjetra,vetem ti po fole drejt,sa per danjen,kom material per nji liber,pore pallavra nuke deshiron,ku mbeshtetet,historia e sllaveve ne DAI,kurkund tjeter,dhe keto ishin latinisht shqip,DA,imperio,ne vellime te perkthimit ne gjuhen sllave i kie afer 300 fjale ne gjuhen shqipe,dhe shihet se shqipetaret ndihmuen ne histori shekulli i 17 18 19,prandej ,une deshta te ju ndihmoje,e jo te qes pallavra,se kom dite qe shkruej pallavra.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    ASNJIHER NUKE ISHIN SHTET hungaret dhe kroatet,pore qprastia,historike i bani mbreteni,mbretnia sllave? atehere po REJKAN krejt hartat e vjetra,vetem ti po fole drejt,sa per danjen,kom material per nji liber,pore pallavra nuke deshiron,ku mbeshtetet,historia e sllaveve ne DAI,kurkund tjeter,dhe keto ishin latinisht shqip,DA,imperio,ne vellime te perkthimit ne gjuhen sllave i kie afer 300 fjale ne gjuhen shqipe,dhe shihet se shqipetaret ndihmuen ne histori shekulli i 17 18 19,prandej ,une deshta te ju ndihmoje,e jo te qes pallavra,se kom dite qe shkruej pallavra.
    Cfare ke per Danjen? Sille.
    Mbreterite e Principatat s'i kam percaktuar une, por keshtu del nga shenimet qe po citojme.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Uriel, ku eshte ajo tema e vjeter ku eshte dikutuar perkthimi falsifikuar i Sanduginos i falsifikuar se Skenderbeu kishte tipare Serbe, dhe qe sjelle nje kopje origjinale nga dikush? Aty ka qene dhe nje koment i yti per Danjen.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 01-09-2011 më 12:40

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-10-2009
    Postime
    461
    Danja ishte pike kontrolli per dardani,e cila ne vazhdim lidhej,me puken,pastaj me ohridin,dhe konstantinopolisin,kurse rruga tjeter ishte,per ne dardani,dhe moesie,kurse lek dukagjini,i mbajti deri ne shekullin e 16 ,me pase ardhes,te vet,i cili pase luftave,te medhaja me turqit,muer kontrolin,me disa princa,dhe formuen tri fshatra,ne jug te shqiperis,dhe mbanin nen kontrol jugun e shqiperis,vezir ma i njoftun,i dukagjineve ishte,i fundit ne shekullin e 16 pastaj ndrojne mbiemnin,pra danja pike kontroli,i krejt hymjes dhe daljes per ne rome,dhe dubrovnik,gjithmone e mbajten ne dore prej vitit 1478 deri me sot,

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Danja ishte pike kontrolli per dardani,e cila ne vazhdim lidhej,me puken,pastaj me ohridin,dhe konstantinopolisin,kurse rruga tjeter ishte,per ne dardani,dhe moesie,kurse lek dukagjini,i mbajti deri ne shekullin e 16 ,me pase ardhes,te vet,i cili pase luftave,te medhaja me turqit,muer kontrolin,me disa princa,dhe formuen tri fshatra,ne jug te shqiperis,dhe mbanin nen kontrol jugun e shqiperis,vezir ma i njoftun,i dukagjineve ishte,i fundit ne shekullin e 16 pastaj ndrojne mbiemnin,pra danja pike kontroli,i krejt hymjes dhe daljes per ne rome,dhe dubrovnik,gjithmone e mbajten ne dore prej vitit 1478 deri me sot,
    Kush e kishte para 1478? Ku bie kalaja e Danjes? Cfare fisi ka aty? (Dakord me ato qe ke shkruar.)
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 01-09-2011 më 13:24

Faqja 76 prej 90 FillimFillim ... 2666747576777886 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A ka konspiracion kundër Shqipërisë?
    Nga BARAT në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 10-05-2011, 09:36
  2. Misioni Amerikan Në Shqipëri (1946)
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  3. "Dr. dituria"
    Nga Sabriu në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 18-12-2008, 06:32
  4. Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 06-12-2008, 14:08
  5. Ervin Hatibi
    Nga erzeni në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 18-11-2006, 00:39

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •